Edamamebønner med citron og flagesalt


Edamamebønner er en skøn og nem snack, som også gør sig virkelig godt som tilbehør til det japanske køkken. Sushi i særdeleshed, men også mange andre skønne retter.
Det sker med jævne mellemrum, at jeg laver sådan en lækker snack til os, som I ser på billedet her. Det er jo virkelig nemt og tager ingen tid. De grønne saftige edamamebønner smager lækkert, blot med et strejf citron og en smule flagesalt.
Nemmere bliver det næsten ikke …
Prøv også: opskrift på sushi bowl >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Edamamebønner med salt og citron
- 300 g edamamebønner, frosne
- 1 liter kogende saltet vand
- 1 tsk salt
- 1 citron, skåret i både
- 2 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom edamamebønnerne i en gryde med spilkogende vand tilsat en smule salt. sluk for varmen og lad dem trække i et minut.
Hæld vandet fra og kom edamamebønnerne i en skål med citronbåde til at dryppe citronsaft over og et godt drys flagesalt.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg har prøvet disse, dog med smeltet smør også. Kan du gætte hvordan denne tilberedning er foregået?
Kære Ann-Christine!
Jeg ‚konsulterer‛ ofte din blog for gode råd og ideer!
Det er en fornøjelse!
Alt du foretager dig er gennemtænkt og vel afprøvet (på din familie ?).
Jeg er blevet glad for edamame-bønner.
Har prøvet med bælg. Det dutter ikke, og alt for megen spild ift. til prisen.
I Føtex købte jeg for nylig 4 ps. løsfrosne til en flad 10’er pr. 400 g.
Mad til lang tid, da jeg er alene.
Jeg vil give dig ret i, at de skal tilberedes ultra kort.
Som tilbehør feks. i gryde med et par spsk. vand, en smørklat + lidt salt og sukker. Og så skal det faktisk blot koge op og så serveres – intet mere!
Sundt og super nemt!
Nu er det min idé at prøve at blende dem og tilsætte dem de deller med kalv/flæsk, som jeg laver fra tid til anden. Vi får se hvordan det vil fungere ?. Sundt er det jo dog!
God weekend til dig og din familie.
Varme hilsner fra Marianne Nyrop ❤
Kære Marianne,
Mange tak for din søde hilsen ♡ det er jeg glad for at høre.
Bælgen på edamame bønner er nok lidt en smagssag ;) – og de er virkelig lækre som pure, mos eller som edamamehumus også. Kan varmt anbefales a prøve det af. Jeg kommer dem også gerne i salater
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej
Indtil videre har jeg kun fundet edamamebønner dyrket i KINA. Det er mig bekendt et meget forurenet land, så produkter derfra spiser jeg ikke.
Kan man få dem fra vestligelande?
Hej Manfred
Jeg køber altid de økologiske edamamebønner.
Selv om der er forskel på lovgivningen omkring økologisk dyrkning i de forskellige lande, så satser jeg stærkt på at de her må være okay :)
Om man kan dyrke edamamebønner i DK eller købe europæisk dyrkede, det har jeg endnu ikke undersøgt.
Kh AC