Eton Mess
Eton Mess er sådan en klassisk, nem og herligt rodet sommerdessert.
Som navnet antyder er den netop lidt af et ‘mess’ og det er jo dejligt nemt, når det ikke behøver anrettes så perfekt. Den bliver bedst af at blive anrettet lidt på må og få i et glas eller en stor skål.
Serveret med luftig flødeskum, årets første danske jordbær, søde sprøde kyskager, aromatisk vaniljesmag og lidt mørk chokolade til at give lidt kontrast til det hele.
Prøv også: min bedste opskrift på jordbærtærte >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Eton Mess
- Marengskys
- 90 g æggehvide
- 150 g flormelis
- 1 knivspids salt
- Derudover
- 0,50 vaniljestang
- 40 g sukker
- 450 g jordbær, i kvarte
- 2 dl piskefløde
- 30 g mørk chokolade, hakket
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Marengskys
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk flormelis i lidt efter lidt, til al flormelis er brugt og pisk derefter salt i. Pisk, til marengsmassen er blank, sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft i 45-60 minutter, eller til de slipper bagepapiret uden problemer.
Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.
Anretning
Bland vaniljekorn med sukker og drys det over jordbær i en skål. Lad det trække smag i et kvarters tid. Pisk flødeskum, til det er luftigt og lækkert.
Knus nogle af marengskyssene lidt og anret jordbær, flødeskum og chokolade i flere lag i serveringsglas.
Afslut med et drys chokolade og et par marengskys, og så er de klar til servering.
Perfekt mange tak 🙏🏻. Glæder mig til at servere denne lækre dessert for mine gæster i aften. Også selvom det sneer 🤩.
Ved du iøvrigt hvorfor mine marengs er begyndt at klistre lidt?
Er det fordi de har stået ude?
Bh Anette
Det lyder skønt og hyggeligt!
Kan det være de skulle have haft lidt længere tid i ovnen, eller har fået fugt, måske du kan lade dem lufttørre lidt, så de ikke begynder at klistre
Rigtig god fornøjelse og god aften til jer
Kh Ann-Christine
Har du ikke også vanilie is i glassene?
Det ser nemlig sådan ud på billedet
Nej, kun flødeskum og marengs, som beskrevet i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det lyder bare super lækkert! Ligesom alle dine andre opskrifter! :D
Har efterhånden prøvet en del af dine opskrifter af, og fulgt med længe, synes simpelthen din blog er så hyggelig :-)
Jeg er helt vild med de glas som du har lavet desserten i!
Hej Josefine,
Tusind tak, hvor er det bare dejligt at høre! En rigtig dejlig solskinshilsen :)
Glassene er også bare så fine til både desserter og drinks – de kan blandt andet købes i magasin
Kh AC
Tusind tak for hurtigt svar, jeg må ind og kigge på dem med det samme :-)
Rigtig dejlig weekend til dig!
Jeg spørger sikkert mega dumt – men hvad er det grønne, du har brugt til anretning? Det ser mega fint ud!
Det er grøn mynte og jordbærmynte :)
Vi lavede dem i går aftes til dessert – havde dog hverken marengs, Kys kager eller tålmodighed til selv at lave dem. Så vi brugte knuste makroner i stedet – det kan også anbefales ☺ og drengene var vilde med det… De kalder det “Eton Messi” ?? og ja, det er fodbold drenge jeg har ?
Haha, sådan et par fodboldstørrelser har jeg også – både dreng og pige ;) ♥
Eton Messi, det vil jeg sige til dem det hedder næste gang ;)
Kære Ann-Christine, tak for endnu en inspirerende opskrift. Jeg fik lavet disse Eton mess i går til dessert, nej hvor var det lækkert og sommerlig. Jeg havde ingen tyller så jeg lavede bare halvstore småkage-størrelse marengser og knuste i glassene. Har du erfaring med at lave to store marengs og lægge fyld imellem ala pavlova og ved du om marengs kan laves dagen før? Kh Hanne
Så dejligt!
Du kan sagtens lave disse marengskys dagen før, de bliver blot endnu sprødere af det :)
Og det er virkelig lækkert også at bruge dem som basis for pavlova desserter – må da lave sådan en opskrift snart også.
Kh AC
Ej, hvor ser de altså bare herlige ud! Dem vil jeg se umådelig frem til at skulle spise til sommer :)
Også mig, de kan godt tåle en del gentagelser ;)
Det ser godt nok lækkert ud!
Hvor er dine fine glas fra?
Rigtig god pinse.
Tusind tak :)
Glassene er købt i Magasin.
Kh AC
Uhmm – så fik jeg mod på at lave marengs igen efter utallige mislykkede forsøg. De er i ovnen nu og tegner godt! Tror vi skal have råmarinerede rababer til – marineret i hyldeblomstsaft og vanilie.
Uhmm, håber det blev godt! Lyder så skønt med rabarber til
Nøøjj de ser lækre ud, de må prøves en dag.
Rigtig god pinse.
Det er så skønt :)
Håber din pinse var god!
Mmm en af mine yndlings-desserter <3. her laver jeg gerne en voksen version, hvor jeg lader jordbær marinere en 1/2 dags tid i køleskabet i 1 dl god rom (gerne Ron Zacapa) blandet med hjemmelavet vaniljesukker. Serveres som din, men med marinaden hældt ved. Uha det er uforskammet godt!
Dét kunne jeg godt forestille mig!
Tror vi skal have både en børnevenlig og en voksenversion næste gang ;)
Tak for tippet
Det var så lidt ;-) Det er helt rart at give et tip tilbage, men alle de lækre opskrifter jeg efterhånden har “fået” af dig ;-)
jeg var lidt skeptisk første gang jeg skulle smage det hjemme hos min chef, men rom og jordbær er bare helt fantastiske sammen :-) siden har det været en fast sommerdesset herhjemme!
:) SÅ dejligt at vi kan inspirere hinanden!