Dukkah
Dukkah er en fantastisk og meget anvendelig krydderiblanding, som kan bruges til at drysse over en salat, over mellemøstlige retter eller som en skøn panering til ovnbagt eller grillet kylling.
Det er super nemt og lækkert at lave sin egen dukkah blanding, hvilket også har den ekstra bonus at man kan lave den præcis så grov eller fin i konsistensen som man ønsker eller variere med andre nødder, kerner og lidt mere/mindre krydderi, alt efter smag og behag.
Dukkah opbevares i en lufttætbeholder i køkkenskabet, hvor det fint kan holde sig i 1-2 måneder.
Prøv også: opskrift på lækker cremet hummus >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dukkah
- 50 g sesamfrø
- 50 g hasselnødder
- 30 g pinjekerner
- 1,50 spsk stødt spidskommen
- 1,50 spsk stødt koriander
- 0,50 tsk chiliflager
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist alle ingredienserne på en tør pande under omrøring, til det dufter skønt, og nødderne tager en smule farve.
Kom det hele i en minihakker og hak, til det er en lækker grov krydderblanding.
Opskriften giver ca 150 g
Jamen dog, hvor dufter det dog bare herligt!
Minder mig om alle de dejlige år jeg har haft i Mellemøsten. Glæder mig SÅ MEGET til at bruge af det, her i den kommende weekend, hvor vi afholder et lille middagsselskab!
Tak for opskrift! ♥️👩🏽🍳🍽🍷
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg har fulgt dig og dine opskrifter i mange år – og vil gerne gøre det fortsat – jeg og familien er meget glade for dine opskrifter/smag :-)
MEN …… dit nye søgesystem er komplet umuligt for mig :-(
Hvor skal jeg f.eks. lede efter din opskrift på suppe-/salattopping????
Jeg kan simpelthen ikke finde den under de katagorier du har lavet!
Frygteligt frustrerende!!!
Mange hilsner Anette
Hej Anette
Det er dejligt at høre du er glad for Valdemarsro og mine opskrifter :)
Mht søgefunktionen, så er der ikke fjernet noget der var tidligere, men blot tilføjet ekstra – så du har ikke mistet noget du havde før :) Du kan stadig søge på fx “topping til salat” og finde opskriften. Men du kan ikke søge “suppe/salattopping”, og få opskriften frem og det kunne du heller ikke tidligere, da den ikke hedder sådan i opskriften. Alternativt kan du finde den under de mange opskriftskategorier: https://www.valdemarsro.dk/opskriftsoversigt/ heller ikke her er der forsvundet noget.
Jeg håber du vil finde de nye ekstra muligheder, vi har udviklet, gode og funktionelle når du har vænnet dig til dem.
Kh Ann-Christine
Jeg vil klart anbefale at du prøver at “panere” en lys fisk i dukkah. Det smager simpelthen så lækkert. Og er nok min favorit i forhold til dukkah!
Sikke en skøn ide! Vi er ret begejstrede for fisk, så det må helt bestemt prøves snarest ♡
Kan man bruge noget andet i stedet for koriander? Ellers bliver jeg vist den eneste i min familie, der spiser det :-)
Du kan evt blot undlade koriander i opskriften, det smager også dejligt uden.
Velkommen tilbage fra sommerferie. Mon ikke den har været skøn i det dejlige vejr?
Jeg elsker Dukkah og bruger det meget! Det er nemlig bare det lækreste til så mange retter og også super nemt at lave. Jeg har dog aldrig prøvet at lave det med pinjekerner. Der har aldrig stået noget om pinjekerner i de opskrifter jeg har set og de er jo dyre så det er hellere aldrig faldet mig ind at prøve på egen hånd (og jeg prøver ellers alt muligt af). Til gengæld har jeg prøvet med solsikkekerner (som jeg har set i opskrifter) og de er jo dejligt billige. Mon ikke det er derfor de har sneget sig ind i nogle opskrifter selvom det vistnok ikke er helt autentisk?
Håber I nyder de sidste dage inden skolestart.
Pinjekerner fra Netto vælter ikke budgettet, hvis du spørger mig og jeg er endda på SU.
Men mit forbrug af pinjekerner er dog heller ikke super højt, men jeg bruger det sommetider på min havregryn om morgenen ?
Det har været den mest afslappende sommer i mange mange år :) Håber også I har nydt det.
Jeg har aldrig prøvet dukkah med solskikkekerner selv, men det er da oplagt, lige som det også er skønt i fx pesto osv.
Kh AC