Fiskeburger med urtedressing


Fiskeburger med en fyldig krydderurtedressing er en sommerlækker, frisk og en mere let og burger.
Den er nem at tilberede – særligt hvis man køber burgerbollerne eller har dem i fryseren på forhånd – og fiskeburger passer perfekt til både lækre hverdagsaftener eller en skøn weekend frokost.
Jeg bruger gerne rødspættefilet eller en anden god fladfisk når det er i sæson, men man kan såmænd også fint bruge både torsk, kuller og anden lys fisk.
Prøv også: få flere opskrifter med fisk & skaldyr her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskeburger med urtedressing
- Stegte fiskefiletter
- 4 rødspættefilet, eller anden fladfisk
- 2 spsk hvedemel
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 dl rasp
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra (gem lidt skal til urtedressing
- 1 spsk frisk dild, finthakket
- 1 æg, sammenpisket
- 1 spsk smør, til at stege i
- 1 spsk olivenolie, til at stege i
- Fyld
- 100 g rejer
- 2 håndfulde grøn salat
- 1 øko citron, skåret i både
- 8 skiver agurk
- Urtedressing
- 1,50 dl cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise
- 2 dl krydderurter, finthakkede - fx dild, persille, purløg og timian
- flagesalt, til at smage til
- sort peber, friskkværnet, til at smage til
- revet citronskal, til at smage til
- 4 burgerboller
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Fiskefiletter
Skyl fiskefileterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Bland rasp, dild, citronskal, salt og peber i en skål. Drys fileterne med lidt hvedemel og vend dem først i sammenpisket æg og bagefter i raspeblandingen.
Steg dem gyldne og sprøde på hver side i 5-7 minutter på en varm pande med brusende smør og olivenolie.
Urtedressing
Rør dressingen sammen af cremefraiche og mayonnaise, til cremen er luftig og lækker i konsistensen. Tilføj krydderurterne og rør godt rundt. Smag til med citronskal og salt og peber.
Saml fiskeburgeren
Saml burgeren med fiskefilet, agurkeskiver, salat, rejer, lidt frisk dild og en stor skefuld urtedressing.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har lige lavet denne burger med ungerne. Jeg brugte Air frier til fisk og bollerne. Super nem aftensmad og alle elskede det. Vi skal helt sikkert lave det igen.
Så dejligt at høre det er et hit hjemme hos dig! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
*dyppede=dyppelse
Hejsa! Moms den var lækker. Hvis vi laver promfritter til.. hvilken dyppede ville du anbefale? Som er lækre til fritterne men stadig komplimenterer fiskeburgeren :)
Jeg ville lave dobbeltportion af urtedressingen eller min opskrift på tatarsauce
– begge dele passer perfekt til fritterne :) Du kan evt lave dem mere mayo-baseret end cremefraiche til fritterne
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine