Pizza med laks og wasabi
Denne vidunderlige Pizza med røget laks, wasabi, rucola og citron smager simpelthen forrygende.
Det er en temmelige anderledes pizza, men den er frisk, sprød, lækker og er genial til en pizzaaften med et glas sprød hvidvin i glasset.
Pizzaen med laks og wasabi kan også serveres skåret ud i mindre stykker som en lækker appetizer og overrasker virkelig positivt i smag og sammensætning.
Prøv også: opskrift på ceviche med laks >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Pizza med laks og wasabi
- Pizzadej
- 25 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen
- Topping
- 150 g naturel flødeost
- 0,50 tsk wasabi
- 4 håndfulde rucola
- 100 g koldrøget laks
- 1 citron, saft og fintrevet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller til koldhævning i køleskabet natten over.
Bagning og topping
Sæt ovnen til at forvarme på højeste temperatur med en bageplade, bagestål, eller pizzasten på den øverste rille i ovnen.
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet.
Sæt bundene i ovnen og forbag dem uden fyld til bundene er sprøde. Lad dem køle lidt af på en rist.
Rør wasabi og smøreost sammen og smag til – den må gerne rive lidt, men skal ikke være al for stærk. Fordel wasabicremen på de afkølede pizzabunde, så osten ikke smelter på den varme pizzabund. Fordel laksestykkerne på, drys salt og kværn godt med peber på.
Server med masser af frisk sprød rucola og dryp citronsaft samt lidt revet citronskal over.
Jeg plejer at lave den med pesto, frisk mozzarella og røget laks. Der er også rigtigt lækkert
Hej:)
Jeg glæder mig så meget til at prøve denne! Hvilken friskost bruger du?
God dag:)
vh
Caroline
Jeg bruger enten buko øko eller philedelphia :)
God fornøjelse
Kh AC
Lækkert
Lavet i dag (dog lidt snyd – brugte en færdig dej)
Tænker at man evt kan erstatte laksen med røget mørbrad
Uhm ja, det lyder som en dejlig variation :)
Hej AC,
Jeg tænker at vi skal prøve det her lækker pizza i vores elev cafe i den kommende uge. Elsker at udfordre ungerne – laks på pizzaen har de vidste aldrig prøvet. ;-)
Kh, Joan
Fantastisk! Det er en af mine yndlingsopskrifter og en overraskende god kombination.
God fornøjelse med den, håber eleverne synes om den :)
Kh AC
Hej igen AC,
Ved du hvor man kan købe wasabi? Kan man finde det i en almindelig supermarked?
Hej Joan
Jeg køber hos Salling, på nettet eller i asiatiske forretninger.
Har kun set det på tube hos alm supermarkeder og det kan også godt gå an
Kh AC
Endnu en lækker ugeplan fra dig! Denne uge laver vi tre af opskrifterne og det bliver dæleme altid godt! Tak for stor inspiration!
Ej, hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :)
Hvor har du bare en super fin og inspirerende blog! Jeg er VILD med dine opskrifter. Derfor håber jeg også at det er i orden, at jeg på min egen blog har linket til denne pizza. Den er nemlig kommet på madplanen, og skal afprøves på onsdag.
Mange tak, det er jeg virkelig glad for at høre!
Og ja, selvfølgelig. Jeg er altid glad for et link og håber du synes om pizzaen, som er et stort hit herhjemme :)
Jeg kan varmt anbefale at bruge friskrevet peberrod i kombination med laks, hvis wasabi er for stærk. Eller blot som variation. Peberroden har en pikant og mere “rund” stærk smag, der står rigtigt godt til laks og som er et hit i neutral smøreost, bl.a. i sandwich mm.w
Uhm, det lyder faktisk som en fantastisk ide! Det må jeg prøve næste gang :)
Mmmmm… dete er altid godt at finde nye måder at bruge wasabi :)
Rart at høre fra endnu en wasabi fan. Har du flere gode opskrifter med wasabi? :)
Den ryger da lige direkte i inspirationsmappen! Den er så lækker ud, så den må helt sikkert komme på madplanen i næste uge :)
Lyder skønt :) Lad mig gerne høre om du også synes den er et kæmpe hit
Uh, vi fik pizzaen til aftensmad i dag, og den var bare såååå lækker :) Det var som om den åbnede en helt ny verden for os! Jeg erstattede ca. 100g af melet med grahamsmel – det tror jeg bestemt ikke gjorde den ringere, blot mere mættende :)
God ide, det gør jeg også indimellem. Prøv også med lidt surdej, hvis du har. Det smager forrygende!
Pizzaen er virkelig god, og jeg glæder mig også til at lave den igen :)
Hvor skønt for dig, at du er kommet til at bo så tæt på din søster og svoger og kommende baby :0) Jeg bor på Sjælland og længes efter min kære bror og kære svigerinde i Kolding og de venter barn lige om lidt.
Og pizzaen ser forrygende ud – den må jeg også prøve :0)
Det er simpelthen så skønt at det har kunnet flaske sig på denne måde. Jeg nyder det hver eneste dag – det gør vi vist alle sammen :)
Wao den MÅ jeg prøve…. fantastisk combi…… tusind tak for inspiration……
Den er fantastisk :)
Dejligt at I er faldet godt til i Århus. :) Hvis du ikke allerede har været der, så kan jeg varmt anbefale at indtage en hindbærsnitte og en kop chai latte hos Mocca City i Gl. Munkegade. Det er en af byens hyggeligste caféer, og jeg tror at den er lige noget for dig. Bare gå efter duften af nybagte kanelsnegle. :) Derudover laver Briançon (i krydset af åen og Grønnegade) nogle fantastiske brød, som er værd at prøve.
Og tak for inspiration til aftensmaden, den ser virkelig lækker ud den pizza!
Det er lige sådan nogle tips jeg elsker! Jeg vil glæde mig enormt meget til at besøge Mocca City og bliver da nødt til at smage deres hindbærsnitter.
Og Briancon må også prøves. Jeg kendte ikke nogle af stederne i forvejen. SÅ stort tak for anbefalingerne :)
Jeg viste Manden dine billeder. Han så ikke SÅ begejstret ud. For ham er pizza vist noget med kød med kød på… Men jeg synes, at den ser virkelig lækker ud!
Så kalder vi det bare et brød med laks på :D
Mmmmm….. Den skal helt sikkert prøves.
Jeg elsker den kombination, men havde faktisk aldrig tænkt at komme det på en pizzabund.
Men selvfølgelig da.
kh
Kristine
Prøv det endelig, det er den perfekte kombi :)
Pizzaen lyder virkelig lækker, og jeg tror da, vi må prøve den i aften, god dag:)
Mange tak,
Mon du fik prøvet pizzaen? :)
Det kan du tro, og det bliver ikke sidste gang, den var SÅ god og meget sommerlig, synes jeg! Tak for opskrift:)
Dejligt at høre, Vibeke. Det er også en jeg vil lave flere gange :)
Jeg ELSKER pizza med laks og smøreost og denne her pizza ser virkelig god ud, Ann Christine! Super god idé med wasabien, er sikker på det kun gør pizzaen bedre!
Ha en rigtig god dag :)
Det er nemlig et kæmpe hit – jeg er også ret vild med wasabi i det hele taget :)
Jeg er ikke selv så stor fan af wasabi, men jeg tænker man kan lave den alligevel og så udelade det :) jeg er nødt til at prøve det!
Held og lykke med guldklumperne, sikke en stor dag :)
Det kan du sagtens, ellers rør evt smøreosten op med en anden smag. Hvidløg fx.
Super lækker pizza! Ej hvor dejligt for jer, ja det må være dejligt lige at kunne stikke hovederne sammen! Super spændende, ja tiden går hurtigt med de små pus :-) ha en super dejlig start på ugen!
Det er nemlig skønt!