Dorader på grillen
Det er perfekt vejr til at grille lækre dorader.
Grillede dorader er nok noget nær verdens nemmeste grillopskrift og man får det mest smørmøre fiskekød, man kan drømme om.
Der er noget overdådigt ved sådan en hel grillet fisk og det er hyggeligt med sådan en middag hvor man piller den lækre fisk af kødet, sipper hvidvin og spiser sprøde salater eller grillet grønt til. Ren hygge.
Prøv også: grøntsager på grill >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dorader på grill
- 4 dorade fisk
- 1 øko citron, fintrevet skal + skåret i halve skiver
- 2 stængler frisk rosmarin
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bed om at få doraderne renset hos fiskehandleren, eller rens dem selv grundigt.
Rids skindet på fisken med en skarp kniv.
Gnid doraderne med salt og peber og fintrevet citronskal. Kom kvarte citronskiver og rosmarinkviste i skindridserne og læg fiskene på en varm grill. Grill den i cirka 5-7 minutter på hver side.
Hvad spiser man til en Dorade ? Kan stegt spidskål bruges ? Michael
Ja, det vil være lækkert med spidskål til.
– ellers en god salat efter årstiden, der er masser af gode salat opskrifter her
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor kan jeg købe dourado?
Dorader kan købes eller bestilles hjem hos fiskehandleren
kh Ann-Christine
Griller du dem på direkte eller indirekte varme. Tænker at fisken bliver godt brændt på direkte grill.
Vi griller dem på direkte varme – men det kommer selvfølgelig an på hvor varme kullene er, og hvis de er meget varme, så kan det være fisken skal have 2-3 minutter på direkte varme og derefter flyttes over på indirekte varme.
Kh AC
Kan også laves – med stor succes –
i juni. Super nemt og super velsmagende. ?
Dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemeldingpå opskriften
Kh AC
Lægger du bare fisken direkte på grillen? Og hvordan undgår du at skindet hænger fast og grillen når du vender den?
På forhånd tak for svar
Mvh Charlotte
Hej Charlotte,
Ja, når grillen er godt varm, så brænder fisken ikke fast på risten.
Du kan evt smøre fisken med en smule olie, men jeg oplever ikke det er nødvendigt.
Kh AC
Tusind tak for dit hurtige svar og for alle dine dejlige opskrifter!
Mvh Charlotte
Det er en fordel at skrabe skælden af fisken, for så bliver det sprødt og smager himmelsk.
Lidt hvidløg i det smeltede smør man pensler med.
Så kan man drømme sig tilbage i Kroatien en varm sommer.