Fajitas
Rygende varm fajitas med lune bløde tortillas, avocado og hot chilisauce er så lækkert.
Det er tilmed en helt okay nem aftensmad, som man kan forberede aftenen før ved at marinere kyllingekødet natten over i køleskabet. Så er det blot at lyngrille det på en varm pande – eller på grillen og forberede tilbehøret og aftensmaden kan være serveret på nul komma fem.
Vil du gerne have endnu mere grønt i retten, så kan du nemt tilføje det som tilbehør til at fylde i tortilla pandekagerne.
Prøv også: min opskrift på guacamole >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Fajitas
- Lime marinade
- 2 lime, saften herfra
- 1 spsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk stødt spidskommen, stødt
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk røget paprika
- sort peber, friskkværnet
- Derudover
- 450 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler
- 2 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 1 grøn peberfrugt, skåret i tynde strimler
- 3 løg, skåret i tynde både
- 2 øko lime, skåret i halve
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Tilbehør
- 8 tortillas pandekager
- 2 håndfulde frisk koriander
- 4 spsk sriracha chilisauce
- 1 avocado, skåret i skiver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Begynd med at røre marinaden sammen.
Vend kyllingestrimler, peberfrugt og løg godt sammen med marinaden og lad det stå i mindst en halv time og gerne op til et døgn.
Varm en pande godt op, til den er brandvarm og tilsæt lidt olie. Halver de to lime og placer dem på panden med frugtsiden nedad.
Hæld evt overskydende marinade-væde fra kyllingen og grøntsagerne og kasser den.
Tilbered de krydrede kyllingestykker, peberfrugten og løg lidt ad gangen på den brandvarme pande. Dermed forbliver panden brændende varm konstant og mister ikke temperaturen, hvilket gør, at man nemmere undgår, at det brænder på.
Rør og vend både kød og grønt konstant undervejs. Steg i et par minutter, til kødet er gennemstegt, og grøntsagerne stadig har lidt bid.
Server fajitas med tortillas, avocado, frisk koriander og dryp saften fra de grillede lime over.
Kan man lave et alternativ uden kød? Måske med tofu?:)
Mvh Helena
Prøv endelig :) Tofu er jo en smagssag, og jeg ville nok i stedet vælge at bruge grøntsager eller fx halloumi.
Rigtig god fornøjelse med retten
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Kan retten tilberedes i ovnen?
De bedste hilsner
Emilie
Ja, det kan du godt. Du får dog ikke den samme stegeflade med, som ved lynstegning på pande – så resultatet vil blive lidt anderledes.
Kh Ann-Christine
Hvad med opskrift på den chillisauce
Jeg laver ofte denne chiliolie – og har også planer om at lave en opskrift på en god chilisauce på et tidspunkt :)
Kh AC
Förstår ikke helt, hvordan en spiseske fuld olivenolie og saften fra 2 lime kan resultere i overskydende marinade, men opskriften ser ellers spændende ud.
Kødet afgiver også saft når det marineres, så der samlet set vil være overskydende væde, og der skal ikke være væde ved, når det skal på panden.
– for så koger det fremfor at blive stegt.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Rent sprogligt er der en forvirring i opskriften. Skal marinaden på panden inden kødet, når det altså hældes fra, eller må det ikke komme på panden.
Jeg har forstået det ud fra ovenstående, men det fremgår ikke klart af opskriften.
Tak i øvrigt for mange gode opskrifter, som jeg vender tilbage til igen og igen.
Hej Kirsten
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af opskriften. Jeg har opdateret så det ikke kan misforståes nu :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vil hellere undgå at det brænder på, end at det ikke brænder på Fra en dansklærer
Vil prøve din opskrift
Super lækker opskrift! Vi tilføjede lidt frisk fintsnittet spidskål da vi samlede pandekagerne, rigtig lækkert. Ikke sidste gang vi laver fajitas efter din opskrift :)
Vh Yasmin