Eggnog cocktail
Den klassiske juledrink eggnog smager helt nostalgisk dejligt af jul.
Jeg gør den skønne drink ekstra lækker med en god rom, aromatisk kanel, krydrede nelliker, og så har jeg pyntet den helt fint op med permyntebolcheknas, guldstøv og bismarckstokke til en festlig julecocktail.
Denne eggnog er så lækker, cremet, sød, tilpas stærk og bare helt perfekt som dessert, til at afslutte en god middag, eller bare til at nyde fordi det er jul … eller hvad man nu finder på, af gode grunde.
Prøv også: min bedste opskrift på gløgg >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Eggnog
- 0,50 vaniljestang
- 70 g sukker
- 4 æggeblomme
- 4 dl mælk
- 4 hele nelliker
- 0,50 tsk stødt kanel
- 1,50 dl mørk rom
- 1 dl piskefløde
- 1 drys muskatnød, fintrevet
- Til servering
- 6 pebermyntestok
- 1 tsk glukosesirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Forberedelse – 4 timer før servering
Skrab vaniljekernerne ud af vaniljestangen og fordel dem i sukkeret.
Pisk æggeblomme, vanilje og sukker sammen i en skål til luftig og cremet æggesnaps.
Kom mælk, nelliker og kanel i en gryde. Varm langsomt op under omrøring til det lidt netop når kogepunktet. Sigt krydderierne fra og pisk langsomt den varme krydrede mælk i æggesnapsen.
Kom drikken tilbage i gryden og varm langsomt op til 65 grader under konstant omrøring. Mål temperaturen og vær opmærksom på at det ikke må blive varmere end 70 grader, da æggene kan risikere at koagulere.
Sæt drikken i køleskabet i minimum 3 timer.
Inden servering
Pisk en let flødeskum. Smag eggnog til med rom, flødeskum og en smule muskatnød.
Knus nogle pebermyntestokke. Dyp kanten af glassene i sirup og derefter i pebermyntestok. Hæld eggnog i glassene og server straks.
tusinde tak for svar.
Glædelig jul til dig og din familie
Hej Ann-Christine
Jeg laver hvert år din EGGnog, den er så lækker.
Jeg skal igen i år serverer den d. 24/12, men vi skal holde jul ude. Kan jeg lave blandingen UDEN at blande flødeskum i allerede d. 22/12 (om aftenen) uden at den bliver dårlig. Den bliver selvfølgelig hold koldt!
VH Vibeke
Hej Vibeke
Mange tak for din søde hilsen.
Det vil jeg fint mene du kan gøre, den skal nok holde sig lækker til juleaften.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Først tak for din dejlige blog og app, som jeg bruger flere gange i ugen
Jeg har lyst til at prøve denne opskrift også, men skal lige have skåret ud i pap, hvordan jeg gør med flødeskummet.
Pisker jeg det og vender det i “dejen”, eller hvordan ?
På forhånd kæmpe tak. Du er uundværlig i mit køkken og efterhånden mit førstevalg, når jeg lige skal undersøge eller Google en opskrift
Hej Conny
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Jeg vender den letpiskede flødeskum i æggecremen efter den er helt afkølet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak – jeg vil prøve at lave det i aften for første gang
I år skal det altså være! Elsker æggesnaps og elsker rom. What’s not to like :)
Jeg har vanilleekstrakt, kan jeg bruge det i stedet? Og hvor meget svarer til en vaniljestang?
Tak for dine altid lækre opskrifter! Når jeg kommer i muntch-humør, så er det mit go-to sted, for at lade mundvandet løbe :)
Dejligt ♡ Ja, det kan du sagtens, men hvor meget en vaniljestang svarer til kan nok variere fra produkt til hjemmelavet, alt efter styrke.
Prøv dig frem eller tjek emballagen, hvis du ikke bruger en hjemmelavet ekstrakt :)
God fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Jeg har aldrig før smagt eggnog, men har ofte haft lyst til at prøve – især når jeg ser alle de skønne amerikanske julefilm.
NU skulle det være!
Derfor handlede jeg ind til det efter arbejde, og gik i gang, straks jeg kom hjem.
Og jeg må indrømme, at jeg ikke kunne vente, til det blev koldt.
Så her sidder jeg, og nipper til den dejlige drik, og mærker varmen brede sig i kroppen. Fantastisk.
Tak for mange gode opskrifter, jeg bruger jævnligt din gode blog som inspiration.
God jul.
Tusind tak for din søde hilsen, jeg synes også eggnog er så skønt og lækkert!
Rigtig glædelig jul til dig ♡
Kh Ann-Christine
Den er virkelig god! Jeg skar lidt ned på sukker ofr at gøre den lidt mindre sød, og den mørke rom passede perfekt. Det er nærmest som en slags opgradering af en god bailey :D
Uhmm, og du mindede mig lige om, at jeg endnu har den lækre eggnog til gode i år ♡ Den må jeg vist forkæle os med i aften :)
Hej = )
Hvilken slags mælk benytter du? Jeg har før haft succes med let mælk, men måske sød mælk er mere korrekt?
Jeg bruger enten mini, let, eller sødmælk – bare hvad vi lige har. Fløden vejer godt op for det, så jeg synes egentlig at alle tre fungere okay
Kh AC
Er det mørk rom du bruger??
Ja, men det er mest fordi det lige var den jeg havde … :) Begge dele vil gå fint, vil jeg mene. Men skulle jeg købe en til formålet, så ville jeg købe en god mørk, for den er så anvendelig til mange ting, synes jeg
Så denne opskrift der lyder åh så lækker fredag morgen og besluttede, at fredag aften skulle den prøves. Som sagt så gjort, og den var jo super let; jeg kom rom i halvdelen af portionen til et par voksendrinks og bare flødeskum til børnene, og alle elskede det. Som Mads sagde, den smager bare af jul;-)
Hvor er det dejligt at høre. Og jeg er helt enig i at den smager af jul :)
Åhh.
Nu har jeg som gravid fået mega lyst til dette. Kunne jeg skifte Rom ud med rom Essens. Ø dag julehugger vi også med vores stor dreng på 4. Lillebror kommer her i december så vi tager lidt forskud på det hele.
Ja, det kan du sagtens – eller prøv også at smage til inden, om den er helt fin også uden romsmag. Det kunne jeg selv også meget godt lide, for den smager også skønt af krydderier.
Hvor dejligt med julehyggedag – og rigtig skønt med en lillebror på vej i december :)
Åh ja! Hvor var det sommetider de små ting, der gav de store glæder.. Jeg mindes med glæde jeres ihærdighed med at røre æggesnaps!
De små ting … dem skal man nemlig ikke undervurdere ;)
Mindes også æggesnaps med glæde, min mor havde pisket det med håndmikser. Den der sjove hule lyd, når skeen banker mod bunden, var vi meget fascineret af.
Min moster serverede is med æggelikør, det var bare så lækkert.
Tror jeg skal prøve at lave fyldte chokolader med æggerom. Har skelet til opskriften i flere år, men 80% rom er ikke lige til at komme i nærheden af, men måske mindre kan gøre det.
Denne her eggnog, skal helt sikkert prøves.
God advent.
Kh.
Anne-Marie
Uhmm, de fyldte chokolader lyder virkelig fristende gode!
Rigtig god advent til dig også.
Kh Ann-Christine
Ej, hvor ser det fint ud. Jeg husker også de helt særlige aftener som barn, hvor vores far lavede æggesnaps til mig og min søster. Lyder skønt med teater i den gamle by. Her står den helt traditionelt på disneysjov krydret med besøg af mormor. God weekend. KH D
Det var virkelig så hyggeligt med teaterstykket og børnene elskede det – varm anbefaling herfra :)
Jeg håber I har haft en dejlig weekend!
Kh AC
Det lyder virkelig skønt og jeg har det præcis ligesom dig med æggesnaps eller røreæg som vi kaldte det hos os, jeg kan heller ikke tælle hvor mange gange vi er blevet parkeret med en æggeblomme hver i en brun 80’er kop og så kunne vi ellers bare gå i gang. Jeg synes stadig at det smager fremragende og kommer også altid til at tænke på barndom når jeg laver det til en kage eller ligende. Eggnog har jeg stadig til gode at prøve, men når du beskriver det sådan må jeg hellere komme i gang :-)
Med den beskrivelse, så er jeg ret sikker på at det vil være et hit med sådan en lækker lille cocktail ;)