Crepes Suzette
Crepes Suzette er tynde lækre pandekager vendt i en flamberet frisklavet varm appelsinsauce, fyldt med super lækker smag.
Det er en helt klassisk skøn fransk dessert, som ofte serveres med vanilje is til – og det er lige præcis hvad vi også gør herhjemme hos os. Smagen af de lækre pandekager med aromatisk appelsin – varme, friskhed og sødme i én mundfuld. Det får med sikkerhed smilet frem og smagsløgene til at juble.
En dejlig dessert at slutte en skøn middag af med!
Prøv også: opskrift på citronfromage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Crepes Suzette
- Pandekager
- 1 vaniljestang
- 3 spsk sukker
- 3 æg
- 2,50 dl mælk
- 1 dl øl, eller hvidtøl
- 1 knivspids salt
- 125 g hvedemel
- smør, til stegning
- Appelsinsauce
- 45 g sukker
- 45 g smør
- 50 g mandler, smuttede og hakkede
- 2 øko appelsin, friskpresset saft herfra og en smule fintrevet skal
- 0,50 dl grand marnier, eller cointreau
- 1 appelsin, skåret i både, fileterede
- Servering
- 0,40 liter vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pandekager
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i. Rør dejen godt sammen og lad den hvile i 30 minutter.
Varm en pande godt op og smelt lidt smør på panden. Steg tynde pandekager på begge sider, til de er lysebrune. Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.
Appelsinsauce
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Kom smør, mandler og appelsinskal i sukkeret og rør det sammen med en paletkniv.
Vigtigt: Sørg for, at emhætten er slukket, og pas godt på ved næste step!
Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til og vær meget forsigtig, for det kan give høje flammer, mens alkoholen brændes af.
Hæld appelsinsaften og appelsinfileter på panden, når der ikke er flere flammer på panden, og sluk for varmen. Fold de tynde pandekager til trekanter. Vend dem i appelsinsaucen på panden og anret dem på tallerkener med en kugle vaniljeis. Fordel resten af appelsinsaucen og appelsinfileterne på tallerkenerne.
Lander på dine fine opskrifter så mange gange når jeg søger på retter til aftemsmad og desssert. Ville ønske jeg havde en smuk og kreativ kvinde som dig.
Dejlige crepes suzettes efter denne gode opskrift udgjorde desserten nytårsaften. Jeg lavede pandekagerne på en lille pande dagen i forvejen. De stod på en tallerken med køkkenfilm over på køkkenbordet til næste dag. Det gjorde dem ikke sammenklistrede og de var lige til at folde og lægge ned i appelsinsaucen under tilberedningen om aftenen.
Hej Anders
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Jeg håber I er kommet godt ind i det nye år
Kh Ann-Christine
Appelsin- saucen er fantastisk. Førse gang kom jeg til at lave den lidt for tyk med lidt extra mandler, så brugte jeg det som nøddebund til is, og derefter i fryseren 😁
Hej Ann-Christine
Tak fordi du deler dine opskrifter. Vi bruger dem ofte med godt resultat.
Vh. Lene Ewertsen
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre.
Kh Ann-Christine
Lavede en lille portion, bare til mig selv, med Cointreau da jeg ikke havde Grand Marnier. Det blev helt vildt lækkert! Fik dog hældt lige lovlig rigeligt med appelsinsaft på så sovsen blev lidt tyndere end forventet.
Det skal helt klart bruges igen til gæster.
Hvor lyder det dejligt :)
Tak for din søde hilsen :)
Hej A.C.
Endnu engang finder jeg inspiration på dine sider. Her er altid mange gode, fine og lækre mad idéer. Selv min ældste søn på 20, der er flyttet hjemmefra fornylig, kom hjem og sagde ” mor jeg er også begyndt at bruge Valdemarsro når jeg skal lave mad, der er mega mange gode opskrifter” :-)
Jeg har planer om at lave dine Crepe Suzette (uden flambering) til nytår, hvor vi er 10 voksne og 5 børn der skal spise sammen. Jeg kunne sådan tænke mig at lave appelsinsauce klar i forvejen, mon det går? Jeg vil så lave alm. pandekager med is og pynt til børnene, så der også der livretter til dem. Godt nytår til dig! Dorthe
Hej Dorthe,
Hvor hyggeligt! det er jeg sørme glad for at høre ♡ Det er da den skønneste kompliment :)
Du kan sagtens lave appelsinsaucen i forvejen og blot lune den inden servering – det bliver helt sikkert godt!
Rigtig godt fornøjelse og tusind tak for din søde hilsen
Godt nytår
Kh AC
Søde A. C. Kan jeg mon med succes lave den yderst delikate dessert uden flambering?
Kh.
Hej Grethe
Det kan du sagtens! Den smager også rigtig dejligt uden flambering – kom evt lidt mindre Grand Marnier i, eller kom først appelsinsaft i og dernæst smag til med Grand Marnier.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC