Persille Pesto


Persillepesto smager skønt som dip til gulerødder, agurker og andet grønt, på sandwich, på brød i stedet for smør, som dip eller som tilbehør til pasta.
Pesto med persille kan laves med både kruspersille og bredbladet persille. Den kan også varieres med andre frø, nødder og kerner i stedet for solsikkekerner.
Persillepesto kan holde sig i en uges tid på køl og hvis man laver store portioner, så kan det også sagtens fryses ned.
Prøv også: opskrift på klassisk pesto med basilikum >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Persillepesto
- 3 håndfulde persille, med stilk
- 30 g solsikkekerner
- 40 g parmesan
- sort peber, friskkværnet
- 0,50 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hak persille, solsikkekerner, parmesan, peber og hvidløg på et skærebræt med en skarp kniv.
Smag den lækre persillepesto til med salt, peber og olivenolie efter behov.
Opskriften giver ca 1 dl pesto
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Nøj, det lyder lækkert 😍
Men som i alle opskrifter bliver jeg i tvivl om håndfulde er før eller efter jeg hakker 😅
Hej Susanne
Mange tak :)
Det er før det hakkes – og det er jo et lidt unøjagtigt mål, hvilket er helt bevist, så du kan blot bruge lidt løseligt mængde alt efter hvad du har.
Smag endelig godt til og rigtig god fornøjelse med den
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man bruge en stavblender til at lave pestoen?
Ja sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Må jeg spørge dig til, hvor mange gram 3 håndfulde persille ca. svarer til?
For jeg kunne da godt tænke at lave lidt til vinteren, så det ikke bare er frossen persille det hele.
Det har jeg ikke beregnet vægt på, men du kan fint tage det lidt på slump
Kh Ann-Christine