Eclairs
Eclairs er vidunderlige små lækre fransk kager, fyldt med alverdens uimodståeligt lækre sager. Mine favoritter er blandt andet med vaniljecreme, chokoladecreme eller saltkaramel – og det kan såmænd også være en kombination af hele herligheden.
Du kan også gå i den mere frugtige genre og fylde dine eclairs med rabarbercreme eller en jordbærfromage. Eller hvad med en syrligt-sød lemoncurd. Mulighederne er mange og det er sjovt at eksperimentere med forskellige varianter og præcis det der lige passer til smagsløg og servering.
Prøv også: min opskrift på saltkaramel >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Eclairs
- Eclairs
- 1 dl sødmælk
- 1 dl vand
- 80 g smør
- 20 g sukker
- 1 knivspids salt
- 110 g hvedemel
- 160 g æg, sammenpisket
- 15 g flormelis, til at drysse over
- Vaniljecreme
- 0,50 vaniljestang
- 60 g sukker
- 3 æggeblomme
- 15 g majsstivelse
- 2,50 dl mælk
- Andet fyld
- 1 dl saltkaramel
- Chokolade overtræk
- 90 g mørk chokolade, finthakket
- 1 dl piskefløde
- 10 g glukosesirup
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
Kom mælk, vand og smør i en gryde og kog det op til kogepunktet. Tilsæt sukker og salt og rør det godt igennem, til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og sigt melet i. Rør det godt igennem til dejen er glat og sæt tilbage på varmen og rør videre til dejen slipper bunden, når du rører den igennem og dejen har en temperatur på 75 grader.
Tag gryden af varmen og lad dejen køle en anelse på køkkenbordet i 5 minutter. Rør lidt sammenpisket æg i dejen ad gangen og pisk ægget godt ind i dejen, inden du tilsætter mere æg. Rør godt til dejen er helt ensartet, elastisk og fast nok til at blive sprøjtet ud og holde formen uden at flyde ud.
Kom dejen i en sprøjtepose med en stjernetylle på 10 mm med mange riller, og sprøjt aflange stænger på ca. 10 cm ud på en bageplade med bagepapir.
Sigt flormelis ud over kagerne. Sæt dem i ovnen og skrue straks ned til 175 grader alm ovn og bag i cirka 28-30 minutter, til de er smukt gyldne.
Tag kagerne ud og lad dem køle helt af på en rist. Prik evt tre huller i bunden af hver kage, så dampen kan slippe ud. Det forhindre, at kagerne falder sammen og det er også i disse huller fyldet skal sprøjtes ind.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme. Hæld vaniljecremen i en skål, læg husholdningsfilm over overfladen og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Chokoladeovertræk
Kom fløde og glukosesirup i en gryde og varm op til lige knap kogepunktet. Hæld blandingen over chokoladen i en skål og rør det godt sammen til det er en blank og glat creme.
Fyldte eclairs
Sprøjt lidt saltkaramel i hver af de tre huller i bunden af kagerne. Sprøjt derefter vaniljecreme i.
Dyp overfladen i chokolade og server de lækre kager.
Kan man fryse dem med fyld?
Hej Cathy
Jeg tror de vil blive for bløde af optøning, men har ikke testet det.
Kh Ann-Christine
Hej
Ser super lækkert ud! Kan man lave dem med fyld, dagen inden, man skal bruge dem? Skal de da opbevares på køl pga cremen indeni?
Og hvis man ikke har en vaniljestang, hvor meget vaniljesukker skal man så bruge?
Mvh Rikke
Hej Rikke
De skal helst fyldes med creme lige inden servering, og allerhelst bages lige inden servering – men de kan dog bages og fryses ned med fin succes.
Vandbakkelse bliver desværre lidt kedelig af at stå til næste dag, uanset hvordan man opbevarer dem.
Jeg har skrevet mere om vanilje her, inkl mængde hvis man bruger vaniljesukker i stedet for vaniljestang mv.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej :)
Mmm, de ser lækre ud. Overvejer at lave dem til nytår.
Jeg kan ikke se, at du har skrevet, hvordan du laver saltkaramellen. Har du mulighed for at skrive det i det?
På forhånd tak!
Mvh. Ann-Kirstine
Hej Ann-Kristine
Skøn ide!
Der er link til saltkaramellen lige over opskriften.
rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Det kunne være rart med en video af denne opskrift. Den må jeg bare prøve.
Det er noteret :)
Når jeg på et tidspunkt begynder at lave video igen, så vil jeg meget gerne lave med denne opskrift også
Kh Ann-Christine