Farserede Squash med bulgur
Farserede squash er fuldstændig lige som farserede peberfrugter en rigtig herlig 80´er klassiker.
Her har jeg spicet de farserede squash op med bulgur og en lækker krydret lammefars – og ikke mindst toppet dem med granatæble, bredbladet persille og en skøn lille nem dressing. Og så er vi jo nærmest væk fra den danske firserklassier og ovre i det lækre mellemøstlige køkken i stedet.
Jeg kunne i hvertfald snildt forestille mig at den sagtens kunne gå an på de kanter med en lækker omgang grønne retter til. Der er et par stykker af jer, der fortæller om masser squash i haven i disse dage – og hvor lyder det lækkert! Opskriften er lavet ud fra de små økologiske supermarkeds størrelser – men kan snildt bruges på større squash også.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Farserede squash med bulgur
- 250 g hakket lammekød
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 æg
- 40 g pinjekerner, ristede
- 50 g persille, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 1 dl bulgur, kogt
- 2 squash
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 spsk tahin
- 1 spsk yoghurt naturel
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 3 spsk granatæblekerner
- 2 spsk pinjekerner, ristede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør alle ingredienserne (dog ikke squash) sammen til en fars. Flæk squashen på langs, skrab det bløde midterstykke ud og fyld dem med fars.
Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller i et smurt ovnfast fad og steg dem ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Rør yoghurt og tahin sammen og dryp over inden serveringg. Drys med finthakket persille og granatæblekerner.
Hej ?
Jeg skal prøve denne opskrift i aften, men har lige et spørgmål: Blander du det udskrabede squashkød i farsen, eller skal det bare kasseres?
Og tusind tak for utallige lækre opskrifter!
Det kan du enten fint komme i farsen (jeg kommer det også gerne i en smoothie)
Tusind tak for din søde hilsen!
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Kan man bruge andet hakket kød i stedet for lammekød? Fx okse- eller svinekød?
Tak for alle de dejlige opskrifter, en 20-årig som mig kan også ende med at bruge timer med hovedet begravet i alle dine dejlige opskrifter.
ja, det vil også være rigtig lækkert!
– og mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hej
Det ser rigtig lækkert ud ? Hvor køber du hakket lammekød? Og spiser I skrællen på squashen?
Mange hilsner
Tine
Hej Tine
Hakket lammekød køber jeg gerne hos mineslund eller troldgården – og vi spiser også skrællen på squash. :)
Kh AC