Feta pasta med tomat
Denne lækre feta pasta med tomat er gået viralt, først som en trend på tiktok og siden har den bredt sig til instagram og andre sociale medier. Det er der god grund til, for det smager ualmindelig lækkert og så er det nem aftensmad.
En nem og lækker vegetarisk pastaret, hvor den cremede sauce bages i ovnen og består af tomater og feta med hvidløg og skønne krydderier.
Nemt og lækkert og en dejlig sommerret, man kan nyde den som den er, eller servere den med en salat eller med kylling som tilbehør.
Prøv også: opskrift på millionbøf >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Feta pasta med tomat
- 400 g cherrytomater, eller blommetomater
- 3 fed hvidløg, pressede
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 rød chili, finthakket
- sort peber, frisk kværnet
- 300 g feta
- 400 g pasta
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom tomater i et lille smurt ovnfast fad.
Fordel hvidløg, olie, oregano, timian, chili, friskkværnet peber over. Tag halvdelen af den friske basilikum, hak den fint og drys den over. Vend det godt sammen.
Sæt fetaosten midt i faden oven på tomaterne. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 25 minutter i ovnen.
Kog imens pastaen i letsaltet vand til pastaen er al dente. Tag 1 dl af pastavandet fra og hæld resten af vandet fra pastaen.
Tag fadet ud af ovnen og mos tomater og feta med en gaffel til det bliver cremet, rør resten af den friske basilikum i sammen med en smule pastavand. Vend det sammen med den friskkogte pasta. Tilføj mere af kogevandet fra pastaen hvis nødvendigt.
Server på tallerkener med frisk basilikum.
Synes den bliver ekstra god og afrundet i smagen, når den lige får en sjat mørk balsamico sammen med alle de andre ingredienser og ved servering et kværn ekstra peber på toppen – blot et par tip :-D
Hej Nelly
Tak for at dele dit fine tip :)
Kh Ann-Christine
Lækker, lækker ret. Tror du, man kan fryse resterne?
Hej Asta
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes!
Jeg tror den vil ændre for meget konsistens efter optøning, så tror ikke umiddelbart jeg ville vælge at fryse den. Men har ikke testet.
Kh Ann-Christine
Brugte puck feta ost , cremet og fin. Men alt for salt, havde heldigvis ikke puttet salt i kogevandet til pasta.
Jeg elsker mad
Hvilken feta bruger du, hvis du ikke bruger puck feta? ☀️🌸
Jeg bruger som regel den økologiske fra minerva :)
Kh Ann-Christine
Jeg lavede retten i går til 2 veninder, det smagte fantastisk, men den var knap så smuk som din 😊
Fetaen smuldrede i stedet for at blive cremet. Er det på grund af fetaen eller skulle den have haft ekstra tid i ovnen? Jeg brugte puck feta.
Jeg tror måske du skal have lidt ekstra pastavand i og måske den skulle have lidt længere tid. Jeg har ikke selv prøvet med puck feta, men mener den er ret cremet og umiddelbart skulle virke glimrende til denne ret.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Enorm lækker ret. Min datter og mig er fuldstændig pjattet med den 😃👍🏻
Tak for det 😃
Jeg har kun prøvet med puck ost.
Hvor kan man købe den fra Minerva?
Mvh Sanne
Hej Sanne
SKønt at høre :) Jeg køber den i føtex :)
Kh Ann-Christine
Mange tak 😃👍🏻
Kan man bruge en moseralla i stedet for feta
Det vil være en helt anderledes resultat og ret, men prøv det endelig bare af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine