Efterårssalat med brombær og figner
Denne dejlige efterårssalat med brombær og figner er både smuk at servere og smager fantastisk.
Brombær og figner bruges oftest i desserter eller til ostebordet. Her indgår de i denne friske og fyldige salat. Server efterårssalaten til alle efterårets skønne retter eller fx som tilbehør til ostebordet, hvor fignerne og valnødderne passer perfekt.
Du kan også komme hvid- eller blåskimmelost i salaten i små stykker, det vil passe dejligt til
Prøv også: opskrift på ovnbagte grøntsager >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Efterårssalat med brombær og figner
- 250 g grønkål, finthakket
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 60 g valnødder
- 2 spsk ahornsirup
- 150 g rød spidskål, fintsnittet
- 125 g brombær
- 4 figner, skåret i kvarte
- 3 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom grønkål i en skål med olivenolie, citronsaft og fintrevet citronskal. Massér grønkålen i et par minutter, til den bliver mør og lækker.
Rist valnødderne under omrøring i et minut på en tør pande. Tilsæt ahornsirup, sluk for varmen og rør godt rundt, til valnødderne er dækkede.
Anret grønkål, spidskål, brombær, figner og valnødder på et stort serveringsfad og smag til med salt og frisk kværnet peber.
Hej Ann-Christine!
Først vil jeg lige sige at jeg nyder rigtig godt af alle dine lækre opskrifter🤗Tak for det. 🙏Jeg vil lige høre om valnødderne som skal vendes i ahornsirup – skal køles af inden de puttes på efterårssalatensalaten?
Vh. Mie
Hej Mie,
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Jeg oplever ikke at når varmen på panden er slukket inden siruppen kommer på, så bliver valnødderne i ahornsirup ikke for varme, så de fint kan komme på salaten med det samme.
Kh Ann-Christine