Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/den-du-ved-nok-kage/ Kager Kager og søde sager

Den du ved nok – chokoladekage med kokos og kaffeglasur

Den du ved nok – er en lækre og smovsede chokoladekage med kaffe/kokosglasur.

En af mine yndlingsskærekager!

Jeg har twistet den originale opskrift helt og aldeles og lavet en helt ny version – en luksusudgave af den kendte danske klassiker.
Min version af den du ved nok, er fyldt med god chokolade, smør, mandelmel og lækkerier. Jeg synes nemlig at der skal rigtig (god) chokolade i en chokoladekage og den er virkelig stjernelækker!

Prøv også: min opskrift på drømmekage >>

Den du ved nok - chokoladekage med kaffe/kokosglasur
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT25M16
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 80 g hvedemel
  • 80 g mandelmel
  • 2 spsk usødet kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk salt
  • Kaffe og kokos glasur
  • 125 g kokosmel
  • 0,50 dl kaffe
  • 150 g smør
  • 175 g flormelis
  • 2 spsk usødet kakao
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 knivspids salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Pisk sukker, vaniljekorn og æg sammen, til det er luftigt, og pisk til sidst mælk i.

Bland mel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt godt sammen og rør det i æggeblandingen. Rør derefter smør- og chokoladeblandingen i.

Kom dejen i en bradepande på ca. 20 x 32 cm beklædt med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med kagen – den må gerne stadig føles en anelse ubagt i midten, når du tager den ud, og den må endelig ikke få for meget.

Kaffe-kokosglasur
Kom alle ingredienserne til glasur i en gryde og rør det sammen ved middelvarme, til smørret smelter, og det har en lækker ensartet konsistens. Det skal ikke koge. Sluk for varmen, så snart glasuren er rørt sammen.

Lad kagen køle en smule af og smør derefter kaffe-kokosglasur på kagen.