Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/farserede-squash-bulgur/ Aftensmad Mellemøstens køkken, Tilbehør Aftensmad

Farserede Squash med bulgur

Farserede squash er fuldstændig lige som farserede peberfrugter en rigtig herlig 80´er klassiker.

Her har jeg spicet de farserede squash op med bulgur og en lækker krydret lammefars – og ikke mindst toppet dem med granatæble, bredbladet persille og en skøn lille nem dressing. Og så er vi jo nærmest væk fra den danske firserklassier og ovre i det lækre mellemøstlige køkken i stedet.

Jeg kunne i hvertfald snildt forestille mig at den sagtens kunne gå an på de kanter med en lækker omgang grønne retter til. Der er et par stykker af jer, der fortæller om masser squash i haven i disse dage – og hvor lyder det lækkert! Opskriften er lavet ud fra de små økologiske  supermarkeds størrelser – men kan snildt bruges på større squash også.

Farserede squash med bulgur
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • 250 g hakket lammekød
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 æg
  • 40 g pinjekerner, ristede
  • 50 g persille, finthakket
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 1 dl bulgur, kogt
  • 2 squash
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 1 spsk tahin
  • 1 spsk yoghurt naturel
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 3 spsk granatæblekerner
  • 2 spsk pinjekerner, ristede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør alle ingredienserne (dog ikke squash) sammen til en fars. Flæk squashen på langs, skrab det bløde midterstykke ud og fyld dem med fars.
Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir eller i et smurt ovnfast fad og steg dem ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Rør yoghurt og tahin sammen og dryp over inden serveringg. Drys med finthakket persille og granatæblekerner.