Dalgona Kaffe
Dalgona Kaffe er en überfin og fristende koreansk kaffedrik, som er gået viralt på de sociale medier de seneste måneder og naturligvis har vi også nydt Dalgona Coffee flere gange. I haven på en af de lune solskinsdage, som indimellem er og som vi godt bruge flere af …
Dalgona iskaffe er så skøn og lækker med det tykke cremede skum som bliver til på nærmest magisk vis af kun 3 ingredienser: instant kaffe, sukker og kogende vand.
Prøv også: min opskrift op en lækker iskaffe >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dalgona Kaffe
- 0,50 dl instant kaffe
- 0,50 dl kogende vand
- 0,50 dl sukker
- 4 dl mælk
- 6 isterninger
- Valgfrit
- 0,50 dl kahlua
- 1 tsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom instant kaffepulver, kogende vand og sukker i en skål og pisk det i 2-3 minutter med en håndmixer ved mellem hastighed. Det er klar når det er blevet smukt lysebrunt, tykt, cremet og luftigt.
Kom mælken i to glas (og kahlua, hvis det frister) sammen med isterninger og top den luftige cremede kaffeskum ovenpå. Drys med lidt kakaonibs, mørk chokolade eller kakaopulver inden servering.
Du skriver iskaffe og jeg har også altid lavet den kold.
Men nu ser jeg en opskrift hvor mælken først skal opvarmes og der står intet om isterninger. Der tolker jeg som at den drikkes varm. Smagen var faktisk ok.
Men rigtig Dalgona kaffe – er den kold eller varm?
Hej,
Nu har jeg prøvet at lave kaffen en del gange, og jeg har ikke rigtig held med at få skummet så luftigt og lyst som på dit billede. Hvad gør jeg mon forkert? Jeg har prøvet med forskellige piske-hastigheder og i forskellige beholdere, men uden at det rigtig hjælper – og jeg pisker endda væsentlig længere end du skriver. Har du en idé om, hvor det kikser?
Smagen er stadig god, men det ser jo væsentlig flottere ud, når skummet er så luftigt, som på billedet.
Hej Katrine,
Bruger du mon for høj hastighed?
Kh Ann-Christine
Det ser flot ud! Kan skummet mon fryses, evt i ismaskine? Jeg fik på et tidspunkt en slags kaffe”is” i Italien – det går under brandet “Cremosito”, og var sådan en slags super-luftig softice med kaffesmag. Har ledt efter en opskrift lige siden men måske kan det her gøre det? Hilsen Tine
Det lyder vildt lækkert og er da bestemt et godt forsøg værd :)
Kh AC
Jeg har lavet den med koffeinfri kaffe og kokossukker, det er lige så godt og så kan børnene smage. De kan faktisk rigtig godt lide det?
Har du prøvet at mixe det med bamix’eren? Kan det fungere?
Hej Anja,
Jeg har ikke prøvet med bamix, så må være dig svar skyldig på denne :)
Kh AC
hvad gør jeg forkert når skummet ikke bliver stift?
Umiddelbart vil jeg tro at det enten ikke er pisket længe nok eller at du har pisket det ved for høj hastighed, jeg synes det fungere bedst når det er mellemhastighed på min håndmikser.
Kh AC
Hej, det er første gang jeg skriver, men har fulgt din fantastiske blog længe!
Iskaffe er simpelthen det bedste!! Elsker denne opskrift, den er så simpel at lave, at jeg næsten fortrækker den fra at skulle ned på en kaffebar.
Jeg har selv lavet den de sidste par uger, og have et lille problem i starten, som jeg ikke ved om kun er mig, med at min instant kaffe ikke ville opløses helt når jeg kom alle 3 ting i sammen på en gang.
Mit fif er, hvis ande skulle have samme problem, er at det er bedst at opløse kaffen med vandet først, for så at tilføje sukker bagefter. Har ikke haft nogle problemer derefter, og det bliver en fin skum. :)
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre! :)
Rigtig skønt du deler tippet med kaffen, hvis der skulle være nogen der oplever det samme, så kan de helt sikkert have glæde af det.
Skøn dag til dig
Kh AC
Hvad er det for nogle glas du bruger? ;)
De er rigtig fede.
jeg ved desværre ikke hvilket mærke de er fra, de er købt for noget tid siden …
Kh AC
Det ligner fuldstændig de glas jeg har. Jeg kan ikke huske hvad de hedder men de er købt i Ikea og er billige
Hej Flemming,
Dejligt du deler tippet, for det kan da sagtens være Ikea har lavet noget der ligner.
Jeg købte ikke selv vores i Ikea, men i en interiørbutik, og det er ved at være noget tid siden, så kan ikke finde nogle der ligner at linke til.
Kh AC
Elsker iskaffe og har også prøvet Dalgona-udgaven. -Det er jo så lækkert med den tykke skum.
-Dog synes jeg at den er meget sød. Ved du om sukkermængden kan halveres eller evt. erstattes af noget andet, uden at skummet bliver kedeligt?
Tak for en skøn side. :-)
Hej
Jeg har selv halveret sukkermængden, og det synes jeg var helt fint. Men mindre end det gør det meget svært at skumme op.
Personligt foretrækker jeg den med halv sukker ??☺️
Hej Nanna
Tak. Det vil jeg prøve! :-)
Du kan evt bruge lidt mindre skum til et glas og så komme lidt ekstra kaffe i glasset med mælk og isterninger.
Når den skal piskes, så skal målene gerne være i de forhold 1:1:1 for at få den perfekte skum
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Man kan også bruge kanelsukker og erstatte Kahlua/Bailey med Kaffelikør fra Nyborg Destilleri. Det bliver drikken ikke ringere af :)
Lækker drik. Den minder ret meget om frappé, en iskaffe, som jeg engang lærte af en, der havde lært den i Grækenland. Der bruger man bare koldt vand, og mikser det i en vandflaske e.l. Jeg bruger koffeinfri instant kaffe, så jeg ikke får overdosis ;)
Lækker drik! Blandingen holder fint et par dage i køleskab?
Nøj, hvor ser den lækker ud ? Den må afprøves i weekenden. Er det 1/2 dl færdiglavet instant kaffe eller 1/2 dl pulver?
Det er instantkaffe pulver der skal bruges :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine