English Breakfast Pizza
English Breakfast Pizza er lækkert til både brunch eller aftensmad.
Jeg har lavet den lækre pizza med inspiration fra den helt klassiske og traditionelle engelske morgenmad med spejlæg og bacon – her serveret på pizza med tomatsauce, ost og finthakket bredbladet persille.
Det smager forrygende og er skøn mad til en pizzaaften, serveret med en helt enkel grøn salat vendt med lidt vinaigrette og drysset med ristede pinjekerner.
Prøv også: flere pizza opskrifter her >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
English Breakfast Pizza
- Pizzadej
- 25 g gær
- 2,50 dl vand
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel, + lidt ekstra til udrulning
- 1 spsk olivenolie, til at smøre skålen med
- Pizzasauce
- 200 g hakkede tomater
- 2 spsk olivenolie
- 0,50 håndfuld frisk basilikum
- 1 tsk tørret timian
- salt
- 1 spsk koncentreret tomatpuré
- Topping
- 250 g frisk mozzarella, i skiver
- 6 blommetomater, skåret i halve
- 10 skiver bacon, sprødristet
- 6 æg
- 2 håndfulde bredbladet persille
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pizzadej
Opløs gæren i en skål med lunkent vand. Brug 5 g gær, til koldhævning natten over, og 25 g gær, hvis pizzadejen blot skal hæve i en time.
Kom halvdelen af mel, olivenolie og salt i og rør godt rundt til en ensartet konsistens.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen under omrøring.
Drys lidt mel på køkkenbordet og ælt til sidst dejen sammen til en smidig dej med hænderne.
Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie. Olien gør dejen nem og smidig at arbejde med og skorpen ekstra sprød ved bagningen.
Lad dejen hæve i ca. 45-60 minutter eller i til koldhævning i køleskabet natten over.
Pizzasauce
Blend alle ingredienserne til en ensartet sauce
Brug ca. 1-2 spsk. pr pizza (Pizzasaucen kan fint fryses ned i mindre portioner)
Topping og bagning
Drys lidt mel på køkkenbordet. Del dejen i to og form to runde pizzaer med hænderne på bordet og smør dem med tomatsauce.
Fordel frisk mozarella, tomater og slå æggene ud på pizzaerne.
Drys med ristet bacon og kom pizzaen på grillen i ca 7-10 minutter eller bag pizzaen i ovnen i 12-15 minutter ved 250 grader.
Mærk om bunden er sprød og drys med persillen, lidt friskkværnet peber og en smule groft salt.
Hej
Vores klasse ELSKER dine opskrifter
M.V.H 6.E Samsøgadeskole Aarhus :-)
Det er jeg så glad for! Tusind tak for jeres søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Lækker lækker
Brugte dog en rest salsasovs istedet for pizza sovs (så gik det ikke til spilde)
Dejligt at høre :)
Ved du om, hvisman putter en mindre mængde gær i, kan lade dejen overnatte i køleskabet? Den her pizza skal helt sikkert prøves i weekenden, men ved bare at jeg ikke orker at ælte dej med mine tømmermænd :)
Ja, det vil den kun blive bedre af!
Perfekt tømmermandsplanlægning ;)
God fornøjelse med den
Kh AC
Det ser ud til at være en rigtig lækker bacon du har. Hvor har du fået fat i den?
(Pizzaen ser også drøngod ud :)
Jeg køber ofte bacon i hele stykker som vi så selv skærer skiver af – jeg kan rigtig godt lide den fra Aalbæks Original Gourmet Bacon, jeg har købt den både i Brugsen og Føtex.
Hej. Jeg skal lave brunch snart til en gruppe venner og faldt over din morgenmadspizza og overvejer at prøve den. Vi bliver 5 personer. Ville det være en god ide at lave en lille pizza til hver, altså på størrelse med en dessert tallerken med 2 æg på hver? Den lyder meget spændende! Kan man bruge alm. pizzaost?
Kh Lucinete
Hej Lucinete, Jeg ville nøjes med 1 æg til hver pizza, hvis du vil lave dem i portionsstørrelser, ellers mætter de for meget, hvis du også vil servere andre ting til din brunch. Men i øvrigt en god ide at lave dem i portionsstørrelser – og afhængigt af hvad du servere til, så vil jeg anbefale mellem en underkop og en desserttallerken. De mætter ret godt ;)
Jeg anbefaler du bruger en frisk mozzarella, da det giver den bedste smag, alternativt så kan du rive en god mild/mellemlagret ost. Personligt kan jeg bedste lide at rive osten selv eller bruge frisk mozzarella, men det er jo en smagssag
Kh Ann-Christine
Uhm, det ser lækkert ud. Første gang jeg fik morgenmadspizza var i Heathrow lufthavn. Klokken var lort om morgenen og jeg kom fra en 9 timer lang flyvetur fra Singapore. Det eneste sted der var åbent serverede pizza som morgenmad (og det er stadig noget nær den lækreste pizza jeg nogensinde har fået – hundedyr, men meget lækker!). Og det blev ikke sidste gang jeg spiste pizza til morgenmad. De havde også champignon på deres :-)
Kh. Birgitte
Pizza efter sådan en tur må være fantastisk – og jeg synes jo også at en kvalitetspizza er fantastisk på alle tider af døgnet ;-) Champignon må prøves
Et sandt mesterværk af en pizza :-) Og så lækkert med persille og grøn salat til!
Ja, den skal lige have lidt af det grønne også ;-)
Den ser skæppeskøn ud – uhm :-)
Det var den bestemt også :-)
Ej hvor ser det lækkert ud, den skal helt sikkert prøves snart. Lavede din skønne æbletærte igår, den var en success.
Den får jeg da også helt lyst til igen nu, længe siden jeg har fået æbletærte
Uhhh en ægte søndags-pizza! Ikke ringe!
Lige præcis, perfekt søndagspizza
Den pizza ser helt fantastisk ud! Den er hermed på to cook-listen :-)
Det er en af dem man også laver mere end én gang, den er nemlig ret fantastisk
Uhm… :-)
Nemlig, Liselotte
Nej, hvor ser det fantastisk ud, det må da prøves i pizzaovnen :-)
Mange hilsner
Birthe
Birthe, ja det vil da være oplagt, ik´ ;-)