Marcipan muffins
Her er min basis opskrift på cupcakes med marcipan.
Det er sådan en dejlig opskrift blot at bage og nyde i al sin enkelthed og så er den skøn som base for fx at fylde lidt bær, frugt i tern eller krydderier i dejen. Den kan varieres i det uendelige. Den kan tilsættes et ordentligt skud grofthakket chokolade, små stykker finsk lakrids eller den kan gøres julet med kanel og kardemomme.
Krummen er saftig og lækker og det er bare altid et sikkert hit!
Prøv også: alle mine opskrifter på muffins og cupcakes >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marcipan Muffins
- 150 g marcipan, revet
- 125 g smør, stuetemperet
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Frostning og pynt
- 200 g smør, stuetempereret
- 200 g flormelis
- 200 g naturel flødeost
- 1 spsk krymmel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom marcipan, smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk, til det er helt ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den godt sammen.
Fyld dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-19 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle helt af på en rist, inden de pyntes med frosting.
Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Pisk derefter hurtigt flødeost i og fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Pynt kagerne med frosting og drys til sidst krymmel over.
Hej
Jeg drømmer lidt om at tilsætte blåbær- Hvornår tilsætter du blåbær? Og friske eller frostne?
Glæder mig til at prøve opskriften :)
mvh Katrine
Hej Katrine
Det kan du fint gøre. jeg tilsætter dem til sidst, hvor jeg blot drysser dem i den færdige dej og man kan både bruge friske og frosne.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej ann- Christine
Jeg nyder virkelig dine mange lækre opskrifter og har købt din kogebog med aftensmads retter.
Både min kæreste og vores venner nyder godt af de retter der bliver fremstillet, og dine muffins, pølsehorn og kanelsnegle forsvinder ligeså hurtigt som de bliver færdige i ovnen.
1000 tak
Mvh Louise
Hej Louise
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for!
Rigtig god fornøjelse med kogebogen også :)
Kh Ann-Christine
Hvilen smør bruger du? Saltet eller usaltet? Jeg synes nogen gange at saltet kommer til at smage af det, men jeg ved ikke om det er anderledes når der også skal ost i?
Jeg bruger altid saltet smør, medmindre jeg specifikt skriver andet, som fx ved gateau marcel
Den salte smag fremhæver så fint sødmen i bagværket, så jeg synes det bliver ekstra godt.
Kh Ann-Christine
Jeg synes at den bliver meget tør. Jeg tænker en smule mælk i vil gøre den lettere og den hæve nemmere;-)
Det kommer nok an på hvilken marcipan man bruger, jeg synes mængderne passer perfekt :)
Kh Ann-Christine
Tak for opskriften:) Skal de opbevares i en småkagedåse eller lignende, hvis de bages dagen før?
Jeg opbevarer dem lufttæt, uden frosting i en lukket beholder eller pose ved stuetemperatur – og med frosting i køleskab.
Kh Ann-Christine
Hej !
Kan jeg lave frosting klar og opbevare i køleskab til brug dagen efter ?
Mvh Conny
Hej Conny,
Ja, det kan du fint. Tag den ud lidt før den skal bruges og rør den igennem igen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Åh du har så mange lækker opskrifter.
Kan de bages dagen før uden at blive træls. ?
Det kan de sagtens :)
– og tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre!
Kh AC
De smager rigtig godt – tak for mange gode opskrifter!
Hvor er det dejligt at høre, tak for din søde hilsen♡
Kh AC
Du skriver man kan putte chokolade i denne, men er det som hakket eller smeltet du ville gøre, og i så fald hvor meget
Jeg er så “heldig” at det er min datters tur til at have kage med i denne uge, og dagen falder tilfældigvis også på deres sidste skoledag inden jul, så det måtte godt være noget julet. Sidst havde min datter “dine” chokolademuffins med, og de var vildt begejstrede. Så jeg må vel holde standarden lidt. mon denne opskrift kan leve op til det
Så er det bare om den skal være helt enkelt eller spices op med enten lidt krydderier eller chokolade…
Eller dine Æblemuffins er mere julede
Rigtig glædelig jul
Hvor er det skønt at høre – og disse muffins er virkelig lækre, så dem kan jeg varmt anbefale.
jeg ville komme hele stykker grofthakket chokolade i, og du kan fint supplere op med kanel, lidt kardemomme og evt en knivspids stødte nelliker – så er det perfekt julet ♡
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Lækre muffins. Har bagt dem x flere. Det smager lidt af makron muffins. Rigtige dejlige
skønt at høre :)
Hej Ann-Christine
Må lige sige tusind tak for denne super opskrift! Har lige bagt dem for tredje gang;-) Min søn har haft dem med i børnehave til 5 års fødselsdag, og har bestilt dem igen til børnefødselsdag i dag;-)
kh Helene
Hej Helene,
Skønt! Det er jeg glad for at høre – og tillykke med din søn
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Hvordan bliver de hvis de bages dagen før? Bliver de tørre?
Skal have lidt med i børnehaven når mindstetrolden bliver 3 år på onsdag, og er nød til at lave dem tirsdag aften.
Kh Sarah
Hej Sarah,
Marcipanen gør at de bliver ved med at være dejligt fugtige og lækre.
Rigtigt stort tillykke med ham på onsdag
Kh Ann-Christine
Super, så er det dem der bliver bagt, og det bliver med gul glasur, for knægtens eneste ønske er gul kage :), spørger man ham om han skal have gaver, siger han “Nej tak mor – bare gul kage ” …..
Kh Sarah
Hvor er det sødt! Den der uspolerede uskyldighed, hvor alt man drømmer om til ens fødselsdag er en gul kage.
Ja det må være skønt med en så ubekymret tilgang til det hele :)
Har fulgt din side meget og afprøvet en del opskrifter, mest brød og aftensmad og altid med succes ;)
Nu er det bagningen je skal prøve kræfter med og håber du kan hjælpe en bage novice med et par spørsmål. 1. Hvordan laver man den lækre frosting der er på disse muffins. Altså blandingen.. Og 2 hvis man propper rabarber i, skal det så være i tern eller hvordan gør man lige?? Har planer om at de skal med i børnehave på mandag til 4-års fødselsdag ;))
Hej Camilla,
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen.
Jeg har faktisk rabarbervarianten her: http://www.valdemarsro.dk/rabarbermuffins/
Jeg skærer dem bare i ret små tern, og vender dem i lidt mel inden de kommes i dejen. Den frostning jeg har lavet på billedet her er Philidelphia neutral rørt med flormelis til smagen er som ønsket. Jeg har dog lyttet mig lidt til at en del børn foretrækker glasur og så ville jeg blande flormelis med vand til en meget tyk glasur og smøre på. Jeg er blevet super glad for at komme frysetørret hindbærpulver i glasur. Det smager fantastisk, er naturligt og giver den smukkeste farve.
God fornøjelse og god fødselsdagsfest
Ih, der er en herhjemme, der bliver rigtig glad. Min Hr. Kæreste elsker muffins (eller alt bagværk egentlig), og han elsker marcipan. Det må helt klart prøves! Måske jeg også skulle bruge nogle af de hindbær, der ligger i fryseren efter sommerens høst…
Tak for opskriften! :-)
Jeg synes det lyder som en fantastisk ide med hindbær!
Hindbær og marcipan. Uhmm :)
Jeg lavede en brombærversion i dag på basisopskriften! Det kan godt anbefales :)
Uhmm, brombær ♥
Jeg kender det i hvert fald godt. Sådan en kage har jeg også, og det er en chokoladekage. Den kan gå til alt fra muffins, til romkugler og lagdelt kage med fyld. Det gør, at man kan improvisere og lege lidt med at variere, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Den slags kager er nogle af de sjoveste at bage :)
Uhm, din chokoladekage lyder også som et stort hit!
Dette indlæg og denne opskrift er begge fantastiske udtryk for noget, jeg længe har haft lyst til at skrive til dig, Ann-Christine. Der er altså en integritet og no-nonsense attitude over din tilgang og formidling, samtidig med at der altid er inspiration i toppen af lækkerhedsbarometeret, både på billed- og tekstsiden. Det er noget som jeg sætter meget højt – at man fornemmer ægtheden ved mennesket bag. Jeg har jo fulgt dig fra Valdemarsro spæde start og du har altid haft de kvaliteter – det store ér, at du har bevaret dem! Ja, det var egentlig bare det … og så god weekend :-)
P.S. din marcipanmuffinopskrift ligner forresten endnu en “keeper” ..
Kære et cetera,
Tusind tak for dine søde og hjertevarme komplimenter! Det gør mig rigtig glad. Og selvom ens blog jo naturligt ændrer sig løbende og udvikler sig i takt med ens liv og interesser, så er det virkelig fedt at du stadig fornemmer de samme kvaliteter, som fra start. Det er jeg virkelig glad for. -i det hele taget, så er det altså ret skønt at have fulgtes og holdt ved i så mange år.
Jeg håber din weekend var skøn!
Kh Ann-Christine
Mmmm de lyder lækre og jeg elsker marcipan, så de skal helt sikkert prøves i løbet af ugen ;-)
Det lyder som en dejlig ide :) God fornøjelse
Uhh de ser gode ud. Måske man skulle bage et batch kager i denne weekend. :D
det synes jeg virkelig lyder som en glimrende ide :)