Creme Brulee


Creme Brulee med vaniljeprikketog fløjlsblød creme under et knasende sprødt lag sukkerskorpe er virkelig ganske enkelt uimodståelig.
Jeg er evigt begejstret for denne skønne franske dessert!
Den er så lækker og cremen kan forberedes i god tid, så skal den blot drysses med sukker og brændes inden servering.
Perfekt til festlige aftener, gæstemiddage, nytår og andet dejligt hvor en skøn dessert kan friste.
Prøv også: min opskrift på panna cotta >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Crème brûlée
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 5 æggeblommer
- 3,50 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- Derudover
- 50 g sukker, til karamelisering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Varm fløde og sødmælk op sammen med den tomme vaniljestang under omrøring til lige under kogepunktet. Fjern vaniljestangen og hæld langsomt den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm det langsomt op under omrøring til præcis 80 grader, mål med et sukkertermometer. Sæt cremen på køl i 1 time og rør den igennem et par gange.
Fjern derefter det skum, der har lagt sig øverst i cremen og rør den godt igennem, så vaniljekornene bliver jævnt fordelt. Hæld vaniljecremen i lave ramekiner på 11 cm i diameter og 3 cm i højden.
Sæt ramekinerne i en bradepande med lidt afstand imellem. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 120 grader almindelig over- og undervarme. Hæld forsigtigt kogende vand i bradepanden op til midten af ramekinerne og bag dem i 45-60 minutter, til cremen har sat sig og giver efter ved et let tryk. Cremen skal være blød og let skælvende i midten. Sæt ramekinerne i køleskabet i min. 3 timer eller gerne til næste dag.
Tag ramekinerne ud af køleskabet og drys et tyndt lag sukker over dem. Brænd hurtigt med en Crème brûlée brænder, til sukkeret karamelliserer, og server straks
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg kan ikke finde ud af, om vandet i bradepanden skal være varmt eller koldt, når creme-bruléerne sættes i. Kan du hjælpe?
Vh Jette
Hej Jette
Jeg har lige opdateret det i opskriften nu. Jeg plejer at bruge kogende vand, det forkorter bagetiden lidt (afhængig af ovn) så jeg rammer den på de 45 min. Men det går også fint med koldt vand, det bliver jo hurtigt varmt i ovnen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har ramakiner (fra tupperware) i ovnfast plast, – kan man evt vende creme bruleen ud på en serverengs-assiet inden man brænder sukkerer af? vh. Jane
Hej Jane
De skal helst ikke sætte sig så meget at de kan vendes ud uden at flyde let ud, så det tør jeg ikke love. Men prøv det evt af med en enkelt til test.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Undre mig over at delen med ovnen er streget over?
Hej Camilla
Det er en funktion der gør at du kan klikke afsnit og ingredienser væk i opskriften, efterhånden som du laver mad.
Hvis du er kommet til at klikke og strege over ved en fejl, kan du blot klikke det væk igen :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine