Edamamebønner med citron og flagesalt
Edamamebønner er en skøn og nem snack, som også gør sig virkelig godt som tilbehør til det japanske køkken. Sushi i særdeleshed, men også mange andre skønne retter.
Det sker med jævne mellemrum, at jeg laver sådan en lækker snack til os, som I ser på billedet her. Det er jo virkelig nemt og tager ingen tid. De grønne saftige edamamebønner smager lækkert, blot med et strejf citron og en smule flagesalt.
Nemmere bliver det næsten ikke …
Prøv også: opskrift på sushi bowl >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Edamamebønner med salt og citron
- 300 g edamamebønner, frosne
- 1 liter kogende saltet vand
- 1 tsk salt
- 1 citron, skåret i både
- 2 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom edamamebønnerne i en gryde med spilkogende vand tilsat en smule salt. sluk for varmen og lad dem trække i et minut.
Hæld vandet fra og kom edamamebønnerne i en skål med citronbåde til at dryppe citronsaft over og et godt drys flagesalt.
Jeg har prøvet disse, dog med smeltet smør også. Kan du gætte hvordan denne tilberedning er foregået?
Kære Ann-Christine!
Jeg ‘konsulterer’ ofte din blog for gode råd og ideer!
Det er en fornøjelse!
Alt du foretager dig er gennemtænkt og vel afprøvet (på din familie ?).
Jeg er blevet glad for edamame-bønner.
Har prøvet med bælg. Det dutter ikke, og alt for megen spild ift. til prisen.
I Føtex købte jeg for nylig 4 ps. løsfrosne til en flad 10’er pr. 400 g.
Mad til lang tid, da jeg er alene.
Jeg vil give dig ret i, at de skal tilberedes ultra kort.
Som tilbehør feks. i gryde med et par spsk. vand, en smørklat + lidt salt og sukker. Og så skal det faktisk blot koge op og så serveres – intet mere!
Sundt og super nemt!
Nu er det min idé at prøve at blende dem og tilsætte dem de deller med kalv/flæsk, som jeg laver fra tid til anden. Vi får se hvordan det vil fungere ?. Sundt er det jo dog!
God weekend til dig og din familie.
Varme hilsner fra Marianne Nyrop ❤
Kære Marianne,
Mange tak for din søde hilsen ♡ det er jeg glad for at høre.
Bælgen på edamame bønner er nok lidt en smagssag ;) – og de er virkelig lækre som pure, mos eller som edamamehumus også. Kan varmt anbefales a prøve det af. Jeg kommer dem også gerne i salater
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Hej
Indtil videre har jeg kun fundet edamamebønner dyrket i KINA. Det er mig bekendt et meget forurenet land, så produkter derfra spiser jeg ikke.
Kan man få dem fra vestligelande?
Hej Manfred
Jeg køber altid de økologiske edamamebønner.
Selv om der er forskel på lovgivningen omkring økologisk dyrkning i de forskellige lande, så satser jeg stærkt på at de her må være okay :)
Om man kan dyrke edamamebønner i DK eller købe europæisk dyrkede, det har jeg endnu ikke undersøgt.
Kh AC
Har købt edamame bønner hvor de er bælget. Må man mon spise dem uden varmebehandling? Står nemlig at de skal optøes i microovn i 2 min hvis de skal nydes kolde men tænker de kan optøes i en si under vand ligesom ærter fra frost
Jeg kunne næsten forestille mig at de er forkogte, men skal ikke kunne sige det.
har lige løbt dem i rema 1000 til 10kr i dag,må man spise dem uden at tilbrede dem,altså direkte optøet,uden nogen form for tilbredning
Ja, det tror jeg godt du kan. Jeg mener de er forkogt og efter de er bælget, kan de fint bruges til salater osv.
Som snack foretrækker jeg dem tilberedt og lune
Du kan også købe dem i Kvickly og i Irma :-)
Jeg tager nogle store rejer, steger dem i hvidløg, salt peber og chili. Herefter kogende vand over bønnerne, smutter dem og så blander jeg dem i en skål med rejerne – en lækker forret, eller som tilbehør og så er det pivsundt :-)
De smager himmelsk;)
Har lige købt 3 poser i fakta til 10 kr/pose.
Bønnerne kan tit fås i Netto til billige penge. Fx sidste uge kunne man købe 400g til 12kr. :o)
bønner har jeg lige købt i Super best til 17,95 for 400g. Det er den lækreste snack jeg længe har smagt, både som forret eller til et glas rose eller hvidvin :)
Man kan nu også købe dem i (hvert fald i “min”) Døgn Netto :-)!
Jeg har boet i Kina og her er den bedste opskrift på bønnerne. Tø de hele bønner (dvs inkl. skallen) let op.
Varm en wok op med lidt smagsløs olie (raps) tilsæt hakket ingefær og hvidløg (evt. lidt hakket chili). Vend bønnerne i og tilsæt lidt soja….lad det simre i et par minutter og vupti klar til at spise…Det er mums
Smagte bønnerne for første gang her i aftes.
Valgte den nemme måde og tilberedte de frosne bønner ved at varme dem i mikroovnen uden væske, som der stod på posen.
Desuden troede jeg man skulle spise skallen, men den er godt nok ikke meget værd.
Til gengæld blev jeg mere mæt den deciliter med bønner end jeg blev af to portioner spaghetti med kødsauce.
Vil prøve med citron imorgen.
PS: Er der nogle der ved hvad det er for nogle bønner de serverer i salatbar`en på Jensens her for tiden?
De smager rigtig godt!
Uh nej, spis endelig ikke skallen. Den er kun til at smide ud! Citron kan anbefales.
Kh Ann-Christine
Bønnerne er på bud til 9 kr i Coop i næste uge.
Yeaahhhh :)
Nu er dit indlæg om denne bønne jo af ældre dato, men jeg manglede lige en tilberednings vejledning. Og der var du… Tak for det.
Har lige købt 400 g for 12 kr i lidl.
VILDT billigt!!! Jeg elsker de bønner, de er så lækre! Glad for at du kunne bruge opskriften :)
Hvad er adressen på den asiatiske butik eller hvad ligger den tæt på? :-) Jeg bor selv på Vordingborggade nemlig.
Jeg kender ikke lige adressen, men den ligger der hvor det gamle posthus på Østerbrogade – på den anden side af Strandboluevarden ligger. Det posthus der lukkede for et halvt års tid siden.
Det er en super lækker blog du har. Du har givet mig meget inspiration :-)
Koger du bønnerne med eller uden bælg!?
Mvh. Jeanet
Hej Jeanet,
Mange tak, det er dejligt at høre :) ja jeg koger med skræl og serverer dem også ofte med skræl, citron eller lime og groft salt. Så “bider” man dem bare ud af skrællen – og skrællen spises ikke, det er nemlig en kedelig sag ;)
Hvis du trænger til lidt mad-foto inspiration, så tjek lige min yndlings mad sites ud. Jeg har aldrig prøvet at lave noget af de mad de blogger om, men jeg sluger billederne råt!
cannelle-vanille
Marianne, jeg kendte ikke My Tartelette, men den er straks tilføjet mine køkkentrylleri-links. Fantastiske billeder! Elsker simpelthen de der madbloggere som tager så smukke billeder, Mmmmm
Tak for inspiration
ja hvor køber du dem.. og hvordan tilberedes de? :)
Therese, kan man nu købe dem i Brugsen, Fedt!
Det lille spørgsmål og Henriette
Jeg har opdateret indlægget med vejledning til tilberedning og køb, håber I kan finde dem nær jer :)
Husmoder :D Lad os råbe i kor AGGEMAM ;)
Marianne, ja synes det giver et ret godt billede af maden på den måde :) Eksperimenter lidt
Bønnerne er for lækre, og det er for fedt at man nu også kan købe dem i Brugsen (frost) og slippe for drible langt til asiater marked :-)
De ER lækre, men det er nu et fjollet navn. Inde i mit hoved er der er der i hvert fald en som råber AGGEMAM?! hver gang jeg ser eller hører det der navn
Og jeg vil bare så gerne høre, hvor du køber dem henne?
Kh
Lykke
Netto har dem på frost :)
Man kan meget bedre se maden når billederne er taget oppefra ;-) Og jeg holder med dig – bønnerne er toplækker snack!