Finskbrød


Sprøde og klassiske finskbrød, som smager så dejligt.
Disse skønne klassiske småkager er nemme at bage og en dejlig lille småkage, som hører til på julebordet. Her drysser jeg dem traditionelt med perlesukker og mandler. Men når jeg laver en portion, så laver jeg lige så ofte lidt forskelligt drys til, som fx pebermyntestokke eller hasselnødder og perlesukker.
Du kan finde alle mine forslag til drys under opskriften og det er jo en lidt snild måde, at variere den samme småkage på en dejlig nem måde.
Prøv også: alle mine opskrifter på julesmåkager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 50 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Finskbrød
- 250 g hvedemel
- 65 g sukker
- 0,50 øko citron, 1/2 tsk. fintrevet skal herfra
- 200 g smør
- 1 æg
- Derudover
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- 50 g perlesukker
- 50 g mandler, smuttede og finthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Bland mel, sukker og citronskal sammen i en skål. Smuldr smør i blandingen, til det er som savsmuld og saml til sidst dejen med et æg.
Ælt dejen let sammen og stil den på køl i en time eller til næste dag.
Rul dejen ud i en tykkelse af 1 cm. Skær finskbrød ud i passende størrelse og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl alle småkagerne med sammenpisket æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft midt i ovnen i 9-12 minutter.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ane Christine,
Jeg kan ikke forstå, hvorfor der står 0,5 øko citron, når det kun er den revne skal jeg skal bruge. Skal jeg OGSÅ hælde saften fra en halv øko citron i, for det fremgår ikke af beskrivelsen, men kan jo være glemt.
Venlig julehilsen
Hej Rune
Det er kun citronskallen der skal bruges til denne opskrift på småkager.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Kan dejen til finskbrød fryses?
Hej Inga
ja, se også nærmere under tip til opskriften
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har opbevaret min dej i køleskabet i en uges tid, hvor lang tid skal den være ude af køleskabet inden jeg kan lave småkagerne? Anvender du mel på bordet når du ruller dejen ud? 🥰 Tak, og god weekend.
Hej Trine
Jeg ruller den ud direkte fra køl, så er den fast og nem at arbejde med. Alt afhængig af hvilken bordplade man har, kan man drysse med en anelse hvedemel
God fornøjelse
Kh Ann-Christine