Donuts


Luftige og uimodståeligt lækre donuts ♡
Her får du min opskrift på de lækreste donuts, som er fyldt med smag og har en saftig og luftig krumme.
Pynt dem med alverdens skønne krymmel, glasur, glace, karamelsauce eller lign. Det er et herligt projekt at kaste sig ud i sammen med børnene eller vennerne og det er sjovt at pynte og dekorere de fine kager inden man nyder dem sammen.
Prøv også: min opskrift på pandekager >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 25 stk.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Donuts
- 20 g gær
- 2,50 dl mælk, stuetempereret
- 60 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 1 tsk salt
- 500 g hvedemel
- 125 g smør
- 1 tsk olivenolie, til skålen
- Til kogning
- 1 liter fritureolie
- Til pynt
- 150 g flormelis
- 2 spsk vand
- farvepasta, efter eget valg
- 1 spsk krymmel, tørrede bær
- 1 spsk sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gær ud i en skål med mælk. Kom sukker, vaniljesukker, æg, citronskal, kardemomme og salt i. Rør sammen og sigt hvedemel i. Rør ved lav hastighed i 5 minutter på en røremaskine. Kom smør i skålen og rør ved høj hastighed i 5 minutter til dejen er blød og blank. Dejen skal være meget blød.
Kom dejen i en ren skål smurt med lidt olie. Sæt låg over og lad dejen hæve i en time på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet i cirka 10-12 timer.
Rul den kolde dej ud på et meldrysset bord, til cirka 1 cm i højden. Stik runde donuts ud med en udstikker på 7 cm i diameter og stik derefter hullerne ud med en mindre udstikker på 2-3 cm i diameter. Læg dem på et stykke meldrysset bagepapir og lad dem hæve i 1 1/2 time.
Varm fritureolie op i en gryde, til den er 170-175 grader varm. Kog 2-3 donuts af gangen i cirka 1-2 minutter på hver side eller til de er flot gyldenbrune.
Tag de færdige donuts op med en hulske og lad dem dryppe af på en rist eller på køkkenrulle. Lad dem køle af.
Glasur
Pisk flormelis med koldt vand til en lækker tyk glasur. Kom farve i efter smag og ønske til pynt og pynt de afkølede donuts med kagekrymmel, sukker, frysetørrede bær, lakridspulver mv. efter smag og behag.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvor lang tid før opvarmning i ovn, skal de tages ud af fryseren?
Jeg er det til at gøre dem klar dagen før, da vi får gæster tidligt. Skal jeg så tage dem ud om morgenen? Eller bare en time inden opvarmning?
Jeg ville nok tage dem ud af ovnen 45-60 minutter før de skal varmes. – og de skal blot tø på køkkenbordet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal smøren være blød eller må den gerne smeltes i en gryde inden man hælder det i?
Smøret skal endelig ikke smeltes, men gerne æltes i dejen direkte fra køl (i små tern) eller som blødt smør
Kh Ann-Christine
Rigtig lækker opskrift, men jeg synes der sad meget af fritureolien tilbage i dejen… kan man dryppe dem af på en særlig måde/ gøre andet for at dejen ikke suger så meget olie?
Du kan lade dem dryppe af på en rist eller på fedtsugende køkkenrulle. Hvor meget fedt dejen suger kommer an på temperaturen af olien, hvis temperaturen er for lav, så suger dejen mere olie til sig, og det giver en mere olieret smag til kagen.
Kh Ann-Christine