Entrecote på grill – med estragonsmør
En god entrecote på grill serveret med kryddersmør – det er altså lækker nem sommermad!
Serveret ved havebordet med 1-2 lækre salater, grillede råstegte hele kartofler, lidt grillet grønt og et skønt glas af den bedste rosé. Det er hygge! Jeg har næsten altid en hjemmelavet kryddersmør på køl på denne tid af året. De holder sig glimrende i 4-5 dage og kan i øvrigt også fryses ned – og det er den perfekte ledsager til sommergrill retter, uanset om det er kød eller grønt der skal på grillen.
Prøv også: opskrift på mormordressing til salat >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Entrecote på grill - med estragonsmør
- 4 entrecotes
- 3 spsk olivenolie, til bøfferne og kartoflerne
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Estragonsmør
- 100 g smør, stuetempereret
- 1 håndfuld frisk estragon
- 1 fed hvidløg
- 0,50 øko citron, saft og revet skal
- Helstegte kartofler
- 1 kg babykartofler
- Salat
- 100 g hjertesalat
- 250 g grønne asparges
- 50 g sorte oliven uden sten
- 50 g parmesan, groftrevet
- 20 g smør
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Estragonsmør
Hak estragon helt fint og rør det sammen med smør, citronsaft, hvidløg og smag til med citronskal, salt og peber. Kom det i en skål og sæt på køl minimum 1 time inden servering.
Entrecote på grill
Tag entrecote bøfferne ud af køleskabet i god tid, gerne 45 minutter inden de skal på grillen, så de kan nå at få stuetemperatur og ikke kommer direkte fra det kolde køleskab til grill.
Pensl bøfferne med lidt olivenolie og kom dem på den varme grill – direkte varme, hvor den grilles cirka 2 minutter på hver side.
Hvis bøfferne er meget tykke eller hvis man ønsker dem mere end medium stegt, så kan man give dem 1-2 minutter på hver side på indirekte varme derefter.
Krydre med flagesalt og friskkværnet sort peber inden servering – hvor de fx kan serveres med en skefuld rørt estragonsmør
Kartofler
Skrub kartoflerne godt og dup dem tørre. Vend dem med olie og salt og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 25-35 minutter til de er møre.
Salat
Knæk enderne af asparges og lynsteg aspargesen på en varm pande i smør i et halvt minut. Vend salaten sammen af asparges, salat, oliven, salt, peber og et drys parmesan.
Tak for hjælpen m h t opskrifter. De er nemme at gå til., uden skræk for at “ kvaje sig”. Hilsen Annette
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, Annette :)
Kh AC
Det ser superlækkert ud! Det skal jeg da starte ferien med :-) Hvad har du i salaten??
Jeg mener det var en blandet grøn salat, kirsebær, nødder, feta og vinaigrette :)
God fornøjelse og skøn ferie til dig
Kh AC
Skønne billeder og tusinde tak for dine fantastisk opskrifter.
Efterhånden bruger jeg din blog lige så ofte som jeg skår op i ‘Karolines Køkken’ efter inspiration til maden!!
God aften til dig og dine:-)
Hvor er du sød! Det er dejligt at høre at du er glad for mine opskrifter ♡♡♡
Skøn dag til dig
Kh AC
Lækkert. Men med grill forbud i vores kommune desværre ikke muligt.
Det hører ellers til i disse sommerdage.
Ja, det er lidt bagsiden af medaljen. Må I heller ikke grille med gasgrill?
Vi har en lille gasgrill, som vi kan hive frem, hvis forbudet også kommer til Aarhus/Odder kommune, men indtil videre er det kun bålfadet der må holde helt pause, så der er ingen snobrød pt ;)