Fastelavnsboller


Min opskrift på de bedste fastelavnsboller fyldt med både vaniljecreme og remonce.
Jeg har lavet opskriften med fyld af nødder og både remonce og vaniljecreme. Opskriften lavede jeg for en del år siden, da jeg ville genskabe smagen af de lækreste fastelavnsboller, jeg nogensinde havde smagt. De var helt uimodståelig lækre! Det er lykkedes og min opskrift på fastelavnsboller er om muligt blevet endnu bedre, end dem jeg smagte dengang, så I kan godt glæde jer til at sætte tænderne i dem.
Prøv også: min opskrift på de lækreste pandekager >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fastelavnsboller
- Dejen
- 100 g smør
- 1,50 dl mælk
- 25 g gær
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 2 æg
- 70 g fuldkornshvedemel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,50 tsk salt
- 320 g hvedemel
- 1 æg, sammenpisket til pensling
- Vaniljecreme
- 3 æggeblommer
- 60 g sukker
- 15 g majsstivelse
- 0,50 vaniljestang
- 2,50 dl mælk
- 60 g mandler, smuttede og finthakkede
- 30 g pistaciekerner uden salt, finthakkede
- Remonce
- 70 g sukker
- 70 g marcipan
- 70 g smør, blødt og stuetempereret
- 1 tsk stødt kanel
- Glasur og pynt
- 200 g flormelis
- lidt koldt vand
- 1 tsk usødet kakao
- 1 spsk frysetørret hindbær, finthakket
- 50 g pistaciekerner uden salt, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Dejen
Smelt smør i en gryde ved lav varme.
Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk, tag gryden med den smeltede smør af varmen og rør smør, vaniljesukker, sukker og æg i mælken.
Rør fuldkornshvedemel, kardemomme og salt sammen og rør det i skålen med de våde ingredienser.
Sigt hvedemel i dejen og ælt dejen godt – gerne i en røremaskine – i 5-10 minutter. Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig, når den hæver. Der skal ikke ekstra mel i.
Lad dejen hæve i en skål med et rent viskestykke over i 45 minutter.
Vaniljecreme
Pisk æggeblomme, sukker, majsstivelse og vaniljekorn godt sammen i gryde og pisk mælk i lidt efter lidt, mens cremen langsomt varmes op til kogepunktet.
Tag gryden af varmen, når vaniljecremen er tyk og lækker og vend pistaciekerner og mandler i cremen. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen og rør derefter smør og kanel i.
Form fastelavnsbollerne
Rul dejen ud på et meldrysset køkkenbord til en tykkelse på cirka 3 mm, og del dejen i firkanter på cirka 10 x 10 cm.
Læg 1 spsk. remonce og 1 spsk. vaniljecreme på midten af hver firkant og fold hjørnerne af dejen ind over fyldet til en lille pakke. Klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder, hvor fyldet kan løbe ud.
Sæt fastelavnsbollerne på en bagepladen med bagepapir med samlingen nedad. Lad fastelavnsbollerne hæve igen under et rent viskestykke på køkkenbordet, i minimum 1 time eller til de er hævet til næsten dobbelt størrelse.
Pensl forsigtigt med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist.
Pisk en tyk hvid glasur af flormelis og koldt vand, og en tyk brun glasur af flormelis, kakao og koldt vand.
Fordel glasur på fastelavnsbollerne og drys med pistaciekerner, frysetørret hindbær, krymmel eller chokoladeknapper.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg synes dejen er meget våd! Fulgte opskriften meget nøje, fordi du netop havde skrevet man netop ikke skulle putte ekstra mel i, og æltede 10 minutter på røremaskine, lod den hæve over 2 timer for at få bare lidt konsistens i dejen…men stadig meget våd og derfor ganske vanskelig at rulle og få fyld i🥴😃).
Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke men min dej er helt våd og slet ikke til at arbejde med, er bange for at stoppe for meget mel i men den kan på ingen måder rulles ud eller røres ved uden at sætte sig fast i ALLE overflader Hjælp
Hej Sissel
Dejen skal være lækker blød og smidig. Jeg oplever aldrig at den bliver decideret våd, men den kan godt klistre lidt, hvilket den også skal for at man kan få en god lukning omkring fyldet og nogle saftige lækre fastelavnsboller. Prøv at sætte den i køleskabet en times tid, så vil den være nemmere at rulle ud.
Kh Ann-Christine
Kan fastelavnsbollerne bages uden remonce og nødder, så der kun er creme i?
Hej Helle
Ja, det er også rigtig lækkert!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine