Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/eton-mess/ Dessert Kager og søde sager, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel

Eton Mess

Eton Mess er sådan en klassisk, nem og herligt rodet sommerdessert.

Som navnet antyder er den netop lidt af et ‘mess’ og det er jo dejligt nemt, når det ikke behøver anrettes så perfekt. Den bliver bedst af at blive anrettet lidt på må og få i et glas eller en stor skål.

Serveret med luftig flødeskum, årets første danske jordbær, søde sprøde kyskager, aromatisk vaniljesmag og lidt mørk chokolade til at give lidt kontrast til det hele.

Prøv også: min bedste opskrift på jordbærtærte >>

Eton Mess
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • Marengskys
  • 90 g æggehvide
  • 150 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • Derudover
  • 0,50 vaniljestang
  • 40 g sukker
  • 450 g jordbær, i kvarte
  • 2 dl piskefløde
  • 30 g mørk chokolade, hakket
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Marengskys
Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe. Pisk flormelis i lidt efter lidt, til al flormelis er brugt og pisk derefter salt i. Pisk, til marengsmassen er blank, sej og danner flotte toppe, der kan holde formen.

Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt kyskager på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 80 grader varmluft i 45-60 minutter, eller til de slipper bagepapiret uden problemer.

Sluk ovnen, sæt lågen lidt på klem og lad kyskagerne stå i ovnen, til den er kold.

Anretning
Bland vaniljekorn med sukker og drys det over jordbær i en skål. Lad det trække smag i et kvarters tid. Pisk flødeskum, til det er luftigt og lækkert.

Knus nogle af marengskyssene lidt og anret jordbær, flødeskum og chokolade i flere lag i serveringsglas.

Afslut med et drys chokolade og et par marengskys, og så er de klar til servering.