Espresso Martini med saltkaramel
Espresso Martini er i dette tilfælde twistet som en kaffe og salt karamel lækker sag, som lige efter min smag kombinere det søde med kaffen og udgør en rigtig lækker hyggedessert i sig selv.
Efter en god middag kan det være rigtig rart lidt at slutte af med en lille dessert – eller bare lidt lækkert til den søde tand. Og en kop kaffe! Det er så hyggeligt og rart lige at have tid til at nyde en god kop kaffe sammen efter middagen. Det er egentlig ikke så ofte vi er ude i at lave de helt store desserter herhjemme, men jeg drømmer lidt om at lave det til en weekend ting og måske lege lidt mere med dessertverdenen. Under alle omstændigheder, så forestiller jeg mig ikke, at jeg vil møde de store protester, hvis jeg forsøger at indføre en fast lørdag-dessert-tradition eller lign.
Prøv også: opskrift på old fashioned >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Espresso Martini cocktail med saltkaramel
- 2 espresso, shot eller stærk kaffe
- 6 cl vodka
- 3 cl kahlua
- isterninger
- Saltkaramel
- 1 dl piskefløde
- 50 g sukker
- 0,50 tsk smør
- 1 knivspids flagesalt, + lidt til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltkaramel
Smelt sukker langsomt i en gryde, og brus det kort op med smør, hvor efter fløden tilsættes og det hele koger/simre i omkring 10-15 minutter til karamellen er tyk nok til at kunne holde ved glassets kant.
Tag gryden af varmen og lad karamellen stå et øjeblik.
Rør den igennem og dyp så glassene i, og drej rundt så hele glassets øverste kant dækkes af et lille lag karamel og pynt med lidt saltflager.
Espresso Martini
Hæld espresso, vodka og Kahlua i en shaker eller et glas med låg.
Kom isterninger i og ryst grundigt, hæld drikken – uden isterninger! – i martini glas og server med det samme.
Skal man lave karamel når man skal bruge det, eller kan man lave karamel og dyppe glas i god tid, eller bliver karamel så hårdt?
Det kommer an på hvor meget du koger det ind, det kan sagtens koges til det er cremet og blødt og dermed kan laves i forvejen.
Vil man så kunne bruge karamel kogt af kondenseret mælk eller er derfor tyndt?
Det kan fint fungere med den karamel også :)
Hej, hvad ville du servere af snacks, hvis du bruger en espresso Martini til fordrinks?
Jeg ville servere saltede mandler til snacks, og nu hvor det snart er jordbærsæson, så danske jordbær dyppet i en meget mørk chokolade, så den er mere bitter end sød (nu hvor det ikke er dessert)
Hej, måske et dumt spørgsmål men når alkoholen angives i cl – hvormeget er et shot så? Er kaffe og alkohol afkølede? Du skriver kun at der ikke skal isterninger i…
Mvh Jane
Hej Jane,
Et espressoshot er omkring 30 ml/0,3 dl
Det hele bliver iskoldt når det shakes grundigt med isterningerne og da det er så lille et espressoshot, så er det ikke nødvendigt at afkøle espressoen eller alkohol inden det shakes.
God fornøjelse♡
Kh AC
Mmhhh, Espresso Martini er en rigtig lækker drink – en af mine yndlings. I dag skinner solen, og min kæreste og jeg har begge fri, så vi forkælede os selv med en ekstra luksus udgave på altanen: Espresso Martini med saltkaramel (god idé!) og en kugle god hjemmelavet vaniljeis. En rigtig lækker dessert-cocktail, som jeg varmt kan anbefale. God dag til dig!
Hvor super lækkert! Det tror jeg da måske Martin og jeg skal have en af i aften, når børnene er puttet i seng :)
Dejlig sommerdag til dig
Kh AC
Og lige et spørgsmål mere…
Hvis man ikke har en espressomaskine, eller en særlig kaffe, hvordan laver man så det, der kommer tættest på? Hvis det er en ‘stærk kaffe’, hvordan er blandingsforholdet så her (med fx. neskaffe)?
;-)
Glæder mig meget til at gensmage den;-)
Jeg har ikke så meget erfaring med neskaffe.
Men lav en kaffe der er lidt stærkere end du normalt vil drikke den, dog uden at den er udrikkelig ;) – så burde det fint gå an
Jeg spørger nok dumt, men er det varm, nylavet kaffe – eller nedkølet?
Jeg fik den på en restaurant forleden, og fordi drinken var iskold antog jeg, at den var nedf´kølet kaffeekstrakt, som til iskaffe.
Jeg bruger en frisklavet god kaffe som blot er kølet af i køleskabet :)
uhmmm hvor er det en lækker sag, du her kommer med – den skal helt sikkert afprøves :O).
Hjemme hos os har min mand og jeg en fast fredagstradition, hvor vi får en drink (nogen gange flere..) efter middagen. Det er så hyggeligt og en god start på weekenden.
Rigtig dejlig weekend til dig og familien – jeg glæder mig hver dag over, at læse dit indlæg, meget brugbar og inspirerende input.
Bedste hilsner
Jette
Hvor lyder det bare hyggeligt – sådan en aften med gode snakke og en cocktails eller flere. Hyggeligt!
Rigtig dejlig weekend til dig og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Det lyder fuldstændig fantastisk :D
Hvor meget fylder et espresso shot ca?
lidt under 1/2 dl – hvis du bruger en dl god stærk kaffe, så er det ikke helt tosset :)