Fish n´ chips med sauce tartare
Fish n´chips er en skøn engelsk favorit.
Her er de serveret med ovnbagte fritter, men man kan sagtens friturestege fritterne også, hvis man har lyst til det.
Mør lækker fisk omgivet af sprød lækker øldej og den lækreste sauce tartare, som er på top 3 over min søns yndlingsspise i øjelikket. Første gang han smagte den sauce, blev han så glad, at han grinede højt af ren lykkefølelse over hvor godt det smagte.
Prøv også: min opskrift på fiskefrikadeller >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fish n´Chips
- Fritter
- 4 bagekartoffel
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- fisk
- 2 torskefilet, eller kuller
- 250 ml øl
- 200 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 2 spsk hvedemel, til at sigte over fisken
- 1 liter fritureolie
- Sauce Tartare
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl cremefraiche 18 %, eller 38 %
- 2 spsk kapers, finthakkede
- 4 cornichoner, finthakkede
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 1 dl krydderurter, finthakkede, fx. purløg, persille og dild
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauce tartare
Begynd med saucen. Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål og smag til med citron, salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere sennep. Lad den trække på køl til servering.
Kartofler
Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove aflange fritter. Vend kartoffelfritterne med 4 spsk olie og salt og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 30-40 minutter. Vend dem et par gange undervejs.
Fisk
Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk langsomt øl i, til dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid. Skær fisken i passende stykker og dup fiskestykkerne helt tørre med køkkenrulle.
Varm en gryde med olie op. Olien har den perfekte temperatur på omkring 175 grader, når den småsyder, når man forsigtigt stikker fx enden af en trægrydeske i olien.
Sigt lidt hvedemel over fiskene og dyp derefter fiskestykkerne i øldej. Sænk forsigtigt to stykker fisk ad gangen i den varme olie og steg til de er gyldne og sprøde.
Tag fisken op med en hulske, lad den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.
Hej dejlig opskrift men i min ovn tager det 10-15 minutter at bage kartoflerne ved 200 grader i varmluftovn og ikke 30 til 40 mln
Hej CLaus
Mange tak for din hilsen og tilbbagemelding! Det er vildt hvor stor forskel der kan være på ovne.
Kh Ann-Christine
Mums 😋 Jeg elsker fish n’ chips. Jeg lavede denne glutenfri, med en blanding af forskellige gf melsorter. Og så er retten faktisk ret nem; især hvis man bruger købe pomfritter 😁
Tatar saucen er super lækker.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Et spørgsmål til olien…..hvor gør man af sin olie når man er færdig med at bruge den?
Olien kan sigtes og bruges igen inden for en uges tid. Hæld blot tilbage i emballagen.
Olien kan ikke holde sig længere end en uges tid, da den så begynder at blive harsk. Den skal så kasseres som restaffald.
Kh Ann-Christine
Det er ubetinget den bedste fish and Chips vi nogensinde har fået herhjemme 👍🙏🏼
Jeg brugte lyssej og det blev så lækkert og sprødt! Det er ikke sidste gang jeg følger din opskrift🤩
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine!
Først og fremmest tusind tak for den lækreste opskrift på fish & chips! Jeg har lavet den mange gange og med lige stor succes hver gang! :)
Hvad gør du for at holde den fritterede fisk varm, hvis du laver en større portion?
På forhånd tak for svaret!
Med venlig hilsen
Jeanne
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre!
Jeg tror måske jeg ville tænde ovnen på 100-125 grader og holde dem lune på en bageplade med bagepapir i ovnen. Jeg har ikke testet det, men tror det vil gå.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Må jeg spørgehvorfor du skriver det ikke må være uraffineret? (som er det eneste jeg bruger og har)
Jeg må prøve da jeg er igang og ser det først nu.
Mvh Kate
Koldpresset olie er ikke godt at stege i, da det ikke tåler de høje temperaturer, som friturestegning kræver – og nemt kommer til at smage harskt.
Kh Ann-Christine
Hej :) jeg ved godt det er et gammel indlæg, men jeg er nysgerrig på hvad dit foretrukne krydderi til tarttare saucen ?
Hej Stefan,
Mener du krydderurter? Så er min favorit at komme både dild, purløg og persille i. Gerne lige dele af hver.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg frituresteger aldrig, fordi jeg ikke aner, hvad jeg skal stille op med olien bagefter. Kan du fortælle mig, hvordan du skiller dig af med den?
Jeg hælder den afkølede olie i fx en mælkekarton med skruelåg og kassere det som restaffald.
Ellers spørg hos din nærmeste genbrugsstation om de har andre løsninger :)
Kh Ann-Christine
Jeg lavede for 3 gang Fish and Chips.
Det giik bare ikke.
Dejen ville ikke blive på fislestykket, de brændte fast på bunden af gryden, og når jeg forsøgte at skubbe let til stykkerne satte dejen sig på hulsneen.
Jeg var helt fortrivlet over hvad jeg havde gjort galt.
Vi brugte torskefiler, som havde været på frosset.
Min mand skyndte sig op og købt fisk i butikken, som ikke havde været frosset, jeg hældte olien over i en anden gryde, men lige meget hjalp det.
Hvordan gør du?
Har du duppet dem godt af, så fiskestykkerne ikke er våde? Prøv at sigte en smule hvedemel over inden du dypper dem i dejen.
Derudover er temperaturen på olien super vigtigt. Den skal være de 175-180 grader, og så kan du bruge en metalske med langt skaft til at sænke fiskene i olien, uden de rør bunden, så de lige får lidt skorpe inden de ‘slippes løs i olien’
Kh AC
Der er noget galt med målestoksforholdene, de 200gram og 250 ml det bliver en tyk dej og ikke en flydende konsistens som jeg normalt får?
Mængde af væde ift mel kan variere fra meltype til meltype og derudover kan dejen piskes ekstra tyk, hvis du har pisket den meget.
Kom evt lidt ekstra øl i til konsistensen er tilpas til at fisken kan dyppes i dejen.
Kh Ann-Christine
Hej – Jeg skal prøve denne opskrift i aften. Vender du filetterne i mel inden du putter dem i dejen?
wow, super god opskrift. Min Britiske mand sagde, at det var den bedste fisk han havde fået og han sad ellers i en rum tid og sammenlignede med hans ynglings-“chippies”!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej. Hvis denne ret skal være glutenfri hvilken mel vil du så anvende til torsken?
Vh margit
Rigtig lækker sauce tartare og vellykkede fritter! Men et spørgsmål: Hvad kan jeg have gjort forkert, når fisken med det samme gik på grydens bund og stort set al dejen faldt af? Jeg hældte mere øl i dejen end anført, for ellers blev den ikke lind og fisken kunne umuligt dyppes i dejen.
Hej Thea,
Det lyder næsten til at der er kommet for meget øl i og at dejen er blevet for tynd, desværre. Jeg oplever ikke det er nødvendigt med ekstra øl, når jeg laver dem,
Kh AC
Kan du fortælle mig hvad jeg gør forkert, da jeg kogte fisken i olien, var den sprød da jeg tog den op, lagde den på noget køkkenrulle og 1 minut efter blev dejen helt blæd. Det smagte fantastisk, bortset fra at jeg må ha lavet en fejl med dejen.
Hej Rikke,
Mon den kan have fået blot en anelse for kort tid … det er næsten mit bedste bud.
Kh AC
Hvor længe skal de cirka have i fritøsen?
Kh frederikke
Jeg har ikke taget tid, men et par minutter til de er flotte gyldne og ligger sig i overfladen.
Kh AC
Tatarsaucen har en rigtig god smag, men en meget tyndflydende konsistens. Er du sikker på at yoghurt naturel ikke bør skiftes ud med et mere tyktflydende surmælksprodukt?
Bruger du alle tre krydderurter i saucen eller udvælger du én
Jeg bruger alle tre hvis jeg har, og ellers dem jeg har :)
Halløjsa – nu har jeg for første gang kastet mig ud i at lave fish and chips (selvfølgelig med denne opskrift). Dog synes jeg ikke helt det var en succes i denne omgang. Derfor har jeg et par spørgsmål, i håb om du kan hjælpe og at jeg kan gøre det bedre/mere rigtigt næste gang.
1. Dejen til fisken ville ikke hænge ved fisken. Kan man gøre noget ved det? Jeg ved ikke om fisken evt har været for våd – kan det have noget at gøre?
2. Jeg synes det var svært at friturestege (ovenikøbet var det også en debut for mig). Dejen hang fast i bunden af gryden, og det var svært at vende fisken. Derud over synes jeg tog lang tid for den af blive gylden – hvad kan jeg gøre bedre der?
Jeg glæder mig til at udforske mere i din kogebog og lære ny ting!
Hej Henrijette
Dup endelig fisken godt inden den dyppes i dej, den skal være tør på overfladen ellers glider dejen af (på samme måde som dressing på en våd ny skyllet salat)
Mht friture, så prøv evt at bruge et stegetermometer og prøv at ramme 175 grader på olien, jeg synes det lyder til at den har været for kold.
Rigtig god fornøjelse med at prøve igen og dejligt med bogen – jeg håber du bliver glad for den :)
Kh Ann-Christine
Hey! Det ser lækkert ud! Kan man bruge frosne torskefilleter, som er tøet, eller skal det være frisk fisk?
Jeg har kun brugt frisk fisk, og har ikke prøvet torsk fra frost, så det skal jeg ikke kunne sige.
Kh AC
Det ligner forholdet mellem øl og mel er forkert. Skal der ikke bruges en hele dåse 330 ml. til den mængde mel. Jeg kunne i hvert fald ikke få det til at fungere med 250 ml. og det er også for lidt væske ift. andre opskrifter.
Hej Mads,
jeg synes det passer meget fint, – jeg har ikke kigget på andre opskrifter, så det skal jeg ikke kunne sige … :)
– men juster endelig bare til, hvis du synes det bliver bedre når dejen er mere flydende.
Kh Ann-Christine
Vi har lige fået fish and chips af god “torskeloin”, men med blandet succes. Jeg lavede den præcis efter opskriften og fiskene blev friturestegt i solsikkeolie i 3 batch. Første batch blev perfekt, hvor fisken var komplet pakket ind i sprød, gylden panering – lige som vist på billedet. Fisken lå og stegte i overfladen af olien. De to næste batch blev totalt mislykket. Fisken sank til bunds og paneringen faldt næsten fuldstændig af. Den resterende panering var ikke sprød og lækker, men lidt blød i det. Jeg har umiddelbart ikke ændret noget imellem de 3 batch og forsøgt at holde temperaturen konstant. Olien bliver naturligvis lidt grumset efter første batch, men det kan nok ikke gøre forskellen. Noget bud på, hvad der er gået galt for batch 2 og 3? Fordi den første batch var så lækker vil jeg gerne forsøge igen…
Mvh,
Jens
Hej Jens
jeg kan næsten ikke komme i tanke om at det skulle være andet end temperaturen – eller hvis du har dyppet dem i øldejen og ladet dem vente noget tid, inden de kommer i olien. Det er nok det der kan skille succesen fra 1 runde til de to efterfølgende.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Efter at have læst dit svar er jeg faktisk kommet i tanke om, at jeg ændrede én ting efter første batch: jeg udnyttede nemlig “ventetiden” mens første batch kogte i olien til at dyppe fisken i øldejen – altså kom batch 2 og 3 ikke direkte fra øldej til olie. Stor fejl! Tak for et skarpt svar :-)
Mvh,
Jens
Godt at høre! Jeg håber det hjælper på 2+3 runde :)
Kh AC
Hej
Vi fritterer fisken i en wok i en liter solsikkeolie – og fisken hænger ikke fast i bunden. Supernemt.
Tak for dine dejlige opskrifter – vi bruger dem tit.
? Mikael
Mange tak for din hilsen og tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt at høre :)
Kh Ann-Christine
Hejsa
Det lyder så lækkert
Skal det være de Søde eller sure cornichoner ?
Vh nana
søde eller sure? jeg har ikke stødt på de søde cornichoner, hvor har du mon set dem?
Det er de alm syltede jeg bruger :)
Kh AC
Endnu en fantastik opskrift som familien satte stor pris på.
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hvad gør du med olien når fisken er færdig ? Kan man gemme og genbruge olien til andet eller smides det ud?
Olien kan godt sigtes og bruges igen inden for en uges tid – derefter bliver den harsk og uanvendelig.
– jeg kommer den brugte olie i fx en tom mælkekarton eller lign og smider det til restaffald.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Når man nu har hældt en liter olie op i gryden og brugt den til fisk og Chips, hvad gør du så med olien? Hælde den ud i vasken eller toilettet virker ikke hensigtsmæssigt.
Mvh Lars
Hej Lars,
Jeg plejer at lade det køle af i gryden, filtere det gennem en sigte og hælde olien tilbage på flaske. Skal jeg bruge olie igen inden for max en uges tid, kan det sagtens bruges igen, derefter bliver det hurtigt harskt og så kassere jeg olien i flasken som restaffald eller hælder det i en tom mælkekarton eller lign. (tror det er den bedste løsning)
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak, det vil jeg prøve. Friture 2 gange om ugen er desværre ikke noget figuren holder til. Måske hvis man opbevarer olien på køl kan den holde lidt længere før den bliver harsk?
Det blev i øvrigt meget vellykket fish&chips :-) Tænker, at dejen også kan være god til grøntsager. Jeg blev prakket noget mørksej på af fiskehandleren, selv om jeg bad om torsk. Det var ok, men det skal være torsk eller kuller næste gang.
Mvh Lars
Hej
Hvilken øl har du brugt?
Mvh sofia
En pilsner er glimrende til formålet :)
Er en Tuborg fin nok?
Ja, det kan fint fungere :)
Har du en opskrift på fish and Chips uden alkohol/øl da vi har en lever syg søn
Det har jeg desværre ikke, men måske du kan bruge denne opskrift og erstatte kylling med fisk :)
Vi lavede denne i går med fine torskefilletter. Hold op hvor lækkert. Og ikke nær så besværligt som frygtet. Klart en keeper. Tusind tak.
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre ♡
Nøj det blev til lækker aftensmad… selv Johannes på 4 år sagde ummenum til saucen, og han vil ellers KUN have brun sovs!
Tak for en lækker blog hvor der nærmest er garanti for succes hvis man følger opskrifterne herfra!
Årh, hvor er det skønt at høre :)
Det er så dejligt når man lige får vendt smagsløgene hos de små størrelser, og de opdager nye livretter ♡
Rigtig dejlig dag til jer og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
Kh AC
Jeg har lavet fish and chips et par gange med et super godt resultat. I dag skete der imidlertid det at fisk og øldej sank ned i bunden af gryden og brændte fast. Det skal siges at jeg brugte mørksej i stedet for torsk og at jeg brugte en lidl friture, i stedet for raps eller solsikke.
Kan det være årsagen til at fisken sank til bunds ?
Superblog iøvrigt som jeg flittigt bruger.
Mit bedste bud er at olien ikke har været helt varm nok?
Jeg oplever gerne at de lige rammer bunden og derefter hurtigt kommer op til overfladen igen. Ellers kan det hjælpe at komme dem i med en hulske og lige holde skeen under dem i et par sekunder til de får en smule stegeflade og dermed ikke brænder fast i bunden.
Mange tak for din fine hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Den lækre øldej bliver lige så god med speltmel ☺
Det er dejligt at høre :)
Allerførst: Elsker din blog og inspirerende opskrifter og billeder:-)
Og så lige et spg til denne opskrift. Du skriver om olien her: ” Fx ikke koldpresset rapsolie eller solsikkeolie”…? Hvilken olie vil du så anbefale? Kh Tina
Hej Tina,
Hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre ♡
Helst en solsikkeolie eller rapsolie som ikke er koldpresset – du kan også bruge en fritureolie eller kokosolie.
Kh AC
Hej :-)
Vi skal have gæster i næste weekend med engelsk tema, og jeg påtænker derfor at bruge din opskrift, som ser super lækker ud og nem at gå til!! :-) For ikke at stå med fritureolie og sprøjten i køkkenet, når gæsterne kommer, tænker jeg på, at stege fisken i forvejen og holde den lun i ovnen bagefter indtil vi skal spise. Tror du fisken/dejen mister sprødheden af det? :-)
De bedste hilsner Bine
Hej Bine,
Jeg tror desværre den bliver blød så snart den køler af.
Måske en anden opskrift, hvor fisken bliver lavet i ovnen med sprød pankorasp?
Kh AC
Super lækker opskrift. Har prøvet den her til aften og familien var vilde med det. Det eneste problem jeg havde var at fisken satte sig fast i bunden af min gryde. Jeg brugte en almindelig gryde og 1 lt. Solsikkeolie. Hvordan undgår du at fiske sætter sig fast?
Hej Mette,
Hvor er det dejligt at høre. Jeg har ikke selv oplevet det med at fisken sætter sig fast i denne opskrift. Men har prøvet det med andre retter, og jeg tror det kan handle om temperaturen på olien – men det er bare et gæt. Jeg synes det kan hjælpe at bruge en hul ske, hvor jeg så sænker det der skal steges ned på hulskeen, når det først lige har fået en lille stegeskorpe, så brænder det ikke fast i bunden. Jeg håber det giver lidt mening, ellers så sig endelig til igen :)
Kh AC
Tusind tak for denne lækre opskrift – og alle de andre – vi er blevet helt vilde med mange af dine opskrifter 😍
Sauce tatare er vidunderlig, vi bruger den til næsten al fisk, vi spiser🤩
Jeg har desværre også haft problemer med at fisken sætter sig fast i bunden af gryden. Kun de første par hold blev pæne. Jeg bruger også en gryde med 1 liter fritureolie til at stege i.
Første gang tænkte jeg også, at det måtte være temperaturen på olien, den var gal med, så anden gang benyttede jeg mig af “tændstikprøven”.
Men ak, fisken satte sig endnu mere fast i bunden, og hvor er det ærgerligt, ved en ellers fantastisk opskrift…..
Hvor lang tid giver du fiskene? Jeg har svært ved at få fisken til at tage farve.
Eller kan det have noget med diameteren på gryden at gøre, altså hvor højt at olien står i gryden?
Hej igen.
Efter at have læst nedenstående spørgsmål og svar er jeg kommet frem til nogle fejl, jeg har “begået”.
Fisken var ikke duppet helt tør, de efterfølgende hold fisk havde ligget i øldejen et stykke tid og så havde jeg tilføjet lidt ekstra øl i dejen, fordi jeg syntes den var meget tyk (min fejl!)
Blot en forespørgsel, kunne det være en ide at føje disse tips til din opskrift – og måske en temperatur at gå efter? Det er jo ret væsentlig viden for et godt resultat😉
Det hele startede med din hokkaio suppe – siden har jeg været afhængig af dig og din blog
:) Det er dejligt at høre at det jeg laver her på bloggen kan skabe glæde
Hej igen.
Resten er beskeden forsvandt tilsyneladende
Tak for en supergod side og lækre opskrifter, først og fremmest :) Bliver altid inspireret (og lækker sulten) når jeg læser dine oplæg. Og så lyder Fish N’ Chips mere overkommeligt end jeg lige troede.
Skal fisken absolut frituresteges i en gryde, altså skal den kunne dækkes fuldstændig? Tænker om man kan slippe afsted med at bruge en pande istedet for, så man ikke skal bruge en hel liter olie? :)
Hej Kristine,
Tusind tak for dine søde ord om min blog og opskrifter – det er jeg rigtig glad for at høre :)
Denne opskrift skal nok næsten fritteres, for dejen er våd og blød og kræver nok ret høje temperaturer – men det kan da forsøges at stege dem på en pande, i så fald så lad mig endelig høre hvordan resultatet blev
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Er lige nu igang med at friturestege fisken men er i tvivl om hvor længe de skal have?! Indtil videre har det første hold fået 10-15 min men synes ikke de er sprøde nok… De har kun taget lidt farve men olien sprudler så den er varm nok… Jeg bruger solsikkeolie til at friture i… Kan det være derfor?
Tak for en ellers fantastisk blog – vi er vilde med dine opskrifter her i familien :-)
Mvh Barbara
Tja, det er lidt svært at sige – umiddelbart så tænker jeg faktisk at det er temperaturen på olien … men jeg håber de blev gode :)
Og tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
De blev rigtig gode og smagte dejligt :) Det var somom de blev mere sprøde af at ligge lidt længere og dryppe af på køkkenrullen. Prøver næste gang at holde øje med temperaturen og evt forsøge med en anden olie.
Det er ihvert fald ikke sidste gang jeg laver denne ret ;-)
Hvor dejligt! Tak for tilbagemeldingen på den – og rart at høre at de blev gode
HOLD DA OP hvor er det lækkert! Lavede det i går – rigtig weekendmad :-) Det var simpelthen så lækkert og et stort hit, såvel hos min mand og mig som hos vores 2-årige datter! Er vild med din blog og dine opskrifter, som bliver flittigt brugt i vores lille hjem. Tak for de gode ideer og altid lækre opskrifter :-)
Kære Karina,
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og det er jo simpelthen så skønt at høre at mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde :)
Tak!
Kh Ann-Christine
Du skriver under fisken at der skal 2 spsk olie i, men nævner det ikke i fremgangsmåden, så er lidt i tvivl om det skal bruges?
Hov, det er en fejl – jeg har rettet det nu. De 2 spsk olie skal ikke med
Beklager :)
Kære AC, det er bare SÅ lækker en ret, denne her. Det er første gang jeg har prøvet øl-dej, men det er jo fantastisk! Jeg kan desuden anbefale den slags fisk som hedder Blå Lange (Ej, jeg ved jo ikke om det er det rigtige navn, men det kalder min fiskemand det) Den var så lækker og blød med god smag. Helt perfekt i dej og dybstegt!
Ej, hvor er det godt at høre at I også var vild med det!
Jeg kender godt lange, det er ikke så ofte vi spiser den … alt for sjældent faktisk, for den smager jo super godt. Har dog ikke prøvet den ala fish n´chips. Men kunne godt forestille mig at det var lækkert.
Uhm, det lyder lækkert. Må vist lave ugens madplan lidt om nu :)
He he, feet at denne ret kunne lokke sig ind i planerne ;)
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvilken slags olie du bruger? For mig er det en jungle at finde rundt i hvilke olier der er bedst til at stege i…
Rigtig dejlig opskrift – mon ikke jeg ville få en ekstra stjerne hos min engelske kæreste, hvis jeg serverede denne ret snart? :-)
Det er også en jungle! Jeg bruger rapsolie, som ikke er koldpresset. Det fungere godt. Man kan også bruge kokosolie, men det giver bare helt forkert smag til en ret som denne, synes jeg.
Nøj, hvor jeg tror det vil vække begejstring hos din kæreste – måske ligefrem en Valentines Day ret ;)
Uhmm, det kunne være lækkert til fredagshyggen med ungerne, tak for inspiration!
Selv tak, Vibeke :) Jeg tænker også på retten som ægte fredagsmad – eller til en “dagen der på” om søndagen
Mums, den opskrift må afprøves!
Louisa Lorang er altså også bare en mester i et køkken :)
Uhm… Efter en lille uge med omgangssyge herhjemme får jeg helt mundvand over dine billeder ;) og hurra-appetiten er tilbage!!!
Yeah, der er altså ikke noget som at komme på toppen igen efter en uge med sygdom :)
Jeg syntes Johan er mega sej – tænk at sauce tartare er en af hans yndlings! Kapers og cornichioner er måske ikke de mest børnevenlige ingredienser, men det er selvfølgelig også hele sammensætningen og ikke hver enkelt del. Da Alma var lille elskede hun oliven, hun kunne spise et helt glas selv, idag spiser hun dem desværre ikke, men jeg tænker det kommer tilbage.
Jeg vil ihverftald snart lave en omgang lækre fiskedeller og servere en lækker sauce tartare til :-)
rigtig good dag
Kh Maria
Det synes jeg også ;) Han smager virkelig bare på alt, men har en forkærlighed for capers, cornichoner og oliven og kan snildt tømme en skål på nul komma fem. Julie spiser det også gerne i perioder, men helst med de forskellige ting hver for sig, hun er ikke så pjattet med en rørt dip. Det er sjovt hvor forskelligt det kan være
Rigtig god dag til dig også
Kh AC
Har fået Fish n’ chips et par gange og er faktisk lidt vild med det – men som du selv skriver det er i den noget tunge ende. Men måske skulle man forsøge at kaste sig over selv at lave det, det lyder jo rigtig lækkert :-)
Glæder mig til at prøve retten, da jeg lige har været på fisketur og har fanget en kuller!
I opskriften står, at der skal bruges to torskefiletter. En torsk kan veje alt fra 1 til 40 kilo, så det ville være fint med en vægtangivelse af mængden.
En lille ting: Der er kun et ‘t’ i “fileter”.
Stor fiskehilsen
Thomas
Hej Thomas
Hvor skønt! :)
Jeg plejer at bruge omkring 400-500 g, men du kan godt bruge lidt mere eller lidt mindre – det er der fint dej nok til.
Rigtig god fornøjelse, det lyder virkelig lækkert med en hjemmefanget kuller til retten!
Kh Ann-Christine
Den tatarsauce smager da bare helt vidunderligt 😋
Det er nemlig super lækkert, og jeg tror ikke på at det er så usundt, hvis man bare ikke spiser så meget af det – og så snupper en let salat til frokost … Så er der balance i tingene igen ;)