Dild sild
Hjemmelavet cremede dild sild med kapers og gode sager er jo virkelig lækkert og det er dejligt at lave selv.
Jeg servere dem helt klassisk på godt rugbrød og med smilende æg til, samt måske en lille dildsnaps, hvis det er til en julefrokost eller påskefrokost og jeg kan også varmt anbefale at lave dem også til en dejlig weekendfrokost.
Prøv også at røre et par spsk æbletern i den cremede dressing, det smager så godt og friskt til sildene
Prøv også: min opskrift på spinatroulade >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dild sild
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 tsk dijon sennep
- 1 tsk grov sennep
- 1 spsk æblecidereddike
- 3 spsk frisk dild, finthakket
- sort peber, friskkværnet
- 250 g gammeldags modnede sild
- 1 spsk kapers, til at drysse over
- 1 spsk frisk dild, til at drysse over
- Til servering
- 6 skiver rugbrød
- 1 æble, i små tern
- 1 rødløg, i ringe
- 3 æg, smilende
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør cremefraiche med dijonsennep, grov sennep, æblecidereddike og dild i en skål. Smag til med friskkværnet peber.
Skær sildene i mindre stykker, vend dem med dilddressingen og drys med kapers og frisk dild.
Server til rugbrød med æbler i små tern, rødløg og smilende æg.
Smilende æg
Kom æggene i en gryde med kogende vand. Lad æggene koge i ca. 8 minutter alt efter størrelse. Hæld vandet fra og hæld koldt vand i gryden til æggene, så kogningen stopper. Pil æggene forsigtigt.
Kan man lave sildene klar 2 dage før servering
Hej Lillian
Jeg oplever at de holder sig lækre friske til at blive serveret op til 3 dage efter de er rørt sammen.
Kh Ann-Christine
Måske et dumt spørgsmål, men er det blot det, vi kender som hvide sild, der er gammeldags modnede, du mener, der skal bruges?
Det er ikke dumt :)
Gammeldagsmodnede sild modner på gammeldagsvis langsomt i en tønde med krydderier, salt og sukker og så modner de ved hjælp af de naturlige enzymer der er fisken. Lagringen tager minimum 6 måneder ved de gammeldagsmodnede og giver en virkelig god smag og kvalitet.
Der kan også købes hvide sild, hvor der ikke står gammeldagsmodnede på glasset og de sild er lynmodnede på få uger i en opløsning af stærk eddike og salt.
Jeg går altid efter de glas hvor der står gammeldagsmodnede, for jeg synes de smager bedst :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tak for en rigtig fin blog. Mine store børn har fået dine opskriftsbøger til jul og er vildt begejstrede, både for både bogen om aftensmad og grøn mad. Dejligt at dine opskrifter er så gennemprøvede og aldrig slår fejl
MVH Gitte
Hvor er det sødt af dig at skrive!
Tusind tusind tak, jeg er glad for I er vilde med bøgerne og har glæde af mine opskrifter
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Det lyder som en dejlig frisk opskrift på sild. Uhm!
God påske.
Kh Lis
Tusind tak, Lis
Rigtig god påske
Kh Ann-Christine
Er det rigtigt forstået at man skal købe et glas sild til denne?
Der skal bruges 250 g gammeldagsmodnede sild til at lave denne dildsild.
Det kan købes på glas eller hos fiskehandleren.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for dejlig inspi til Påskefrokosten! :-)
Tak for din søde hilsen, Tina.
Rigtig god påske til jer
Kh Ann-Christine