Cremet polenta med bagte tomater
Cremet polenta er så lækkert og her får du min opskrift på den lækre ret, serveret fyldt med smag fra parmesan, bagte tomater, krydderurter og hvidløg.
Hvis du serverer den som en hovedret, rækker denne opskrift fint til 4 personer, uden tilbehør. Polenta mætter godt og længe. Hvis du serverer fx kylling eller fisk til, samt ekstra salat og brød, så rækker retten glimrende til 6-8 personer. Skulle der være en rest til dagen efter, så kan du spise den kold, sammen med en salat.
Prøv også: opskrift på melanzane alla parmigiana >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cremet polenta med bagte tomater
- Ovnbagte tomater
- 350 g tomat, små og på stilke
- 3 fed hvidløg, hele og med skal
- 1 stængel frisk timian
- 1 stængel frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Cremet polenta
- 6 dl vand
- 2 dl mælk
- 200 g polenta mel
- 30 g smør
- 50 g parmesan, eller anden hård ost, fintrevet
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 0,50 håndfuld bredbladet persille
- 25 g parmesan, i flager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ovnbagte tomater
Læg tomaterne på stilke i et lille ovnfast fad på bagepapir. Fordel hvidløg, hele krydderurter, olie, salt og peber over og bag i en forvarmet ovn ved 150 grader i cirka 45 minutter.
Hæld den saft der er i fadet fra tomaterne og olien i en skål. Smut hvidløget af skallen og fordel hvidløgscremen i olien og saften fra tomaterne. Rør det godt sammen.
Cremet polenta
Kom vand og mælk i en gryde og kog det op.
Pisk polentagryn i og bring det op til kogepunktet. Skru ned til lav varme og læg låg på. Lad polentaen trække til den er mør og cremet.
Rør smør og friskrevet parmesan i og smag til med salt og peber og citronskal
Servering
Anret den cremede polenta på tallerkener med tomater.
Dryp hvidløgs- og tomatsaften over og server med lidt parmesanflager og et drys persille.
Hej Ann-Christine
Jeg ser at du skriver “Bruger du alm polenta majsgryn, så tager det omkring et kvarters tid at lave polenta.” Jeg prøvede og google det men kunne ikke rigtig finde ud via svar om det så var det samme, er majsgryn da ikke det samme som polenta? Da der jo er flere supermarkeder som sælger majsgryn men kan ikke finde polenta lokalt dog, kan se at polenta er italiansk men er der nogen reel forskel på at bruge majsgryn som købt i rema dog?
Hej Christian
Il Fornaio har fx en polenta majsmel, som er hurtigere at tilberede. Synes også jeg har set dem hos andre mærker, hvor kogetiden er ml 3-5 minutter
– men ellers ja, majsgryn er det der normalt bruges til polenta og der er kogetiden omkring et kvarters tid.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine😊
Hvor ser den polenta opskrift lækker ud. Jeg lærte polentaen at kende, da jeg for efterhånden mange år siden boede i USA. Senere har jeg nydt den i Italien:-) Din opskrift skal prøves.
Jeg ELSKER dine opskrifter og rejse beskrivelser også. Vi skal i år til til Toscana og dine fine guides vil jeg bruge til inspiration.
Jeg har dine kogebøger og knus elsker dem. Den første er godt nok “ kærlig” lettere slidt efterhånden. Jeg har længe håbet at det ville være skønt med en kage/ dessertbog fra dig & nu har du opfyldt mit ønske😍 Tak for det og endnu engang tak for den skønneste madblog!
KH , Izabela
Hej Izabela,
Tusind tusind tak for din søde hilsen, jeg er så glad for at du har glæde af mine opskrifter, bøger og rejsebeskrivelser.
Jeg håber I får en skøn tur til dejlige Toscana ♡
Kh Ann-Christine