Ja, man kan nærmest dufte kaffen. Lækkert og smukt. Selv laver jeg den på gammeldags maner. Maler kaffen og så i filter og vand over, og så varmer jeg mælk i min nespresso kande.
Jeg kan rigtig godt lide stempelkande kaffe, men man må ikke drikke for meget af det hvis man er disponeret for dårligt hjerte.
Hilsner fra en der sidder og nyder en god kop kaffe
Sådan har jeg det også, Morten. Og jeg får lyst til at række hånden frem og tage den ene kop :)
Tak for input til kaffebrygning. Jeg er selv super glad for jeres Espresso Super Crema, den er fantastisk når man som jeg foretrækker lidt mælk i kaffen.
Lækker video! Jeg studser dog lidt over at han kun trækker kaffen 2½ minut, og ikke 4 . Måske har det noget at gøre med trækketiden i starten.
Louise;
Reglen er 7 gram kaffe pr kop vand. Dvs i en standard stempelkande = 56 gram kaffe. Som hovedregel skal man male det så fint, som man kan, mens man stadig skal kunne presse filteret ned. Min maler står midt imellem espresso og kaffemaskine :) Måske lidt over mod espresso.
Ja, den er skøn, ik´ – Ægte kaffekærlighed :)
Jeg bruger som i videoen 4 minutter fra jeg starter med at hælde vandet på, han rammer også 4 minutter i alt
– og tak for input til kaffebrygning! Det er lige sådan jeg også selv gør
Meget stemningsfuld lille video! Jeg er dog aldrig blevet fortrolig med min stempelkande, så kan du ikke komme med din opskrift på den gode kop stempelkandekaffe (bønner, maling, mængde, vand, trækketid osv.)?
Jeg har med tiden fundet ud af at espressobønner smager mig bedst. Vi bruger mælk i kaffen og espressobønnerne giver sammen med mælken den perfekte smag – synes jeg i hvertfald.
Som Simon og Morten skriver, så kommer jeg også omkring 56-60 g kaffe i en stempelkande. Jeg maler det oftest selv, ellers så køber vi den færdigmalet hos Kaffemekka, espresso crema er min favorit. Den kan du også købe på nettet, tror jeg :) Ellers er det bare at følge metoden i filmen, inkl de 4 minutters trækketid.
Jeg hedder Ann-Christine, og står bag alle opskrifterne her på Valdemarsro. Min store passion er at lave mad, fotografere og finde på lækre og velsmagende opskrifter, som jeg elsker at dele med jer her på Valdemarsro, i mine kogebøger og i mine ugentlig madplan
Jeg bor i Aarhus sammen med Martin, vores børn Julie og Johan og vores søde Golden Retriever, Mille.
Hvis du har lyst kan du læse mere Om Valdemarsro her ...
×
Valdemarsro Premium
Log ind for at se din madplan, favoritter, indkøbsliste m.m.
Ja, man kan nærmest dufte kaffen. Lækkert og smukt. Selv laver jeg den på gammeldags maner. Maler kaffen og så i filter og vand over, og så varmer jeg mælk i min nespresso kande.
Jeg kan rigtig godt lide stempelkande kaffe, men man må ikke drikke for meget af det hvis man er disponeret for dårligt hjerte.
Hilsner fra en der sidder og nyder en god kop kaffe
Bliver glad af at læse din besked :) Mon du nød kaffen samtidig med at du så filmen, så smager den ekstra godt, synes jeg ;)
Sådan en dejlig video. Der er altså også noget specielt over en god kop stempelkaffe :-)
Ja, det er der. Jeg elsker det lille ritual det er at lave den gode kaffe :)
Rigtig fed video. Personlig er jeg også mest for en stempelkande :)
Og det bliver ikke mindre efter sådan en smuksak af en film, vel ;)
AC, jeg elsker, at du har set en film om en kop kaffe mange gange! Så elsker man altså kaffe – og æstetik! ;-)
Hahaha, ja jeg er håbløs hvad den slags angår, Louise ;)
Jeg bliver bare altid glad når jeg ser den film og ja jeg elsker både kaffe og æstetik :)
Musikken og billederne spiller godt sammen, og jeg kan næsten dufte kaffen :)
Sådan har jeg det også, Morten. Og jeg får lyst til at række hånden frem og tage den ene kop :)
Tak for input til kaffebrygning. Jeg er selv super glad for jeres Espresso Super Crema, den er fantastisk når man som jeg foretrækker lidt mælk i kaffen.
Det er virkelig en fin film!
<3
Lækker video! Jeg studser dog lidt over at han kun trækker kaffen 2½ minut, og ikke 4 . Måske har det noget at gøre med trækketiden i starten.
Louise;
Reglen er 7 gram kaffe pr kop vand. Dvs i en standard stempelkande = 56 gram kaffe. Som hovedregel skal man male det så fint, som man kan, mens man stadig skal kunne presse filteret ned. Min maler står midt imellem espresso og kaffemaskine :) Måske lidt over mod espresso.
Derefter bruger jeg en 4 minutters trækketid.
Ja, den er skøn, ik´ – Ægte kaffekærlighed :)
Jeg bruger som i videoen 4 minutter fra jeg starter med at hælde vandet på, han rammer også 4 minutter i alt
– og tak for input til kaffebrygning! Det er lige sådan jeg også selv gør
Meget stemningsfuld lille video! Jeg er dog aldrig blevet fortrolig med min stempelkande, så kan du ikke komme med din opskrift på den gode kop stempelkandekaffe (bønner, maling, mængde, vand, trækketid osv.)?
Jeg har med tiden fundet ud af at espressobønner smager mig bedst. Vi bruger mælk i kaffen og espressobønnerne giver sammen med mælken den perfekte smag – synes jeg i hvertfald.
Som Simon og Morten skriver, så kommer jeg også omkring 56-60 g kaffe i en stempelkande. Jeg maler det oftest selv, ellers så køber vi den færdigmalet hos Kaffemekka, espresso crema er min favorit. Den kan du også købe på nettet, tror jeg :) Ellers er det bare at følge metoden i filmen, inkl de 4 minutters trækketid.
Ih hvor fin. Får helt lyst til at ‘blive voksen’ og kunne drikke kaffen sort!?! ;) Nyd din kop kaf’ og hav en dejlig dag ;)
Ja, den er så fin! Jeg kommer godt nok alligevel mælk i :)