Cremet karamel af kondenseret mælk
Cremet karamel af kondenseret mælk er nemt at lave og er anvendeligt til rigtig mange retter, hvor det er skønt med en cremet karamel – eller til blot at smøre på brød og lune boller, til at komme i grød eller til kager.
Brug en smule af karamellen til din morgengrød, det gør det bestemt nemmere at komme ud af sengen om morgenen. Brug den også mellem et par havregrynskiks, macarons, dyp æblebåde i karamellen, brug som smørepålæg, spis den sammen med is og frugt.
Det er ren magi ♡
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Karamel af kondenseret mælk
- 1 dåse sød kondenseret mælk
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Du skal bruge en dåse sød kondenseret mælk. Kom dåsen i en gryde, hæld vand på, så det dækker dåsen og sæt gryden på komfuret.
Skru op for varmen, indtil det koger. Læg låg på og skru ned, så det blot simrer.
Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand – vigtigt! Lad det simre i 3 timer. Tag dåsen op og lad den køle af i mindst en time.
Nu bliver det magisk.
Når du åbner dåsen hvor der før var kondenseret mælk, finder du nu den lækreste og cremede karamel.
Hej :)
Jeg har lavet den magiske karamelsauce flere gange, og det smager skønt. På det seneste jeg dog oplevet, at den efter en 1-2 uger begynder at krystallisere, hvor der kommer “sukkerkorn” i karamellen.
Jeg har nogle dage haft den stående ude, altså ikke i køleskab. Ved ikke, om det kan være årsagen.
Har du prøvet lignende?
Kh
Christian
Hej Christian
Kan du min have rørt meget i den? måske det kan gøre den grynet/krystallisere.
Kh Ann-Christine
Her hjemme hedder det ‘ Det gode’
Vi bruger det på brød/Kiks og som toppen på kage fx muffins.
Mvh Anne-Sofie
Dejligt navn :)
Kh Ann-Christine
Har du prøvet at fryse det ned, og i så fald hvordan var konsistensen da det blev tøet op?
Jeg har ikke prøvet at fryse det, så det skal jeg ikke kunne sige. Men jeg kan dog forestille mig, at det måske vil blive grynet efter optøning
Kh Ann-Christine
hvor kan jeg få kondenseret mælk uden sukker?
Det må jeg være dig svar skyldig på, har aldrig ledt efter det – men kun købt med sukker da det er den jeg bruger til desserter og fx karamel
Kh Ann-Christine
Kan jeg lade det blive i dåsen uåbnet, så det er gjort til vi skal bruge det, måske om 1 mdr? Tænker hvis jeg nu koger flere dåser på en gang?
Ja det kan du fint
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne bruge min rest karamel ( lavede lækre karamelfyldte chokolader til jul) til 6 små nytårskager med passionsfrugtmousse men kan ikke rigtig finde ud af hvad bunden skal være….tror du kransekage ville passe med passionsfrugt og karamel og så en orange glaze og pyntet med blomster og guld? Eller skal jeg vælge brownie?
Jeg synes det lyder helt vildt lækkert!
Uhmm.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Vi har i flere år blandet karamellen med lun fløde, så den bliver flydende. Derefter kan den nedkøles eller bruges lun på ris a lament, super lækkert.
Hej Ann-Christine!
Her i huset dølger vi også ofte dine opskrifter. Dulce de leche bruger vi i Karamelslices og i saltkaramel-is, hvor vi blander dåsens indhold med flødeskum og flagesalt og derefter lægger den lagvis i en form – “fyldet” imellem lagene er hjemmelavet karamel, som bliver lagt i striber på kryds og tværs, så man jævnligt oplever et karamelboost i smagsindtrykket. Det er SÅ godt 😉👍
Mange hilsener
Lone
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Halløj. Tak for alle de fine opskrifter du deler :)
Jeg har netop lavet sådan en karamel, men glemte at komme salt i. Kal jeg varme den op igen og tilsætte salt? Eller andre ingredienser?
Vh Maria
Hej Maria,
Du kan blot røre lidt salt i den cremede karamel.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Der er ikke noget bedre end karamel og jeg laver det ofte, men uden dåsen, da den afgiver giftstoffer ved længere tids varmepåvirkning. Det er desværre en kemisk risikofaktor, som man skal være meget påpasselig med.
Havde glemt et glas med en sjat kandiseret mælk, ca fra december mdr. smagte lige på den, var fin men lidt krystalliseret og med en god smag af salt,,ellers ok…
Med hilsen en der bruger dine opskrifter.
Ritha
Hej du!
Jeg prøvede at lave denne “opskrift” den anden dag, og jeg har simpelthen kun gode ting at sige! Karamellen blev en anelse for hård, men tænker det har noget at gøre med, at jeg ikke “turde” lade den simre alt for voldsomt, så næste gang får den bare en times simretid mere:-)
Meget nem opskrift at følge og hold kæft hvor er dulce de leche bare mega lækkert ovenpå en god gang havregrød med æbler! Så så lækkert!
Mange tak for den nemme og gode opskrift:-)
Hvor er det dejligt at høre.
mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding
Kh AC
Putter du den i køleskabet, når du skal køle den ned, eller stiller du den bare på køkkenbordet?
Virker måske som et dumt spørgsmål hahah, men jeg er ikke så ferm i et køkken!
Jeg sætter den i køleskabet :)
– og helt ok, det er et helt fair spørgsmål!
Kh AC
Hejsa, mit karamel blev lidt grynet da jeg rørte i det. Kan det ha været fordi jeg ikke lod det køle længe nok?
Jeg skal ikke kunne sige det. Prøv at røre den godt igennem og se om det ikke kan løses på den måde.
Kh AC
Jeg har lige prøvet at komme 1 tsk. Flagesalt i, og røre det godt rundt. En fantastisk måde at lave saltkarmel på. Det skal bruges til fyldt chokolade..
Generelt er jeg stor fan af dine mange opskrifter?
Lyder virkelig også skønt! – og tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre :)
Hvis man hælder det i en gryde, tager det så lige så lang tid at lave?
Nej, det gør det slet ikke, men vær endelig obs på at have lav-middellav varme på og røre i det konstant.
Så lækkert. Mon man også kan gøre det med kondenserer kokosmælk? :)
Uhhh, godt spørgsmål! Har aldrig prøvet, men skriv endelig med resultatet hvis du forsøger det :)
Hej, det ser lækkert ud..jeg vil bruge den i en mousse, men kan man koge flere dåser i en stor gryde?
Der kan sagtens koges flere dåser (eller glas som jeg hellere selv gør nu: https://www.valdemarsro.dk/dolce-latte-cremet-karamel-kogt-i-et-glas/ ) i samme gryde på samme tid.
Jeg har set den opskrift med glas. Du skriver at din version blev grynet – det er jeg måske lidt nervøs for at den bliver. Hvad tænker du kan være årsagen? Kan syltetøjsglas holde til kogende vandtemperatur?
Jeg ved det ikke, det er ikke hver gang den bliver grynet. Men jeg kan altid røre den lind igen, så det er ikke noget problem.
De syltetøjsglas jeg har brugt har fungeret fint til det.
Kh AC
Hej AC,
Dejlig blog du har ?
Blot til orientering kan man godt købe færdig karamelliseret kondenseret mælk. De har det i hvert fald hos Meny. Så er man ide over at skulle koge i flere timer med eventuel skadelig effekt heraf. Jeg bruger det desuden som element i ekstrakten til min iskaffe hvor det også smager fantastisk.
VH herfra
Hej Morten
Godt tip, mange tak for at dele det. Må holde øje næste gang jeg er i en Meny :)
Kh AC
Hej, tak for en super blog, har brugt dine opskrifter ofte.
Forbliver karamellen samme konsistens når den er kølet.
F.eks. Kan man lave karamellen om formiddagen og så vente med at bruge den om aftenen?
Og er den blød/flydende nok til at bruge til is?
Undskyld de mange spørgsmål ?
Ja, den bliver ved at være blød og cremet, også når den står på køl :)
Tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Tusinde tak for dit svar..
Hvis man koger det længere end 3 timer, fx 4-5 timer bliver det så hårdere?
Vil gerne lave det ret fast nemlig
Det har jeg ikke forsøgt mig med …
Karamel af kondenceret mælk. Det er vanedannende ?. Jeg har prøvet at fryse det ned i en god fryseboks. Det bliver ved med at være ret blødt. Derfor er det nemt at tage den mængde, som ønskes. Og jeg er sikker på, at det kan holde sig længe på den måde. Hvis man kan lade det være i fryseren ?.
Skønt tip at dele at det kan fryses, mange tak for det ♡ – og helt enig det er meget vanedannende ;)
Hej. Jeg er virkelig stor fan af fyldte chokolader. Og jeg elsker karamel. Jeg ville bare lige hører om du kan anbefale karamellen til fyldte chokolader? ??Mvh en stor fan af alle dine opskrifter!
Ja, den kan du sagtens bruge til fyldte chokolader – det gør jeg gerne selv hvert år til jul :)
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Kh AC
Tak for hjælpen. Det var min plan at lave dem til mine forældre netop om en måneds tid når det endelig er jul igen! ? ?
Kan man mon komme det i en halvkugle sammen med is og så fryse det? Vil karamellen så stadig være flydende? Vil jo helst ikke have at det bare løber ud af desserten når man skærer i halvkuglen? (Eller slår på den, hvordan man nu end spiser den?)
jeg har ikke prøvet at fryse karamel af kondenseret mælk … så det må komme an på en prøve :)
Okay jeg vil opdatere dig til den tid:-) dog skal jeg først lave det til nytår:-)
Har lige læst på Nestles hjemmeside at de IKKE anbefaler at man koger dåsen!!
Så måske burde opskriften rettes?
Tror du man kan røre lidt havsalt i når det er færdig, så man får saltkaramelsmagen, eller er det mon no go? ?
Det kan man sagtens – det er super lækkert ♡
Jeg bruger det ovenpå en chokolade kage og som pynt forskellige frugter. Inde i mellem chokoladekagen ca. 4-5 cm Mousse af bærsymfuni altså blandet frosten bær.
Man kan ikke bare koge den kondenserede mælk direkte i en gryde uden en beholder?
Jo, det kan du fint – det har jeg selv gjort de seneste gange
Når man bare gør det i en gryde – bliver det så på samme måde som hvis man kogte dåsen? Altså den der lysebrune farve? :)
Ja, det gør det, du skal endelig blot ikke sætte for høj varme på og have tålmodighed med at røre i det.
Først mange tak for alle dine gode opskrifter!
Jeg skriver lige i denne tråd, da mit spørgsmål også handler om at koge den kondenserede mælk direkte i en gryde. Jeg har prøvet nogle gange, og der bliver det altid hårdt, når det kommet på køl. Altså helt hårdt som en typisk slik-flødekaramel. Hvad mon jeg gør forkert?
God dag!
Umiddelbart tænker jeg blot at du koger det for længe.
Perfekt – det virkede!
Og nu er Iskaffen reddet. Vi bruger Dulce som den søde ingrediens i iskaffe, med soyamælk, masser af is og kaffepulver og et lille skvat alm. mælk. Det bliver cremet, koldt og lækkert.
Skønt at høre ♡
Kan man lave det med chokoladekondenseret mælk?
Det har jeg ikke prøvet af …
Hejsa :-)
Kan man trille karamellen til trøffel kugler, når den er blevet kold ? Sådan nogle mundfuld-størrelser som man så kan overtrække med chokolade ? Eller vedbliver karamellen at være for blød?
Mvh Anne
Den bliver ved med at være ret blød. Men måske du kan stille den i fryseren og derefter trille den … Jeg har ikke prøvet, men det er da forsøget værd :)
Ok – tak :-)
Hvordan gør du hvis du koger den i et glas istedet ?
Det er beskrevet her: http://www.valdemarsro.dk/dolce-latte-cremet-karamel-kogt-i-et-glas/
Ville det kunne holde sig, i længere tid, hvis man bruger det til fyldt chokolade altså hvis jeg laver det snart og så til jul??
Ja, det kan fint holde sig længe :)
Det ser lækkert ud, men jeg synes det er neget bekymrende at man laver opskrifter hvor karamel koges i en metaldåse.
Synes der er godt at du har lavet er alternativt.
Mvh.
En med tarmkræft.
Tak for input! Det er en gammel opskrift – og jeg foretrækker også selv den med at koge på glas ♡
– eller endnu bedre lave karamelsaucen af fløde og sukker :)
Da producenten på det kraftigste fraråder at man koger dåser, vil jeg anbefale af du fjerner denne metode på din (eller rigtig dejlige og gode) blog :)
Har du et link?
Jeg har kun set at de skriver at de ikke anbefaler at man koger dåsen. Hvilket jeg ikke læser som det samme ;) – men som skrevet i opskriften, så er der andre metoder til samme karamel, hvilket jeg også linker til :)
Jeg havde en e-mail (som jeg har mistet :/), fra deres kundeservice, hvor de kraftigt frarådet mig at koge dåsen, men købe den som allerede var kogt.
Så nej, desværre intet link :/ Men det er jo også helt dit valg, synes bare du bør overveje hvad du deler af info og din anbefaling er mod producenten (om det så frarådes kraftigt eller bare frarådes).
Det frarådes bl.a. da dåsen kan eksplodere, hvis man koger den forkert.
Er der andre der oplever, at huden reagerer på at man har indtaget kondenseret mælk i hvilken som helst form? Får sådan nogle små hvide knopper lige på klokkeslaget efter jeg har spist det, hver evig eneste gang *frustreret*
Hej Sara
Det har jeg ikke hørt om tidligere – men det lyder som en allergisk reaktion …
Kh AC
Kære Ann-Christine, læser med glæde dine indlæg, så tak for dig.
Med hensyn til kogning af kondenseret mælk, så har Tørsleffs gjort det nemt, idet de har kogt produktet for os. Det hedder caramelized milk (dulze de leche). Måske ved du det godt, men kan være en god info for andre. Bedste hilsner Ellen Elmelund
Åh ja da – total afhængig af det. Kan slet ikke få hænderne ned.. nu håber jeg jo så bare det står på hylderne i vores super market her i Shanghai. ❤❤
Det kan jeg næsten forestille mig at det gør :)
Det checker jeg lige op på imorgen – for mine unger har også fået smag for det nu. Uhh det virker vane dannede ?
Jeg kogte mig en karamel i går, men jeg synes den er blevet lidt klumpet. Smagen er heldigvis lige i skabet og klar til nytårsdesserten! Ville den kunne varmes en smule, så den bliver mere flydende?
Hej Kamilla,
jeg tror måske du kan røre den godt igennem – og ellers prøv at lune den ved at komme den i et glas med skruelåg og give den et lille opkog – rør den derefter grundigt igennem.
Jeg har selv prøvet det en enkelt gang, og jeg ville måske overveje at piske den med en håndmikser i en stor skål, hvis det skete igen …
Alternativt kunne det være en ide at piske/røre en lille smule piskefløde i.
Kh AC
Jeg rørte kraftigt rundt i den og voila klumpfri! Den smager forresten fortrinligt ovenpå dine morgenmadsvafler.
Perfekt! Det er jeg glad for at høre – og uhm ja på vafler og på pandekager ;)
Julen er over os, og fyldte chokolader skal laves. Det er min opgave hvert år, men i år måtte jeg tage særlige valg. Kæresten bryder sig ikke om marsipan, og måtte derfor udskifte mange af de forskellige fyldte chokolader med noget som ikke er marsipan. Hertil tænker jeg at din nemme opskrift på caramel kan komme i brug!
på forhånd tak :)
Det lyder som en skøn ide. Du kan evt blande karamellen med forskellige smagsgivere, som fx bailey, rom eller lign.
God fornøjelse med det
Kh AC
Genialt :D det vil jeg prøve nu. Når den skal køle ned, må man så sætte den i køleskabet eller skal den bare stå ude? :)
Jeg opbevarer det selv på køl i et glas – men skal ikke kunne sige om det er nødvendigt.
Altså jeg mente når man tager den op af gryden, så før man åbner den. Om du lader den køle på bordet eller sætter den i køleskabet? :)
Uåbnet, tror jeg den har samme holdbarhed i køkkenskuffen som før den blev kogt :)
Jeg tror jeg stiller spørgsmålet på en lidt forkert måde:)
I opskriften står der, at dåsen skal køle i mindst en time før man åbner den. I den time, hvor den køler ned, stiller du så dåsen i køleskabet så den køler hurtigere, eller køler du den bare ned “på bordet”? Hvis du forstår?:)
Jeg stiller den i køleskabet – fordi det går hurtigere og jeg som regel skal bruge den kort efter den er kogt.
Men begge dele går helt fint. Det kommer sig ikke så nøje.
Jeg har længe overvejet at prøve det, men nu søgte jeg lige på det med at koge dåsen og der er en artikel fra 2013 på Politiken hvor der står at fødevarestyrelsen fraråder at tilberede sin mad i emballagen, men at de ikke kan sige med sikkerhed om det kan være sundhedsskadelige.
Skal mælken være under tryk før det bliver til en lækker karamel eller kan man ganske enkelt koge det i en gryde med låg? Måske jeg skal eksperimentere..
Jeg bruger selv denne metode nu: http://www.valdemarsro.dk/dolce-latte-cremet-karamel-kogt-i-et-glas/
Tror det er okay ift emballage mv.
Nu har jeg prøvet 2 gange at lave karamel ud af kondenseret mælk og det vil bare ikke som jeg vil! :( første gang havde jeg haft en dåse stående i et års tid (dog stadig holdbar ifølge datoen) som jeg lod simre under låg i 3 timer og lod den stå på køkkenbordet i 1 time før jeg åbnede. Konsistensen var klumpet og uappetitlig og det lugtede lidt af ost faktisk :-( og smagte ikke særlig godt. Jeg tænkte at der nok var fordi den havde stået så længe. Så købte jeg en ny dåse fra Nestle og brugte præcis samme fremgangsmåde – men resultatet er præcis det samme. Øv, man bliver virkelig skuffet når man har ventet 4 timer :-) hvad har jeg mon gjort forkert? :-)
Hmm, det synes jeg er svært at sige, da jeg ikke har prøvet noget lignende selv. Det er den søde kondenseret mælk du har brugt ik?
Nybagte vafler med karamel, en lille smule havsalt, frysetørrede hindbær og evt. en klat flødeskum = luksus herhjemme hos os =) Kondenseret mælk er nu på indkøbslisten =)
Uhm uhm uhm, det er da også bare virkelig luksus – får helt lyst til snart at forkæle mine elsklinger med sådan en portion :)
Jeg har lige et spørgsmå. Når det er kogt skal det så afkøles I koldt vand eller ????
Det skal bare afkøles ved stuetemperatur
Hej :-) Jeg kan se tråden er lavet for længe siden, men jeg prøver nu all at skrive :-) Jeg har 2 kogte dåser kondenseret mælk til at stå på køl. De står stadig i dåsen, dom jeg kogte det i og har stået der snart 2 mdr. Tror du det er dumt at bruge dem til f.eks karameller eller banoffee pie? Mvh.Mette
Jeg tror fint du kan bruge dem stadig – prøv at åbne dem og hvis alt ser fint ud, så er jeg ret sikker på at det er godt.
Lyder temmelig lækkert med både karameller og banoffee pie :)
Heej:) jeg har ikke prøvet det men jeg vil rigtig gerne prøve det men kan man ikke gøre som det ikke tar så lang tid at koge det, 3 timer er alt for længe for mig kan man ikke gøre som det f.c tar en time eller en og en halv time at koge det eller noget i den stil. Vil rigtig gerne have svar hurtigst muligt:)
Du kan evt koge en mindre portion via denne metode; http://www.valdemarsro.dk/dolce-latte-cremet-karamel-kogt-i-et-glas/ det går en smule hurtigere, men sæt stadig 1-2 timer af …
Hej,
Jeg vil lige høre om der er nogen der har erfaringer med at tilføre smag til kondenseret mælk. Jeg tænker bla på havsalt og karamel går super godt sammen, men hvordan får jeg tilført salten? Eller lakrids eller….
Mvh Henrik
Ps
Har hørt at når det er blevet til karamel, så kan man hurtig brænde det af på en pande, og så får man samme smag som i en dumle ☺
Hej Henrik,
Jeg bruger oftest denne metode: http://www.valdemarsro.dk/dolce-latte-cremet-karamel-kogt-i-et-glas/
Og så rører jeg salt, chokolade, eller lign i den kondenserede mælk inden jeg koger den i glasset. Det fungere super godt
Uhhmm, godt tip med dumlekaramel!
Kh AC
Hej.
Vil bare tilføje at det er nærmeste en tryllekunst at åbne dåsen med karamellen.
Det er meget vigtigt at der heletiden er vand i gryden og over dåsen, da den ja ellers kan springe.
Man kan i Tyskland købe dåser af karamel der er lavet på kondenseret mælk, så hvis du lige skal et smut forbi grænsen så køb disse.
Jeg vil i weekenden prøve at bage muffins med karamel indeni.
Men tak for siden og ideen til karamel.
Dejligt at du kan bruge den og jep – det med vandet er ret vigtigt :)
Hej Ann-Christine.
Jeg eeeeelsker din blog og bruger dine opskrifter meget. Nogle gange som de er, nogle gange som inspiration. Jeg bor ikke i Danmark, så jeg har desværre ikke fået fingre i din bog endnu. Stort tillykke med udgivelsen, den står øverst på min ønskeseddel!
Det der med Dulce de Leche som ikke vil lykkes, selvom det er blevet kogt i timevis… Det skal være SØDET kondensmælk! Kondensmælk findes både sødet og usødet på dåse. Den usødede bliver bare til brunt pjask.
Tak for din herlige side og alle de skønne, hjertevarme små glimt af din hverdag!
God weekend til dig og dine!
Hej Marianne,
Tusind tak for din søde hilsen og dejlige komplimenter til min blog. Det er jeg virkelig glad for du synes :) -og jeg håber du får bogønsket opfyldt ;) – og du har helt ret, det skal være den søde. Jeg har aldrig set andre varianter herhjemme, men har lige rettet teksten så der ikke er tvivl :)
Ha´ en skøn mandag
Kh Ann-Christine
Jeg er ved at koge 2 dåser nu de skal bruges til hjemmebagt roulade rullet med flødeskum overtrækkes med karamel. tror jeg koger dem i 4 timer for at være sikker?
Uhmm, det lyder godt nok virkelig lækkert!
Blev det godt?
Hej Ann-Christine
Er lige “snublet”over din blog, sikke en masse skønne opskrifter og lækre billeder til :-)
Jeg plejer at lægge en klud i bunden af gryden, så larmer det ikke, når dåsen står og småhopper under kogningen :-)
Et forslag til brug: Chokoladekage flækkes, karamellen smørres på og kagen samles. Pyntes evt. med flødeskum. Vakte STOR lykke hos både børn og voksne som fødselsdagskage :-)
Hej Stine,
Jeg er glad for at du fandt vej herind :) -og tak for tippet med karamellen, det var da ret smart!
Uhmmm, dit chokoladekageforslag, lyder ret så vidunderligt :)
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har flere gange kogt karamel creme efter denne metode men når jeg fortæller om det bliver de altid stillet spørgsmåls tegn ved om ikke det er sundhedsfarligt at koge dåsen. Noget med at filmen inden i dåsen indeholder bispenol a som frigives kogning. Kender i noget til det? Jeg spiser det stadig og er ikke selv bange for at spise det da det jo Trods alt er relativt få mængder jeg spiser men vil egentlig gerne vide det for at vide om det jeg serverer gæster indeholder skidt.
Hilsen sanni
Hej Sanni,
jeg ved det ærlig talt ikke. Men jeg har testet det og denne metode virker akkurat lige så fint: http://www.valdemarsro.dk/dolce-latte-cremet-karamel-kogt-i-et-glas/
Det er den jeg selv bruger mest.
Kh AC
Jeg tror jeg vil prøve med karamellen i nogle fyldte chokolader:-) Kan man opnå samme gode resultat, hvis man koger dåsen, og venter med at åbne den dagen efter?
Hej Sine,
Ja, det kan du sagtens – den uåbnede kogte dåse med karamel kan holde sig længe på køl.
-og det er SÅ lækkert med det karamel i fyldte chokolader. Jeg lavede dem sidste år og tilføjede også lidt rålakridspulver eller saltflager oven på karamellen inden de blev lukkede i bunden med chokolade.
God fornøjelse
Lige endnu en måde at anvende cremen
jeg skulle bage kransekage konfekt til 65 pers. så hvorfor ikke lige prøve
kransekage sprøjtes ud som flade konfekt stykker bages lysebrune eller bare lige så de tager kulør
vendes og cremen smøres op som en lille top dyppes i overtræk og drysses med lidt ristet kokosmel
en anden variant osse ny for mig en lille top trykkes med fugtige fingre og derpå ligger man to – tre rosiner der har lagt i ren rum et stykke tid ( mine rosiner har lagt i ca 6 mdr . men bare de har trukket det rum de kan ) ovenpå sprøjtes kransekage så de er lukket inde bages og overtrækkes i bunden
så fås det ikke bedre smiler
karsten
Jeg har lige lave de bedste chokolade muffins med en klat karamel i midten, det kan varm anbefales uhmmmmm, nu skal det så afprøves i en vanilje muffin da jeg har en datter der ikke kan tåle hverken chokolade eller kakao.
Bare lige et lille tip.
Hilsen Annette.
Det lyder godt nok også uimodståeligt lækkert! :)
Jeg har lavet det i min lille kageshop på Amager.. Og har tilsat bla lakrids pulver og romessens og så sprøjtet det ned i nogle trøffel kugler.. Super lækker og meget fin dessert efter en god middag
Det lyder som en dejlig kageshop du har :) -og lækker, lækker dessert du foreslår
Prøv “karamellen” som fyld i chokolade til jul. Hæld en smule mørk chokolade i en silikoneform, lad det køle af, læg er klat “karamel” i og luk med ren chokolade igen, sådan at karamellen er helt lukket inde. Mums…!
Kan også bruges i en lagkage i stedet for syltetøj….
Det er SÅ godt! Vi lavede det sidste år, nogle med karamel og lakridssirup, nogen med karamel og flagesalt og nogle bare med karamel. Det hitter ret stort :)
Hej Ann-Christine:)
Jeg har netop købt mine første 2 dåser kondenseret mælk fra Nestlé, da forsøget på min egen hjemmelavede mælk gik i vasken:(
Du skriver i dit opslag; “Hold øje med, at dåsen hele tiden er dækket med vand.”
Og så tænker lille mig. Hmmm.. hvis der lige pludselig er for lidt vand i gryden, hvad man så gør? Skal man varme noget vand op i en elkeddel og hælde det i? Eller skal man bare bruge ganske alm. vand fra vandhanen? Koldt eller varmt? Eller hva gør man?:)
Vil nemlig gerne finde ud af det inden jeg begynder med at lave det, så jeg ikke gør noget forkert IGEN!..:D
/Pernille
Hej Pernille,
Jeg plejer bare at koge lidt vand i elkedlen og hælder over en gang eller to i løbet af kogningen
-og husk også først at åbne dåsen efter den er kølet af.
God fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Tak for det hurtige svar:)
Det lyder godt, var også nok det jeg tænkte, men ville lige være sikker;)
Og jo, det skal jeg nok huske;)
Og mange tak, håber at det blir godt så:D
/Pernille
Når du siger “simre” hvad vil du så anbefale at kogepladen står på?:D
Det kommer vist an på komfuret. Det skal bare lidt boble lidt i kanterne :)
ha ha nej nej det er når det bliver blandet med smeltet chokolade
Nårh ja, selvfølgelig da :D
Kan det anbefales?
helt klart. en go mørk chokolade og så bare guffe :-)
Top, det må prøves
hmmm tænker om man kan blande det med smeltet kvali mørk chokolade?
Jeg har ikke prøvet det, men det lyder ganske uimodståeligt :)
Hvis du prøver det, så lad mig endelig høre hvordan det bliver
deal og hvis det er godt skal det i snobrødet(med vanille i dejen) på søndag
Århhhh, det lyder lækkert! Vi skal også lave bål – herhjemme i haven på søndag. Og det der lyder virkelig alt for fristende!
øhh troede faktisk at det ville være flydende, men det bliver en mere fast konsistens. der kan trilles kugler af det. :-D kalder dem toffie kugler med chokolade.
Så tror jeg det har fået lidt for meget – hvilket det garanteret ikke bliver dårligere af, bare anderledes ;) Jeg plejer at få en smørbar konsistens. Ikke flydende men blot smørbar.
Toffee kugler lyder ret lækkert
Jeg har altid købt dåser med hjem fra ferier i Spanien og Argentina. Men nu kan jeg smutte i supermarkedet og købe. Har netop prøvet at koge en dåse i 3 timer og wow, sikken et godt resultat.
Tak for tippet.
Ja, det er virkelig bare helt vildt godt. Dejligt at du kunne bruge tippet :)
Uhmmm venter spændt på min dåse bliver færdig.
Jeg skal bruge karamellen som fyld i æblecupcakes med meringuebuttercream-frosting. Regner med at lægge resultatet ud på min blog efterfølgende. Må jeg henvise til din opskrift/blog?
Vh Janni
Ja, det vil jeg kun blive glad for :)
Det lyder som en lækker cupcake – jeg bliver helt lækkersulten
Hej ! Vil lige sige de kan købes i grønthandleren for 10kr. (Nørrebro) så hvis man bor i nærheden kan man ligeså godt spare nogen penge. Ps brugte den på min cheesecake mmmm det var lækkert!
hej
Lækker lækker blog du har, jeg kan bruge timer….. ;-)
Har du nogen idé om hvordan og hvor længe man kan opbevare dåser man har kogt men ikke åbnet endnu.
Mange hilsner
Pia
Hej Pia,
Tusind tak, det er jeg glad for at du synes.
Jeg ved ikke hvor længe de kan opbevares uåbnet – men jeg har hørt det er længe (flere måneder) og helst i køleskabet. Jeg har dog ikke testet det selv.
Kh Ann-Christine
Jeg har ladet mig fortælle af en som har forstand på den slags,at det skulle kunne holde sig lige så længe som den kondeseret mælk,altså til udløbsdato
MvH
Wenche
Tak for tippet! :)
Kan man putte det i en form og lave firkant karameller som slik eller kan det ikke stivne?
Det stivner ikke men er en cremet karamel – jeg har fx brugt det til fyldte chokolader :)
Hej, håber du ser det her nu det er et gammelt opslag. Jeg overvejer at prøve at lave Twix/Raider, har nemlig købt shortbreads, men nu skriver du at karamellen ikke stivner, kan man evt så smøre det på og derefter lægge dem i fryseren inden chokoladeovertræk? ?
Hej Christina,
Ja, frysetricket tror jeg sagtens du kan bruge, ellers tror jeg godt at karamellen kan koges så den lige kan holde formen på twix.
BLev det godt?
Kh AC
hej
hvem kan ikke huske mor s kiksekage
benny s kiksekage er lige så god og uden palmin
500 g mørk chokolade helst omkring 80 % kakao smæltes
en dåse varm kondenseret mælk
skallen af en appelsin
kiks i mellem chokoladen
ver
Tak for en god hjemmeside!
Er ved at koge min første kondenserede mælk og er ret spændt!
Vaccuum maskine ;-) det bruger vi på mit arbejde i al fald.
der er sikkert andre smarte måder at gøre det på :)
Kan anbefale at vaccuum pakke det først, da det er tenneligt skadeligt at “tilberede” dåsen.
Man udskiller en del tungmetaller og belægningen fra indersiden af dåsen. Det er for flere år tilbage blevet meldt ud til hele forsvaret at de ikke må tilberede deres feltrationer direkte fra dåsen, da flere er blevet syge af det. (i form af sindsyge, tvangstanker osv)
Men ellers genialt trick
Hej Amalie,
Tak for input, jeg er lidt nysgerrig på hvordan du vil vacucuumpakke det først?
Kh Ann-Christine
Fandt denne notits på Arlas hjemmeside:
Forbehold
Dåser til mælkekonserves (fx fløde, kondenseret mælk) er lakeret indvendigt, og dermed er risikoen for nikkelafgivelse i praksis ikke-eksisterende. I forbindelse med opvarmning af den åbnede dåse er det ekstremt vigtigt at holde temperaturen omkring de 100 grader. Temperaturer væsenligt over 120-130 grader kan resultere i krakelering og løsning af lakken.
Jeg smider mit stegetermometer i gryden og holder på den måde øje med at jeg holder temperaturen
Venlig hilsen Vivi
Søg evt. på Banoffi pie…
Digestive-kiks smadres, blandes med smeltet smør, der lægges i bunden af et tærtefad..skiv nogle bananer….hæld toffee (karamellen) over og pynt med lidt flødeskum. Det er PÅ INGEN MÅDE en slankeopskrift, men den vinder hver gang. :D Jeg kan ikke huske forholdene for de forskellige ingredienser, men google det. :D
Uhh, det lyder farligt fristende. Den må jeg lige huske :)
Tak for opskriften og inspirationen
Kan man mon bruge det i en lagkage på en eller anden måde?
Ohh ja, det vil da være lækkert!
Hej AC – har lige prøvet at koge min første karamel stærkt inspireret af dine superlækre opskrifter. Jeg havde desværre ikke fået læst opskriften grundigt nok og åbnede dåsen umiddelbart efter at jeg tog den op (jeg kogte dåsen ca. 3 1/2 time ) og stod desværre med en omgang lysebrun mælk der ikke havde meget med karamel at gøre :(
Skal jeg gå udfra at det er under nedkølingen at “magien” sker – eller kan der være forskel på kondenseret mælk?
Mvh Susanne
Hvor er det ærgeligt, Susanne. Jeg ved ikke helt hvor magien sker, da jeg ikke selv har prøvet at åbne før den er helt afkølet. Prøv igen og giv den måske en halv time ekstra + lad den køle helt af. Det er det værd, når det lykkedes :)
Kh Ann-Christine
Jeg har brugt det i fyldte chokolader i julen – De vakte stor glæde :)
Jeg rørte en knivspids salt i karamellen og brugte en god mørk chokolade og de er allerede blevet bestilt til næste jul…. og der skal jeg helt sikkert også koge mere end en dåse ;)
Prøv også med pebermynte dråber. Kun få dråber.
Jeg har lige lavet muffins med karamel fyld, og karamelfrosting og kokosmel på toppen. Mums!
Jamen det kan du tro det gjorde, og sikke lækekr den er.
Pandekagedejen står og trækker i køleskabet og bålet er næsten klar og så er der bålpandekager med karamelcreme mmmmmmm…..
Men ja, skal helt klart lave mere en 1 dåse næste gang ;o)
Ej, men det lyder da helt fantastisk med bålpandekager og karamel. Jeg længdes efter både bål, pandekager og karamel lige nu :)
Ja det lyder da som fantastisk og nem magi :).
Sørme om jeg ikke har en dåse i køkkenskabet, så det skal da helt klart afprøves…..
Tak for endnu et dejligt tip.
Mvh Sarah
Rigtig god fornøjelse, Sarah. Håber det bliver magisk :)
Hvordan laver du karamellen i en gryde uden dåsen, hvis ikke du har tiden til at vente i 4 timer?
Jeg har i dag prøvet at koge sådan en dåse, det stod og småkogte i 4 timer og så lod jeg det stå og køle af i gryden stille og roligt.
vi skulle bruge karamel til vaffeler med is.
men øv hvor blev jeg skuffet da jeg åbnet dåsen, det lignet mælk med en let mørkebrun farve.
hvad søren kan man lige lave forkert når man skal koge en dåse mælk??? ;-)
Ved du om det har den store betydning at den ikke var blevet helt kold, dåsen var sådan lidt lun da jeg åbnet den?? kunne jo have været total lækkert men lun karamel over isen
kanon flot side du har
Ej, hvor ærgeligt! Jeg tænker at den nok koger videre inden i dåsen under nedkøling og at det så må være vigtigt at den køler helt ned. 4 timer burde jo være helt perfekt. Har du smidt det ud? Ellers prøv evt at give det et opkog under omrøring i en gryde og køl det derefter ned i et glas – måske kan det redde lidt
Jeg har selv varmet lidt karamel op efterhånden som jeg skulle bruge det. Enten i vandbad eller i en gryde.
Kh Ann-Christine
Hej kan det måske skyldes at det har været kondenseret mælk der ikke var sødet. Jeg har lige stået været i en tyrkisk butik, det havde de begge dele. Bare en tanke
Jeg vidste slet ikke at man kunne få ikke sødet kondenseret mælk – men ja, det kan da sagtens være årsagen
Det er nemlig ren magi! Så genialt :)
Intet mindre! Jeg er enig :)
Tak for at du deler dine fine opskrifter med os. Jeg er storforbruger af dem.
I England hvor jeg bor, bruges karamellen i Banoffie Pie, som er en forrygende dessert. Banan, flødeskum, karamellen og mørk chokolade i en sprød tærtebund. Smager fantastisk.
Kære Bonnie,
Dejligt at have en læser i England, Banoffle Pie lyder virkelig fantastisk lækker, med perfekte kombinationer og smage, den må jeg vist prøve engang.
Tak for inspirationen
Kh Ann-Christine
nu bliver jeg “desværre” nødt til at lave de hasselnød og caramel macaroons jeg længe har fablet om… tak for at “genopfinde” den kogte karamelcreme.
Åh nej, hvor ærgeligt ;) De lyder godt nok lækre – jeg har endnu til gode at lave macaroons, det står på min ‘to oook’ liste :)
Dulce de leche er bare skønt. Brug det som et element på en desserttallerken med feks kage og is. Paul Cunningham er storforbruger i kogebogen The Paul
Karamel, kage og is er jo et perfekt match ;)
da jeg så dette, var jeg ikke i tvivl om, at jeg måtte forbi min grøntpusher. SÅ nu har jeg en dåse der står og koger, og glæder mig MEGET til resultatet.
Jeg håber du bliver glad og begejstret!
Herhjemme bruger vi det også i pandekager – i stedet for nutella. Det er super lækkert!
Ellers kan en kage – lavet på en bund at digestive og smør, smurt med karamel og toppet med skiver af banan og små klatter flødeskum – anbefales på det kraftigste. :-)
Nu bliver jeg jo nødt til at lave pandekager snart! Nøj, det kunne jeg lige forestille mig var lækkert :) Den kage lyder også vældig dejlig
Kagen med Digestive bund og banan hedder Benoffee pie 😜 Altid Lækkert og altid et kæmpe hit
Det er SÅ lækkert. Og jeg fortryder, at jeg kun købte en enkelt dåse mælk, da jeg lavede dine Bounty’er forleden.
Ang. frigivelse af stoffer fra dåsen, som jeg kan se, der er en, der spørger til på FB, så skulle det ikke være noget problem, så længe temepraturen holder sig omkring de 100 grader. Men vil man være helt sikker, tænker jeg, at man bare kan hælde mælken over i et (rent) patentglas og koge det…
Super godt, tak for tippet.
– og hvad med bountyerne? Gode ikke? ;)
MUMS.. skal absolut afprøves, da jeg er STOR tilhænger af alt karamel :-)
Karamel er også virkelig dejligt! Prøv det endelig
ummm ser lækkert ud!!
Man kan vel næsten kalde det for en slags “sund” karamel…?? ;o)
Jeg vil også gerne vide hvordan og hvor længe det opbevares..??
Ha ha, ja det kan du godt overbevise mig om ;D
I et glas med låg i køleskabet og jeg ved ikke hvor længe. Har hørt længe, men det er endnu ikke sket herhjemme, -hvis du forstår ;)
Nu ved jeg ikke hvordan det er andre steder, men her kan man næsten altid finde kondenseret mælk i Netto også :-)
Tak for tippet, jeg må holde øje i Netto også :)
Mums, det ser lækkert ud. Nu tror jeg også snart jeg vil prøve. Jeg har ofte spist “Dulce de leche”, den spanske udgave på et stykke ristet brød. Det kan også anbefales:)
Enkelt og lækkert, det elsker jeg også :)
Ser lækkert ud :):) ved du hvor længe det kan holde sig?? Og hvordan man skal opbevare det?? :) skal helt sikkert prøves :)
På glas i køleskabet, jeg har hørt at det kan holde sig længe – men det har det altså ikke nået herhjemme ;)
Jeg bruger det også i kager – har planer om snart at lave en meget syndig en af slagsen. Det der med at dåsen konstant skal være dækket af vand er vigtigt, fordi den ellers kan eksplodere (har jeg læst, men heldigvis ikke prøvet). Man kan i øvrigt lege med kogetiden alt efter hvilken konsistens, man ønsker. Og ja, mine børn elsker det også, det med magien i det, men faktisk tror jeg nok, at jeg altid er den, der glæder mig allermest til åbningsøjeblikket. Måske er jeg bare let at begejstre. Kh
Uha, det er jeg glad for at du ikke har prøvet ;) Ubehageligt, så tak for tippet. Og det er jo helt fantastisk at kunne forvandle noget sød mælk til den lækreste karamel – ren trylleri :)
Hvordan er det med kogetiden? Er det jo længere tid den koger jo tykkere bliver den, eller bliver den tynder jo længere den koger
uhmmm ser lækkert ud…forbliver det blødt eller bliver det med tiden hårdt?? aii det får vel ikke lov til at blive gammelt??
Jeg har haft det stående i en uges tid i køleskabet i et glas og det har været dejlig blødt og cremet i konsistensen, selv i køleskabet.