Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/fajitas/ Aftensmad Grill, Mexicansk, Nem Hverdagsmad

Fajitas

Rygende varm fajitas med lune bløde tortillas, avocado og hot chilisauce er så lækkert.

Det er tilmed en helt okay nem aftensmad, som man kan forberede aftenen før ved at marinere kyllingekødet natten over i køleskabet. Så er det blot at lyngrille det på en varm pande – eller på grillen og forberede tilbehøret og aftensmaden kan være serveret på nul komma fem.

Vil du gerne have endnu mere grønt i retten, så kan du nemt tilføje det som tilbehør til at fylde i tortilla pandekagerne.

Prøv også: min opskrift på guacamole >>

Fajitas
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • Lime marinade
  • 2 lime, saften herfra
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk stødt spidskommen, stødt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk røget paprika
  • sort peber, friskkværnet
  • Derudover
  • 450 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler
  • 2 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 1 grøn peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 3 løg, skåret i tynde både
  • 2 øko lime, skåret i halve
  • 1 spsk olivenolie, til stegning
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør
  • 8 tortillas pandekager
  • 2 håndfulde frisk koriander
  • 4 spsk sriracha chilisauce
  • 1 avocado, skåret i skiver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Begynd med at røre marinaden sammen.

Vend kyllingestrimler, peberfrugt og løg godt sammen med marinaden og lad det stå i mindst en halv time og gerne op til et døgn.

Varm en pande godt op, til den er brandvarm og tilsæt lidt olie. Halver de to lime og placer dem på panden med frugtsiden nedad.

Hæld evt overskydende marinade-væde fra kyllingen og grøntsagerne og kasser den.

Tilbered de krydrede kyllingestykker, peberfrugten og løg lidt ad gangen på den brandvarme pande. Dermed forbliver panden brændende varm konstant og mister ikke temperaturen, hvilket gør, at man nemmere undgår, at det brænder på.

Rør og vend både kød og grønt konstant undervejs. Steg i et par minutter, til kødet er gennemstegt, og grøntsagerne stadig har lidt bid.

Server fajitas med tortillas, avocado, frisk koriander og dryp saften fra de grillede lime over.