Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/egg-benedict/ Brunch Familiefavoritter, Fødselsdag, Franske retter

Egg Benedict

Egg Benedict er en af mine cafefavoritter på brunch eller frokostkortet.

Det smager SÅ godt ♡

Serveret på en blød og lækker nybagt english muffin og toppet med bacon, pocheret æg med flydende gul æggeblomme og cremet Hollandaise og og et grønt drys purløg på.

Egg Benedict er virkelig stjernelækkert!

Prøv også: min bedste opskrift på iskaffe >>

Egg Benedict
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10HPT60M4
Ingredienser
  • Engelske muffisn
  • 2 dl mælk
  • 15 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 40 g smør, smeltet
  • 175 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 0,50 tsk salt
  • 4 æg
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 4 skiver bacon, eller skinke
  • Hollandaise sauce
  • 2 æggeblomme
  • 140 g smør
  • 0,50 citron, lidt saft herfra
  • 1 tsk dijon sennep
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld purløg, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Engelske Muffins
Rør gær og sukker ud i en skål med stuetempereret mælk til gæren er opløst

Rør smeltet smør, salt og fuldkornsmel i dejen og rør derefter hvedemel i lidt af gangen, indtil dejen er smidig, blød og lækker.

Sæt dejen i køleskabet overdækket med et rent klæde i 12-18 timer.

Tag dejen ud og tryk den lidt ud til cirka 1 cm i højden på køkkenbordet, drysset med groft mel. Udstik muffins med en udstikker på cirka 8 cm i diameter.

Bag bollerne på en tør pande ved middel varme i cirka 10-12 minutter på hver side. Hvis du er tvivl om de har fået nok, så kan de bages færdigt i ovnen ved 175 grader i 5 minutter.

Hollandaise
Smelt smør i en gryde over lav varme og hæld det derefter i et lille glas, lad vallen (bundfaldet) blive i gryden og kasser det.

I en ren gryde kommes æggeblomme, lidt citronsaft, dijon og det piskes godt med et piskeris over den laveste varme, til det tykner en smule.

Gryden må endelig ikke stå på varmen, uden der piskes!

Hæld nu en smule smør i og pisk det godt ind, hvorefter resten af smørret langsomt piskes godt ind i saucen.

Smag til med salt og peber og tag gryden af varmen.

Pocheret æg
Sæt en gryde med vand i kog, og slå de to æg ud i hver sit glas.

Kom eddike i vandet, skrue ned for varmen så vandet blot simre i kanten.

Lav en lille hvirvel i vandet med en ske og dump det ene æg derned, saml det hurtigt med en hulske og lad det småkoge i 3-4 minutter, hvorefter det tages op og trimmes så det ser pænt ud.

Server det pocheret æg på en halv english muffin, toppet med bacon eller skinke, kom hollandaise over og drys med purløg.