Dadler og bacon
Dadler i baconsvøb er sen rigtig lækker.
Måske en lidt overset spansk tapas ret, men de søde saftige dadler i samspil med den salte røgede bacon er virkelig så überlækker sammen og en himmelsk mundfuld.
Server dem på tapasbordet, som en lækker snack til en drink eller en lille appetizer inden middagen.
Dadlerne kan forberedes i god tid, så stiller man blot dadler med bacon i køleskabet indtil de skal bages
Prøv også: flere opskrifter på tapas her >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 10 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dadler i Baconsvøb
- 10 medjool dadler
- 10 skiver bacon
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær 10 skiver tynd bacon og tag stenen ud af dadlen.
Rul et stykke bacon om hver dadel. Hæft sammen med en tandstik.
Sæt i ovnen i på et stykke bagepair i et ildfast fad og bag i 20 minutter eller til baconen er sprød og lækker ved ca 180 grader varmluft.
Skal de spises kolde?
Og hvis de laves dagen forinden, kan de så bages dagen inden eller skal det være på dagen?
De kan både spises varme og kolde – tag dem gerne ud af køleskabet 30-45 min inden servering, så de ikke er køleskabskolde.
De kan sagtens tilberedes dagen inden, eller gøres klar og bages lige inden servering, alt efter om du vil servere dem lune eller kolde.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Mange tak. Så hvis jeg gerne vil servere dem kolde, kan jeg sagtens bage dem dagen forinden? :-)
Ja, sagtens. De bliver lidt mere seje og bløde når de er kolde, og mister baconens sprødhed – men det smager altså super godt uanset :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine!
Er du sikker på du mener friske dadler, altså sådan lige plukket ned fra træet, friske?
Dét har jeg endnu tilgode at smage men, jeg vil da gerne anbefale udgaven med nænsomt tørrede, Iranske, økologiske dadler. Som jeg varmt kan anbefale. Udover friskheden, afviger den mikromalt fra ovenstående.
Største afvigelser ér, at jeg pandesteger mine.
Jeg glæder mig til at prøve opskriften med seriøst friske dadler.🥰
Med venlig hilsen
Det er de friskeste af dem man kan købe i Danmark ;)
– jeg har lige rettet til medjooldadler, som er dem jeg bruger. De smager vidunderligt til denne lille hapser!
God weekend
Kh Ann-Christine
Hvor køber man de dadler du nævner
Jeg køber dem i føtex, Kvickly eller SuperBrugsen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor længe kan de holde sig i køleskab/fryser?
De kan nok fint holde sig i en uges tid i køleskabet, men er bedst frisklavet
Kh Ann-Christine
Kan jeg godt lave dem dagen før og have dem klar i fryseren eller køleskabet uden det påvirker lækkerheden?😊
Vh Niné
Muslinger og bacon smurt med lidt sennep er også godt :-)
Kan de laves dagen før??? Hjælp tak
De kan godt samles, men smager dejligt når de er friskt tilberedt – prøv evt at lave en enkelt og se hvad du synes om dem dagen efter.
Kh AC
Kan de fryses ?
Bedste hilsen
Lise Due Kay
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så det må komme an på en prøve
Kh AC
Har du prøvet at komme en smuttet mandel i, det smager rigtig godt
Uhm, det kan jeg sagtens forestille mig, så det må prøves :)
Nu skal de prøves ?
Skal de være varme, lune eller kolde når de serveres?
Mvh Anette
Jeg synes de er allerlækrest når de er forholdsvis frisklavet, men de kan dog sagtens laves en time eller to før servering.
Kh AC
Hejsa – kan man evt. lave dem aftenen før man skal bruge dem og så varme dem dagen? Eller måske bare vikle bacon om dadlerne aftenen før uden at bage dem, så de blot skal sættes i ovnen dagen efter?
Hilsen Helle
Du kan sagtens forberede dem i forvejen – for at de bliver allerbedst, så vil jeg anbefale at bage dem lige inden servering
Min mor laver dem altid med en smuttet mandel indeni – så er der også lidt at “tygge” på, indeni den bløde daddel. Elsker det!
Tak for en virkelig fin blog!
Knus
Uhm, det er også dejligt. Det plejer vi at gøre når vi laver dadelkonfekt til jul – men det skal da også prøves i disse :)
Hjemme hos os kommes der en saltmandel i dadlen og derefter bacon om
Uhm, det lyder også dejligt!
Prøv næste gang at putte 1 hel grøn jalapendos i.. – Jeg plejer at bruge svesker men dadler kan sagtens bruges. En fantastisk smagsoplevelse.
Uhm, det lyder godt. Så kommer der lige endnu et smagselement ind i det søde, røgede og salte. Lækkert!
Nu ved jeg det ikke er jul ell lign, men kan også bruges til en lammesteg ect.
Køb en sprøjte og nål på apoteket, træk fløde ell fløde 13% op i sprøjten sæt nålen på og gi’ den en “overdosis” på de mest udsatte steder som bryst og lårbasserne.
Nu vil ingen nogensinde få et stk tørt kød og det eneste er at sovsen bliver extra , lækker og ´det er jo ikke det værste som kunne ske. Står du lige og vikl gemme sovsen så ned i fryseren med den log der er til kribenetter ell deller.
Mange sommer hilsner
Lone
Mange tak for tippet, Lone – det skal prøves :)
Kh Ann-Christine
De er også en yndlingstapas hos mig. Jeg plejer at bruge bresaola i stedet for bacon (og en smuttet mandel i midten). Det giver en mere intens saltsmag, som er mindre fed:-)
Jeg elsker bresaola og det var da en god ide at variere retten med den også :)
Tak for tippet!
Elsker dadler med bacon… På det seneste lavede jeg en Martha Stewart udgave, hvor jeg inden i dadlen også putter en lille skive tørret abrikos og et par pistacienødder. det giver lige lidt ekstra nuancer og struktur – og er superlækkert, omend lidt mere tidskrævende…
Uhm, det lyder godt nok super lækkert! Mange tak for tippet – det skal jeg prøve :)
Jeg har ikke smag dadler eller svesker med bacon. Vi spiser en lidt anden variant, bananer med bacon. Det giver også den søde og salte smag, som jeg forestiller mig dadler gør?
Bananer med bacon kan både, grilles, laves i ovnen eller på Racletten. Det lyder måske lidt spøjs men smager helt vidunderligt :-)
Hilsner fra Mie
Du har ret, det lyder lidt spøjst – men jo mere jeg tænker over det, jo bedre lyder det også. Jeg bliver i hvertfald nødt til at smage det og kan sagtens forestille mig at sødmen fra bananerne og den salte røgede bacon smager helt godt. Det må prøves :)
Jeg pensler dem altid med sød chili sauce inden de kommer i ovnen.
Det lyder også dejligt!
Uhm, det smager så godt. Jeg kan iøvrigt anbefale en sød chilisovs til. Det er sager.
Elsker chilisauce, så det skal da prøves :)
Elsker dem! Især med et stykke gorgonzola eller skimmelost gemt i dadlen – helt blød og varm, uhm, og et stænk akaciehonning hen over og et kværn peber.
– Anne
Uhmm, det lyder som en lækker deluxe variant – det skal prøves! :)
Årh ja, smager så lækkert! Det skal laves i weekenden som hyggeforret!
Har du ideer til et tapasbord? – Jeg skal snart have en god håndfuld tøser til fødselsdag, så inspiration søges ;)
Hej Isa,
Jeg vil gerne komme med flere gode bud, i løbet af den næste periode :)
Kh AC
Mhh de er på to do…
Plejer at lave en udgave med friske/frosne halve blommer fra haven. Det er så lækkert med det sur/søde modspil.
Fine billeder du har lagt op i forrige indlæg. Hvornår skal bogen udkomme?
Ha en god miniferie.
Kh.
Anne-Marie
Det lyder lækkert med blommer fra haven!
Mange tak, bogen udkommer til efteråret, slutningen af september eller oktober, forventer vi.
Og tak, vi stornyder det :)
Kh Ann-Christine
Vi er også helt vilde med dem, og så er det en snack som smager godt både lun og kold :-)
Jeg plejer dog at bage dem ved kun 100 grader og så i ca 3 timer, det synes jeg giver det bedste resultat.
Her når der aldrig at blive nogle kolde :) -men det lyder altså lækkert!
-og fint tip med langtidsbagning af dem
Uhmm lækkert! Min mor har altid lavet dem med svesker, hun er fra England er der hedder det ‘Devil on a Horseback’:-)
Jeg bliver virkelig nødt til at prøve den variant snart :)
Hos os er de bestemt ikke oversete. Vi spiser dem jævnligt som snacks og serverer gerne en sveskeudgave til svinekød sammen æblekompot med peberrod. Det er også guf.
Jeg kan huske dengang, hvor folk blev forskrækkede over at få dem i munden, da de forventede en cocktailpølse. Heldigvis er dadeludgaven den mest almindelige nu.
Nøj, det lyder også super dejligt :) -og ja, jeg husker godt cocktailpølse/bacon varianten også ;)
Mums de smager bare SÅ godt!!
Kommer du ikke med flere ideer til tapasbordet? ;-)
Jo, det vil jeg da bestemt gerne komme med flere bud til
Klokken er lige nu 9.02 og jeg har SÅ meget lyst til at lave sådan nogle vildt lækre bacondadler – uhm de smager for godt altså! Tak for reminderen AC og rigtig dejlig weekend!
Kh maria
Jeg kunne også godt lige snuppe sådan en hapser ;)
Rigtig dejlig weekend til dig, Maria
Kh Ann-Christine
Uh, det er også en af mine yndlingssnacks! Smager fantastisk og er nemt at lave til mange :-)
Det er nemlig så nemt, og altid et hit :)
Det smager så himmelsk!
Helt vildt :)
De ser lækre ud :o)
Jeg plejer at lave dem med svesker, hvor jeg så også kommer lidt gedeost i svesken, inden jeg ruller bacon om. Det er også rigtig lækkert!
Rigtig god weekend!
Hej Louise,
Uhm, det lyder altså også virkelig dejligt med svesker og gedeost! Det må vi prøve :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Prøv at komme gorgonzola i dadlen, og så bacon omkring mums ?
Dét er jeg også vild med :) – er testet ;)
Kh AC