Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/feta-pasta-med-tomat/ Aftensmad Efterår, Forår, Italiensk, Mad i fad og ovnretter, Mad på budget, Pasta, Sommer, Vegetar, Vinter

Feta pasta med tomat

Denne lækre feta pasta med tomat er gået viralt, først som en trend på tiktok og siden har den bredt sig til instagram og andre sociale medier. Det er der god grund til, for det smager ualmindelig lækkert og så er det nem aftensmad.

En nem og lækker vegetarisk pastaret, hvor den cremede sauce bages i ovnen og består af tomater og feta med hvidløg og skønne krydderier.
Nemt og lækkert og en dejlig sommerret, man kan nyde den som den er, eller servere den med en salat eller med kylling som tilbehør.

Prøv også: opskrift på millionbøf >>

Feta pasta med tomat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT10M4
Ingredienser
  • 400 g cherrytomater, eller blommetomater
  • 3 fed hvidløg, pressede
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,50 rød chili, finthakket
  • sort peber, frisk kværnet
  • 300 g feta
  • 400 g pasta
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom tomater i et lille smurt ovnfast fad.

Fordel hvidløg, olie, oregano, timian, chili, friskkværnet peber over. Tag halvdelen af den friske basilikum,  hak den fint og drys den over. Vend det godt sammen.

Sæt fetaosten midt i faden oven på tomaterne. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 25 minutter i ovnen.

Kog imens pastaen i letsaltet vand til pastaen er al dente. Tag 1 dl af pastavandet fra og hæld resten af vandet fra pastaen.

Tag fadet ud af ovnen og mos tomater og feta med en gaffel til det bliver cremet, rør resten af den friske basilikum i sammen med en smule pastavand. Vend det sammen med den friskkogte pasta. Tilføj mere af kogevandet fra pastaen hvis nødvendigt.

Server på tallerkener med frisk basilikum.