Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ferskenkompot-et-glimrende-alternativ-til-ferskenmarmelade/ Brunch Smørbart og Syltetøj

Ferskenkompot

Ferskenkompot er noget så nemt at lave og er et skønt alternativ til marmelade og syltetøj, som jeg synes er lidt mere omstændigt at lave, da der så skal tænkes konservering og holdbarhed ind i det.

Denne ferskenkompot er et glimrende alternativ til ferskenmarmelade og smager forrygende.

Jeg kan godt lide de grove stykker af knasende mandel, men det kan sagtens finthakkes eller undlades helt, hvis man ikke er til den slags.

Ferskenkompot
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M1
Ingredienser
  • 3 fersken, modne, i tern
  • 0,50 vaniljestang, korn + stang herfra
  • 10 mandler, grofthakkede
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom fersken i tern, vand, honning, vaniljekorn og den flækkede vanillestang i en gryde.

Kog op og lad det simre i 5 minutter under omrøring.

Tilsæt de hakkede mandler og rør rundt i et minuts tid.

Server gerne mens det stadig er lunt eller opbevar på køl.

Opskriften giver ca 3 dl