Persille Pesto
Persillepesto smager skønt som dip til gulerødder, agurker og andet grønt, på sandwich, på brød i stedet for smør, som dip eller som tilbehør til pasta.
Pesto med persille kan laves med både kruspersille og bredbladet persille. Den kan også varieres med andre frø, nødder og kerner i stedet for solsikkekerner.
Persillepesto kan holde sig i en uges tid på køl og hvis man laver store portioner, så kan det også sagtens fryses ned.
Prøv også: opskrift på klassisk pesto med basilikum >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Persillepesto
- 3 håndfulde persille, med stilk
- 30 g solsikkekerner
- 40 g parmesan
- sort peber, friskkværnet
- 0,50 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hak persille, solsikkekerner, parmesan, peber og hvidløg på et skærebræt med en skarp kniv.
Smag den lækre persillepesto til med salt, peber og olivenolie efter behov.
Opskriften giver ca 1 dl pesto
Nøj, det lyder lækkert 😍
Men som i alle opskrifter bliver jeg i tvivl om håndfulde er før eller efter jeg hakker 😅
Hej Susanne
Mange tak :)
Det er før det hakkes – og det er jo et lidt unøjagtigt mål, hvilket er helt bevist, så du kan blot bruge lidt løseligt mængde alt efter hvad du har.
Smag endelig godt til og rigtig god fornøjelse med den
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan man bruge en stavblender til at lave pestoen?
Ja sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Må jeg spørge dig til, hvor mange gram 3 håndfulde persille ca. svarer til?
For jeg kunne da godt tænke at lave lidt til vinteren, så det ikke bare er frossen persille det hele.
Det har jeg ikke beregnet vægt på, men du kan fint tage det lidt på slump
Kh Ann-Christine
Hej,er fan af din pesto,- over den lidt tør og fryser ned i små klumper når der er for meget af en krydderurt i haven. Så kan den altid tyndes op med olie eller blandes med diverse ved brug.
Jeg har en anke mht dine opskrifter. Lavede din asiatiske oksekødssalat ( tror jeg den hed) og kom lidt galt afsted. Mine hænder må være større end dine for der kom alt for meget især mynte i for vores smag. Måske du kunne angive ca gram, – især hvor disse håndfulde F.eks krydderurter skal doseres korrekt i forhold til andre madvarer. Ellers tak for masser af god inspiration
Hej Tove
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen.
Mål på friske krydderurter i håndfulde er netop helt bevidst ‘løselige’ mål, da det er et spørgsmål om smag og behag hvor meget der skal til af de enkelte.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Er der ikke risiko for farlige jordbakterier i pestoen, når man bruger frisk persille og gemmer den i flere dage i køleskab?
Jeg skyller det rigtig grundigt og over flere gange – der er vel ikke større risiko ved persille end basilikum og andre urter :)
Kh Ann-Christine
Kan man bruge frossen persille ?
Tak for du deler alle dine fantastiske opskrifter 🙏
Det har jeg ikke forsøgt i denne, så det må komme an på en prøve :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
super lækker
Hvor mange kalorier er dette ca. ?
Hej Ann-Christine,
Er stor fan af din side – søger altid opskrifterne først herinde :)
Forleden lavede jeg pesto – Basilikum, Baba ganoush, humus – og så denne persillepesto. Alt blev super godt – undtagen persillepestoen! Konsistensen var helt gal – den blev nærmest sådan en tung klæg masse, og det hjalp ikke at hælde mere olie i – det flød nærmest ovenpå. De andre opskrifter har du opgivet andre mængder, her skriver du 100 gram persille – jeg kunne højest mase 50 gram ned i min minihakker – tror jeg brugte væsentligt mindre til basilikum-opskriften.
Er problemet mon at jeg har brugt mini-hakker? Synes tit blender kan være mere vanskelig – men ihvertfald, konsistensen blev ikke god – så indtil videre nøjes jeg med de andre, men ville da være fedt hvis du lige ved noget jeg har misset?
Men ihvertfald – tak for gode opskrifter :)
Mvh Christian
Hej Christian
Mange tak for din hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Jeg skal ikke kunne sige om det er minihakkeren der driller, men pestoen her har jeg laver jeg ofte som en mere tyk konsistens end basilikumspestoen. Mest fordi vi ofte har mere persille end basilikum herhjemme ;)
– Prøv evt blot at komme samme mængde persille i som du plejer til basilikumspesto og se om det rammer bedre din smag.
Skøn sommer til dig
Kh AC
skal man bruge samme mængde nødder, hvis man vil bruge mandler i stedet? og anbefaler du mandlerne med eller uden skal?
Ja, samme mængde og det kommer sig ikke så nøje – med eller uden skal ;)
Kh AC
Denne pesto på rugbrødschips med lidt parmaskinke er bare mums!!!
Lyder virkelig også skønt! :)
Hey tak! Fin opskrift. Jeg tilføjede cashews og citron, havde ikke lige nogen solsikkekerne. Mega lækkert på fusilli, perfekt pestopasta. Mange hilsener Pernille
Åh mums! Det lyder godt nok som et lækkert twist :)
Prøv at vende små nye kartofler i persillepestoen og server den til f.eks fisk. Det smager dejlig
Uhm, ja – og jeg glæder mig til at komme hjem til Danmark og små nye danske kartofler :)
Lækre opskrifter – altid godt at besøge din blog, hvis man er short of ideas…
Kan man lave pestoen to dage før (løs i aften til lør)?
Mvh Louisa
Hej Louisa,
Mange tak, det er dejligt at høre! :)
-og sagtens! Pestoen kan holde sig i 2-4 dage på køl og smagen bliver faktisk bare mere intens efter det har trukket lidt.
Hvis hvidløgssmagens skal holdes lidt i skak, så kom hvidløgsfed i kogende vand i 20 sekunder inden de kommes i pestoen. Det tager skarpheden
Kh Ann-Christine
hej Valdemarsro.
Det var lige sådan en opskrift jeg kiggede efter. Den hapser jeg. Har du prøvet at fryse pestoen? Vi har vandvittig mange lækre krydderurter i år, og kan næsten ikke holde ud at de lige om lidt er væk. Nipper lidt af dem hver dag. Og tænkte at jeg kunne lave en masse små portioner pesto til fryseren. Så får jeg da brugt noget af persillen.
kh. Anne
Ja, og det kan man sagtens. Jeg har hørt om flere som fryser pesto i isterningbakker. Top smart!
Er din pesto lavet af krus- eller bredbladet persille?
Denne er lavet på kruspersille, men bredbladet kan sagtens bruges
Tak :-)
mm, hvor ser den dejlig ud. Jeg elsker selv at bruge alternative former for dip. F.eks. Humus, som smager rigtig godt med Kims Havsalt chips :)
Ahhhh, det er selvfølgelig det jeg skal lave ud af al den persille jeg har lige nu! Tak for inspiration:-)
Uhh ja, hvis man har meget persille, så er det oplagt at lave en lækker portion af pestoen :)
Det bliver jeg nødt til at prøve! Det ser virkelig lækkert ud! :)
Og det er nemt, det er en fordel nogle gange :)
Hvor er det skønt! :) Er STOR fan af gulerodsstænger og dip. Kan også anbefale salsadip og humus (og fromaise frais med Kims’ holiday-di, hvis det skal gå rigtig stærkt, hihi)
Jeg elsker også humus, det er skønt som dip :)
Den bedste pesto er den med persille – ihvertfald hvis du spørger mig :-)
Enig. Eller … Ej, jeg kan faktisk ikke vælge. Er også vild med basilikum, ramsløg, og andre krydderurter. Eller hvis man putter soltørrede tomater i. Uhmmm!