Den du ved nok – chokoladekage med kokos og kaffeglasur


Den du ved nok – er en lækre og smovsede chokoladekage med kaffe/kokosglasur.
En af mine yndlingsskærekager!
Jeg har twistet den originale opskrift helt og aldeles og lavet en helt ny version – en luksusudgave af den kendte danske klassiker.
Min version af den du ved nok, er fyldt med god chokolade, smør, mandelmel og lækkerier. Jeg synes nemlig at der skal rigtig (god) chokolade i en chokoladekage og den er virkelig stjernelækker!
Prøv også: min opskrift på drømmekage >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 16 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Den du ved nok - chokoladekage med kaffe/kokosglasur
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 200 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 4 æg
- 1 dl mælk
- 80 g hvedemel
- 80 g mandelmel
- 2 spsk usødet kakao
- 2 tsk bagepulver
- 0,50 tsk salt
- Kaffe og kokos glasur
- 125 g kokosmel
- 0,50 dl kaffe
- 150 g smør
- 175 g flormelis
- 2 spsk usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i. Pisk sukker, vaniljekorn og æg sammen, til det er luftigt, og pisk til sidst mælk i.
Bland mel, mandelmel, kakao, bagepulver og salt godt sammen og rør det i æggeblandingen. Rør derefter smør- og chokoladeblandingen i.
Kom dejen i en bradepande på ca. 20 x 32 cm beklædt med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med kagen – den må gerne stadig føles en anelse ubagt i midten, når du tager den ud, og den må endelig ikke få for meget.
Kaffe-kokosglasur
Kom alle ingredienserne til glasur i en gryde og rør det sammen ved middelvarme, til smørret smelter, og det har en lækker ensartet konsistens. Det skal ikke koge. Sluk for varmen, så snart glasuren er rørt sammen.
Lad kagen køle en smule af og smør derefter kaffe-kokosglasur på kagen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Har du lavet en æg-fri udgave (min datter kan ikke tåle æg)?
Hej Mia
Det har jeg ikke, desværre.
Kh Ann-Christine
Hejsa, kan man lave muffins af denne? Og hvor lang tid skal de i så fald have i ovnen?
Hej Christina
Ja, det er også lækkert! Jeg ville give dem 16-18 minutter i ovnen, det variere lidt fra ovn til ovn.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg skal bare denne kage til studentergilde 🤤🤤 Jeg skal bage den i ovnens bradepande, så hvor mange gange skal den ganges op?
Jeg kan ikke rigtig finde ud af beregneren 🫣
På forhånd tak! Og tak for alle dine god opskrifter, har dine bøger ❤️
Hej Maria
Så lækkert!
Hvis du ændre til rund til firkantet i begge felter og skriver 20×32 cm i nuværende form. Så skal du blot måle længden og bredden på den form du vil bage i, og derefter kan du se hvor meget du skal gange opskriften op med.
Så hvis bradepanden til din ovn er fx 35×40 cm, så skal opskriften ganges med 2.19 (jeg ville i så fald runde ned til enten 2 eller op til 2,5 – mest sandsynligt 2,5 og derved få en lidt højere kage.
God fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine