Feta pasta med tomat


Denne lækre feta pasta med tomat er gået viralt, først som en trend på tiktok og siden har den bredt sig til instagram og andre sociale medier. Det er der god grund til, for det smager ualmindelig lækkert og så er det nem aftensmad.
En nem og lækker vegetarisk pastaret, hvor den cremede sauce bages i ovnen og består af tomater og feta med hvidløg og skønne krydderier.
Nemt og lækkert og en dejlig sommerret, man kan nyde den som den er, eller servere den med en salat eller med kylling som tilbehør.
Prøv også: opskrift på millionbøf >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Feta pasta med tomat
- 400 g cherrytomater
- 3 fed hvidløg, fintrevet
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 0,50 tsk chiliflager
- sort peber, frisk kværnet
- 300 g feta
- 400 g pasta
- 1 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom tomater i et smurt ovnfast fad og fordel hvidløg, olie, oregano, timian, chili samt friskkværnet peber over. Hak halvdelen af den friske basilikum fint og drys den over. Vend det godt sammen. Sæt fetaosten midt i fadet oven på tomaterne. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 25 minutter.
Kog imens pastaen i letsaltet vand til pastaen er al dente. Tag et par dl pastavand fra i en skål og hæld resten af vandet fra pastaen.
Tag fadet med de bagte tomater og feta ud af ovnen og mos tomater og feta med en gaffel, til det er godt blandet sammen. Rør resten af den friske basilikum i, sammen med en smule pastavand til konsistensen er god og cremet. Smag godt til med salt og peber og vend det sammen med den friskkogte pasta. Tilføj mere af kogevandet fra pastaen, hvis nødvendigt for at gøre retten ekstra cremet.
Server den dampende varme pastaret på tallerkener og drys frisk basilikum over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Synes den bliver ekstra god og afrundet i smagen, når den lige får en sjat mørk balsamico sammen med alle de andre ingredienser og ved servering et kværn ekstra peber på toppen – blot et par tip :-D
Hej Nelly
Tak for at dele dit fine tip :)
Kh Ann-Christine
Lækker, lækker ret. Tror du, man kan fryse resterne?
Hej Asta
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes!
Jeg tror den vil ændre for meget konsistens efter optøning, så tror ikke umiddelbart jeg ville vælge at fryse den. Men har ikke testet.
Kh Ann-Christine
Brugte puck feta ost , cremet og fin. Men alt for salt, havde heldigvis ikke puttet salt i kogevandet til pasta.