Calamares med dip
Perfekt sprøde calamares ringe og en drønlækker dip til, det er vaskeægte sommerstemning!
Calamares kan være noget så lækkert, når det er tilberedt af god mør blæksprutte og har man en gang smagt de lækre ringe, hvor de er tilberedt perfekt, så kan man næsten ikke undgå at falde for denne ret.
Her er blæksprutteringen er perfekt mør og paneringen er sprød og smagfuld. En lækker dip til og måske en god salat eller andre skønne snacks, så er man klar til en rigtig hyggestund.
Prøv også: opskrift på fish n´chips >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Calamares
- 300 g blæksprutte, tube fra fiskehandleren
- 1 spsk hvedemel
- 1 æg
- 150 g rasp
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk krydderurter, dild, koriander, og persille, finthakket
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 0,50 liter fritureolie
- Dip
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 0,50 dl mayonnaise
- 2 spsk kapers, finthakket
- 4 spsk cornichoner, finthakket
- 1 tsk dijon sennep
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 1 håndfuld frisk dild, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær blækspruttetuben i ringe på ca 8 milimeter i bredden. Dup dem tørre med køkkenrulle og sigt hvedemel over på alle sider.
Rør rasp, pankorasp, salt, peber, krydderurter og fintrevet citronskal godt sammen i en skål.
Vend blæksprutteringene i sammenpisket æg og derefter i en skål med raspblandingen.
Varm fritureolie op i en gryde eller fritøse til 180 grader og steg calamaris i den varme olie lidt ad gangen, til de er sprøde og gyldne. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Dip
Vend alle ingredienserne sammen i en skål og smag til med salt og peber.
Hej, Ann-Christine.
Hvad kan jeg sige?
Andet end jeg er en stor fan af dig/din hjemmeside.
Og, har anbefalet den til alle jeg kender ❤
Mkh John Johansen
Hej John
Mange tak for din søde hilsen og pæne ord, jeg er rigtig glad for du har glæde af Valdemarsro og mine opskrifter.
Så dejligt du har lyst til at anbefale dem videre til andre!
Kh Ann-Christine
Hej Kan man lave ringene på forhånd og opvarme dem igen ?
Det vil jeg ikke tro, jeg forestiller mig at blækspruttekødet nemt kan risikere at blive gummiagtigt ved det.
Kh Ann-Christine
I ingredienslisten står ”rasp”. I fremgangsmåde står “rasp, pankorasp”.
Er det enten eller, eller en blanding af de to? 50/50 eller???
Det er helt op til dig, du kan både bruge enten eller eller 50/50.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har aldrig prøvet at friture stege noget. Hvilken olie bruger man?
Jeg har lige opdateret med info i tips under opskriften :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine.
Kunne man evt benytte drueagurker i stedet for cornichoner?
Drueagurker har jeg altid i huset, til forskel fra cornichoner.
Med venlig hilsen
John Johansen
Ja, sagtens.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Jeg her nu til eftremiddag lavet din opskrift på Calmares og de er bare så lækre.
Jeg var på Filipinerne i ferbruar hvor jeg fik nogen magen til og jeg var så overrasket at de kunne smage så godt.
Normalt er det en kedlig tyk dej med en gummi elastik indei.
Her er det lækker sprødt udenpå og en dejlig tyk saftig blæksprutte indeni.
Må dog indrømme jeg snød med dressingen og brugte bare en færdigkøbt hvidløgs dressing, da jeg ikke havde overskud til at lave det hele.
Men den laver jeg næste gane, for det var så nemt at lave de Calmares, at det næsten er for tåbeligt at købe dem.
Tak for endnu en god opskrift fra din hånd.
Hvor er det skønt at høre – og ja, det er virkelig en helt anden oplevelse med lækre hjemmelavede calamares.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej hvor stor portion bliver der af en tube? Vi er to voksne og to børn?
Mvh Jeanette
Vi spiste en tube, Martin og jeg.
Til fire personer og forret vil jeg købe to, ellers spørg endelig fiskehandleren, jeg ved ikke om der er forskel på størrelserne.
Kh AC
Sidste uge lavede vi calamares også hjem. Jeg opdagede at i Full house i kødbyen fisk er friskere og netop billigere end almindelig fiskehandler. En meget nemt måde at lave dem er bare at blande dem med lidt mel og en drys salt, og stege dem med det sammen. Mine vikinger elsker dem!
Hvor dejligt at du lige har fundet et godt spot af en god og billig fiskehandler. Her i Aarhus er det Clausens på havnen vi tyer til :) Den er ikke billig, men har et super godt udvalg
Kh AC
For dælen det ser lækkert ud! Du har virkelig formået at fange sprødheden på nogle af billederne.
Hvilken hvidvin ville du servere til?
Mange tak, Mads
Jeg er temmelig vild med en god Riesling til en ret som denne – vi snuppede en god en af slagsen fra Alsace :)
Dét er også godt! :)
Uhm de ser dejlige ud og godt du har kommet krydderurter i også, det giver ekstra god smag :-)
Lækker dressing til også, så mangler bare den græske vin :-)
God sommer til du og familien.
Det er nemlig toppen med krydderurter i paneringen – er også begyndt at gøre det med rødspættefiletter og den slags. Det er så lækkert :)
Rigtig god sommer til dig
Vi er lige hjemvendt fra en fantastisk ferie på Sicilien, hvor der også var blæksprutter på menuen flere gange. Det kunne være hyggeligt at nyde og mindes ved at prøve selv, selvom vi lige mangler solen og varmen. Jeg har efterhånden erkendt, at mine børns fiskeindtag stiger væsentligt, når der er panering på. Derfor laver jeg også ofte “grønne fisk” hvor jeg i minihakkeren hakker raspen sammen med masser af persille og frisk basilikum, så raspen bliver helt grøn. Det ser flot ud og ungerne er vilde med det.Det fungerer fint på både kuller, kulmule og hvilling.
Jeg havde – blandt mange – en anden dejlig madoplevelse på ferien, hvor en pastaret med tomater, sværdfisk og auberginer var krydret med mynte. Det var nyt for mig, anderledes og lækkert. Jeg har ellers droppet mynte i mit nye krydderurtebed, da det breder sig helt vildt, men måske skal det alligevel genindføres?
Kh. Annemette
Ej, hvor lyder det bare toplækkert. Tror jeg skal forsøge mig med endnu mere grønt i raspen – jeg kunne godt forestille mig at det ser fantastisk ud. Og smager godt.
Uhm, den pastaret! Jeg er ret vild med mynte og har dedikeret et helt bed bare til 4 forskellige mynter, som blander sig med hinanden. De kan nemlig ikke rigtig med andre planter eller plads at brede sig på – lige pludselig er de jo så overalt.
Kh AC