Falafler
Perfekte og sprøde falafler med knasende skorpe, hvor midten til gengæld er krydret og lækker blød.
Disse falafler er altså bare virkelig, virkelig gode! Vi er vilde med dem og jeg laver altid en ret stor portion af min favorit opskrift på falafler, som er blevet udviklet over en hel del forsøg med målet at lave den perfekte opskrift på falafler.
Jeg deler bonus tips til opskriften lidt længere nede i indlægget, læs endelig også dem for det bedste resultat.
Prøv også: opskrift på de lækre pitabrød her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Falafler
- 400 g tørrede kikærter
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 løg, finthakket
- 4 tsk stødt koriander
- 4 tsk stødt spidskommen, stødt
- 2 tsk salt
- 2 kartofler, skrællet og revet (klem al overskydende vand fra)
- 3 æg
- 4 spsk rasp
- 0,50 tsk chili
- 0,50 citron, saft herfra
- 1 liter fritureolie
- Til servering
- 4 pitabrød
- 2 tomat, skåret i tern
- 0,50 agurk, skåret i skiver
- 70 g salat
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sæt de tørrede kikærter i blød i koldt vand i ca. 12-24 timer – skift gerne vandet 1-2 gange og skyl dem grundigt efter iblødsætningen.
Kom kikærterne og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og kør, til farsen er ensartet i konsistensen.
Er farsen lidt for våd, så tilsæt et par spsk groft mel eller ekstra rasp og lad farsen hvile lidt.
Form runde falafler med en ske. Varm en gryde op med fritureolie til 175-180 grader og steg falaflerne lidt af gangen, til de er sprøde og lækre.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Server falaflerne med citron til at dryppe over og et drys salt. Rør en dressing af lidt cremefraiche smagt til med citronskal og salt og fyld dem i pitabrød med grønt og dressing – og nyd også de færdige varme falafler som lækre hapsere.
Hej Ann-Christine.
Jeg har brugt din side i efterhånden mange år og er aldrig blevet skuffet. Både min kone og jeg vender ofte tilbage til din side og opskrifter.
I morges ledte jeg efter verdens bedste falafel opskrift og din side kom op i søgningen.
Da jeg så din opskrift valgte jeg dig for første gang fra. Alene af den grund at du har kartoffel og æg i din opskrift. Nu har jeg jo ikke prøvet din opskrift (den er sikkert rigtig lækker) men jeg ved at der ikke skal hverken æg eller kartoffel i en original falafel opskrift.
Så derfor valgte jeg i dag en anden side/opskrift end din.
Men du har så mange gode opskrifter så jeg vil altid vende tilbage til din side for inspiration og 1000 tak for det.
Jeg syntes bare du skulle vide det. Om du poster det på din side eller er mig ligegyldigt. Jeg havde bare lyst til at udtrykke mig.
God weekend.
Hej Martin
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og af Valdemarsro :)
– og du må endelig bare springe videre, når der er en af mine opskrifter, der ikke lige passer til dig. Det er så fint!
Skøn weekend til jer
Kh Ann-Christine
Mine yndlings falafler! Jeg skal lave en stor portion til en konfirmation, som skal fryses ned. Har du en detaljeret instruktion til hvordan de frosne falafler bliver so gode som muligt? Fx om de skal være frosne eller optøede, når de kommer i ovnen. Grader, tid m.m.
Vh Birita
Hej Birita,
Jeg synes de er allerbedst frisklavede, men de kan dog sagtens genvarmes – jeg har dog gennemtestet metoder, som jeg skråsikkert kan anbefale dig at benytte.
Så jeg vil anbefale at du laver en portion i god tid og prøver dig frem med forskellige metoder, så du finder den metode du synes giver det allerbedste resultat og forsøger med forskellige temperaturer og optøede/frosne osv. Det er næsten det rareste, for så ved du præcis hvilket resultat du kan regne med på selve dagen :)
Dejlig dag til dig og rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Min søn og svigerdatter er blevet veganere – så jeg lavede opskriften uden æg. Jeg bryder mig ikke selv om kikærter, så det er ikke min livret, men min søn og svigerdatter (og naboen) synes, at det var de bedste falafler, de havde fået 😀
Hej
Kan man bruge en sød kartoffel i stedet? :)
Jeg har ikke forsøgt, så det må komme an på en prøve.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Forstår ikke helt det med kikærterne i blød, som skal være tørret men ikke kogte 😅
Har købt kikærter i væde fra Lidl. Der står ikke noget om, at de er kogte. Men skal de så stadigvæk ligge i blød i de der 12 timer, når de er i væde fra starten?
Hej Mathilde
Kikærter i væde er altid iblødsat og kogt – og klar til brug.
De kikærter jeg bruger til falafler er tørrede kikærter.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hejsa
Kan man bruge en blender i stedet for en foodprocessor?
Dbh Tine
Ja, hvis din blender kan klare det :)
Hejsa
I videoen siger du at du bruger 1 fed hvidløg, men i opskriften står der 4 fed hvidløg….
glæder mig til at prøve at lave dem men er som sagt i tvivl om hvor meget hvidløg der skal i
Jeg bruger 4 fed hvidløg
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej tak for de dejlige opskrifter 😊 jeg skal lave en større portion falafel i god tid og tænker på at fryse dem ned efter at have stegt dem. Ved du hvor lang tid de kan være i fryseren ? Venlig hilsen Dalila
Mange tak for din søde hilsen, hvor lækkert med falafler i fryseren :)
Holdbarhed på frost har jeg skrevet om her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/ under “holdbarhed, frysning og optøning” :)
Kh Ann-Christine
De er simpelthen så gode!
Tak for en fantastisk opskrift :-)
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Dejlig opskrift, tak for den. Til min veganerdatter udelader jeg æggene men tilføjer lidt vand til en passsende konsistens. Desuden tilføjer jeg en stor spsk tahine. De bliver lækre.
Hej, hvilken affaldstype er brugt fritureolie? Altså: Hvordan smider man olien ud efter brug? Hilsen Bente
Hej Bente,
jeg tænker det måske kan variere fra genbrugsstation til genbrugsstation, så hør evt hos din nærmeste.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg er meget glad for din opskrift og fryser farsen ned i mindre portioner.
Jeg er i tvivl om hvor længe kan farsen holde sig i fryseren? Kan du sige noget om det?
Vh Birgitte
Hej Birgitte
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg vil sige 1-2 måneder i fryseren.
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Valdemarsro
Jeg holder af at finde opskrifter på din side, jeg kan selv godt lide at lave mad, og bliver tit inspireret herinde.
Jeg må dog lige sige at dine falafler nok ikke er rigtig falafel.
Hverken æg eller kartofler har sin berettigelse i falafel, og derudover har falafel sin helt egen dressing som er tahini blandet med youghurt, citron, salat mv.
Bare et lille tip herfra for at gøre en super god side endnu bedre ;)
Hej Mohamad,
Mange tak for din fine hilsen, jeg er rigtig glad for at du kan finde inspiration i mine opskrifter
– også også også tak for din feedback. Det er jo lidt min fortolkning af en lækker fafafel, som jeg har lavet den, så jeg synes den matcher de bedste falafler vi har prøvet når vi har spist ude og på rejser. Tahindressingen med yoghurt det må jeg prøve – plejer at lave en med tahin, citron, lidt spidskommen, salt, peber og hvidløg. Så lækkert! Men vil helt sikkert prøve den du beskriver. Lyder lækkert.
Kh Ann-Christine
Hold da op, nogle lækre falafler! Jeg er helt blæst bagover af, hvor gode de var – og ved første forsøg. Stegte dem blot på pande i rigelig olie. Min småtspisende datter kunne slet ikke få nok – jeg har sjældent set hende spise så meget aftensmad :-)
Tak for den opskrift!
Så skønt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Den bedste opskrift på falafel!
Jeg har prøvet flere, men denne her slog de andre med flere længder. Tak.
Hej Elisabeth
Hvor er dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hvis man ønsker at lave dem i ovn,for at minimere fedtindholdet – kan du så oplyse temperatur og hvor længe de ca skal have? ???
Du kan prøve at bage dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25-30 minutter. Resultatet bliver ganske fint, men kan ikke sammenlignes med de friturestegte :)
Hej er ikke en god kok & har aldrig prøvet friture-stegning før & er 77 år og derfor lidt smådtspisende – derfor kunne jeg godt tænke mig at lave en større portion færdiglavede falaffel & fryse dem & tage dem ud 3-4 stykker af gangen. Skal de så 1 døgn i køleskab eller kan ed bruges frosne ? Kan man bruge mikroovn på 750 w – det ville genere mit gamle “ klima “ hjerte, at tænde en stor ovn til 3 falafler ? Hvor mange grader skal olien have – har tænkt mig, at inverstere i et termometer. Endelig har jeg hørt at friture olie bruges flere gange – hvornår ser man om det skal væk ? & hvad gør man egentligt med kasseret olie – dav hverken køkkenvask eller toilet kan bruges ?
Venligst Irene
Hej Irene,
Mange tak for din søde hilsen og fine spørgsmål.
Du kan evt lade falaflerne tø op på køkkenbordet i en halv times tid, og så lune dem på en pande, det kan fint gå an. Jeg har ikke mikroovn, men det kan sikkert bruges, prøv evt begge dele og se hvad du synes giver det bedste resultat.
Jeg bruger ikke termometer, men den ideelle temperatur på friture er omkring 165-170 grader og ikke over 175 grader.
Olien kan holde sig i en uges tid, derefter vil den blive harsk. Jeg lader den køle af i gryden, sigter den gennem en finmasket sigte og hælder den tilbage på flasken gennem en tragt. Når jeg kassere den, så gør jeg det i en mælkekarton med skruelåg og så i skraldespanden. Ved ikke om det er 100% korrekt ift affaldssortering. Men det fungere ihvertfald og det er jo så sjældent at vi fritere, så jeg tænker det går an :)
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg glæder mig til at prøve denne opskrift, men troede faktisk der altid skulle tahin i falafel…?
Det plejer jeg ikke :)
God fornøjelse
Kh AC
De er testet og smagte pragtfuldt!!! Lavede intet steds om på opskriften.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Endlige en velfungerende og lækker opskrift på falafel. De blev sprøde og velsmagende. Brugte væsentligt mere salt end i den oprindelige opskrift. Og alm mel, da der åbenbart ikke var mere rasp i skabet. Det blev så lækkert. Tak for det.
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Hvor er det dejligt at høre!
Kh Ann-Christine
Når du har persille i, må de så gemmes?
Ja, det er en skrøne at det ikke må det :) – se gerne fødevarestyrelsensanbefaling.
Kh AC
Hej Ann- Christine
Tak for din fantastisk blog, jeg elsker den :-)
Jeg vil gerne prøve at laver falafler men hvad kan jeg serverer dem med? Hvis det skal ikke være pita brød? Kan man serverer dem med salat og oven bagt kartofler?
Hjæææælp
Ps. tak for skønt fastelavnsboller, har lige bagt dem i går :-)
Hej Natalia
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre! :)
Du kan sagtens servere falaflerne med salater, kartofler, dressing/dip mv – du finder masser inspiration til opskrifter der vil være gode til her under opskrifter fra det mellemøstlige køkken – der er vil det hele passe glimrende til.
Kh AC
Det er første gang jeg både smager og laver falafler. Mums!
Kan man komme dem i fryseren?
Så dejligt at høre – og ja, de kan sagtens fryses :)
Hej
Kan man sagtens bruge dem fra dåse og hvor mange skal man så bruge?
Kan de fryses eller lave halv portion for vi er kun 2 der hjemme?
Desværre bliver det temmelig langt fra samme gode resultat med kikærter på dåse når man laver falafler. Det kan fungere, men det er bedre med iblødsatte og ikke kogte kikærter.
Farsen kan sagtens fryses og det kan de færdige falafler også
Kh AC
Nøj hvor er de gode ……den opskrift kommer jeg til at bruge rigtig meget
Tak :-)
Så skønt at høre, tak for din fine feedback :)
Hejsa,
Har netop prøvet at lave falafler. De bliver ligesom bare opløst nede i olien, så efter 5 minutter har jeg en olie-kikærtegrød i gryden. Er der nogen der ved, hvorfor det sker?
Mvh Naja
Jeg tænker enten at farsen har været lidt for våd eller at olien ikke har været varm nok.
Kh AC
Hvor store laver du dine falafler?? jeg skal lave dem til nogle tøser, vi bliver omkring 10 piger og der skal også være lidt kylling til, så ved ikke helt hvor mange jeg skal lave?
Cirka på størrelse med en bordtennisbold, måske en anelse mindre.
Jeg tror portionen passer fint hvis der også er kylling, salat og andet tilbehør til.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hejsa. Jeg har lavet denne opskrift mange gange, den er så lækker. Nu er jeg så kommet til at koge kikærterne. Anbefaler du mig så at finde en anden opskrift, eller fungerede denne også når de er kogte?
Hej Herit,
Dejligt at høre :) – du kan godt bruge kikærterne selv om de er kogte, men resultatet bliver dog bedre med kikærter der kun er iblødsatte. Hvilket jeg tror er gældende for alle falafelopskrifter – også selv om der står fx kogte kikærter ;)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Tak for en skøn blog ☺️ Jeg vil gerne lave falafler til 5 voksne mænd… hvor stor en portion tænker du jeg skal lave ?
Vh. Mette
Jeg tror portionen rækker fint – selvfølgelig lidt afhændig af hvad de ellers skal have til. Men med tilbehør, som brød, salat, dip og lign, så rækker den fint :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej! Hvis jeg lavede dejen til falaflerne i torsdags, men ikke fik brugt det hele og derfor puttede resten i en bøtte i køleskabet. Kan det så godt bruges i dag, mandag? ?? tak for en god blog. /Katrine
Jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed … jeg plejer selv at have det stående max til næste dag eller fryse ned.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine,
tak for opskrift og video :-)
jeg har også en Bamix stavblender, men er i tvivl om hvilken ‘kniv’ der skal på til at lave falafelfars.
Hvilken kniv bruger du?
P.s. kan du skrive lidt om hvad der er det ‘dårlige ved at bruge kikærter på dåse? Hvordan bliver falaflerne anderledes?
På forhånd tak :-)
Pernille
Hej Pernille,
Jeg bruger i dag primært min foodprocessor, da den kan klare hele farsen på en gang. Men med min bamix har jeg brugt den med kniven (ligner en lille krog).
Kikærter på dåse er kogte og giver derfor en helt anden konsistens i falaflerne, de bliver ikke så sprøde og lækre. Men når det er sagt, så er det ikke som sådan dårligt :) – ukogte men iblødsatte kikærter giver blot et bedre resultat til falafler.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej
Kan de fryses nu når der bliver så mange ud af opskriften:)?
Mvh Sofia
Ja, sagtens og du kan også fryse den rå fars til falaflerne
Hej igen Ann-Christine
Jeg spurgte igår, hvad det er for en håndblender du bruger.
Jeg havde nemlig problemer med min egen og vil meget gerne købe en, som svarer til den du har.
Det ser altid så legende let ud, når du laver mad?
Vh
Annette
Hej Annette,
Har netop lige svaret dig længere oppe :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg prøvede at bruge min gamle stavblender, og det fik desværre slet ikke, for den har ikke nok kræfter til kukærterne.
Hvad er det for en stavblender du har, for så vil jeg overveje at købe en magen til din.
Er du iøvrigt tilfreds med den stavblender, som du har”
Vh
Annette
Hej Annette
Jeg har en bamix stavblender som fint kan klare falafelfars, hvis jeg deler opskriften i 3 og tager lidt af gangen og så bruger jeg også gerne min magimix, som laver den fineste falafelfars på ingen tid. Jeg har skrevet et indlæg med lidt mere info, plusser og minusser i indlægget her.
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Har du erfaring med at lave falafel-farsen den ene dag, men først stege dem næste dag?
Tak for mange gode opskrifter!
Venlig hilsen Pia
Hej Pia,
Det kan du sagtens gøre.
Tak for din søde hilsen og rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Lækker opskrift.
Jeg laver dem dog til burger “bøf” så vi får falafel burger med guacemole, grønt osv osv…….mega lækkert.
Det lyder som en super lækker menu ♡
Hej,
Lækker opskrift!
Kan Falafel fryses?
Hilsen
Janne
Ja, sagtens :) .
Åh… du er så dygtig ,super gode opskrifter. Tak
Tusind tak ♡
Hvad med at fryse dem og varme igen når der er persille i? Kan man det?
Ja, det er ikke noget problem, når blot persillen er med fra start.
Det man skal være opmærksom på mht persille er at drysse frisk persille over varme retter. Servere og derefter gemme rester til dagen efter, hvor så evt risiko for jordbakterie fra persillen kan få lov at udvikle sig i retten.
Kh AC
Smagen er fuldstændig fantastisk. Men jeg synes de blev lidt tørre. Inden jeg stegte den i olien, var dejen fin og hang godt sammen. Skal jeg måske ikke presse al væden ud af kartoflerne eller hvad tænker du jeg kan gøre. Tak ellers for mange mange fantastiske opskrifter. Jeg bruger dem flittigt!
Jeg presser blot det mest overskydende væde fra, men prøv evt at se videoen hvor jeg viser opskriften. Måske den kan afklare lidt :)
Tak for din søde hilsen, det er rigtig dejligt at høre!
Kh AC
Hej! Virkelig lækker opskrift!! Er de velegnet til at fryse ?
Ja, du kan sagtens fryse de færdige falafler.
Jeg plejer selv at fryse den rå falafeldej i portioner og det kan man også sagtens.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
For det første: super blog. Bruger den til stort set alt nu! :) Jeg er dog nødt til engang imellem at være lidt kreativ med opskrifter, da jeg som studerende ikke har den store indkomst. Derfor tænkte jeg om du har overvejet at lave nogle “økonomi-venlige” opskrifter, som kategori? Ligesom du har nemme hverdags-opskrifter. Jeg forsøger selv eksempelvis at blande hakket kød med champignons, lave større portioner ad gange og fryse ned, osv. men synes jeg er ved at løbe tør for inspiration til hvordan man kan lave lækker mad på budget.
For det andet: Jeg tænker at lave din falafel-opskrift i dag, men vil gerne lave dem i ovn for at undgå al den olie. Har du erfaring med hvor længe sådan noget skal have i ovnen? Jeg har aldrig lavet frikadeller, hverken kød eller vegetariske, så min erfaring på området er desværre ikke-eksisterende.
Hilsen Josefine
Hej Josefine,
Tusind tak for din søde hilsen og gode input!
Det er noget jeg rigtig gerne vil se nærmere på og meget gerne komme med meget mere inspiration til. Jeg kan dog ikke helt beslutte mig for hvor grænsen skal være for økonomi-venlig. Det er jo ret individuelt, så kom meget gerne med et bud.
Du kan sagtens bage falaflerne i ovnen, jeg vil stadig anbefale at pensle dem med olie og så give dem ca 10 minutter på hver side (20 minutter i alt) ved 175 grader varmluft.
Kh AC
Ja du har ret, det er meget individuelt. Jeg tænker enten man kan lave “normale opskrifter” og så vise hvor man kan spare og lave billigere løsninger. På den måde kan folk selv vurdere hvad de har råd til.
Studerende får cirka 5.000 kroner udbetalt i SU, hvoraf cirka halvdelen går til husleje. Jeg har regnet ud at jeg cirka har 450-500 kroner om ugen, som skal gå til forbrug: mad, diverse aktiviteter osv. Og jo billigere aftensmaden er for mig, jo mere kan jeg eksempelvis smide over på en opsparing. Ved ikke om det kan give lidt klarhed over studerendes forbrug måske?
Jeg lavede dine falafeler, og de smagte virkelig lækkert. Dog blev de lidt for våde til min smag, på trods af at jeg kom massere rasp i. Jeg brugte også dem man køber i saltlage da jeg ikke har nogen butikker i nærheden som sælger dem du foreslår at bruge i opskriften. Jeg er vant til de der “grove” falafel, som er crunchy hele vejen igennem. Jeg tænker om man mon kan grille kikærterne inden man blender dem, så de bliver tørre/sprøde? Og så måske skifte rasp ud med havregryn for mere konsistens. Ved ikke om du har andre tips til at få dem sprøde indeni også? Men ellers virkelig lækker opskrift.
Hilsen Josefine
Hej Josefine,
Det er et rigtig godt input, mange tak for det. Vi har det på vores to do liste, så i løbet af året vil vi se nærmere på hvordan vi kan lave en oversigt over gode budgetvenlige opskrifter.
Jeg tror din oplevelse med falaflerne skyldes at det er kikærter fra dåse. Hvis du køber de tørrede kikærter og sætter dem i blød i 12-18 timer, så tror jeg du vil opleve opskriften anderledes.
Tricket med at grille kikærterne har jeg ikke prøvet, men det kan da godt være det kan fungere. Det er jo i hvertfald et godt forsøg værd.
Kh AC
De ser lækre ud. Dem skal jeg prøve.
Hvor længe kan de holde sig? Kan de fryses? Skal finde en vegetarret til konfirmation, som kan laves på forhånd.
Måske også din chili sin carne. Kan den holde sig?
Falafler er allerbedst helt frisklavet, og jeg vil næsten forslå at du prøver dem af i god tid og ser hvordan du synes om dem efter optøning og varmning i fx ovn, når det er til en større fest (så er det rart at være tryg ved resultatet) :)
Chili sin carne kan sagtens fryses og varmes igen inden servering uden problemer.
Kh AC
Kan man godt lave dem dagen før de skal serveres og de så stadig holder sprødheden?? :)
De kan sagtens laves dagen før, men er ikke sprøde på anden dagen, desværre.
Jeg må prøve din opskrift! Sidst jeg lavede falafler, lavede jeg dem på kikærter på dåse, og da jeg kogte dem i olie, forsvandt de – fuldstændigt! Har du oplevet det?
Jeg laver dem aldrig selv med kikærter fra dåse, da falaflerne bliver allerbedst når kikærterne blot bliver iblødsat og ikke kogt.
Prøv det endelig :)
Jeg tror det må skyldes at de var fra dåse (har før lavet falafler på den “rigtige” måde, uden problemer). Tester din, og glæder mig til anderledes julemad ?
Jeg har lavet disse skønne falafler SÅ mange gange efterhånden, din opskrift sidder bare lige i skabet!
Jeg bruger bredbladet persille, og lidt ekstra hvidløg..
Lavede 32 kugler igår aftes, alle er væk nu.. tak for skøn opskrift ??
Så skønt at høre ♡
Hej
Jeg har hørt at bønner skal koges for at undgå ‘forgoiftning’, men du gør det ikke her.
Hjælp?! – ‘tør’ ikke rigtigt bruge din ellers lækre opskrift.
Hilsen
Christina
Det er helt rigtigt mht bønner – men kikærter indeholder ikke så meget lektiner, så til en opskrift til dette går det fint blot med en lang iblødsætning.
Kh AC
Super god smag og opskrift. Dog må jeg sige, at der skal en tsk natron i. Lavede ½ delen uden og resten med. De sidste med natron var klart de flotteste(kugle runde blev de) og havde den bedste smag(pga udseendet).
Servere du dem kolde eller varme? ?
Kan resten fryses ned? Og skal det så være inden eller efter de bliver tilberedt?
Jeg servere dem helst varme, der er de allerbedst – men de kan sagtens spises kolde også.
De kan fryses ned tilberedt, og det samme kan den rå fars.
Skønne opskrifter TAK…
Mange tak :)
Super god opskrift, men jeg tænker bare “Er i bange for salt” ?
Hej ?
Jeg elsker din hjemmeside og bruger den hver uge.
Din falafel og humus synes jeg dog er meget krydret. Jeg kan ellers godt lidt mad med smag, men de 2 nævnte opskrifter er meget krydrede.
Mange tak for din søde hilsen, Lisbeth. Det er dejligt at høre at du er glad for min blog.
Mht både falafler og hummus, så er det jo lidt en smagssag – jeg synes de er perfekt afstemt, men du skruer endelig blot lidt ned for krydderierne så de passer til dine smagsløg.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kan man bruge sød kartoffel i stedet for alm kartoffel?
Jeg vil ikke anbefale det i denne opskrift … – men derfor kan du jo fint teste det af :)
Hej, er det noget med at du har prøvet at fryse falafler dejen?
Søndags hilsner Mette
Ja, det kan du sagtens gøre
Kan jeg lave “farsen” i dag og stege dem i morgen?
Ja, sagtens :)
Hvilken olie bruger du??
Gerne en økologisk friture olie – det har urtekram fx.
Her i 2018 er det STADIG den falafelopskrift jeg tyer til <3
♡♡♡ Det er dejligt at høre!
For første gang nogen sinde har jeg prøvet at lave (spise) falaffel ? ganske gode men måske lidt kompakte i det ?
Kan de fryses ? Eller evt genopvarmes ?
Tak for altid spændende opskrifter
Connie
Ja, de kan både fryses og genopvarmes.
Mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Jeg synes disse falafler blev enormt tørre dagen efter. Er der en måde at undgå det? Eller skal de bare spises med det samme.
Det oplever jeg ikke selv … her nyder vi dem også gerne kolde dagen efter de er tilberedt og synes de er skønne.
– kan du mon have kommet mere rasp i? eller ved jeg sørme ikke lige. Prøv evt at se videoen hvor jeg laver dem, måske du kan se om jeg gør noget anderledes der.
Kan det have noget at gøre med at jeg stegte dem på panden og ikke friterede dem? Jeg brugte også havregryn i stedet for rasp.
Ja, det kan godt tænkes at det gør en forskel. Havregrynen absorbere også mere væde end rasp, og hvis man ser bort fra sundhedsaspektet, så bliver de klart lækreste og saftigst hvis man tilbereder dem i olie.
Jeg er interesseret i at høre hvilken olie du bruger?
Kh. Charlotte
Urtekram stegeolie, som også kan bruges til friture.
Hvad gør du med olien bagefter? Ved man kan gemme den og bruge den igen, men hvad gør man så med den, når den ikke kan bruge længere? Man kan jo ikke hælde den i vasken…
Den kan sigtes og bruges igen inden for en uges tid, hvorefter den desværre bliver harsk.
Når den skal kasseres, så kommer jeg den i fx en mælkekarton med skruelåg og i skraldespanden.
Kh AC
Ej hvor smart – det med mælkekartonen! Nu kan jeg endelig begive mig i kast med frituresteget fafler, plejer at lave dem i ovnen nemlig, men de bliver ikke så sprøde, men smager godt.
Skal kikærterne, når de står i blød, stå i køleskab eller ved stuetemperatur ? Og er det ok at de står i 25 timer ?
Jeg har dem altid til at stå ved stuetemperatur og de kan fint tåle at stå i 25 timer.
Kh AC
Hej! Det ser bare så godt ud! Det en ret stor portion kan farsen fryses? Eller er det bedst at fryse dem efter de er blevet friteret? På forhånd tak for svar! :-)
Vi glæder os til at prøve den!!
Ja, det kan den sagtens – det gør vi gerne selv.
Jeg foretrækker selv at fryse farsen og ikke de færdige falafler.
Rigtig god fornøjelse med den :)
Kh AC
Hey Ann-Christine
Jeg vil give familien en falafel fest her i weekenden, men har bare et enkelt spørgsmål.
Skal der bare fuld skrald på olien? Jeg har et induktionskomfur og skal lave dem i en Le Creuset gryde. Jeg tænker bare at hvis jeg bare fyrer helt op, så vil olien blive så varm at de bliver helt branket inden de bliver færdige indeni?
Jeg synes det lyder som en skøn plan for weekenden :)
Jeg måler ikke selv temperaturen på olien, men prøv endelig at se videoen hvor jeg laver dem – den fortæller lidt om temperatur. Jeg sætter først temperaturen på 9/9 og rører meget forsigtigt i den under opvarmning. Når den er varm og syder omkring fx et træspyd, så skruer jeg ned til 6-7 ud af 9. Jeg skruer lidt op og ned for temperaturen alt afhængig af hvor hurtigt falaflerne steger. De skal nemlig endelig ikke brankes af, så er det bare om at skrue længere ned – omvendt bliver de for oliefedtede hvis temperaturen er for lav, men se endelig videoen og se om det ikke giver mening :)
God fornøjelse.
Kh AC
Hejsa. Super lækker omgang falafler vi lige har nydt? jeg brugt en lille sød kartoffel i stedet og det blev super lækker.
Dog har vi ret mange til overs, kan de fryses? Eller hvor længe tror du de kan holde sig på køl?
(Tak for en fed blog)
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Ja, de kan fint fryses ned og ellers kan de holde 2-3 dage på køl.
Ha´ en skøn dag
Kh AC
Hej!
Sikke en dejlig blog du har.
Jeg skal helt sikkert prøve disse falafler.
Jeg vil dog gerne tilberede dem i ovnen, så vil høre om du har et forslag til tid og temperatur?
Tusind tak ♡
Jeg vil sætte ovnen på 225 grader varmluft og give dem omkring 15 minutter i en forvarmet ovn, husk endelig at vende dem nogle gange undervejs og dryp gerne lidt olie over.
Kh AC
Mange tak! Det vil jeg prøve :)
Hej
Kan de fryses? Hvordan behandles de så efterfølgende?
Kh. Bente
De kan blot tøes op lunes i ovnen.
Smagen kan dog ikke helt sammenlignes med når de er helt friskstegt fra olien. Alternativt kan man fryse ‘farsen’ ned, også så tøes den blot op, hvorefter falaflerne tilberedes.
Kh AC
Endnu en af dine opskrifter Som vækker stor begejstring.
Hvor har jeg dog stor fornøjelse af din blog.
Tunsind tak
Hvor er det altså dejligt at høre ♡ Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej!
Du laver altså de lækreste opskrifter – og jeg finder ofte inspiration herinde. Tak for det ?
Jeg er ikke så rutineret i friturestegning: hvilken olie er bedst og er det nødvendigt med termometer til at måle temperaturen på olien?
Tusind tak, hvor er du sød! Det er jeg glad for du synes :)
Prøv gerne at se videoen til falaflerne her + videoen til chili cheese tops: https://youtu.be/yHfWBts66iA – der guider jeg lidt til at friturestege og viser hvordan jeg gør.
Kh AC
Efter mange skuffelser med falaffel prøvede jeg din opskrift. Tusind tak !
Hvor er det skønt at høre ♡ Mange tak!
Jeg har prøvet at lave kikærte-bøffer før, men de blev aldrig gode og for “rå” indeni. Men denne opskrift på falafler er lige i øjet !! :) Kigger desuden altid herinde, hvis jeg mangler inspiration til aftensmaden ! Knus fra en læser
Hvor er det skønt at høre :) Jeg er også selv meget glad for min opskrift på falafler, som er blevet lavet utallige gange herhjemme :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej ?
Måske et dumt spm men har aldrig lavet det før – skal kartoflerne koges eller være rå i opskriften?
Tak for en god opskriftsblog ?
Bedste hilsener Ulla
De skal være rå :)
Mange tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hej,
Vil lave dette til vores søde veganske venner, men hvad tænker du af væske ifht jeg ikke kan bruge æg?
Jeg ved at en del veganere (og de der ikke kan tåle æg) bruger blendede hørfrø mikset med vand til en gele som erstatning for æg.
Alternativt kan du bruge chiafrø rørt op med vand.
Det er dog ikke testet i opskriften herfra, men jeg tror fint det kan fungere :)
Kh AC
Så ikke bare erstatte med vand??
Du kan evt prøve – men jeg har ikke testet det af :)
Har flere gange lavet falafler efter din opskrift og de er super gode.
Har i dag leget lidt med opskriften :)
Drop kartoflerne og kom 2 spsk tahin i stedet, og skift chilipulver ud med en halv frisk chili.
Og så kom dem i vaffeljernet i stedet for at stege dem i olie.
Det smager fantastisk! – og så ser det flot ud, og man sparer på olien :)
Lyder spændende med tahin i – det kan jeg fint forestille mig er lækkert.
Tak for gode tips og din fine hilsen :)
Du kan også prøve at stege dem i en æbleskivepande, det fungere også glimrende.
Kh AC
Hvor lang tid skal falaflernr stege i olien?
Glæder mig til at lave dem :-)
Vh
Eva Aunsbjerg
Jeg har ikke skrevet tid på, da det kommer lidt an på størrelsen og varmen. Men tjek gerne videoen hvor jeg viser opskriften, jeg tror den vil hjælpe på vej :)
Kh AC
Hej! Har du erfaring med at fryse de nylavede falafler? Eller hvordan vil du opbevare falaflerne, hvis man laver dem et par dage før de skal spises?
Tak for hjælpen :)
De kan sagtens fryses – både inden de steges eller efter de er stegt.
Jeg plejer at opbevarer dem 2-3 dage på køl, de klarer de også glimrende.
Kh AC
Tak for svaret :)
Hvis jeg vælger at fryse dem efter jeg har stegt dem, ville du så bare varme dem i ovnen før de serveres?
Ja, det plejer jeg. De bliver ikke helt så sprøde som når de er nylavet, men hvis du giver dem en hurtig omgang grill 1-2 minutter så får de lidt sprødhed igen
nem fantastiske opskrift på falafel. Kig lige på din blogs betingelser.
Du har en utrolig dejlig dejlig måde at hjælpe os til at lave spændende mad på uden at vi skal bruge oceaner af tid. men betingelserne for at deltage i din blog dikterer faktisk at vi ikke må bruge dine opskrifter
Det er ene og alene til brug online eller tryk – har lige præciseret det så det står klokkeklart, for selvfølgelig må man gerne bruge opskrifterne derhjemme i køkkenet, ingen tvivl om det ;)
Hej Ann-christine
Jeg lavede falaflerne igår: ) de har et hit
Jeg fik desværre lavet for meget dej ….
hvor længe kan det holde sig på køl tror du ?
mvh
Pia
Jeg tror fint du kan fryse rå falafler ned, så de kan evt formes og kommes i en beholder til frys.
Alternativt vil jeg satse på 1-2 dage i køleskabet.
Kh AC
Prøver at lave resten imorgen :)
Tak for dejlig inspiration : )
Kære Ann-Christine
Jeg vil bare høre, om du har nogen erfaring med frysning af falafler? Måske før fritning?
Med venlig hilsen
Johanne
Det har jeg ikke prøvet af – men er sikker på at det fint kan lykkedes :)
Super smart i øvrigt, så man lige har de lækre falafler på frys klar til tilberedning
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Vi skal have gæster til middag, hvor jeg gerne vil lave en ret med falafler til hovedret. Har du nogle gode forslag til, hvad jeg kunne servere sammen til? Vi skal have quesedillas til forrets-hapsere, så derfor tænkte jeg, at der ikke skulle være så meget brød i hovedretten.
Tak for en dejlig og hyggelig blog :)
Dette indlæg med temamiddage – hvor der i den ene tager udgangspunkt i falafler må lige være spot on :)
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak – det blev en succes :)
Jeg har lige testet denne opskrift to gange, og her i går ramte jeg jackpot; de er helt fantastiske! Jeg er overrasket over hvor nemme de er at lave.
For mig var det kritiske punkt hvilken hulstørrelse jeg brugte på kødhakkeren (medium), for at få den rette fnuglette konsistens i den færdige falafel.
Det var genial gæstemad, men der blev spist rub og stub. Desværre intet tilbage til madpakker ?
Fantastisk! Dejligt at høre og tak for den fine tilbagemelding på opskriften :)
Jeg er rigtig glad for at høre at du også oplever dem som værende nemme at lave og helt fantastiske – det er altså en god kombination :)
Rigtig god weekend
Kh AC
De ser virkelig lækre ud, og jeg overvejer at lave en stor portion til fryseren, hvor jeg løbende kan tage et par stykker op til madpakken. Men er det nødvendigt at varme dem op efter frysning eller kan man tage dem op direkte til madpakken?
Tak for en virkelig inspirerende blog og madplan?
Jeg tænker fint at du kan tage dem direkte op til madpakken – det er da i hvertfald forsøget værd at se hvordan det vil fungere :)
Tak for din søde hilsen ♡
Rigtig skøn søndag til dig
Kh AC
Har stadig noget tilbage, kan det holde sig i køleskabet nogle dage, eller skal jeg stege dem alle?
?
De var super lækre ?
Du kan også fint fryse dem ned efter de er stegt – evt lade være med at stege dem helt færdigt og så fryse dem eller opbevare dem på køl i 2-3 dage og varme dem igennem i ovnen inden de skal spises :)
Jeg kan ikke sove, men ligger med min mobil. Kikke på madblogs og er lækkersulten. Lækre billeder!
Jeg må lave falaffel og pita i weekenden. Det er lang tid siden sidst. Og jeg trænger…
Jeg vil lave arabisk rødløg salat til og med lys tahindressing. Det er super let at lave og så smager rigtig af Arabien ?
Tusind tak for din skønne hilsen – og jeg kan sagtens følge dig, for jeg har også virkelig meget lyst til falafel og pita igen nu ;)
Super lækker falafelopskrift – de smager dejligt
Tusind tak :) det er dejligt at høre
Hejsa. Putter du olie i en gryde og putter dem ned i olien?
Vh Maria
Ja, det gør jeg.
– jeg har lavet en video, der kommer online på mandag, der viser jeg opskriften :)
Hej :-)
Har aldrig prøvet at lave falafel før så det skal måske også prøves :-) Ved du om de kan fryses når du har friturestegt dem? Den ville jeg så lave onsdag hvor de først skal bruges fredag…… (er sgi noget presset tidsmæssigt i denne uge – træls med en fødselsdag midt i det hele! :0) )
Hej Stine,
Det har jeg ikke prøvet, men tror sagtens det kan lade sig gøre :)
God fornøjelse, håber det hele går uden for meget pres på tiden.
Kh AC
Tak :-) Ja det håber jeg også :-P
Min mor ELSKER falafel, også selvom jeg kun har præsteret at lave dem tørre tørre :-/
Jeg må helt sikkert afprøve din opskrift, men tør ikke bruge dåse-kikærter, for engang jeg gjorde det, smuldrede det hele op opløste sig i olien, så der ingen falafler var tilbage :-o
I morgen står den på humus med frikadeller og couscous til, spændende ;-)
Jeg bruger også altid kikærter som blot har været iblødsat. Hepper på at du prøver min opskrift af – og jeg får jo helt lyst til at gøre det samme igen snart!
Lyder som en lækker menu du har planlagt for i morgen :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Skal kartoflerne koges før de rives?
Nej, de skal være rå
Tak for opskriften, den sidder lige i skabet
Det er jeg glad for at høre :)
Falaflerne blev rigtig gode selv om jeg lavede dem på Dåse kikærter,kom bare ekstra Rasp i
Konen var ellevildt med dem
Hvor er det dejligt at høre! De er også en stor favorit herhjemme hos min familie :)
Vu bliver tihvertifald ved med at lave dem sådan Konen kan bedst lide dem på den måde og hvad gør man ikke for at glæde hende ?
bruger du bredbladet eller Kruspersille????
Jeg bruger bredbladet, men begge dele kan fint fungere :)
skal straks afprøves
Skal kartoflerne være kogte eller rå?
Vh Spørge-Jørgen
Det skal være rå kartofler. Og du spørger endelig bare :)
Tak? Det er et stort projekt, for en der sjællendt laver mad (min mand er kok) tak for hjælpen..
Sejt at du begiver dig ud i falafler!
De er så lækre og jeg håber de bliver super skønne :)
Jaaaaa!!! De blev perfekte!! Hele familien kunne li’ dem, også ungerne..selv den kræsne teenager..Succes ?
Tak for opskriften ?
Jubiii, hvor er det dejligt at høre :)
Hej. Jeg vil forsøge mig med din falaffel opskrift, jeg har aldrig arbejder med kikærter før?
Men når jeg søger på nettet, står der at kikærter altid skal koge mindst 1 time, efter at de har stået i blød 12-24 timer.., hvad ef grunden til at du ikke gør det, i det her tilfælde?
Vh Susanne
Hej Susanne,
Det behøver de ikke. Man skal altid iblødsætte og derefter koge bønner pga indholdet af lektin – det er helt bestemt vigtigt!
Kikærter har dog et meget, meget lavt indhold af lektin, så det går okay kun med iblødsætning og en opskrift som denne bliver bedst med kikærter der kun er iblødsat.
Hvis man har meget sart/følsom mave, kan det dog være en ide at koge dem alligevel og så blot koge dem i 20-30 minutter. (jeg koger aldrig kikærter i en time, medmindre de skal være helt udkogte – som regel er en kogetid på omkring 40 minutter passende)
Men som sagt vi koger aldrig kikærterne til denne opskrift, og det går ganske fint.
Kh AC
Ok,mange tak?
Hej! Først vil jeg lige rose din blog – jeg har fulgt den længe efterhånden og prøvet mange af dine opskrifter af med stor succes :)
Har du erfaring med at forme dem til bøffer, stege dem og bruge dem i en burger?
Hilsen Pernille
Hej Pernille,
Tusind tak, hvor er du sød! ♡
Falaflerne her i burgere har jeg prøvet og det smager vildt godt :)
Kh AC
Jeg synes det er synd at du putter æg i, da de ellers ville være både veganske og sundere.
Hej Peter
Jeg er ikke veganer, så derfor undgår jeg ikke æg
– og har lavet dem med æg, fordi jeg synes de smager bedst sådan :)
Kh AC
Hej Ann-Christine, vi har efterhånden lavet dine falafler mange gange og er vilde med dem.
Jeg læser om dåse-kikærter i flere af kommentarerne og vil foreslå (hvis man har plads i fryseren) at sætte en hel pose kikærter i blød af gangen og derefter fryse dem ned. Det er både meget billigere og smager bedre end dåseærterne og de tager ikke lang tid at tø op (jeg plejer at tø dem op i en skål koldt vand (de er stadig i fryseposen) og det tager ikke mere end 15-20 minutter at få dem delt fra hinanden og så går det hurtigt).
Jeg håber at nogle kan bruge tippet til noget!
Det er altså virkelig et super godt tip!
Tusind tak for det – det vil jeg også selv gøre brug af :)
Kh AC
Hej!
Jeg glæder mig meget til at prøve denne opskrift i morgen! Har haft falafel-craving længe.
Det er altid lækre retter der kommer ud af det når jeg bruger dine opskrifter. Så tak!
Jeg har linket til din blog og denne opskrift på min egen blog. :) Det håber jeg er ok.
Rigtig god søndag aften
De bedste hilsner fra Julie/ocdmor
Hej Julie,
Uhm, lyder lækkert med falafelplaner i dag – de er så gode, synes jeg jo :) Så det håber jeg også du gør. Og vildt dejligt at høre at du synes godt om mine opskrifter! Det er jeg glad for, kan du tro!
Sikke en fin måde at linke på, det har jeg ikke set før. Tak – det bliver jeg kun glad for, og for de søde ord, ikke mindst :)
dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Det eneste der mangler ovenpå de falafel er Amba dressing. Det kan jeg klart anbefale. Så er det som at få dem i Israel.
Det har jeg aldrig smagt, men nu er jeg nysgerrig og må da prøve at lave Amba dressing selv.
Skønt tip :)
Hej :-)
Jeg mener at have læst at kikærter skal koges inden brug???
Ved du noget om det?
Mvh Trine
Nej, det behøver man ikke. Grunden til at mange tror at kikærter skal koges er fordi at det skal man med bønner, pga indholdet af lektiner.
Men det er meget småt i kikærter og forsvinder ved iblødsætning
Hvis du dog har sart mave og typisk får ondt i maven af at spise bønner, kikærter eller lign. Så er det en god ide at skylle kikærterne ekstra grundigt og give dem et kort opkog på 10 minutter.
Kh AC
Flotte billeder og grundig vejledning!
I mit asien supermarked kan man få en pakke med instant falafel pulver OG (det interessante!) et falafeljern der ligner et de bruger i de gode falafelbarer for 25kr ialt. Billedet på ydersiden viser godt nok nogle donut-formede falafler, men jernet laver de almindelige cylindriske som buler ud på midten når de bliver stegt.
Jeg synes ikke dine falafler smager/føles som de bedste jeg har smagt i mellemøsten og efterhånden i danmark. Jeg bemærker en jævn men grov konsistens i de gode falafler. I nogle opskrifter bruger de kødhakker, og det er sikkert det bedste til at lave en jævn grov konsitens.
I de mere autentiske opskrifter er der ikke kartoffel,rasp, æg, og hvis man bruger det rigtige falafeljern tror jeg godt man kan undvære “klister”.
Hej
Skal kikærterne stå i et døgn eller kan mindre også gøre det?
Vh.
Omkring 8-10 timer er også ganske fint :)
Hejsa. Vi har afprøvet din opskrift til aften, og de var enormt lækre. Jeg vil næste gang tilføje lidt mere salt, men det er nok en smagssag. Hvordan fungerer det med frysning, for persille må ikke genopvarmes, så vidt jeg ved? Bedste hilsner
Hvor er det dejligt at høre!
Du kan sagtens genopvarme dem, da persillen er tilberedt med fra start – Tjek også fødevarestyrelsen hvis du er i tvivl
Kh AC
Blot et spørgsmål til den erfarne falafel-maker:
Jeg havde tænkt at skulle lave falafler i dag, så jeg satte kikærter i blød i går eftermiddags.
Alt går jo ikke altid som planlagt, så menu’en i aften kom til at lyde på lakseside i ovnen..
Spørgsmålet er, om jeg kan lade kikærterne stå (med/uden) vand til i morgen (på bordet eller på køl), eller om jeg skal lave en ny portion?
Bom, bom.. Mon du har tid til at svare i tide, når nu du drøner rundt og nyder livet i Byernes By ;-) Jeg satser!
Hej Mie,
Både mine børn og min mor er nu gået i seng … Vi var virkelig tidligt oppe (hehe, hvis man kan kalde at køre hjemmefra kl 2 i nat til Kbh, tidligt) og vi har vandret Paris rundt i dag, så de var trætte = en lille time blogtid til mig inden jeg også lægger mig på puden ;)
Så jeg når lige dagens kommentarrunde nu – så hyggeligt :)
Du kan sagtens bare skifte vandet og lade dem stå til i morgen. Jeg plejer bare at lade dem stå på køkkenbordet, planerne hjemme hos os ændres nemlig også indimellem – så det er testet ;)
God fornøjelse med dem
Kh Ann-Christine
Vigtigt for mig at vide, om krydderierne er friske eller tørrede. Jeg kommer i tvivl omkring nogen af dem. ?
Jeg bruger som regel tørrede, men det er forskelligt og begge dele duer fint.
Her er det frisk chili jeg har brugt, men har du ikke det så kan det godt erstattes med 1/4 tsk cayenne peber
Kh AC
Hej Christine! Sorry, har ikke lige orket at læse alle de mange kommentarer.
Så nu satser jeg, og håber ikke at andre har spurgt: Jeg har planlagt at lave dem til en brunch, så jeg ville høre om de kan laves dages i forvejen? Og hvordan vil du i så fald opvarme dem påny?
De er allerbedst på dagen, synes jeg.
Men de kan altså også sagtens laves dagen før og varmes i ovnen inden servering – 150 grader i en kold ovn
Kh AC
Hej.
Jeg har tænkt på at lave falafler til pitabrød som natmad til en fest…
Kan jeg lave falaflerne i forvejen og fryse dem ?
Og hvordan skal de så optøes og varmes, så de kan blive sprøde igen på selve dagen ?
Håber på du kan hjælpe med dette spørgsmål
Med venlig hilsen. Pia
Hej Pia,
De bliver ikke helt som frisktlavet, og jeg er lidt i tvivl om du kan få dem helt lige så sprøde. Men jeg tror godt det kan gå helt fint alligevel. Jeg ville stege dem halvt færdigt i olie, lade dem køle af og fryse dem. Lad dem tø op på køl og varm dem i ovnen inden servering. Der kan så lige skrues op for ovnen for at give dem sprødhed til sidst.
Kh AC
Vi skal have gæster i weekenden og overvejer denne opskrift. Vil du/I anbefale at jeg steger dem lige inden de skal spises, eller kan de steges 1-2 timer i forvejen og varmes i ovnen uden at det går ud over “friskheden”.
Jeg plejer selv at stege dem friske, da de så får den helt lækre skorpe.
Men jeg er sikker på at det også bliver rigtig godt at stege dem inden og så lige varme dem op i ovnen. Jeg kunne sagtens selv finde på at gøre det, for det er rart lidt at være et par skridt foran når der kommer gæster :)
Tak for en dejlig opskrift på kalafler .Prøvede dem idag . Ligeledes m dine hjemmelavede pitabrød brød til .
De smagte rigtig godt.
Nu vil vi servere dem for børnebørne næste gang de kommer . Ja og vores børn.
I uge 7 lavede vi dine fastelavnsboller , de er bare lækre . Børnebørne elsker dem .
Puttede 2 hold i fryseren. Hentede dem så op efterhånden…..
Kh
Fortsat rigtig god tur.
Hvor er det skønt at høre. Det er så dejligt når mine opskrifter skaber glæde :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Vi har lavet dine falafler i dag. Mums de var gode.. Vi kom majs og ærter i også. Vores søn på 2 år var også vilde med dem. Godt vi har lavet ekstra, så der er til aftensmad i morgen også :)
Ej, hvor skønt – og fint lille twist på falaflerne. Det lyder skønt! :)
Tak for de bedste falafler jeg har smagt :-) Selv min skeptiske kæreste måtte indrømme at falafler var gode, på trods af det manglende kød i hans øjne ;-)
Ej, hvor fint! Det er så sejt når man indimellem kan overbevise kødentusiaster med kødfrie dage, bare en gang i mellem ;)
Hej :)
De ser helt utroligt lækre ud! Jeg kan ikke tåle kartofler, har du en idé til hvad de kan erstattes med i denne opskrift?
Mange hilsner Theresa
Jeg har set i et par af kommentarerne at andre har haft fin succes med bare at springe kartoflerne over, så det tror jeg sagtens du kan :)
Tak for det hurtige svar, og for en fantastisk blog i øvrigt! :)
:) Tusind tak
Uhm. HVor blev de bare lækre. Jeg lavede dem uden kartoffel da jeg ikke lige havde det ved hånden og de blev helt fine i konsistensen. Jeg havde og regnet med at have nok til både frokost og aftensmad i en halv portion, men på magisk vis forsvinder de en efter en…
De har fuldstændig samme tendens til at forsvinde på mystisk vis herhjemme – også selv om jeg laver lidt ekstra ;)
Jeg prøvede i aftes at lave falafel med stor succes. De smagte bare godt. Jeg kunne dog ikke få dem gyldne i farven. Jeg stegte dem i rapsolie. De var helt dækket af olien. hvor længe steger du dem?
Mvh. Linette
Hej Linette,
Dejligt at høre.
Det er lidt forskelligt alt efter hvor varm olien er, men et par minutter – eller bare til de er gyldne og sprøde. Sprødheden er dog vigtigst :)
Kh AC
Nu har jeg luret på din opskrift længe og i dag var så dagen hvor jeg fik kastet mig ud i det… Og hoooold nu op de blev gode..!
Så lækre og sprøde..! Her var der også en lille bandit som var vild med dem..!
Jeg brugte rosmarin i stedet for koriander (havde det ikke og er ikke så stor fan), det smagte også rigtig fint!
Glæder mig allerede til resterne i morgen..!
Tak for en super inspirerende blog, som jeg gang på gang vender tilbage til for lækre, lækre opskrifter :-)
Hilsen Line
Hej Line,
Hvor fantastisk! Det er jeg virkelig glad for at høre og det er simpelthen så skønt når ens børn også er ellevilde med aftensmaden.
Jeg synes rosmarin lyder noget så skønt, det vil jeg da prøve næste gang.
Kh AC
Hvor bliver de lækre og autentiske!
Hvor er det dejligt at høre :)
Kære Ann-Christine,
Jeg synes du skal have min kommentar med også. Lavede mine første falafler nogensinde i fredags (efter din opskrift næsten til punkt og prikke), og de blev virkelig gode! Jeg var ellers noget i modvind hos manden, da jeg om morgenen annoncerer aftenmenuen for sønnen på 2 år. Min mand troede fejlagtigt, jeg om aftenen havde sagt sharwarma… Så han sagde: jeg tillader mig at være skeptisk fra start! Men da det blev aften, måtte han bøje sig og sige: de smager faktisk helt ok (stor ros!). Der var nok til både frokost lørdag til to og til mig nu her mandag (hjemme på barsel).
Så tak for at jeg fik oprej skøn opskrift! Dem finder jeg nu mange af hos dig. I morgen står den på Chicken Tikka Masala:-)
Ej, hvor fantastisk!
Tusind tak, det er jeg da super glad for at høre, og hvor fint at han blev positivt overrasket :)
Jeg er rigtig glad for at høre at mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde!
Tusind tak for den dejlige hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Tak for en fantastisk falafel opskrift. Mine piger elsker dem og derfor får vi dem ofte. Jeg laver altid en kæmpe portion, så jeg også kan fryse nogle ned. Dog koger jeg ærterne, når de har ligget i blød. Men fantastiske det er de. Vi har en dejlig pædagog i vores børnehave, som er vegetar og da der er tradition for at børnene kan servere frokost til deres fødselsdag, har vi altid en pose hjemmelavede falafelkugler med til hende, så der også er noget til hende. Hun elsker dem lige så meget som os!
Og tak for en vidunderlig blog:)
Kh. Jannie
PS.: De kan sagtens fryses. Jeg plejer at tø dem op og varme dem i ovnen på 200 grader alm. Ovn.
Hej Jannie,
Tusind tak! Hvor er det dejligt at høre at de er et hit til børnefødselsdagene i børnehaven – og jeg er også glad for at høre, at du har god succes med at fryse dem. Det er guld værd, for man kan jo lige så nemt lave en stor portion, når man er i gang.
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine!
Sikke en inspirerende og smuk blog du har! Når jeg kommer forbi pga. manglende inspiration er den altid til hjælp! Har prøvet at lave dine falafler et par gange og de har en skøn smag, men jeg synes mine bliver meget bestande og tørre, hvad kan det være?
Jeg har både prøvet at friturestege dem i rapsolie, på panden og for den sags skyld i ovnen, men med samme tørre resultat?
Hej Mette,
Mange tak, hvor er det dejligt at høre at du kan finde god inspiration her på min blog :)
Al smag er jo forskellig, men jeg har aldrig selv oplevet at mine falafler blev tørre eller specielt bastande … hmmm, prøv måske at komme et æg mere i farsen, æggene giver en god saftig krumme – dem jeg bruger er normalt str m/l
Håber det virker for dig
Kh Ann-Christine
Lavede kyllingenuggets i går -et HIT alt blev spist. Ville ellers have forsøgt med frysning for at se om kyllingenuggets forblev sprøde. Jeg skal lave mange falafler og kyllingenuggets, til fødselsdag, så hvis det sprøde forsvinder ved frysning, har du så erfaring med, om begge dele bevarer det sprøde ved at stege dem om formiddagen – sætte på køl- for så at varme det op i ovnen til aftensmad.
Jeg har faktisk ikke testet det, så jeg skal desværre ikke kunne sige det. Det er heller ikke lykkedes at levne noget herhjemme endnu ;)
Hej Ann-Christine,
Jeg er ny på din blog/følger på Instagram, men vil bare lige supplere med et tip omkring falafler jeg stødte på den anden dag. Hvis man ikke vil stege i meget olie, kan man med stor fordel bruge en æbleskivepande til at stege dem i. De bliver fine runde og sprøde hele vejen rundt – og ikke så fedtede.
God blog ivrigt – hilsen Kirsten
Hej Kirsten,
Hvor er det smart! Det skal jeg helt sikkert prøve næste gang :) TAK for tippet!
Kh Ann-Christine
Hej, kan de fryses ned hvis jeg vælger at lave en stor portion? :)
Sagtens
Hej.
Ville bare lige fortælle at det er de lækreste falafler jeg har smagt og lavet…..:-)
Jeg skal imorgen prøve at lave dem sammen med 2 af mine elever. Jeg underviser i en specielklasse for 7-9. Klasses elever som ikke passer ind i en alm folkeskole. Er sikker på at de bliver et hit.
Tak for en god opskrift… :-)
Hej Michael,
Hvor er det altså dejligt at høre!
Mange tak for at du tager dig tiden til at fortælle mig det – det er jeg glad for :)
Rigtig god fornøjelse med eleverne i dag, jeg håber I får en hyggelig dag i køkkenet sammen.
Kh Ann-Christine
Kan de fryses ned? :)
Jeg har ikke prøvet det – men tror godt de kan fryses. Med det bedste resultat, hvis de bliver frosset, inden de bliver stegt – tror jeg.
Jeg elsker bare dine fantastiske opskrifter :)
Er altid forbi din blog når jeg mangler inspiration til maden :)
Elsker elsker elsker denne opskrift på falafel – takker :)
Hvor er du sød! Mange tak, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Så prøver jeg endnu en af dine fantastiske opskrifter. Dog synes jeg at farsen bliver lidt tynd. Så hvor fast skal den være? Jeg har brugt to dåser kikærter da en dåse gjorde farsen meget tynd, men jeg synes stadig det er svært at lave kugler som hænger sammen.
Jeg tror den store forskel ligger i at du har brugt kikærter på dåse – så bliver farsen mere blød, da de er forkogt. Men man kan jo sagtens bruge kikærter på dåse – så skal der evt bare lidt ekstra havregryn i eller lidt mindre væske.
Hvor ser det bare lækkert ud! Skal lave det i morgen – men skal kartoflerne være kogt i forvejen eller putter du dem i rå? :)
Jeg putter dem i rå – de skal ikke koges inden.
God fornøjelse med falaflerne :)
Hej, er det frisk el. tørret koriander i din opskrift på falafel?
Vh Kristina
Det er tørret – men man kan sagtens bruge frisk korriander hvis man har det. Det vil være lækkert. Så skal man bare bruge mere. En god håndfuld ville jeg selv bruge
Hej. Jeg har ikke en stavblender, er der noget man kan bruge i stedet for? :)
En almindelig blender eller en foodprocessor. Man kan også hakke alle de grove dele meget fint og så bruge en håndmikser til at samle det.
Hej, og tusind tak for inspirationen!
Jeg lavede nogle der var noget anderledes end dine – jeg tilføjede en hel del hakket spinat, nogle hvide bønner (havde ikke nok kikærter) og mel i stedet for rasp. Jeg havde ingen kartoffel eller hvidløg så det kom selvsagt ikke i. Af krydderier brugte jeg tandori masala og karry . Men på trods af ændringerne blev de rigtig gode! :)
Uhm, det lyder lækkert! Og jeg elsker når opskrifter bliver fornyet og udviklet med det man lige har.
Hej! Mums en lækker blog du har dig her :) og en super indbydende opskrift, dem må jeg prøve, at lave en dag.
Hvis man nu ikke har raps olie, kan man så bruge solsikkeolie? Læste lidt længere oppe at du ikke troede den kunne holde til så meget varme? Hvordan “ikke tåle”? :)
Mvh Sabine
Har du en ide om, hvor lang tid falaflerne skal have, hvis man bager dem i ovnen i stedet for frituren?
Mvh Ina
Hej Sabine,
Mange tak :)
Jeg har læst lidt op på solsikke olien siden, og tror godt den kan tåle varmen. Nogle olier tåler ikke de høje ‘friture’ temperaturer. Men man må hellere lidt tjekke på flasken.
God fornøjelse med falaflerne
Kh Ann-Christine
Hej
Tak for superfed inspiration.. skal man have en friture-gryde for at lave falafel ???
Måske et dumt ??
Hilsen Mette
Hej Mette,
Tak!
Det kan man sagtens. Jeg ejer heller ikke selv en friture gryde ;)
Kh Ann-Christine
Ja, vi har Gustav og Sigrid. De er lige blevet to år:)
Dejligt, og sikke søde navne. Det er simpelthen så skønt, når de også får mere og mere fornøjelse af hinanden. Det oplever vi rigtig meget, når vi er på ture og ferier sammen, som nu hvor vi lige har været i Hamborg. -og selvfølgelig også i hverdagen.
Fantastisk opskrift. Virkelig lækre. Vores store dreng på 6, år synes det var vildt sjovt at være med til at lave falaflerne og alle spiste dem med stort velbehag – selv de to små banditter på 2 år;)
Vh Louise
Hej Louise,
Skønt! Det er så dejligt med mad som bare hitter hos hele familien :) Har I også tvillinger?
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg har længe villet lave falafel, og nu skal det være. Jeg skal bare høre om det er frisk chili du bruger? Det er en fantastisk blog du har, og det er ikke sidste gang jeg kigger forbi. Rigtig god lørdag til dig :-)
Hej Annette,
Mange tak, det er virkelig dejligt at høre :)
Det kommer lidt an på hvad jeg har, frisk chili, chiliflager eller cayennepeber
God søndag
Kh Ann-Christine
Skøn opskrift på falafel og humus som jeg må prøve :-)
Pitabrødene(de grove) ser lækre ud, har du mon også opskrift på dem ?
Ja, det kan du tro. Den er lige her: http://www.valdemarsro.dk/pitabroed/ Erstat bare en dl af melet eller mere med grahamsmel.
Sådan!!! Der var opskriften, hvor det lyder som om, børn også er med på det. Det skal straks serveres for min 10 måneder gamle pige, der elsker mad og nye madoplevelser :)
Dejligt med sådan en lille madglad pige. Jeg håber det var et hit :)
Hej
Lækker falafel her!
Lige et tip:
Jeg krydsrefererer altid med andre kilder, når jeg finder ting på nettet og fandt en engelsk side, der sagde, at bruger man kikærter på dåse, skal man udelade trinnet, hvor man lader dem stå i blød natten over. Ellers bliver farsen for splattet.
Har man i øvrigt ikke lyst til at bruge æg (som Charlotte, der skal lave mad til en veganer), kan man slippe udenom ved at bruge lidt mindre mel. Mix alle ingredienserne, undtagen melet og begynd så stille og roligt at hælde mel i, indtil du rammer den rigtige konsistens – lidt ligesom mange gør med frikadeller.
Hej Martin,
Kikærter på dåse er nemlig allerede udblødte, så det er helt korrekt. Jeg bruger oftest selv tørrede kikærter.
Tak for tippet om veganerfalafler
Kh Ann-Christine
Absolut den bedste opskrift! Fik dem lavet idag, og de faldt dejligt ind. Lille basse guffede sig i dem, og manden kunne ikke få nok! Jeg har prøvet adskillende opskrifter på falafel, dog lykkes det mig aldrig!
De smager vidunderligt. Jeg brugte dog bare en dåse kikærte da det skulle gå lidt stærkt, men det smagte vidunderligt :)
Hej Latifa,
Hvor skønt! Det er jeg virkelig glad for at høre :) Mine børn er også vilde med disse falafler, ja – det er vi alle fire.
Hejsa
Ved du hvordan man kan undgå at de bliver bløde når man laver dem dagen forinden og har dem stående over Night i køleren?
Super opskrift :0)
Line
Hej Line,
Det gør de også herhjemme. Måske kan man lige grille dem hurtigt i en varm ovn? Det må vist komme an på en prøve. På anden dagen bliver de herhjemme spist som hapsere, snack, i madpakken og sådan lidt tapas-agtigt.
Kh AC
Dem vil jeg prøve, men spm: skal de paneres i æg og rasp inden de friterede. Det giver mening, men lidt usikker på det?
På forhånd tak
Hej Mette,
Nej, det skal bare i ‘falafelfarsen’ sammen med de andre ting.
Kh Ann-Christine
Jeg bliver nød til og skrive TAK !
Jeg har altid haft et lidt “svært” forhold til kikærter, syntes ofte det virker melet, men de her Falafel er virkelig skønne, det er min første gang jeg har givet mig i kast med at lave det og de smager skønt !
Så nu vil jeg forsøge mig med din humus næste gang, men som sagt har endnu ikke fået en humus der ikke virker melet, men kan se du skriver god oliven olie og ikke for lidt.
Mvh Rikke
Hej Rikke,
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg synes heller ikke at min humus er melet, så masser(!) af olivenolie og så håber jeg den hitter hos dig ;) Lad mig endelig høre om du synes om den
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke så stor erfaring med friturestegning – det her er første gang faktisk! Min oplevelse er, at falaflerne falder til bunds og sætter sig lidt fast… Gør jeg mon noget forkert? :-)
Jeg har selv prøvet det du beskriver en enkelt gang. Jeg løsnede dem blot straks fra bunden med en hulske. Så poppede de fint op igen.
Hej
Jeg ville høre om du har et forslag til hvad jeg kan bruge i stedet for æg? Jeg vil så gerne overraske min nyudklækkede veganer veninde og vise at jeg bakker hende 100% op. Desværre er jeg ingen mesterkok og sætter stor pris på din side, tak :0)
Mvh
Charlotte
Hej Charlotte,
Det ved jeg sørme ikke, jeg har ikke prøvet andet der virker helt lige så godt. Men hvor er det sødt af dig at bakke din veninde op og lave lækre falafler til hende :)
Kh Ann-Christine
Lækre ser de ud! men for at gøre opskriften mere autentisk, drop æg, kartofler, rasp og andre bindemidler. Det bør i princippet være nok med kikærterne (så længe det ikke er dåse-kikærter som har en mærkelig konsistens samt metallisk eftersmag), krydderurterne og krydderierne.
Og for guds skyld, friter ikke falaflerne (hedder de det i flertal? :) ) i olivenolie! Dette gør dem tunge, fedtede og giver dem en kraftig smag af olivenolie. Brug i stedet en neutral stegeolie der kan holde til højere temperaturer (det kan olivenolie ikke!) og ikke afgiver smag.
Creme Fraiche er der heller ikke noget af i en autentisk falafel sandwich, i stedet bruges en tahina (ikke “tahin”, “tahin” betyder mel ;) ) baseret dressing der kaldes “tarator” og består af tahina, citronsaft, vand, lidt yoghurt, salt samt hakket persille (sidstnævnte kan sagtens undlades).
Tilbehør i sandwichen er typisk friske grøntsager, krydderurter, chilisauce, samt syltede grøntsager.
I sidste ende er det selvfølgelig smag og behag, og lav det endelig som du selv foretrækker det!! Ovenstående betragtninger baseres på en opskrift/metode der er arvet fra mor til datter (og nu til søn) i gud ved hvor mange generationer og dermed relativ autentisk vil jeg næsten tillade mig at påstå.
Kære Sami,
Meget lærerigt og jeg får helt lyst til at lave falafler igen nu og eksperimentere med dine tips og inspiration.
Ja, jeg elsker falaflerne i denne opskrift – og jeg er vild med creme fraiche til ;) – men det betyder bestemt ikke at der ikke er plads til masser af variation.
Jeg glæder mig til at prøve det af
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift! Fulgte den dog ikke helt, det blev uden æg og rasp. Men de blev vildt lækre, stegt i olivenolie, 30-45 sek. Wupti, op og tørre og dyppes i den hjemmelavet Humus! :-)
Dejligt at høre :)
Hvor mange bliver der cirka ??? :)
En stor skålfuld, jeg har ikke lige talt dem … Vil gætte på en 20-25 stykker eller deromkring
kan falaflerne fryses
Muligvis inden de steges. Jeg har dog ikke testet det …
Måske kan de også efter, og så bare lidt skal i ovnen og blive sprøde igen. Det må vist komme an på en prøve ;)
Hej Ann-Christine!
Har lige lavet dine falafler til aftensmad. De smagte rigtig godt! Desværre blev de ikke så pæne – de flækkede/revnede i skorpen. Har du problemer med det og har du et bud på hvorfor? Kan det være olien (brugte rapsolie)?
Mvh Tina
Hej Tina,
Hvor ærgeligt – men dejligt trods alt, at smagen var i top :) Jeg ved sørme ikke hvad det kan være, jeg har også selv flere gange brugt rapsolie, var olien mån varm nok – eller måske for varm?
Kh AC
Tak for dit svar! Måske har olien ikke haft den rigtige temperatur… Faktisk brusede olien over flere gange! Jeg tror måske de var for små, næste gang der skrues lidt ned for temperaturen, og lidt op for størrelsen :-).
Tak for en dejlig blog, jeg nyder at kigge med dagligt.
Kh Tina
Tak, jeg er rigtig glad for at du har lyst til at læse med herinde :) Jeg tror også at det må have været temperaturen, jeg synes det fungere godt når det bobler omkring falaflerne, men ikke bruser over det hele.
Kh AC
Har du en opskrift på den chili der altid står i grill-baren. Ingen falafel uden ! Mmm :)
God ide, jeg elsker også chili i min falafel! Jeg laver en opskrift næste gang vi skal have falafler :)
skøn aftensmad tilberedt af min 17 årige datter, som ofte laver dejlige retter efter dine opskrifter:-) Vi sidder med en del falafler tilbage, har du erfaring i at fryse dem????
Bedste hilsner Anette og Ida
Hvor lyder det dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg har ikke prøvet at fryse dem. Vi har også tit nogle i overskud – måske lidt med vilje, for de er mega lækre at spise på madpakken, som hapsere og snacks bare med lidt citronsaft og meldonsalt.
Hvis I tester det med at fryse, så skriv endelig hvordan det går
Kh Ann-Christine
Det går helt fint at fryse dem.
Jeg tør dem op og varmer dem nænsomt i ovnen – jeg tror, jeg plejer at varme ved ca. 150 grader 10-15 min…….men jeg er ikke sikker, for jeg tester mig frem med en kødnål – når jeg stikker den ind i falaflen og mærker på den, må den gerne være MEGET varm :-)
Håber det gav mening
Den ustegte fars kan også fryses uden problemer
Jeg bruger en stavblender, jeg har slet ikke en almindelig blender, faktisk.
Jeg har en bamix stavblender, som kan blende alt ;)
Jeg har lavet dine falafler til aften. De er rigtig gode.
Tak for det
Det er jeg rigtig glad for at høre :)
Jeg har prøvet at lave dine falafler (med lidt flere krydderier) og de blev fantastiske. Både min mand og mine børn guffede dem i sig med stor glæde ;-) Tak for opskriften!
Rigtig dejligt at høre, Rashdia :)
Hej Ann-Christine.
Hvor er det dog bare en fantastisk inspirerende blog du har!
Når jeg har spist falafler på restauranter har de været forholdsvis stegte inden i, men når jeg laver dem selv er det kun skorpen som bliver sprød. Forbliver dine falafler også bløde indeni efter du har stegt/friteret dem? Jeg har prøvet begge dele, og kommer til samme resultat uanset.
Jeg har lige lavet dine falafler – dog uden kartofler, fordi jeg ingen havde – og de blev spist med stor glæde og positive kommentarer fra mine to teenagere, som mente at jeg skulle lave dem igen i morgen! Og de blev fine runde – stegt i en dyb pande i olivenolie!
Det er skønt at høre. Mine børn er også ellevilde med dem :)
De falafler er intet mindre end fantastiske! Der blev guffet med stor fornøjelse!
Næste gang vil jeg prøve at tilføje lidt revet citron-skal…:)
Skønt at høre
Uh ja, det tror jeg kunne smage dejligt med citronskal. God ide
Hej Ann-Christine
Falaflerne ser rigtig lækre ud :-)
Vil bare høre dig om du bruger frisk eller stødt koriander?
Har dem nemlig på menuen i morgen…
Hej Louise,
Jeg bruger frisk koriander, men jeg er sikker på at stødt koriander sagtens kan bruges.
De er skønne og jeg håber du bliver lige så vild med dem som vi er :)
Kh Ann-Christine
Hej mange tak for en lækker opskrift . Det blev til aftensmad og frokost her dagen efter ja konen og ungerne kan ikke forstå far kan lave RIGTIGE falafler nu Ha Ha . mvh stefan
Hvor er det rart at høre, Stefan!
Rigtige falafler er nu et hit, ik´ ;-)
Tusind tak for opskriften! De er vildt gode!!! Sidder lige og nipper rester til min frokost… :-)
Det er dejligt at høre Annette, de ser skønne ud ovre hos dig :)
Mmm… Jeg elsker bare falafel! Har da vist en portion i fryseren, som bare skal formes og friteres. Mums! :-)
Kender du mon de der falafelformere? Min mands kollega har haft sådan en speciel form med hjem til os fra hans hjemland – den er bare vildt smart! Så får man runde og forholdsvis flade falafler. Når de friteres, skal de kun ha’ omkring et minut max.
Tak for en dejlig blog!
KH Tine
Tusind tak Trine.
Nej sådan en form kender jeg ikke, det lyder smart
Hvis det stadig har interesse, her, et halvt årti senere, så kan jeg meddele, at man ofte kan købe falafelforme i grønthandlere, og at de ikke koster mere end 20-30 kroner.
Jeg har netop ENDELIGT fået taget mig sammen til at købe ém, og det er faktisk af den grund, at jeg er på siden her i dag :-)
Mums.. lækre falafler. Jeg snød lidt og brugte kikærter på dåse, men resultatet var formidabelt.. Tak for en lækker blog og opskrift ;-)
MMMMM. Jeg elsker både falafler og falbelader. Hav en dejlig dag.
Hvor ser de lækre ud! Jeg elsker også falafler! Jeg må altså sige at din blog er en af mine yndlings madblogs her for tiden, dine billeder er fantastiske og din mad inspirerende! :-)
– Chris
Det ser godt nok lækkert ud! Jeg elsker falafler! Jeg må altså sige at din blog er en af mine absolutte favorit madblogs her for tiden, dine billeder er virkelig flotte, og opskrifter inspirerende! :-)
– Chris
Hvor er du sød, Chris! Tusind tak, det er jeg simpelthen så glad for :)
Nej hvor har du en lækker blog her. Den er jeg vidst nødt til at følge :)
Velkommen her Anja, og tusind tak :)
Nøøj, hvor ser de lækre ud… Havde helt glemt den ret! De skal på menuen i denne uge :o)
De er nemlig lækre og jeg blev også mindet om at jeg da skal lave dem oftere
Uhmmm! Dét skal jeg helt sikkert prøve snart. Og virkelig skønt med kødfri opskrift, nu der er ved at gå helt vegetar i HDD :-)
Har lige bestilt ny stavblender, så det kan være, at denne her opskrift skal være dens ilddåb, når den ankommer…
Jeg spiser gerne en god bøf sammen med dig en dag, hvis det er ;-) Er det mon en bamix I har bestilt?
Det er alt for længe siden jeg har fået falafler. Det må vi snart ha gjort noget ved!
Kristian er desværre ikke så vilde med dem, men nu prøver jeg din version og giver dem et oliebad, for de andre gange har jeg bare stegt dem på panden og så blir de altså ikke helt så gode..
Åh, hvor er jeg (lækker)sulten lige nu!
De er nemlig bedst når de bliver friteret, jeg har også prøvet dem på panden og det er okay – men slet ikke det samme
En helt igennem fantastisk opskrift som smager vidunderligt. Men selvfølgelig har kokken jo også et ansvar.. vigtigt temperatur holdes under 180 grader.
Hej. Denne ret vil jeg helt sikkert prøve en dag. Hvor lang tid skal de cirke have i olien. Er total nybegynder på det område. God dag. Hilsen Mette
Jeg tog faktisk ikke tid, Mette. Omkring 3-6 minutter, vil jeg tro de fik, men du kan se det på farven af falaflerne
Hej Ann-Christine.
Jeg har ledt så længe efter en ordentlig opskrift på falafler og her popper der så en op fra dig. Fedt :-) Den skal straks afprøves.
Hilsen Sanne
Hej Sanne, jeg vil glæde mig til at høre hvad du synes om dem :-) God fornøjelse