Culottesteg
Sådan en lækker rosastegt culottesteg er altså virkelig god mad og perfekt til alt fra sommergrillaftener og til efterårs- og vintermenuen.
Der er virkelig også meget kød i sådan en sag og når vi bare er os fire og der er culottesteg på festmenuen – så plejer vi gerne at have omkring en halv steg tilbage til dagen efter, som er perfekt til lækre banh mi burgere, sandwich ala min flæskestegssandwich eller blot som pålæg, hvor det jo faktisk sagtens kan fryses ned, skåret i tynde skiver. Klar til madpakker og gode frokoster.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Culottesteg
- 1 culottesteg, 1,3-1,5 kg
- 3 fed hvidløg
- 3 stængler frisk rosmarin
- 2 spsk flagesalt
- 4 peberkorn
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tag culottestegen ud af køleskabet. Dup den godt af med køkkenrulle for kødsaft og lad den tempere på køkkenbordet.
Fjern sener fra undersiden af culotten med en skarp kniv og rids fedtet øverst på culotten i tern – sørg for ikke at skære gennem kødet, men blot lige gennem fedtet og ned til kødet.
Kom rosmarinnåle, salt, peberkorn og hvidløg i en morter og stød det sammen til en smuk grøn rosmarinsalt, som gnides godt ind i de ridsede fedttern på culottestegen.
På grill
Varm kullene i en grillstarter og fordel derefter de varme kul i hver side af en kuglegrill. Grill culottestegen ved indirekte varme på en rist.
Intervalstegning:
- grill i 20 minutter.
- hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
- grill igen i 20 minutter. (se evt tip med stegetermometer og temperatur)
Tag culotten ud og lad den hvile på et skærebræt i cirka 15 minutter, dækket med et rent klæde og skær den derefter ud.
I ovnen
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Intervalstegning:
- ovn i 20 minutter.
- hvile på køkkenbordet i 20 minutter.
- ovn i 20 minutter. (se evt tip med stegetermometer og temperatur)
Tag culotten ud og lad den hvile i fadet i cirka 15 minutter, dækket med et rent klæde og skær den derefter ud.
Udskæring af culottesteg
På mine billeder her, har jeg først skåret skiver af den spidse ende af culottestegen. Man kan se at jeg faktisk godt lige kan skære en skive mere og derefter vender jeg stegen en halv omgang og skærer på den anden led.
TIP – Stegetermometer
Vi bruger ikke selv et stegetermometer, når vi steger culottesteg. Men hvis man har en mindre eller større steg end vores – eller gerne vil være helt på den sikre side, så kan man bruge sådan et.
Her skal temperaturen være på 56-57 grader (endelig ikke mere), når culottestegen tages af grillen eller ud af ovnen i det sidste interval.
Opskriften er til 6-8 personer
Hej😊
De 20 min stegen hviler mellem de to intervaller i ovnen, skal den da være tildækket med stanniol?
Ja, det kan man fint – eller sætte en stor skål over.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lavede kalveculotte til gæster, efter din opskrift i går. Den blev helt perfekt, selvom den kun vejede 1 kg. Så tiden 20+20+20 passer også på en mindre steg. Tak 👍
Serverede krydderkartofler i airfryer til + bearnaisesovs. 😋
Hej Ruth
Hvor er det dejligt at høre og hvor lyder det som en lækker menu!
Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for :)
God weekend
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
helt ok, tak for svar
vh Olav
Hej igen
Det er stadig den ovennævnte fest der er på tapetet og vi er jo flere kokke/arrangører.
Ved du om ovennævnte øvelse(stege culotten i ovnen om formiddagen og derefter lade den hvile og give den de sidste 20 minutter lige før spisetid ca 7 timer senere?)
kan gøres med en oksemørbrad?
Som du måske kan læse er jeg ikke den store kød-conniseur, jeg håber du har tålmodighed.
vh Olav
Hej Olav,
det er så fint du spørger, men jeg må desværre være dig svar skyldig da jeg ikke har testet det :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
jeg har netop tilmeldt mig Valdemarsro. Det er der en ganske bestemt årsag til.
Vi skal afholde en større familie tam tam og vil servere culotte som en del af menuen.
Kan jeg stege culotten i ovnen om formiddagen og derefter lade den hvile og give den de sidste 20 minutter lige før spisetid ca 7 timer senere?
eller kan jeg stege den færdig om formiddagen og varme den op 7 timer senere?
eller er der en helt anden måde eller for den sags skyld andet kød der er mere velegnet til den øvelse?
vh Olav
Hej Olav
Så dejligt du har lyst til at være medlem af Valdemarsro Premium, det håber jeg du får meget glæde af :)
Jeg har ikke selv testet det – men jeg ved at man kan lykkedes med at tilberede stegen næsten færdig (meget rosa), og så stege den hurtigt af ved høj varme – meget gerne på grill – lige inden serveringen. Så får stegen både stegeskorpe, bliver varm/lun, og bliver ikke tør. Det skal endelig blot være en hurtig afstegning på alle sider, så den ikke bliver tør.
Rigtig god fornøjelse med festen :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tusind tak for svar, det prøver vi!
Hej
Vi har fået en kalveculotte foræret på ca. 1,7 kg og vil gerne lave den i aften, men vi er ikke særlig vilde med rødt eller rosa kød! Kan det gå alligevel at lave sådan en steg uden at ødelægge den og hvilke stegetider og evt. temperatur vil du da anbefale? Og rigtig godt nytår 🎉🥂
Vh Charlotte
Hej Charlotte
Jeg ville selv synes det var så ærgeligt at den ikke er stegt rosa, så jeg er nok desværre ikke helt den rigtige at spørge.
Men du kan prøve med 25-20-23 og lade den hvile derefter i 20 minutter – og se om det ikke lander et fornuftigt sted, hvor den er mør og blot ganske, ganske let rosa.
Jeg krydser fingre for at den bliver lige som I kan lide den bedst :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej igen
Jeg fulgte dine stegetider og kødet blev en succes hos store og små og kun en smule rosa – tak 🙏🏽🤩
Så dejligt! Det er jeg glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Jeg har prøvet denne tilberedning en gang før, og den er super lækker!
Jeg skal lave den igen, men nu i en ovn hvor varmluft ikke virker i. Kan dette mon lade sig gøre?
Hej Nanna,
Mange tak, og det kan du fint.
Jeg har skrevet om grader i varmluft vs alm ovn her: https://www.valdemarsro.dk/ofte-stillede-spoergsmaal-til-valdemarsro-opskrifter/
Rigtig god fornøjelse og godt nytår :)
Kh Ann-Christine
Kan man komme culottestegen i en stegepose ? Og hvis man kan skal man ændre noget?
Jeg har ikke prøvet det, så skal ikke helt kunne sige det – men mon ikke du fint kan det
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Har lige et spørgsmål mere. Min steg er lille på 1 kg hvilke stege”tal” vil du give den?
Se gerne tip med stegetermometeret i opskriften :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg har købt sådan et fad hvor der hører en rist i bunden til. Ville det være godt at lægge steget på risten? Eller har du bare lagt det direkte i et fad?
Hej Lena
Når jeg bruger det fad med rist, så lægger jeg stegen på risten
Kh Ann-Christine
Tusind tak for dit gode svar, jeg tror jeg vil bestille stegen udefra ;)
Jeg har stegt frikadeller, op over begge ører nu, og kommet dem lune i fryseren, som du anbefalede.
Hvad er forskellen, om de kommer kolde eller lune i fryseren?
Og hvis jeg også lige må spørge; Vil du anbefale mig, at tage frikadellerne op, så de når at tø, inden de kommer i ovnen, eller er det lige så godt at komme dem frosne i ovnen?
Med venlig hilsen Suffía
Prøv evt at at tage en enkelt frikadelle op og tø den op + en direkte fra frys og bag dem i ovnen, hvis du på et tidspunkt har ovnen i gang til andet formål. Så kan du testsmage og se hvad du synes fungere bedst for dig.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal holde stor rund fødselsdags fest 1.okt., hvor jeg har tænkt på at servere buffé. Bl.a frikadeller og kartoffelsalat, her fra din blog, jeg har stor tiltro til dine opskrifter, og er endnu ikke er blevet skuffet over dine :)
Jeg overvejer, at lave denne coulottesteg, at tilberede den og skære den i skiver for siden at fryse den.
Hvad er din erfaring, med at fryse?
Hvor lang tid inden, kan jeg starte med at lave både frikadeller og steg?
På forhånd tak, og tak for en troværdig blog/hjemmeside :)
Hej Suffia
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Jeg har ikke testet frysning af culottesteg skåret i skiver, så det vil jeg anbefale at teste af forinden, så du kan se om resultatet er som du ønsker. Frikadeller kan du fint fryse og varme igen inden servering. Frys dem gerne når de er helt frisktlavede og stadig lidt lune.
God fornøjelse med forberedelserne og med festen :)
Kh Ann-Christine
Hej,
Hvad vil du anbefale som tilbehør til culottesteg, til gæster?
På forhånd tak
Jeg ville fx vælge knuste kartofler eller hasselbach kartofler + 1-2 af disse opskrifter på salat Der er mange skønne at ælge imellem.
Du kan også lave en kold bearnaise og evt lidt koldhævede flutes
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Godt nytår! :-)
Jeg ville bare sige, at jeg har brugt din julebog flittigt denne december; du var med ved bordet både i vores andesteg, vores brunede kartofler, vores skønne honningkager, vores eggnog og vores andeburgere næste dag. Vi har også serveret din citrontærte i juledagene. Og i går, nytårsaften, var du så også med i denne her super lækre culotte som bare blev perfekt – for ikke at nævne din chokolademousse som bliver så god hver gang!
Jeg er kæmpe fan.
Mange hilsner Maya
Hej Maya
Mange tusind tak for din søde hilsen. Det er jeg virkelig glad for at høre!
Det lyder som et virkelig lækkert mad i juletiden og det gør mig rigtig glad, at du har glæde af mine opskrifter ♡
Rigtig godt nytår!
Kh Ann-Christine
Tak for dine dejlige opskrifter.
Men stegen skal da kun drejes en kvart omgang, dvs 90 grader, ikke en halv omgang, som er 180 grader?
Din tunmousse er et kæmpe hit her hos os.
Hej Ann-Christine
Jeg har en okse culotte på 2,5 kg fra et skotsk højlands kvæg. Hvor lange intervaller tænker du med sådan en basse?
Mvh Mai Britt
Hej Mai Britt
jeg har ikke testet præcist med den størrelse steg, men jeg ville bruge stegetermometer, og umiddelbart forlænge intervallerne til 30-30-30 og skal den have længere tid, så sætte minutter ekstra på til temperaturen er perfekt. Husk endelig at temperaturen stiger yderligere når den hviler tilsidst.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Jeg spiser ikke rosa eller rødt kød. En del af stegen må gerne vær lidt mere stegt. Hvor neget længere i ovn?
Jeg ville bruge stegetermomenter og lande på en temperatur på 59-60 grader og derefter lade den hvile i 10 minutter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hey
Jeg skal lave culottesteg med flødekartofler í aften. Hvilken salat vil du lave til??
Vh Jeanette
Der er masser af gode bud på salater her, men lige her i august ville jeg selv vælge den med spidskål og blommer.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, jeg ville høre om det også er muligt at bruge opskriften til en kalveculotte?
Ja den skal nok blot have lidt kortere tid, hvis den er mindre, jeg vil gå med 15-15-15 og evt 5-10 ekstra derefter hvis den er for rød (brug et termometer)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
jeg har en okse culotte på 1.9 kg hvad tid vil du give den i interval stegning.? og temperatur? mvh kim
Jeg vil anbefale stegetermometer (se temperatur i opskriften) og nok satse på 25-20-25.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift! :-) Steger du culottestegen et par minutter på hver side på panden, inden du sætter den i ovnen? Eller undlader du helt at bruge panden? :)
Hej Rose
Jeg gør helt som beskrevet i opskriften ;) – så nej, jeg bruger ikke panden :)
God fornøjelse
Kh AC
hej Anne-Christine
jeg har en skinke culotte fra vores egen skovgris.
vægt ca.1,6 kg.
vil gerne tilberede den i stegesoen til en temp. på ca. 60 grader
den bliver sprængt dagen før.
jeg tænker tre timer v. 150 grader ell. til temp. rammer 60 grader
men jeg er lidt usikker.
i øvrigt tak for en rigtigt fin hjemmeside. bruger altid dig som reference.
med venlig hilsen
preben 1961.( det lyder bedrede end 59 år)
Hej Preben
Mange tak for din hilsen, det er dejligt at høre du har glæde af mine opskrifter.
Jeg har ikke prøvet at lave en sprængt skinkeculotte, men det lyder da super lækkert og umiddelbart ville jeg vælge at gå med forsøget som du har beskrevet det her.
Rigtig god fornøjelse med middagen
Kh AC
Lyder mega godt, den vil jeg prøve i morgen ☺️ Hvis du nu lavede denne med dine hasselbagte kartofler til, hvad ville du så servere af grønt? ?
Hej Patricia,
Der er mange skønne grønne muligheder, så endelig bare gå på opdagelse i mine opskrifter på salat
Der er en masse af de øverste på siden der er spot on til sæsonen lige nu og som vil være skønne til.
Kh AC
Hej.
Jeg har 2 stege på ca 1.5 kg hver. Hvordan skal de steges ? Stadig 20-20-20?
Vh Sine
Ja, det plejer jeg at gøre. God fornøjelse
Kh AC
Også med to stege i ovnen på én gang? Eller skal de så have dobbelt tid?
På forhånd tak!
Vh Line
To culottestege på 1,3-1,5 kg hver skal samlet set have samme tid i ovnen, som en steg.
De skal ikke have dobbelt så lang tid.
Byt eventuelt rundt på dem, så de skifter side mellem hver stegning.
Tusind tak!🌸
Kh Line
Vil lige høre: når i intervalsteger culotte i ovn bliver den så brun eller skal den brunes først. Hvilken ribbe sættes den i. Og hvad med sovs – hvis man godt kan lide det – kan man komme vand i bradepande…
Venlige hilsner
Helene Willumsen
Hej Helene
Den bliver flot brun og skal ikke brunes først.
Hvis du gerne vil have sauce til, så kan du komme en rist på bradepanden, som stegen lægges på og vand i bradepanden. Du kan jo evt komme løg, persillekviste, rosmarin, hvidløg eller hvad du har af grønt, der evt er blevet lidt kedeligt at spise som det er, i bradepanden til at give ekstra smag til saucen også.
Kh AC
tusind tak for svar. Fedt jeg kan lave sovs – bruger optøet oksekødssuppe, med grøntsagerne siet fra, i fad under steg og jævner så med lidt maizena og så en anelse kulør. Dertil sukkerglacerede perleløg, hvidløgssmør med basilikum, grønne ærter og nye kartofler.
Får gæster i aften til culotte. Jeg prøver at sætte den i midterste ribbe….
Mange hilsner fra Helene
Uhm, det lyder skønt! God fornøjelse
Kh AC
Skal den på en rist eller i et fad?
Jeg sætter den på en rist over et fad, men uanset, så fungere begge dele lige fint.
Kh AC
Tak :) Det er en super opskrift.
Bedste bedste opskrift. Mørt, saftigt samt knasende svær?
Så dejligt at høre :)
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man tilberede stegen dagen før, og hvis ja, er der nogen forskel i den fremgangsmåde og hvad gør du dagen efter inden den skal serveres?
Jeg ville tilberede den dagen før hvis den skal serveres kold i helt tynde skiver eller fx bruges til vitello tunnato.
Skal den serveres varm, så ville jeg gøre det lige inden servering.
Kh AC
Hej står med en Cuvettesteg kan jeg stege den på samme måde som en culotte steg den er 1.8 kg så tænker 20.20.20 og så smidee jeg et stege termometer i til sldst
Ja, det vil jeg tro du fint kan gøre. Der kan være lidt mere fedt og bindevæv marmorering i cuvette, som gør at den kan risikere at blive lidt ‘sej’ ift culotte, men jeg har selv forsøgt mig med intervalstegning af cuvette med fint resultat et par gange :)
Kh AC
Bruner du stegen inden den kommer i ovnen?
Nej, det synes jeg ikke er nødvendigt.
Kh AC
Hej.
Skal stegen være tildækket når den hviler? Og skal der vand under den i ovnen?
Knus
Cecilie
Hej Cecilie,
Jeg plejer højest at dække den med et rent klæde mens den hviler og kommer ikke vand i bunden af fadet, men det kommer nok an på hvilket fad der bruges.
Kh AC
Kan jeg bruge samme opskrift med en højrebs steg?
Det har jeg ikke forsøgt mig med … så det må komme an på en prøve.
Hej
Tak for fantastiske opskrifter her på bloggen. Jeg har selv brugt flere af dem med stor succes. Vi skal have gæster i næste uge og overvejer at lave culottestegen…men hvad med sauce? Jeg er ikke selv et sovsemenneske, men min mand er og måske mine gæster også er. Bliver det ikke for tørt hvis den blot serveres med råstegte kartofler og en grøn salat? Hvad plejer du at gøre?
Godt spørgsmål! Jeg har faktisk netop lavet et lille saucekapitel til min kommende bog, men har samtidig opdaget at jeg jo nemlig ikke har så mange saucer her på Valdemarsro. Det må jeg få gjort lidt ved. Jeg ved dog ikke helt om jeg når det til næste uge, men ellers er der jo den gode bearnaise og så synes jeg selv det er lækkert med et par forskellige kryddersmør, som alternativ til sauce og til brød
Kh AC
Det virkede bare! Super nemt, super lækkert, tak :)
Så skønt at høre :)
Skal man kun sætte den ind i 20 min ud 20 ind igen 20 også er den klar til udskærening så den ca skal have 40 min i ovnen kun ? En steg på 1,2 kg ? tænker det var ikke længe.
Ja, det er sådan jeg gør :)
Den steger netop videre, mens den hviler i 20 minutter, hvilket forkorter den traditionelle stegetid, og giver ekstra mørt kød.
Brug gerne et stegetermometer, hvis du gerne vil være på den sikre side – det kan måske være meget rart første gang du prøver opskriften af.
God fornøjelse
Kh AC
Tak for hurigt svar jeg skal have svigerfamilien på besøg i aften .. og håber den bliver som du og andre gir udtryk for. De elsker lækkert kød i denne familie ☺️
Skal den sættes i ildfast fad ?? Med eller uden vand … står egentlig og klar gøre den nu, men aner ikke hvodan den skal ligge ? Vh Eline
Jeg sætter den på et ovnfast fad med en lille rist på – men det kan sagtens sættes i et alm ovnfast fad og uden vand.
God fornøjelse
Kh AC
Tak for god opskrift, brugt nu for anden gang?
Skønt at høre! Tak for din tilbagemelding på opskriften :)
Hej Ann-Christine
Jeg skal medbringe kød til en lille “sammenskudsmiddag”. Kan jeg evt. “forstege” hjemme og så gi’ stegen de sidste 20 minutter når jeg når frem?
MVH Bettina
Det har jeg faktisk aldrig prøvet af, så det skal jeg ikke kunne sige …
Kh AC
Hej og rigtig godt nytår :)
Jeg havde fået en culottesteg på 1kg. Vi er ikke de store kødspisere og tilbereder næsten aldrig stege. Det er mest hakketkød og kylling vi bruger.
Men i går havde jeg besluttet at vi skulle have stegen. Jeg faldt over denne opskrift. Og da jeg flere gange har brugt opskrifter fra din side med succes, så tænkte jeg, at det kun ville blive godt :)
Vi gav den 20-20-15-15 og den blev helt perfekt ? Tak for opskriften! Vi spiste med en lækker salat af snittet hvidkål, grønkålschips, granatæble, avocado, tynde skiver persillerod som var bagt sprøde.
Det kan hurtigt blive lidt tungt med kartofler og sovs. Og så skulle der være plads til hjemmelavet is og gateau marcel (også lavet ud fra din opskrift ;)
Vi kom godt ind i det nye år. Og håber I også havde en dejlig aften.
Hilsen Svendborg
Sikke dog en fantastiske menu og hvor er det dejligt at høre at det blev så lækkert med den skønne culottesteg.
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften og rigtig godt nytår til dig og fine
Kh Ann-Christine
Hej Ann,
Hvor køber jeg en økologisk culottr steg?
Mange supermarkeder har økologiske culottestege med jævne mellemrum og ellers hos en gårdbutik, som har eget øko-kød
Kh Ann-Christine
Til en steg på 2 kg vil du stadig køre 20-20-20 ?
Har du et tip til nogle nemme spændende kartofler til?
Jeg tror jeg vil give den 25(måske 30)-20-30 (og så måske lige måle den med et stegetermometer, for at være helt sikker)
Jeg vil anbefale mine hasselback kartofler, tryllekartofler, eller flødekartofler
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej
Hvis stegen vejer ca. 800g, hvad vil du så sige intervallerne skal være? Stadig 20-20-20? Og lader du den hvilke utildækket ?
Mvh Camilla
Jeg tror, at jeg ville give den 20-15-15.
Som regel lader jeg den hvile blot lige dækket med et rent klæde eller en stor skål vendt på hovedet. Men det er nok lidt en smagssag, for andre pakker den gerne ind.
Kh AC
Hej.
Så er der vist styr på menu til fødselsdagsgæster i morgen. Har et par spørgsmål: Når du tilbereder stegen på grill, vender du den så med fedtsiden opad el. nedad? Skal den vendes undervejs?
Ved en større steg, er intervallerne så det samme (20 – 20 – 20)?
God weekend.
Kh Rikke
Jeg steger den med fedtsiden op af hele tiden – også på grill.
Hvis stegen er væsentligt større, så kan det være den sidste del af grilltiden, skal forlænges en smule, med omkring 10 minutter, hvis du gerne vil være på den sikre side, så benyt endelig et stegetermometer :)
God weekend til dig
Kh AC
Er det en okse culotte ?
Pft
Bibi
Ja, det er det :) Men samme opskrift kan fint bruges til fx lam – blot skal stegetiden være lidt kortere.
Tak for god opskrift vores steg blev helt perfekt ??
God sommer
Mvh Mia
Hvor er det dejligt at høre :)
Tak for din fine hilsen og dejlig sommer til dig
Kh AC