Daim islagkage
Daim islagkage er en populær kage og vel nærmest efterhånden lidt af en ny klassiker i dessertkøkkenet. Det er virkelig også skønt med den seje marengsnøddebund og den luftige lækre is, fyldt af sprøde daimstykker. En islagkage, som begejstre både store og små.
Det er en dejlig dessert at servere ved festlige anledninger, da det hele kan forberedes i rigtig god tid og kagen kan laves i forvejen og ikke er spor svær. Isen skal tilmed laves uden ismaskine, da det er en parfait som laves af luftigt pisket flødeskum, æg og sukker – ja og naturligvis en masse små sprøde stykker daim.
Prøv også: min opskrift på jordbærroulade >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Daim islagkage
- Marengsbund
- 150 g hasselnødder
- 150 g flormelis
- 0,50 tsk bagepulver
- 4 æggehvide
- Daim is
- 1 vaniljestang
- 75 g sukker
- 4 æggeblomme
- 5 dl piskefløde
- 150 g daim, hakket
- Pynt
- 74 g daim, grofthakket
- 50 g chokoladekugler
- 1 knivspids spiseligt guldstøv, (eller bronze)
- Derudover
- 1 kageplast
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Marengsbund
Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af.
Kør hasselnødderne i en foodprocessor, til de er fintmalede. Bland dem med flormelis og bagepulver i en skål.
Pisk æggehviderne luftige og stive i en anden skål. Vend forsigtigt æggehviderne i nøddeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30 minutter og lad kagebunden køle af og blive i formen.
Daim Is
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab kornene ud og bland dem med sukker. Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til flødeskum og vend den i æggesnapsen. Vend til sidst hakket Daim i.
Sæt kageplast rundt i kanten af springformen, hæld iscremen over den afkølede marengsbund i formen og sæt islagkagen i fryseren i min. 5 timer eller til servering.
Til servering
Tag islagkagen ud af fryseren, 10 minutter før den skal serveres. Fjern forsigtigt formen og kageplasten. Anret islagkagen på et fad og drys med hakket Daim. Vend chokoladekuglerne i spiseligt bronzestøv og pynt islagkagen med dem.
Det er simpelthen den lækreste islagkage jeg nogensinde har smagt. Ganske enkelt himmelsk !
Ej, hvor fantastisk! Det er jeg glad for at høre :)
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej jeg er lige ved at lave din daim islagkage. Mit spørgsmål er hvad er 4 āggeblommer i dl?
Der går omkring 6 æggeblommer til 1 dl
Kh Ann-Christine
Tak for en super opskrift :) Jeg brugte mandler i stedet for hasselnødder og lavede Daim selv (hård karamel + mørk chokolade), da kagen skulle være laktosefri. Det fungerede godt, og kagen var rigtig lækker.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen, tip og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg vil lave Daim is, den ser jo mums ud. Jeg vil gerne lave den med Cheesecake bund som du foreslår som alternativ. Kan den godt fryses og være til at skære ud efter at være tøet op de 10 minutter før servering. Bliver den ikke meget hård pga smøret?
Med venlig hilsen
Mads
Hvis du ikke presser bunden hårdt sammen, så den er lidt porrøs, så går det helt fint
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Glædelig bagjul 😊
Kan man bruge bunden til en isroulade ? Eller har du alternativt en anden nøddebunde opskrift til en isroulade ?
Tak og i lige måde :)
Jeg synes, den vil være for porøs til en isroulade. I min nye kogebog ‘Valdemarsro kager & desserter’ har jeg en opskrift på isroulade, der er mandelmel i, om du kan erstatte af hasselnøddemel.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave den i en bagering uden bund og så med bagepapir?
Ja, det tænker jeg godt du kan. Sørg evt for at sætte kageringen på fx en stor tallerken med bagepapir, så hindre det risikoen for at der skulle være lidt is der flyder ud, inden det når at fryse til.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej..
Tusind tak for dejlige og tilgængelige opskrifter ..👍
Har du et alternativt til daim…??? Lavet denne så mange gange, så nu efterspørges anden chokolade….🤷🏼♀️Håber du har en god ide..??
På forhånd mange tak…🙏😉
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
Du kan lave den med fx grofthakket after eight, god mørk chokolade, mælkechokolade – det vil altsammen blive lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Tusind tak for de altid dejlige opskrifter🙏
Kan man lave denne is med piskbar soyafløde?
Min mand tåler desværre ikke så godt piskefløde. Jeg bytter det næsten altid ud med soyafløde men har ikke prøvet det med is.
På forhånd tusind tak for svar😊
Hej Anette
Mange tak for din søde hilsen :)
Jeg har ikke prøvet at lave is med soyafløde, så det skal jeg ikke kunne sige – men det er endelig at lade det komme an på en prøve.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej. Tak for gode opskrifter. Kan man udskifte Daim med eksempelvis knust Oreo ?
Mange tak for din søde hilsen. Det har jeg ikke testet, så det lå endelig komme an på en prøve
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mega lækker islagkage, som også er super lækker med jordbær, hindbær og blåbær ovenpå, da de syrlige bær opvejer den søde is.
Rigtig fin hjemmeside du har, du gør det godt.
Kan man evt slå effekten fra, – når man tapper på en linie, så bliver den”streget ud”..? Det er lidt svært at navigere i, når man scroller på siden. De bedste hilsner Gitte
Hej Gitte
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Jeg har fået mange gode tilbagemeldinger på ‘strege over’ funktionen da det gør det nemt at følge hvor langt man er i madlavningen – men vi følger hele tiden nøje om det kan laves bedre :)
Kh Ann-Christine
Hejsa
Skal mandlerne være smuttede?
Det er helt op til dig – de behøver det ikke nødvendigvis
kh AC
Okay ville du også putte dem en tur i ovnen ligesom nødderne?
Det kan man gøre for at fremhæve smagen, men det er ikke et must
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej- og Godt Nytår,
Kan det passe at bunden virker ret ubagt mår den kommer ud af ovnen?
Vh Sophie
Det oplever jeg ikke, den gør.
Men bagetider er altid vejl, da der kan være stor forskel på ovne, så måske skal den lige have 5 minutter mere i din ovn.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
hvis man ikke har en springform kan må så lave den i en almindelig bageform?
Ja, blot beklæd den med bagepapir, så den er nem at få ud af formen når den er frossen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave den med f.eks. bær eller ligende i stedet for daim?
Det er også lækkert, fx med rørte friske hindbær i parfaitcremen inden den fryses.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave den i en springform af silikone?
Det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skal man stadig bruge kageplasten? Eller er det noget man kan undvære?
Du kan godt undlade kageplast i en silikoneform.
Hej :)
Hvor ser den bare lækker ud! Jeg vil rigtig gerne lave den til min fødselsdag om lidt. Bliv dog lidt i tvivl. Skal det være alm. æggeblommer i isen eller pasteurisede?
jeg bruger friske danske øko æg, men gør endelig hvad du synes bedst om – det har jeg skrevet lidt om her: https://www.valdemarsro.dk/tag/aeg/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lavede den igår til fars dag hvor familien gik tur i Odense i de skønne vejr. Derefter tog vi hjem og spiste friske forårsruller og desserten var denne kage. Der blev kun efterladt ros fra store som små. Jeg pyntede med hakket daim og friske bær 🥰😍
Hvor er det dejligt at høre!
Det lyder som en skøn og hyggelig dag.
Kh Ann-Christine
Er vild med dine opskrifter. Kan du lave næringsindhold efter pr 100 gram og ikke efter portioner. Det vil være meget lettere. Har tit brug for kulhydrat pr 100 gram 😀
Hvor er det dejligt at høre ♡
Med hensyn til næringsindhold pr. 100g, vil den bedste måde være at veje den samlede portion og efterfølgende veje tallerkenen.
På den måde kan du også beregne portionen i g og være sikker på at målingen er korrekt.
Kh Ann-Christine
Kan man bytte vaniljestangen ud med vaniljesukker i stedet?
Ja, det kan du fint – læs mere her om mængder osv: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Hej Ann-Christine
Jeg tænkte på om, man ville kunne lave opskriften i mindre kager fx ved at komme dem i silikoneforme til muffins?
Også ville jeg samtidig høre dig, om du har en opskrift på de lækre franske Macarons?
Tak for gode opskrifter – du er min absolute go-to og dine kogebøger er mine madbibler herhjemme :)
Hej
Jeg kan kun tilslutte mig de positive beskeder det er en helt perfekt opskrift på daim islagkagen. Jeg har lavet den flere gange med et godt resultat. Bruger mange af dine opskrifter, også fint med dem der er en lille video til. De små Macarons opskrift?
Hej Charlotte
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter og bøger
Ja det kan du sagtens gøre.
Jeg har ikke lavet en opskrift her til Valdemarsro på Macarons endnu, men det vil jeg da lige notere at jeg skal have på et tidspunkt.
Kh Ann-Christine
Hej!
Er det muligt at lave bunden med noget andet? Er nemlig allergisk for de fleste nødder desværre.
På forhånd tak!
Mvh.
Silvia
Se gerne forslag til dette i kommentar længere oppe + i tips under opskriften.
Vær dog opmærksom på at der nok også er spor af nødder i Daim
Kh Ann-Christine
Så er jeg blevet sluppet løs i køkkenet, og har fået lov at lave en lækker fødselsdagskage til mig selv.
Lille lavpraktisk spørgsmål; Skal jeg dække springformen til når jeg putter den i fryseren(jeg har et låg)?
Glæder mig, tak for gode opskrifter:-)
Mikkel
Hej Mikkel,
Hvor dejligt! Rigtig god fornøjelse med kagen og god fødselsdag til dig
Ja, den skal gerne dækkes til.
Kh Ann-Christine
Det lyder bare så lækker, den vil jeg prøve en dag 😋
Er der et alternativ til nødder i bunden? Desværre er min kæreste ikke vild med nødder..
Den er super lækker.
Tja, du kan jo prøve med en klassisk cheesecake bund og erstatte mandler med ekstra digestive.
jeg synes dog det passer dog bedst med enten mandler eller hasselnødder til denne islagkage, men du kan jo eksperimentere med det :)
Kh AC
Tror du man kan bruge pistacienødder i stedet for hasselnødder? Har nemlig helt vildt mange, der snart skal bruges… :-)
Mvh Karin
Ja, det tror jeg bestemt vil være lækkert til isen :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet denne lækre islagkage og den smager helt fantastisk. Dine opskrifter er meget inspirerende og kan gå en køkken-klovn som mig, til at nyde at lave mad, plus det smager vildt godt.
Tak for en skøn online kogebog mm.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes ♡
Kh Ann-Christine
Den må prøves – men hvad det for lyserødt pynt du har brugt, det ser så fint ud :)
Chokoladekugler vendt i spiseligt kagestøv, du kan også bruge lakridskugler fra fx Bülow
Kh Ann-Christine
Jeg kan anbefale, at putte noget stærk kaffe i isen også. Det smager virkeligt lækkert.
Helt enig, det er også super lækkert
Kh Ann-Christine
Hvordan bliver isen når den ikke er kørt på ismaskine ?
Da det er en parfait – som ikke skal laves på ismaskine – bliver den super lækker og skøn.
Fyldig, cremet og helt uden iskrystaller
Kh Ann-Christine
Den lækreste islagkage jeg kender. Har lavet den mange gange og den fejler aldrig
Den kan varieres i en uendelighed… knuste marengskys, rutebiler, M&Ms… kun fantasien sætter grænsen.
Umm ser så lækker ud! Er det nødvendigt med kageplast?
Hej Ann-Christine. er meget glad for mange af dine opskrifter som jeg bruger til dagligt. Jeg har et spørgsmål om dine kager med hensyn til kondeseret mælk. Kan jeg fx erstatte piskefløde med kondeseret mælk i en chessecake mm.
Vh Stine
Mange tak, det er jeg glad for :)
Det kan du godt, men ikke 1:1, da den kondenserede mælk er sødere + at flødeskummet også bidrager med en luftighed til kagen. Så der skal justeres en del på sødmen i de andre ingredienser, så du må eksperimentere lidt med det :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du kan sætte bagepapir langs kanten :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er kagen på billedet lavet i en springform med en diameter på 20 cm? Da jeg forsøgte at lave marengsbunden fyldte den hele springformen op, det virkede som om der var for meget ‘dej’, men måske skal bunden være ret tyk inden isen kommer på
Ja, det er den, en høj springform på 20 cm. Passede det mon ikke også fint efter kagen kølede af?
Kh Ann-Christine