Crepes Suzette


Crepes Suzette er tynde lækre pandekager vendt i en flamberet frisklavet varm appelsinsauce, fyldt med super lækker smag.
Det er en helt klassisk skøn fransk dessert, som ofte serveres med vanilje is til – og det er lige præcis hvad vi også gør herhjemme hos os. Smagen af de lækre pandekager med aromatisk appelsin – varme, friskhed og sødme i én mundfuld. Det får med sikkerhed smilet frem og smagsløgene til at juble.
En dejlig dessert at slutte en skøn middag af med!
Prøv også: opskrift på citronfromage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Crepes Suzette
- Pandekager
- 1 vaniljestang
- 3 spsk sukker
- 3 æg
- 2,50 dl mælk
- 1 dl øl, eller hvidtøl
- 1 knivspids salt
- 125 g hvedemel
- smør, til stegning
- Appelsinsauce
- 45 g sukker
- 45 g smør
- 50 g mandler, smuttede og hakkede
- 2 øko appelsin, friskpresset saft herfra og en smule fintrevet skal
- 0,50 dl grand marnier, eller cointreau
- 1 appelsin, skåret i både, fileterede
- Servering
- 0,40 liter vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pandekager
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i. Rør dejen godt sammen og lad den hvile i 30 minutter.
Varm en pande godt op og smelt lidt smør på panden. Steg tynde pandekager på begge sider, til de er lysebrune. Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.
Appelsinsauce
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Kom smør, mandler og appelsinskal i sukkeret og rør det sammen med en paletkniv.
Vigtigt: Sørg for, at emhætten er slukket, og pas godt på ved næste step!
Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til og vær meget forsigtig, for det kan give høje flammer, mens alkoholen brændes af.
Hæld appelsinsaften og appelsinfileter på panden, når der ikke er flere flammer på panden, og sluk for varmen. Fold de tynde pandekager til trekanter. Vend dem i appelsinsaucen på panden og anret dem på tallerkener med en kugle vaniljeis. Fordel resten af appelsinsaucen og appelsinfileterne på tallerkenerne.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lander på dine fine opskrifter så mange gange når jeg søger på retter til aftemsmad og desssert. Ville ønske jeg havde en smuk og kreativ kvinde som dig.
Dejlige crepes suzettes efter denne gode opskrift udgjorde desserten nytårsaften. Jeg lavede pandekagerne på en lille pande dagen i forvejen. De stod på en tallerken med køkkenfilm over på køkkenbordet til næste dag. Det gjorde dem ikke sammenklistrede og de var lige til at folde og lægge ned i appelsinsaucen under tilberedningen om aftenen.
Hej Anders
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Jeg håber I er kommet godt ind i det nye år
Kh Ann-Christine
Appelsin- saucen er fantastisk. Førse gang kom jeg til at lave den lidt for tyk med lidt extra mandler, så brugte jeg det som nøddebund til is, og derefter i fryseren 😁