Dadelkonfekt
Dadelkonfekt er et helt fast indslag i min konfektskål hvert år.
Det er helt enkelt, det er super nemt at lave, det er naturlig og lækker konfekt og så smager de bare helt forrygende. Kombinationen af saftige søde dadler, den lidt bitre valnød eller pecannød og aromatisk mørk chokolade er bare slet ikke så tosset.
Jeg bruger ofte de lækre store og ekstra smagsfyldte medjool dadler til fyldte dadler, for så bliver det altså ekstra godt.
Prøv også: min opskrift på dadelkugler >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dadelkonfekt
- 20 medjool dadler
- 20 valnødder
- 200 g mørk chokolade
- 40 g marcipan
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær et snit i dadlerne og tag stenene ud.
Kom en valnøddekerne i midten af dadlen og et stykke marcipan, luk sammen og overtræk med tempereret mørk chokolade.
Drys den overtrukne dadelkonfekt med hakkede valnødder inden chokoladen størkner.
Hvordan får du så fin og blank overflade? Mine ligner ærlig talt små klumper af noget, der ikke skal spises… de er bare ikke så delikate at se på som dine?
Den blanke overflade får jeg ved at temperere chokoladen efter denne fremgangsmåde
– det kan dog indimellem kikse, så chokoladen ikke bliver så flot blank og så er det et godt trick at pensle med en smule spiseligt guldstøv (kan købes i specialbutikker)
Kh AC
Saltede mandler (2 stk. i en af de stor medjool) er altså også godt :-)
Uhhm, ja, det er jeg også vild med ♡
Kh AC
Jeg laver altid dadelkonfekt med lidt marcipan indeni og enten pecan eller mandelspilit ovenpå.
Her er det heller ikke en børnefavorit, men så er der så mange flere til mig ? God idé med kuglerne, det må jeg prøve.
Det er så lækkert og jeg har lige fået endnu et tip i dag til en udvidelse ala snickers – som snart skal testes :)
Jeg elsker at putte peanutbutter eller cashewbutter i dadlerne, lukke dem sammen og så overtrække dem med mørk chokolade (evt. chokolade med smag – mint er altid godt).
Uhmm, kunne godt lige forestille med at en crunchy peanutbutter med et strejf af salt ville hitte stort herhjemme også :)
Uhm det ser lækkkert ud. Hvilken god mørk chokolade kan du anbefale til overtræk af dadlerne ?
Jeg har brugt Valhrona 66 % – den er god og alsidig til både kager og konfekt :)
Er det bare mig, eller er disse ikke med pecannødder? – det ligner det ihvertfald på billedet :-)
Jo, du har da helt ret! Jeg må have favoritiseret valnødder lige rigeligt, da jeg skrev indlægget for et par timer siden, med tanker om dem vi lavede med valnødder i går ;) Billederne er fra tidligere på ugen i sidste uge, så det snød mig lidt – har lige opdateret :)
Dadler er generelt vanvittig lækkert, og når de så kombineres med mørk chokolade, går det helt galt for mig. :-) Jeg er stor fan, og har været det i mange år efterhånden.
Det er en vinderkombination :)
Dadelkonfekt er bare den ultimativt bedste julekonfekt og kan øvrigt spises hele året;-)
Helt enig! Det er altid godt :)