Espresso Martini med saltkaramel


Espresso Martini er i dette tilfælde twistet som en kaffe og salt karamel lækker sag, som lige efter min smag kombinere det søde med kaffen og udgør en rigtig lækker hyggedessert i sig selv.
Efter en god middag kan det være rigtig rart lidt at slutte af med en lille dessert – eller bare lidt lækkert til den søde tand. Og en kop kaffe! Det er så hyggeligt og rart lige at have tid til at nyde en god kop kaffe sammen efter middagen. Det er egentlig ikke så ofte vi er ude i at lave de helt store desserter herhjemme, men jeg drømmer lidt om at lave det til en weekend ting og måske lege lidt mere med dessertverdenen. Under alle omstændigheder, så forestiller jeg mig ikke, at jeg vil møde de store protester, hvis jeg forsøger at indføre en fast lørdag-dessert-tradition eller lign.
Prøv også: opskrift på old fashioned >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Espresso Martini cocktail med saltkaramel
- 2 espresso, shot eller stærk kaffe
- 6 cl vodka
- 3 cl kahlua
- isterninger
- Saltkaramel
- 1 dl piskefløde
- 50 g sukker
- 0,50 tsk smør
- 1 knivspids flagesalt, + lidt til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Saltkaramel
Smelt sukker langsomt i en gryde, og brus det kort op med smør, hvor efter fløden tilsættes og det hele koger/simre i omkring 10-15 minutter til karamellen er tyk nok til at kunne holde ved glassets kant.
Tag gryden af varmen og lad karamellen stå et øjeblik.
Rør den igennem og dyp så glassene i, og drej rundt så hele glassets øverste kant dækkes af et lille lag karamel og pynt med lidt saltflager.
Espresso Martini
Hæld espresso, vodka og Kahlua i en shaker eller et glas med låg.
Kom isterninger i og ryst grundigt, hæld drikken – uden isterninger! – i martini glas og server med det samme.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal man lave karamel når man skal bruge det, eller kan man lave karamel og dyppe glas i god tid, eller bliver karamel så hårdt?
Det kommer an på hvor meget du koger det ind, det kan sagtens koges til det er cremet og blødt og dermed kan laves i forvejen.
Vil man så kunne bruge karamel kogt af kondenseret mælk eller er derfor tyndt?
Det kan fint fungere med den karamel også :)
Hej, hvad ville du servere af snacks, hvis du bruger en espresso Martini til fordrinks?
Jeg ville servere saltede mandler til snacks, og nu hvor det snart er jordbærsæson, så danske jordbær dyppet i en meget mørk chokolade, så den er mere bitter end sød (nu hvor det ikke er dessert)
Hej, måske et dumt spørgsmål men når alkoholen angives i cl – hvormeget er et shot så? Er kaffe og alkohol afkølede? Du skriver kun at der ikke skal isterninger i…
Mvh Jane
Hej Jane,
Et espressoshot er omkring 30 ml/0,3 dl
Det hele bliver iskoldt når det shakes grundigt med isterningerne og da det er så lille et espressoshot, så er det ikke nødvendigt at afkøle espressoen eller alkohol inden det shakes.
God fornøjelse♡
Kh AC