Cordon Bleu
Cordon Bleu med den lækre midte af flydende varm smeltet ost og en sprød panering smager så godt.
Cordon Bleu tilberedes traditionelt med kalvekød, men det er lige så skøn en ret med kyllingebryst, som jeg oftest laver den med.
Prøv også at supplere fyldet i kyllingen med et par salvieblade eller lidt basilikum og finthakkede soltørrede tomater, udover den gode mozzarellaost og skinke.
Prøv også: min opskrift på lækre nuggets >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kyllinge Cordon Bleu
- 4 kyllingebryst
- 4 skiver landskinke
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 2 æg
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 2 dl rasp
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk olivenolie, til at stege i
- 1 spsk smør, til at stege i
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær en dyb lomme i siden på hvert kyllingebryst, uden at skære igennem. Fold et stykke skinke rundt om osten og kom det forsigtigt ind i lommen på kyllingebrystet. Luk hullet godt med et par kødnåle.
Vend kyllingebrystet grundigt i mel, specielt der hvor lommen er lukket til. Vend derefter i et sammenpisket æg og til sidst i rasp, der er vendt med salt og peber.
Steg kyllingestykkerne på en pande med olie og smør i 8-10 minutter på hver side.
Hej Ann-Christine
Vi lavede retten i går aftes og vi er vilde med den. Den smager forrygende med kartoffelstakke og broccolisalat.
Da vi havde noget mozzarella tilovers, panerede vi det i æg og pankorasp og stegte det så få minutter på panden i lidt olie. Mums det var godt dertil og kan varmt anbefales.
Tak for endnu en skøn opskrift.
Vh Birgit
Hvor lyder det dejligt med den panerede mozzarella – og mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Kan jeg lave dem med svinekød, tænker at lave en lomme i koteletten 😊
Ja, det kan du fint gøre :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej og tak for dejlige opskrifter :)
Spørgsmål, fx til cordon bleu: Hvorfor bruger du mozarella i stedet for de lidt mere flydende oste…?
Jeg synes det smager dejligt, men du kan fint vælge en anden ost som du synes om :)
Kh Ann-Christine
Kan de mon tilberedes i ovn, hvis man skal lave til 10-12 personer på én gang?:)
Ja, det kan de godt.
Kh Ann-Christine
Hvad med tilbehør og evt sovs? Nogle ideer
Vh.Pia.
Tak for en lækker opskrift!
De kyllingebryster jeg brugte var meget små og flade, så jeg måtte improvisere, og rulle dem omkring fyldet. Det fungerede dog fint, og blev rigtig godt.
Skønt at høre, mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Tak for en lækker opskrift.
Den var nem at følge, som alle dine opskrifter.
Jeg brugte dog Chorizo pølse istedet for skinke, fordi jeg ikke havde noget. Det var meget lækkert og pikant med den stærke pølse.
Det lyder virkelig også godt med chorizo :)
Tak for tilbagemeldingen og tippet!
Kh AC
Hej Ann-Christine
Ser så lækre ud, sådan nogle vil jeg gerne lave i aften. Mit eneste problem er, at jeg synes det er svært at finde ordentlige kyllingebryster. Økokylling er altid som hel kylling eller med ben. Hvad gør du? Har du et godt tip til den bedste kylling i butikkerne?
Det er bare ikke altid man orker at gå i krig med en hel kylling ;)
Tak for alle dine lækre opskrifter, som har reddet mig ud af mange madkriser!
Mvh Anne
Hej Anne,
Jeg køber dem gerne online fra Gothenborg, de har super gode økologiske kyllingebryst uden ben eller hos RigtigMad.
Dog synes jeg det er blevet nemmere at finde i supermarkederne igen.
Kh AC
Hej Ann-Christine :)
Allerførst en kæmpe ros til dig blog. Den er helt suveræn og jeg kommer tit forbi for at få nye ideer. Jeg har ofte brugt dine opskrifter og mange af dem ligger som favoritter på computeren og telefonen. Ja, det er lige før at man ikke kan undgå at blive en smule forelsket i dig – vejen til mandens hjerte går jo som bekendt gennem maven! ;)
Nå, mit spørgsmål! Kan disse cordon bleus tilberedes i frituren og hvilken stegetid og -temperatur vil du i så fald anbefale? Og vil du måske anbefale at de først friteres og derefter smides i ovnen?
De bedste hilsener
Christian
Hej Christian,
Tusind tak for dine fine komplimenter :) og søde hilsen!
Er rigtig glad for at høre at mine opskrifter bliver brugt flittigt.
Du kan fint komme dem i frituren. Jeg har ikke selv sådan en, men fritere i en gryde og der måler jeg blot temperaturen efter at det kun lige nøjagtigt kan syde om et træ-grillspyd og så giver jeg dem til de ser sprøde og brune ud. Når temperaturen ikke er alt for høj, så plejer det at passe med at de er perfekt stegte når de har den rigtige farve og du behøver ikke at komme dem i ovnen. Vend dem gerne undervejs.
Kh AC
Den var helt fænomenalt fantastisk!! Vi lavede en stor portion igår, og der var nok til aftensmad i dag – og jeg tog mig selv i at glæde mig helt vildt til at komme hjem og spise aftensmad :)
Det er så dejligt at have det sådan! Tusind tak for din skønne hilsen, det er jeg glad for at høre :)