Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/crumble-til-morgenmad/

Crumble til morgenmad

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg har en stor kærlighed for det lækre morgenmåltid. Jeg elsker at forkæle familien med god og sund mad og give os alle sammen en skøn start på dagen. De seneste dage har mine tanker kredset om crumble til morgenmad. Crumble med forskellige frugter og bær udgør en fantastisk og nem kage. Jeg plejer at komme masser af havregryn i, da jeg godt kan lide den lidt grove og crunchy crumble. Tanken fra crumble med havregryn til crumble til morgenmad var derfor nærliggende. Jeg har tilsat væsentligt mindre sukker og smør, skruet op for mandelmel og havregryn. Lidt honning og lidt dadler. Men der mangler stadig lidt for at den er perfekt. Har du mon nogle forslag til den perfekte morgenmadscrumble?

Julie legede med sit nye prinsesseslot fra Lego Duplo, mens jeg lavede morgenmad og Johan lagde puslespil på Ipad´en. Når man er en 3 årig pige og vild med alt hvad der er lyserødt, lilla og glimter, så er det altså genialt, at Lego imødekommer det og laver lyserøde klodser. Det er et helt eventyrligt eventyr univers med askepot og prinsen. Og når det ikke fungere som prinsesseslot, bliver det bygget om til Pippi Langstrømpes Villa Villa Kulla, sammen med alle de andre Duploklodser vi har. Jeg er virkelig kæmpe fan af Lego og Brio, det er genialt med legetøj som bare ikke går af mode, som børn har leget med i generationer og som gemmes og leges med igen og igen.

16 kommentarer
  • Agathe skrev:
    12. februar 2014 kl. 17:38

    Mums den ser da bare for lækker ud!! Og så til morgenmad :-) Hvilke ingredienser har du i og hvad er ca forholdet?

    • Ann-Christine skrev:
      12. februar 2014 kl. 21:32

      Jeg kan desværre ikke huske det – men det kan da være en opfordring til snart at lave nye lignende retter, og huske at lægge opskriften på næste gang ;)

  • Pica Andersen skrev:
    11. maj 2013 kl. 21:38

    Jeg har netop fundet din side i dag, og glæder mig til at lave mange af dine opskrifter. Jeg er super inspireret, så tak for det. Når du får prøvet dig frem til en sund crunch, vil du så ikke dele opskriften? Vi har så meget dejlig rabarber men samtidigt skal vi passe vægten…

    • Ann-Christine skrev:
      12. maj 2013 kl. 21:57

      Hej Pica,
      Jo, det kan du tro. Og godt du bragte det op, for det er efterhånden længe siden jeg har eksperimenteret med det – men jeg har en ide ;)
      Kh Ann-Christine

  • Louise Huss skrev:
    14. juni 2012 kl. 21:08

    Mandler er et must i min crumble, kokus gør sig også godt… Marcipan er fantastisk, men rimer ikke helt på morgenmad.
    Louise

    • Ann-Christine skrev:
      15. juni 2012 kl. 12:19

      Kokos, det var en god ide. Og marcipan er jo fantastisk! Det kunne jeg godt finde på at komme i på en ‘søndagmorgenmadscrumble’, hvor vi spiser en masse andet sundt ved siden af.
      Jeg puttede mange mandler i, de fleste blev malet til mandelmel, resten blev grofthakket. Jeg elsker mandler!

      • Line skrev:
        16. juni 2012 kl. 09:33

        Hej Ann-Christine,
        Jeg vil foreslå at du benytter lidt kokosolie og evt moser en banan som sammenklistring og sødme istedet for smør og sukker :) Iøvrigt kan du med fordel blande nogle hørfrø i også :)
        Mmmhmmh og ja kokos er et hit. Glædelig crumble lørdag
        Kh. Line

        • Ann-Christine skrev:
          22. juni 2012 kl. 10:06

          God ide med banan, lige som jeg når jeg laver sunde pandekager og vafler. Må snart lave en morgenmadscrumble igen :)
          Og med hørfrø og kokos. Mums, den bliver lækker, tror jeg

  • Therese skrev:
    14. juni 2012 kl. 20:41

    Årh, hvor er det fint det prinsesseslot…Gad vide om Spunken vil lege med det… ;-) Ellers så kan det være at man skulle købe det, til når niecen kommer på besøg.

    • Ann-Christine skrev:
      15. juni 2012 kl. 12:18

      Måske :) Det er ihvertfald virkelig fint! Og så er det sjovt at lege sammen, så Spunken og niecen kunne sikkert godt få gode lege i gang sammen

  • Natasja skrev:
    14. juni 2012 kl. 17:26

    Mums hvor lækkert! Er sikker på at noget vanilje ville gøre underværker!

    • Ann-Christine skrev:
      15. juni 2012 kl. 12:15

      Vanilje er skønt og det var faktisk også i min crumble, sammen med lidt lakrids :)

  • Monsterscircus skrev:
    14. juni 2012 kl. 13:42

    Uhm super lækker morgen mad, det var da en super idé m crumble til morgenmad. Vi har nogle pærer, så kan vi få sådan en omgang i morgen. Ha en super god dag.

    • Ann-Christine skrev:
      15. juni 2012 kl. 12:13

      Pærecrumble er også noget så skønt! Dejlig dag til dig

  • Louise skrev:
    14. juni 2012 kl. 12:30

    Arj, AC. Du fortsætter med at friste. Jeg drømmer om en fuld ugeplan med morgenmadskager. En dag med vafler, en dag med crumble, osv. Må klart forsøge mig med crumble snart. Hvad i øvrigt med en med æbler og kanel. Det bliver dejligt karamel-agtigt, når æblesaft og kanel blandes og varmes. Ummm!

    • Ann-Christine skrev:
      15. juni 2012 kl. 12:13

      Kanel og æbler er a match made in heaven :) Jeg har også prøvet det i en crumble i efteråret. Men det var den fuldfede søde kagecrumble. Må prøve om den kan trylles om til en morgenmadscrumble også
      Morgenmadskager som kan spises på den sunde og ualmindelige lækre måde, det hitter! :)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.