Espresso Chokoladekage
Espresso chokoladekage er skøn som prikken over i´et efter et godt måltid hvor man kan nyde en kop virkelig god kaffe og gerne noget chokoladelækkert!
I kender måske min opskrift på den lækreste chokoladekage …
– denne mocca espresso sag er inspireret derfra, men med endnu mere kaffesmag. En skøn kage, som får ens desserthjerte til at banke lidt ekstra – på den gode måde!
Prøv også: min opskrift på chokolademousse >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Espresso Chokoladekage
- 70 g smør
- 70 g mørk chokolade
- 40 ml espresso, eller stærk friskbrygget kaffe
- 2 æg
- 50 g sukker
- 1 nip salt
- 35 g hvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør langsomt i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør espresso samt den finthakkede chokolade. Rør rundt til chokoladen er helt smeltet.
Pisk æg og sukker sammen med en håndmikser til en luftig masse. Sigt til sidst hvedemel og salt i blandingen.
Rør langsomt chokolademassen i æggemassen, og rør det godt igennem til en helt ensartet dej. Fordel kagedejen i små tærteforme eller ramekiner på 10 cm i diameter, smurt med smør.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 10 minutter – hold godt øje med kagerne. De skal føles lidt ubagt og kagerne sætter sig i køleskabet til næste dag.
Lyder simpelthen så lækker, vi er nogle piger som skal mødes så der må gerne komme fuld smæk på kaffesmagen. Da jeg skal fragte kagen vil jeg gerne kunne nøjes med 1 kage/ kan den evt laves i en springform
Ja, det kan du fint. Du kan evt tjekke og tage udgangspunkt i målene til form og mængder i denne chokoladekage og tilføje kaffen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor lyder det bare lækkert! Nu er det jo ikke lige sæson for friske bær, hvordan ville du anbefale at pynte den ellers?
Det er så skønt. Du kan evt smøre den op med chokolade ganache og drysse med lidt finthakkede hasselnødder og tørrede spiselige blomster
Kh AC
Ser super lækre ud – de skal da laves til min søskende når de kommer forbi i morgen!
Hvad er det for noget ganach-lignende overtræk der er på nogle af kagerne på billederne?
Det er den mørke chokolade ganache fra denne opskrift
Rigtig god fornøjelse og god weekend til jer
Kh AC
Hvor ser den bare god ud! Er vild med, at der er kaffe i den – det lyder så skønt :)
Det er jeg også – du må endelig prøve den, Heidi :)
Jeg bliver vist bare nødt til at lave de kager til vores søndagsgæster i morgen.
Vi har nemlig alle ingredienserne så det må være et tegn.
Iøvrigt har vi samme Nespresso-favorit ;-)
KNus Mette
Jeg synes det lyder som en rigtig god plan, Mette!
Rigtig god fornøjelse og dejlig søndag til dig.
Og den Rosabaya er altså også bare virkelig god :)
Kh AC