English Muffins
English muffins bruger vi til egg benedict, english breakfast muffins eller bare som en dejlig godmorgen bolle, som smager skønt med al slags lækker fyld – også med smør, ost og syltetøj.
De smager så lækkert og er tilmed ret nemme at lave.
Vi blev vilde med de lækre english muffins første gang, på et lækkert morgenmadssted, Frenchie, i Paris og siden har jeg lavet min udgave som vi holder meget af at servere til til morgenmad i weekenderne.
Prøv også: opskrift på amerikanske pandekager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
English Muffins
- 3 dl mælk
- 15 g gær
- 75 g fuldkornshvedemel
- 1 spsk sukker
- 0,50 tsk salt
- 275 g hvedemel
- 50 g smør, skåret i tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær ud i en skål med stuetempereret mælk. Rør
Rør fuldkornshvedemel, sukker, salt og hvedemel i og rør dejen på en røremaskine ved lav hastighed i 5 minutter. Tilsæt smør i tern og rør dejen ved høj hastighed i yderligere 5 minutter. Kom dejen i en skål smurt med lidt olie og lad dejen hæve på køkkenbordet i 45 minutter. Sæt dejen i køleskab til koldhævning natten over – i 12-18 timer.
Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter.
Bag bollerne på en tør pande ved lav-middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.
Har du prøvet om det bliver godt med plantemælk (mandel f.eks.) i stedet for alm. mælk?
Hej Marie,
jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge grahamsmel istedet for fuldkornshvedemel?
Sagtens – de to meltyper kan stort set altid erstatte hinanden :)
Kh AC
Mange tak. Hvornår kommer man smørret i de engelske muffins?
Står øverst i andet afsnit :)
Hvilket andet afsnit ?
I kommentarerne eller opskriften ? 😊
i opskriftens fremgangsmåde :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg er lidt usikker på hvilken konsistens dejen skal have inden den sættes i køleskab. Der er flere kommentarer om mængden af mel. Skal dejen stadig være let våd og klistret?
Hej Glenn
Dejen skal ikke være våd, men må gerne være en anelse klistret når den sættes på køl, bliver den for fast risikere du nemt at bollerne bliver tørre og kedelige og melet absorbere en del væde under koldhævningen, så jeg synes ofte det er bedre at drysse godt med mel på bordet og over dejen, når de skal formes.
Kh AC
Åhhh somme tider gør du bare livet nemmere – jeg har været vild med muffins siden Irma fik dem første gang for længe siden
Tak
Hvor er det skønt at høre :)
Kan man bruge alm hvedemel?
Det kan du sagtens!
God fornøjelse med dem
Kh AC
Hej AC,
Tak for en skøn opskrift som jeg hertil morgen er i gang med at prøve af. Dog følte jeg også, at det var en meget våd dej, og efter at have læst kommentarerne nærmere ser jeg, at 50g ekstra mel ville ha’ hjulpet. Vil du opdatere opskriften således at den passer? :-)
Jeg mener at jeg allerede har rettet til så det passer med rettelsen (det tjekker jeg lige op på inden så længe)
– men når det er sagt, så kan der være forskel på mel, så det er perfekt at du justere til så det passer
Hej :-)
I opskriften på egg benedict, skriver du at dine Muffins kan fryses.
Er det som færdigbagte eller dej?
Mvh. John
:-)
Det er færdigbagt :) (men tror nu også fint at de ubagte boller kan fryses.)
Kh AC
Det er en spændende opskrift, men jeg savner indstillingen på komfuret!!??
Hvilke indstilling skal kogepladen være på henholdsvis 6 og 12 trins indstilling??
Mit komfur er med 9 trin og her stiller jeg den på 6 ud af 9, så er det blot at tage forholdsmæssigt derfra :)
God fornøjelse med dem
Kh AC
Er det vigtigt at der er fuldkornshvedemel i, eller kan man nøjes med kun at bruge hvedemel?
Du kan fint blot bruge hvedemel
Hej Ann-Christine, Til de Engelske Muffins, skal der almindelig smør på panden når man steger dem ?
Hej Danielle,
De skal gerne steges på en tør pande.
Kh AC
Okay, Tak ?❤
Tusind tak for den gode opskrift! Det blev til en super lækker frokost med egg florentine og reddede en ellers lidt trist og våd dansk sommerdag.
Skønt! Det er jo lige vejr til hyggelige køkkenprojekter i disse dage ;)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Kan man bage bollerne samme dag og hvor lang tid skal de så hæve?
Hvad. Charlotte
Ja, sagtens, kom bare 25 g mel i og lad dem hæve 45 minutter på køkkenbordet i en skål
Kh AC
Hvad mener du med kom 25g mel i?
Det skulle have stået 25 g gær ;)
Kan de fryses? Hvis jeg kun bager dem 10 min på panden, og så bager dem færdige efter frost i ovnen?
Ja, det tror jeg sagtens de kan :)
Hej, har hertil morges bagt dine Engelske muffins. Børnene spiste rub og stub.
De smagte rigtig godt. Lavede med med bacon og spejlæg.
Super lækkert opskrifter, dejligt vi andre kan få glæde af dem
Kg Kyung
Ej, hvor dejligt! Det er jeg glad for at høre, det er skønt når opskrifterne bliver brugt flittigt og det er bare ekstra skønt, når de hitter hos de små størrelser også
Kh Ann-Christine
Hej
kan man nøjes med at bage engelske muffins i ovnen og ikke på panden?
Vh Henriette
Ja, det kan man sikkert sagtens, men det bliver lidt et andet resultat. På panden bliver de flade på begge sider og bløde i siden hele vejen rundt, det kan man ikke helt lave på samme måde i ovnen.
Smagsmæssigt bliver de sikkert skønne uanset, så det er mest et spørgsmål om at få den rette konsistent :)
Kh AC
Hvor er det fornemt med den hurtige tilbagemelding – tak, det er noteret :-)
Det blev til æg, bacon & krydderurtemuffins i morges og de var et stort hit. English muffins ryger direkte på listen over lækre morgenmadstreats.
Sætter i øvrigt stor pris på din altid hyggelige og inspirerende blog!
Kh Cecilia
Taaak, hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Tak for en skøn side 🙂
Skal smørret være koldt eller blødt?
Jeg tager det blot ud af køleskabet når jeg starter dejen op, så passer det fint :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Har lige lavet dejen til dem her og tænker, at der må have sneget sig en fejl ind i forholdet mellem mælk og mel, og at der skal væsentlig mere mel i end 200 gram til 2 dl væske? Lige dele væske/mel er jo forholdet i meget våde deje a la ølandshvedebrøddej, og jeg endte med at putte væsentlig mere mel i for at få en blød, stadig lidt klæg dej, som jeg tænker konsistensen skal være?
Tak for inspirationen under alle omstændigheder :-)
Tjaaa – det kan jeg faktisk godt følge dig i, men som jeg husker det så passede det sådan. Var omhyggelig med at måle, men måske har min vægt drillet – uanset, så skal jeg da lige have opskriften testet efter.
Det kan da meget passende blive en luksus morgenmad i morgen tidlig ;)
Jeg vender lige tilbage med mål :)
Kh AC
Jeg har lige rørt dejen til english muffins sammen igen – med dobbelt tjek på melvægten :) Du har ret, jeg landede på 50 g mel mere denne gang.
Mange tak for hjælpen <3
Kh AC
Er opskriften øverst så tilrettet eller skal der lægges 50 gr til?
Den er tilrettet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Nej, hvor ser det lækkert ud! Den skal på listen, jeg har aldrig bagt boller på panden før :)
Det bliver super lækkert :) så det kan varmt anbefales at give dem et forsøg
Tak for en fantastisk blog!
Skal der noget fedststoffer på panden? Og de 40 g smør er det blødt eller smeltet smør?
Jeg synes min dej er meget lind og klistret, selv her med den tilrettede opskrift. Bliver den mere fast efter køl?
Mvh C
Ja, dejen sætter sig og bliver mere fast under koldhævning.
Kh Ann-Christine
Tusind tak :)
Nej de skal bare bages uden fedtstof og de 40 g smør er smeltet smør – det får jeg lige rettet :)