Fiskeburger med urtedressing
Fiskeburger med en fyldig krydderurtedressing er en sommerlækker, frisk og en mere let og burger.
Den er nem at tilberede – særligt hvis man køber burgerbollerne eller har dem i fryseren på forhånd – og fiskeburger passer perfekt til både lækre hverdagsaftener eller en skøn weekend frokost.
Jeg bruger gerne rødspættefilet eller en anden god fladfisk når det er i sæson, men man kan såmænd også fint bruge både torsk, kuller og anden lys fisk.
Prøv også: få flere opskrifter med fisk & skaldyr her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fiskeburger med urtedressing
- Stegte fiskefiletter
- 4 rødspættefilet, eller anden fladfisk
- 2 spsk hvedemel
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 dl rasp
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra (gem lidt skal til urtedressing
- 1 spsk frisk dild, finthakket
- 1 æg, sammenpisket
- 1 spsk smør, til at stege i
- 1 spsk olivenolie, til at stege i
- Fyld
- 100 g rejer
- 2 håndfulde grøn salat
- 1 øko citron, skåret i både
- 8 skiver agurk
- Urtedressing
- 1,50 dl cremefraiche 38%
- 2 spsk mayonnaise
- 2 dl krydderurter, finthakkede - fx dild, persille, purløg og timian
- flagesalt, til at smage til
- sort peber, friskkværnet, til at smage til
- revet citronskal, til at smage til
- 4 burgerboller
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fiskefiletter
Skyl fiskefileterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Bland rasp, dild, citronskal, salt og peber i en skål. Drys fileterne med lidt hvedemel og vend dem først i sammenpisket æg og bagefter i raspeblandingen.
Steg dem gyldne og sprøde på hver side i 5-7 minutter på en varm pande med brusende smør og olivenolie.
Urtedressing
Rør dressingen sammen af cremefraiche og mayonnaise, til cremen er luftig og lækker i konsistensen. Tilføj krydderurterne og rør godt rundt. Smag til med citronskal og salt og peber.
Saml fiskeburgeren
Saml burgeren med fiskefilet, agurkeskiver, salat, rejer, lidt frisk dild og en stor skefuld urtedressing.
Har lige lavet denne burger med ungerne. Jeg brugte Air frier til fisk og bollerne. Super nem aftensmad og alle elskede det. Vi skal helt sikkert lave det igen.
Så dejligt at høre det er et hit hjemme hos dig! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
*dyppede=dyppelse
Hejsa! Moms den var lækker. Hvis vi laver promfritter til.. hvilken dyppede ville du anbefale? Som er lækre til fritterne men stadig komplimenterer fiskeburgeren :)
Jeg ville lave dobbeltportion af urtedressingen eller min opskrift på tatarsauce
– begge dele passer perfekt til fritterne :) Du kan evt lave dem mere mayo-baseret end cremefraiche til fritterne
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej A-C
tak for opskriften, det smagte så godt :-)
Kan krydderurtedressingen tilberedes 1-2 dage i forvejen?
Vh.
Sandra
Hej Sandra
ja, den kan godt holde sig en dags tid på køl, men jeg synes den er allerbedst frisktlavet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ih den var dog.
Noget alternativ måde for os at få fisk på.
Let at lave og meget velsmagende.
Det eneste jeg ikke forstår er hvordan man spiser den.
Helt vild lækkert med en fiskeburger til en forandring og krydderurtedressingen er bare mums!!
Du laver skønne opskrifter og jeg glæder mig til at prøve mange flere. mvh Maria
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Tak for en super lækker opskrift. Lavede den i aftes og er vild med den
De bedste hilsner Gitte
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej, kan man bruge torsk?
Ja, det er også virkelig lækkert :)
Ser rigtig lækkert ud.
Skal de serveres lige med det samme eller kan de godt stå lidt? Jeg vil gerne servere dem til en pigefrokost, hvor vi bliver 10-12 personer, så bliver nok lidt asocial, hvis jeg skal stå og bygge dem i sidste øjeblik. I så fald vil jeg bare finde på noget andet.
Jeg ville enten vælge at samle den lige inden servering – eller at servere dem som ‘byg selv’ burger.
Tror de bliver lidt kedelige af at stå :)
Hej AC,
Hvis jeg nu skulle prøve at lave din fiskeburger med min elever til vores elevcafe, har du et foreslag til hvad man ellers kan bruge istedet for fiskefillet? Kunne man lave fiskefrikedeller? Og har du en lækker opskrift til sådan en? Forresten så gik din laks pizza over al forventninger. Eleverne og kollagerne elskede det. Så endnu engang TAK for din dejlig blog.
Hej Joan,
Det synes jeg lyder som et dejligt alternativ med fiskefrikadeller i opskriften – jeg har en opskrift på fiskefrikadeller her og så kunne man jo evt stege dem lidt fladere end normalt og måske lige drysse den ene side af fiskefrikadellen med lidt rasp for en mere crispy skorpe.
Og hvor er jeg glad for at høre at laksepizzaen var et hit, det er jo bare så skønt når det bliver nydt med glæde :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvor ser det fantastisk lækkert ud!
Mange tak :)
Men så gott det ser ut!
Mums, den var lækker. Blev allerede prøvet af i går. Da jeg i forvejen havde tænkt, at vi skulle have fisk, var det jo perfekt at finde denne lækre opskrift.
En anden ting, jeg har kigget på dit billede-banner øverst på siden. Sidste billede af kræmmer hus med jordbær dyppet i chokolade. Hvilken opskrift er billedet knyttet til ?
Hav en dejlig dag :-)
Hvor dejligt!
Billedet af jordbærene er taget på vores ferie i Bruxelles sidste sommer: http://www.valdemarsro.dk/spis-godt-bruxelles/
Så lækkert!
Jeg har tidligere lavet disse jordbær, som fint kan anvendes med mørk chokolade også: http://www.valdemarsro.dk/jordbaer_med_hvid_chokolade/
Kh AC
Som altid skønt med ny inspiration! Hos os er fiske-burgeren fyldt med fintsnittet spidskål vendt med citronsaft, det giver en super god smag.
Uhmm, det lyder virkelig også dejligt!
Jeg elsker spidskål og det passer jo perfekt til sådan en lækker sag også :)
Kh AC
Hvor ser det lækkert ud! :) Den ryger på madplanen med garanti.
Tak for god inspiration – jeg ELSKER din blog!
kh. Pennie :)
Tusind tak, Pennie :) Det er jeg glad for at høre og rigtig god fornøjelse med fiskeburgeren :)
Kh AC
Kære Ann-Christine,
Nu bliver jeg altså nødt til at skrive til dig, jeg har fulgt din blog på sidelinjen et par år og jeg er helt VILD med den! Den er SÅ hyggelig og feminin hvis man kan kalde en blog det.
Din blog er altid den første jeg tjekker hvis jeg mangler en opskrift på noget, for måske har du den og ofte bliver jeg inspireret af noget helt andet jeg lige falder over her. Ofte er ugens madplan retter herfra, for med to mindre børn er det dejlig at du har mange retter der er til at gå til i en fart.
Jeg fik din bog i fødselsdagsgave og den bruges en del, den er så flot og delikat og det er sjovt at der er kommentarer eller anekdoter til retterne, det gør det personligt og hyggeligt.
Tak fordi du skriver som du gør og ikke mindst tager super fine billeder, fortsæt det gode arbejde:-)
Kh Hanne
Kære Hanne,
Hvor er det altså en sød og dejlig hilsen at få. Det fik virkelig smilet frem hos mig og det er bare så dejligt at høre at det jeg laver her på bloggen (og i bogen) bliver brugt og skaber glæde – og gerne inspiration til de gode hurtige retter og madlavningsdage.
Det er jeg virkelig glad for! Tusind tak :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvor ser det lækkert ud, den burger er skrevet på madplanen til lørdag,
jeg elsker fisk og denne opskrift er ny for mig og skal da bare prøves :-)
Svigermor har asparges i haven så vi har et par gange lavet asparges og sauce mousseline mums det er lækkert, glæder mig til den ny asparges sæson næste år, dem man selv dyrker er altså bare bedre end dem man køber i butikkerne.
Hav en god dag.
Hilsen Lene
Hej Lene,
Det lyder bare rigtig dejligt og jeg drømmer også lidt om asparges i vores have fra næste år. Det er noget med at der går et par år inden de er høstklar, er det ikke rigtigt? Men uanset, så skal der både et par grønne og et par hvide i haven, dét glæder jeg mig til :)
Rigtig god dag til dig også
Kh AC
Jo der går et par år eller 3 før du har udbytte af dem, men så kommer de også bare poppende op af jorden, det er virkelig et højdepunkt for vores familie hvert år :-) de er også populære blandt venner.
Det er kun de grønne min svigermor har, men jeg vil gerne prøve de hvide, dem har jeg til gode at smage.
Rigtig god fornøjelse med haven :-)
Hilsen Lene
Mange tak, jeg glæder mig rigtig meget til at prøve det af :)
Det ser mega lækkert ud. Det skal helt klart prøves!
Kan man bruge en anden slags mel end hvedemel til fiskefillet? Måske end med langsomme kulhydrat, eller findes der fuldkornshvedemel?
Mange tak. Du kan sagtens bruge fuldkornsmel, fx grahamsmel.
Rigtig god fornøjelse med det :)
Kh AC