Den du ved nok – chokoladekage med kokos og kaffeglasur
Den du ved nok – er en lækre og smovsede chokoladekage med kaffe/kokosglasur.
En af mine yndlingsskærekager!
Jeg har twistet den originale opskrift helt og aldeles og lavet en helt ny version – en luksusudgave af den kendte danske klassiker.
Min version af den du ved nok, er fyldt med god chokolade, smør, mandelmel og lækkerier. Jeg synes nemlig at der skal rigtig (god) chokolade i en chokoladekage og den er virkelig stjernelækker!
Prøv også: min opskrift på drømmekage >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 16 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Den du ved nok - chokoladekage med kaffe/kokosglasur
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 200 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 80 g hvedemel
- 80 g mandelmel
- 2 spsk usødet kakao
- 2 tsk bagepulver
- 0,50 tsk salt
- Kaffe og kokos glasur
- 125 g kokosmel
- 0,50 dl kaffe
- 150 g smør
- 175 g flormelis
- 2 spsk usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Pisk sukker, vaniljekorn og æg sammen, til det er luftigt, og pisk til sidst mælk i.
Bland mel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt godt sammen og rør det i æggeblandingen. Rør derefter smør- og chokoladeblandingen i.
Kom dejen i en bradepande på ca. 20 x 32 cm beklædt med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med kagen – den må gerne stadig føles en anelse ubagt i midten, når du tager den ud, og den må endelig ikke få for meget.
Kaffe-kokosglasur
Kom alle ingredienserne til glasur i en gryde og rør det sammen ved middelvarme, til smørret smelter, og det har en lækker ensartet konsistens. Det skal ikke koge. Sluk for varmen, så snart glasuren er rørt sammen.
Lad kagen køle en smule af og smør derefter kaffe-kokosglasur på kagen.
Hej
Jeg skal bare denne kage til studentergilde 🤤🤤 Jeg skal bage den i ovnens bradepande, så hvor mange gange skal den ganges op?
Jeg kan ikke rigtig finde ud af beregneren 🫣
På forhånd tak! Og tak for alle dine god opskrifter, har dine bøger ❤️
Hej Maria
Så lækkert!
Hvis du ændre til rund til firkantet i begge felter og skriver 20×32 cm i nuværende form. Så skal du blot måle længden og bredden på den form du vil bage i, og derefter kan du se hvor meget du skal gange opskriften op med.
Så hvis bradepanden til din ovn er fx 35×40 cm, så skal opskriften ganges med 2.19 (jeg ville i så fald runde ned til enten 2 eller op til 2,5 – mest sandsynligt 2,5 og derved få en lidt højere kage.
God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Et lille drys med flagesalt på toppen!
Det lyder underligt, men smager fantastisk 👍
Slet ikke underligt!
jeg er helt enig – FLagesalt med chokolade er svært vanedannende ;)
Kh Ann-Christine
Tak for en fantastisk hjemmeside og app!
Jeg har netop bagt en hel bradepande af den her lækre kage, som jeg gerne vil servere til barnedåb om 3 dage. Er virkelig i tvivl om det går blot at opbevare den lufttæt (i fryseposer) indtil da, eller om jeg bør fryse den ned?
På forhånd tak :)
Hej Eva
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Jeg vil anbefale at fryse den, og tage den op af fryseren igen og lade den tø op på køkkenbordet, gerne 2-3 timer før servering.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Da jeg var barn hed den “Drømmekage fra Buddinge” – opskriften fra Kogebog for fattigrøve :)
Den var god!!
Hejsa! Jeg har lavet denne mega lækre opskrift MANGE gange! Den er simpelthen så god :-).. Dog oplever jeg hver gang at glasuren skiller. Som om smøren “smider” vand. Giver det mening? Har prøvet at lave det smeltede smør køle lidt inden jeg hælder resten af ingredienserne i. Hvad gør jeg mon galt? Jeg laver espressoshot på vores espressomaskine og putter i. Har prøve at hælde det over smøret inden det smelter, har også prøvet at hælde kaffen i som det sidste. Men med samme resultat hver gang. Det smager stadig skønt, men det ser lidt mærkeligt ud. Dbh. Mie
Så dejligt at høre :)
Smørret skal ikke køle af inden resten af ingredienserne til topping tilsættes. Det skal røres godt sammen i gryden og varmes op til 90-95 grader, dvs godt varmt, men ikke koge. Bruger du rigtigt smør?
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Super god madblog du har :)
Jeg skal lave kage til ca 30 personer, og jeg overvejer at bruge denne opskrift. Men min søn er ikke så vild med kokos.
Tror du at man kan pynte denne kage med marengs (som på en tarte citron) og friske jordbær?
Vh. Laura
Hej Laura
Mange tak for din søde hilsen :)
Det lyder super lækkert! Det tror jeg vil være godt – og du kan evt vælge mellem denne og drømmekagen alt efter om han gerne vil have chokolade i.
Kh Ann-Christine
Hej kan man bruge instant kaffe istedet for filter kaffe og er mængden den samme på 0,5dl?
Skal lave den i aften🌸
Vh Agata
Prøv det endelig af :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Opskriften ser lækker ud.
Kan jeg skal bage en chokoladekage til 25 personer, børn unge og voksne.
Kan jeg kombinere med rigtig chokolade og cacao ?
I så fald hvor meget og skal jeg så putte lidt mælk i ?
Håber du kan hjælpe – jeg skal bage i morgen formiddag fredag 3/2. 2023.
På forhånd tak :-)
hilsener Annette
Hej Annette
Håber det gik godt, da jeg lige har været lidt ramt af influenza har jeg ikke nået at svare.
Kh Ann-Christine
Fulgte opskriften her til punkt og prikke, den virker perfekt! Kagen er super saftig, smuldrer let, men ikke så let at den ikke kan skæres, glasuren satte sig ved stuetemperatur (brugte espresso som kun lige akkurat kan smages). Er desværre nødt til at fryse størstedelen ned, da jeg har en mærkelig familie som ikke er vild med kage. Ville bare sige til alle dem med spørgsmål – kagen er perfekt hvis man følger opskriften præcist. Så… følg opskriften, folkens!
Skønt at høre! Mange tak for din søde hilsen og feedback på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge kakao pulver til bagning i stedet for mørk chokolade i blok? Har nemlig ikke en blok.
Det vil give et noget andet resultat, da chokoladen er en grundingrediens i kagen – og der skal i så fald også justeres noget til på de andre ingredienser også.
Du må endelig prøve at eksperimentere lidt med det.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige lavet den idag. Eller rettere en halv opskrift. Den er fantastisk og nem. Undlod dog kanelen(hader kanel) og den er stadig fantastisk! Tak for endnu en god opskrift til en travl hverdag.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Hej
Tusind tak for den fine blog, vi bruger den næsten hver gang vi skal bage. Vi har lige købt din bog hverdagsmad og sjovt nok nu er børnene interesseret i madlavning lige pludselig!
Ville lige høre om ‘den du ved nok’ kan laves med kun mandelmel så den bliver glutenfri?
Hej Marianne
Mange tak for din søde hilsen.
Hvor er det dejligt at høre. Det er så skønt når madlavningsglæden smitter ♡
Jeg har ikke testet det af med glutenfri, men vil tro den bliver lidt for kompakt kun med mandelmel – så det er et andet resultat du vil opleve. I stedet ville jeg nok prøve at eksperimentere med en blanding af havremel og mandelmel.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Får en gæst som ikke kan tåle kokos. Har du prøvet at udskifte dette i glasuren med hakkede nødder eller mander? Det kan vel blive lidt sværere at skære nogenlunde pæne stykker. Eller har du andre forslag?
Hej Thilde
Du kan måske blot lave den uden kokos, så det blive bliver en lækker kaffe & chokolade glasur.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mon der er nogen der har rodet lidt i jeres opskrifter på “den du ved nok kage” 80gr hvedemel + 80gr mandelmel lyder ikke helt rigtigt til en kage med 200gr smør…
Tak for nogle dejlige opskrifter
Hej Benedicte
Mængderne i min opskrift på ‘den du ved nok’ er helt korrekte, og passer perfekt til den saftige lækre kage. Det er gennemtestet :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har du prøvet at lave kagen kun med mandelmel? Skal finde en god glutenfri chokoladekage og har god erfaring med at bage denne.
Jeg har ikke testet det, men ville nok vælge en blanding af rismel, havremel og mandelmel, hvis jeg skulle prøve. – men det må endelig komme an på en prøve, og skriv endelig hvordan det går
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine :)
Jeg har lavet denne lækre kage flere gange, men jeg oplever, at den smuldrer meget, sådan at man nærmest ikke kan skære et reelt stykke kage, uden at det hurtigt smuldrer fra hinanden. Gør jeg mon noget forkert, eller oplever du det samme? Smagen og selve konsistensen er jo ellers mums, mums, mums, så det kunne være fedt, hvis jeg også kunne opnå et resultat, hvor kagen er lidt mere samlet, men stadig med den lette og luftige konsistens :) Håber, du kan hjælpe mig! Kh. Maja.
Hej Ann-Christine
Vil lige høre ad om det gør nogen forskel, hvis man bruger let smør (fedtreduceret)?
Mvh. Andrea
Hej Andrea
Det har jeg ingen erfaring med at bruge, så det skal jeg ikke kunne sige.
Kh Ann-Christine
Der står mælk under ingredienser, men jeg kan ikke se det nævnt i fremgangsmåden?
Mælk står til sidst i første afsnit i fremgangsmåden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har bagt den to gange – første gang gik alt som det skulle. Det er en fantastisk opskrift! Anden gang kunne jeg ikke få fyldet til at blive snasket og “flydende” – det smuldrer. Det samme skete sidst jeg bagte alm. drømmekage. Det har jeg ellers gjort et utal af gange uden problemer. Hvad gør jeg galt?
Mvh Helle
Ja, det lyder da lidt mystisk. Har du brugt en anden kokosmel, eller evt kogt toppingen for længe?
Kh Ann-Christine
Hej – fandt I nogensinde ud af hvad problemet var? Det samme er nemlig sket for mig.
Mvh Anette
Tror du, man kan sprøjte glasuren med tyl, eller bliver det for grynet og mærkeligt? Leder efter nogle egnede kager til bogstavkager :)
Jeg tror ikke glasuren er velegnet til det formål. Men kagebunden kan du fint bruge til tal- og bogstavkage
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ups! Mega lækker opskrift og dejen virkede virkelig lækker. Mums.
Men da den kom i ovnen, så kunne jeg se, at den ikke hævede og kom i tanke om, at jeg da glemte bagepulver. Til trods for den stod på bordet.
Nå, men håber den bliver god alligevel.
Jeg krydser fingre! Den bliver nok ekstra svampet og måske lidt mere brownie-agtig
Kh Ann-Christine
Halløjj og Glædelig jul :)
Jeg er stir fan af alle dine opskrifter synes de er rigtig nemme at finde ud af og super gode, jeg står lige og har bagt denne her, Men nu syntes jeg at glasuren er blevet for flydene kan man tilsætte noget ekstra af noget for at få den mere fast? :)
Hej Stephanie,
Tusind tak for din søde hilsen :)
Den sætter sig, når smørret stivner, men ellers kan du komme ekstra kokosmel i, hvis du synes.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann- Christine
Super lækker chokoladekage.
Jeg vil gerne bage den i en bradepande størrelse 24 x 37 cm.
Skal jeg så bruge 1 1/2 portion?
Hej Susanne,
Tusind tak :)
Jeg har lavet en vejledning her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/ til beregning af opskrifter fra en størrelse form til en anden.
Rigtig god fornøjelse med kagen!
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Har du et bud på, hvor længe de skal bage, hvis man laver dem som muffins i stedet?
Omkring 18 minutter – lidt afhængig af ovn.
Kh Ann-Christine
Kan evt lave muffins af dejen
Ja, det tænker jeg godt du kan
Kh Ann-Christine
Hey kan man undvære kanel
Ja, hvis du foretrækker den uden :)
Tak for hurtigt svar. Jeg kunne selvfølgelig også nøjes med 1 1/2 portion
Hej. Hvis jeg har en bradepande form der hedder 40×25 cm, vil du så gange kagen op med 2? 🙂
Ja, så bliver den blot lidt højere, men det kan den fint klare.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Yndlingskagen her i huset :-) Vil man kunne erstatte hvedemelet med tilsvarende mandelmel for at tage hensyn til en glutenallergiker?
Hvor er det dejligt at høre!
Jeg har ikke prøvet den med 100 % mandelmel, men den bliver nok noget anderledes i krummen.
Du kan eksperimentere med at prøve at bage en halvportion af kagen og teste det af.
Kh Ann-Christine
Jeg tror det er den min mand kalder rocca moccakage. Han skal ihvertfald have den til sin 50 års fødselsdag, selvom restriktioner gør at han ikke kan holde fest!
Mange tak for din søde hilsen, det lyder som en skøn plan.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Kan flormelis evt erstattes med alm sukker og i så fald hvilken mængde?
Tak for nogen virkelig lækre opskrifter👌🏻
Hej Mara
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Sukker i stedet for flormelis i glasuren vil give et helt andet resultat, og i så fald er det blot at eksperimentere og se om du synes om det :)
Kh Ann-Christine
Den ser super lækker ud! Kan jeg bage den udelukkende med alm. mel i stedet for mandelmel?
Ja, tror også det står eet par gange i kommentarfeltet tidligere :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Sikke en lækker kage! Jeg kunne godt tænke mig at lave en igen, men næste gang skal den smage mere af kaffe, da kaffesmagen nærmest ikke var at spore hos mig. Jeg tænkte mig vist ikke rigtigt om under bagningen eftersom jeg anvendte filterkaffe fra kanden. Næste gang vil jeg anvende instant kaffe. Har du en idé til mængden af instant kaffe, hvis jeg gerne vil fremhæve kaffesmagen i kagen? :-)
Hej!
Super skøn kage. Har lavet den for nogle måneder siden og vil lave den igen til min sidste dag på jobbet på fredag. Jeg vil lave den torsdag aften og derfor er mit spørgsmål om den skal på køl til om fredagen eller om den kan stå på køkkenbordet?
Tak for en fantastisk hjemmeside.
Kh Kirstine
Hej Kirstine,
jeg opbevarer den i en lufttæt beholder og på køkkenbordet.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
Held og lykke med hvad der nu venter af spændende ting efter sidste dag på jobbet
Kh Ann-Christine
Hej, den lyder super lækker!! ELSKER “Den du ved nok”, og elsker simpelthen din blok! Jeg kan altid finde en opskrift på det jeg leder efter.
Lige et spørgsmål! Kan man erstatte mælken i kagen med friskbrygget kaffe?
Bedste hilsner
Mette :)
Hej Mette
Ja, det vil helt sikkert være lækkert!
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for
Kh AC
Kan man erstatte mandelmelet med hvedemel
Ja, det kan du fint.
Kh AC
Hejsa
Kan man lave den dagen inden man skal spise den? Både glasur og det hele.
Kh Heidi
Ja, sagtens :)
Uhhhm den er god!
Kan den evt. fryses?
Så dejligt at høre! Ja, den kan fint fryses, det står i opskriften i info teksten øverst :)
Kh AC
Hej.
Jeg tænker at give mig i kast med denne kage. Det er påske og jeg kan helt sikkert ikke få fat i mandelmel.
Kan jeg bruge hvedemel i stedet ?
God påske
Vh Mette
Hej Mette
Det kan du fint.
God fornøjelse
Kh AC
Hej, jeg er på jagt efter en god chokoladekage, jeg kan bage i en stor dinosaur-kageform (til min søns 4-års fødselsdag) – burde denne ikke kunne bruges, men uden glasuren? Jeg har bagt den før, og den var lækker, kan bare ikke huske, hvor fast den er;)
Jeg mener fint den kan bruges – og ellers kan du måske bruge kagen til min talkage
God fornøjelse
Kh AC
Den smager så mega godt, prøv det der hjemme
Hej Anne-Christene
Kan man godt bage kagen i en rund form? Og hvis man kan, hvilken størrelse skal man så bruge og er mængderne i opskriften den samme?
Ja, det kan du sagtens – jeg vil gætte på omkring 25-26 cm i diameter og samme mængde ellers.
Rigtig god fornøjelse med bagningen
Kh Ann-Christine
Kan den bages 1-2 dage i forvejen eller er den bedst at bage på dagen? :D
Den kan fint bages dagen før, det holder den sig dejlig saftig og frisk til.
Kh AC
Tak for en masse fantastiske opskrifter! :) Jeg er ved at bage denne kage, men det er som om at den bliver ved med at være “blævrende” eller rå i midten. Er det meningen at den så sætter sig lidt, eller skal den være helt fast inden jeg tager den ud af ovnen? :)
Bedst hilsner
Tak for din søde hilsen
Jeg synes gerne den må være en anelse blød i midten når den tages ud, men ikke ubagt og rå.
Måske den skal have 10 minutter længere i din ovn.
– jeg håber den blev god :)
Kh AC
Jeg gav den 10 minutter længere og den blev bare SÅ god! Bestemt ikke sidste gang jeg har lavet den :-D
Hvor er det dejligt at høre :) Tak for den fine tilbagemelding
Kh AC
Altså, den her kage er jo helt vildt lækker ! :)
Mine drivvåde unger, var i hvert fald glade, da de kom hjem til den i dag..
Den blev lavet uden kaffe, som jeg savnede men undlod den for deres skyld.
Tak for en rigtig inspirerende blog !
Vh Dorthe
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen, Dorthe
Hej og tak for en fuldstændig fantastisk blog, med mange timers inspiration til tiden i køkkenet:)
Jeg er temmelig ny i alt det her, så nu kommer der måske et lidt dumt spørgsmål- hvordan opbevares den bedst når den først skal spises dagen efter? I køleskab, på køkkenetbordet eller noget helt tredje for at holde den så lækker og frisk som muligt :)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak ♡
Jeg synes selv den opbevares bedst på køkkenbordet i en lufttæt beholder, så holder den sig lækker saftig.
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hejsa Ann-Christine.
Først skal du vide at din blog er fantastisk ;)
Jeg kunne godt tænke mig at bage den her kage til en fødselsdag, men da vi ikke bliver så mange, vil jeg bage en mindre størrelse. Kan du fortælle mig hvor meget dej jeg skal bruge til en springform på 20cm?
Kan kagen bages på forhånd? Måske en eller to dage i forvejen?
Mange forårs hilsner fra
Anne Marie
Jeg har ikke lige regnet på det, men vil anslå omkring 3/4 del af opskriften til en springform på 20 cm .
Den kan sagtens bages i forvejen, da den holder sig lækker og frisk i et par dage.
God fornøjelse
Kh AC
Hej:)) Kan man godt Undvære kaffen eller blande det med noget mælk vis man ikke er så vild med kaffe? Eller måske erstatte det med noget andet? ;)
Smager det meget af kaffe eller gir det bare et lille twist?
Du kan sagtens erstatte kaffen med appelsinjuice i stedet, det smager også rigtig dejligt.
Jeg synes ikke den smager meget af kaffe, men jeg kan også rigtig godt lide smagen … Men prøv den endelig bare med appelsin, for det er også virkelig godt :)
Hvor er det skønt at se en, som kender denne kage under navnet “den du ved nok” :-)
Jeg kan se, at din opskrift er moderniseret en smule med mandelmel i dejen og kanel i glasuren… Det skal prøves :-D
En klassiker jo ;) – og ja, den er lavet temmelig meget om, med både chokolade, mandelmel og gode sager. Kan varmt anbefales :)
Det er jo en guf guf kage.
Ja, det er det nemlig ♡
Dejlig blog, tak :)
Opskriften minder om en kage, som vi i min familie kalder moskurut-kage – jeg ved ikke, hvor navnet stammer fra, men jeg tror det hentyder til det lækre glasursnask :)
Skønt navn! Synes det er så hyggeligt når familier har deres egne interne navne til bestemte retter :)
Ja, jeg kender den også kun som Moskurut kage. Også en klassiker fra min barndom.