Cookie bars
Lækre chokoladeskønne cookie bars med nødder, karamel og godt med chokolade.
Resultatet er chewy og lidt sprøde kager som smager stjerneskønt – både som de er og skåret ud i mindre stykker og serveret med vaniljeis.
Cookie bars er cookies bagt i en form og derefter skåret ud i passende stykker. Smag og konsistens er lidt som en fusion af brownie og cookies. De er drøngode og et sikkert hit at servere for venner, familie og kollegaer.
Prøv også: min opskrift på de bedste cookies >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 20 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookie bars
- saltkaramelsauce
- 2 dl piskefløde
- 125 g sukker
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Cookiedej
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 175 g brun farin
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 175 g hvedemel
- 25 g usødet kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g mørk chokolade, hakket
- 25 g hvid chokolade, hakket
- 50 g pekannødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Saltkaramel sauce
Kog piskefløde, sukker og glukosesirup op i en stor gryde. Lad det simre i 35-45 minutter. Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamellen har en temperatur på 115 grader, er den færdig. Tilsæt salt.
Cookie Bars
Pisk smør, farin og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt godt sammen og sigt det i dejen. Rør dejen godt sammen og vend derefter 2⁄3 af den mørke chokolade i.
Fordel dejen i en smurt form på 22 x 28 cm og fordel resten af den mørke chokolade, den hvide chokolade og pekannødderne samt saltkaramellen i striber oven på dejen.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af i formen, til den lige sætter sig. Skær den derefter ud i passende stykker med en skarp kniv, mens den endnu er lun.
Mega lækker opskrift, men vi havde svært fået den helt gennembagt. Hvor høj er din dej, når du bager den?
Hej Maria
Den skal helst ikke være helt gennembagt, men må gerne underbages en smule. De sætter sig når de køler af.
Jeg bager dem i ca 1 – 1,5 cm højde
Kh Ann-Christine
Kan saltkaramel-saucen laves dagen før, og så blot varmes op dagen efter, så den er flydende til pyntningen?
Hej Birgit
den kan fint laves dagen før, og behøver ikke blive varmet op igen, er den kogt til 115 grader bør den holde sig flydende. Lad den evt stå på køkkenbordet i en times tid før du skal lave cookiebars, og hvis den er for fast, sæt den i et vandbad i et par minutter.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Har forsøgt at lave kagen to gange og begge gange er midten meget flydende og umulig at skære uden det sætter en masse på kniven. Den gik endda 2-3 minuttet ekstra denne gang. Kanterne er vildt gode 🙂
Hej Marianne
Ovne kan være meget forskellige, så det kan være den lige skal have lidt ekstra tid i din ovn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes at kagen blev lidt tør, i hvert fald ikke så smovset som en brownie. Hvad har jeg mon gjort forkert?
De skal også være mere ala cookies end brownie
Lidt ala 75% cookies + 25 % brownie = cookiebars
Kh Ann-Christine
Skal chokoladen smeltes eller hvordan fordeler man den i striber uden karamellen løber ind over?
Kan man mon bruge færdiglavet karamel som Dulce de Leche ?
Hej Kristine
Chokoladen skal bare drysses over – den smelter i ovnen – og derefter fordeler du karamel over. Det gør ikke spor at det smelter lidt sammen.
Du kan sagtens bruge en færdigkøbt karamel
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
De ser super lækre ud. Kan de mon fryses?
Mange tak :)
De bliver bløde ved optøning, men kan bages igen for sprødhed. Ellers kan du fryse den rå dej.
Kh AC
Hjertelig tillykke med bloggen og 1000 tak for alt det som du på skønneste vis deler, til stor glæde og gavn! Og det gnistrer jo af energi og hygge omkring dig, så man altid får noget ud af at komme ind på Valdemarsro og læse nyt og nyde dine skønne billeder! F.eks. tænker jeg : Yes! Det er mandag! Så er der “Små glimt” :-)
Og ♡♡♡ du har jo været med alle årene! Tusind tak, for at være en (måske ikke selvvalgt) inspiration til at starte sådan en blog og for at stadig synes det er så hyggeligt at dele alle de små rare hverdagsglimt og rejseoplevelser, både her, på telefon og når vi ses ♡
Kram
Stort tillykke med bloggens fødselsdag. Og hvor lyder den kage bare lækker! Og dejligt fleksibel. Tror jeg prøver en lidt simpel version senere i dag. Jeg fandt bloggen ved at lede efter en opskrift, og nu checker jeg hver dag. Det er min daglige dosis hygge og inspiration til hygge. Det lyder måske lidt fladt, og jeg har tænkt over, om jeg kunne finde en bedre måde at sige det på, men det lykkedes ikke rigtigt. Det er simpelthen her, jeg altid kan være sikker på at finde nogle glimt af hygge i ordets skønneste betydning. Så tak for det. Og for inspiration til både bagning, madlavning og lidt kreativitet – især lys-glimmer og pølsehorn hitter stort hos mine 3-årige
Tusind tak for din søde hilsen, Tanja – og det er jo lige netop det jeg synes er så vildt rart at kunne give videre, lidt hverdagshygge på daglig basis, så jeg er helt med på hvad du mener og synes det er så dejligt at du har det sådan med min blog
Ha´ en super dejlig weekend og skønt at høre at glimmer og pølsehorn hitter hos dine to. Samme her, hos mine 6 årige ;)
Kh AC
Tillykke – og tak for dit dejlige blogunivers
Tusind tak! :)
Rigtig dejlig weekend til dig
Kære Ann-Christine, Stort tillykke med bloggen! Din er absolut en af mine yndlingsblogs og er virkelig glad for at læse med. Glæder mig til at se hvad fremtiden byder på for både dig og bloggen ?
Kh Veronica
Tusind tak, Veronica ♡ Hvor er du sød og jeg glæder mig også til at se hvad fremtiden bringer af gode ting
Rigtig dejlig weekend til dig
Kh AC
Tænk, at jeg læser din blog for første gang, og så holder den 9-årsdag… Stort tillykke! Jeg glæder mig til at læse med fremover.
Stort velkommen hertil og hvor dejligt at høre at du har lyst til at læse med fremover ♡
Uhmmmm den ser lækker ud den må vi prøve. STORT tillykke med bloggen. Du gør virkelig et rigtig godt arbejde her. Mine drenge elsker lige pludselig den mad jeg laver nu ( Mange af dine opskrifter ) så tusind tak fordi du deler ♥ Din bog er jeg også meget glad for den bliver også brugt flittigt ♥
Tusind tak, og tak for at du følger med – hvor er det skønt at kunne inspirere og skabe glæde ved madlavningen og måltidet ♡
Tak for din søde hilsen
Stort tillykke med fødselsdagen. Jeg har fulgt din blog i ca. halvandet år og den har bare inspireret mig så meget. Jeg har altid være glad for at bage og lave mad, men er blevet endnu gladere for det efter jeg har ‘mødt’ dig og din blog. Dine opskrifter er så spændende og lækre og nemme at gå til.
Endnu engang tillykke og tak for at dele dine skønne opskrifter m.m. med os andre.
Tusind tak, Inaam ♡ Jeg er så glad for at du følger med og tusind tak for dine altid så søde og hyggelige kommentarer
Stort tillykke til dig, Ann-Christine! You took the leap and went into the big unknown. I really like your blog and work. It takes me back to Denmark every time when I can not be there. Enjoy the celebration! Hurrah!!!!!! Kh Hendrika
Thank you so much, Hendrika – and thank you for your always sweet comments on my blog and social media ♡
Hej.
Vil bare sige rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen:-) Godt gået! Jeg fandt din blog for ca. 1 år siden, og siden har jeg næsten dagligt fulgt med. Jeg nyder meget at læse – og blive inspireret af dine indlæg.
Jeg vil helt sikkert prøve at bage den lækre kage – måske i weekenden.
Vil da også lige indskyde, at vi også har tvillinger – en dreng og en pige på 2 år – og det er sjovt at læse om, hvor stor gavn jeres tvillinger tilsyneladende har af hinanden.
Kh. Rikke
Hvor dejligt at du fandt vej hertil ♡ og så skønt at du fik lyst til at læse med fortsat.
Så hyggeligt at I også har tvillinger, og ja, vores har virkelig meget glæde af hinanden, både i hverdagen og på rejser, ferier – har bare altid en legekammerat (selv om de selvfølgelig også skændtes så det brager indimellem) ;)
Tak for din søde hilsen og rigtig dejlig weekend til jer
Kh Ann-Christine
Stort til lykke til dig med blokken. Jeg elsker at gå herind og nyder at læse dine super gode indlæg. Hver gang vi skal have noget nyt og uprøvet mad, siger mine drenge:”nå du har nok været på Valdemarsro mor”. Fortsat rigtig god dag og weekend til dig og din familie. Glæder mig til at læse mere om haveprojektet. Kh Susanne
ha ha, ej hvor sødt at de siger sådan ♡ det er dejligt at høre!
Tusind tak for din søde hilsen og for at du følger med.
Rigtig dejlig weekend til dig, og jeg glæder mig virkelig også til at fortælle mere om haveprojektet.
Kh Ann-Christine
Stort tillykke med 9-års fødselsdagen. Jeg er så imponeret over din måde at få koblet familieliv og arbejdsliv. Det må være skønt.
Jeg har fulgt dig de sidste tre års tid og finder SÅ meget inspiration. Dine muslibarer er fast del af madpakken, dine koldthævede luciabrød er blevet en fast tradition i december, sirupper er uundværlige på vores morgenskyr…ja, du er bestemt blevet en del af vores familie. Tusind tak for det.
Rigtig god weekend til jer.
Kh Vivi
Det er virkelig også dejligt ♡ jeg er meget taknemmelig over at det kan lade sig gøre, at lave det jeg allerhelst vil lave.
Og hvor er det dejligt at høre at mine opskrifter er så dejligt integreret i jeres familie også, det gør mig glad
Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Tillykke med fødselsdagen, og hurra for alle os der er så heldige at have fundet Valdemarsro. Jeg er daglig på besøg og nyder hvert et opslag. Dine cookiebars ser lækre ud, men det må blive en anden dag. Er nemlig ved at lave din chokoladetærte med saltkaramel til vores gæster i morgen. Rigtig god og dejlig weekend.
Kh Mette
Jeg er så glad for at I har fundet vej hertil :)
Tusind tak og hvor lækkert med chokoladetærte til weekenden, rigtig god fornøjelse med den og rigtig god weekend til dig
Tak for den søde hilsen
Kh Ann-Christine
Stort og varmt tillykke med bloggens 9 år på bagen. Det er imponerende hvad du har udrettet med den. Kh Dorte
Tusind tak, Dorte ♡ er jo også bare så glad for mit lille sted her :)
Uhh…de ser jo vanvittigt lækre ud! Jeg har egentlig lovet ungerne at vi skal bage cookies i eftermiddag…til lillebrors barnedåb på søndag. Men jeg tror da jeg vil forsøge at overtale dem til at bage disse i stedet!
Hjertelig tillykke med fødselsdagen og TAK for din strøm af fantastisk inspiration ♡
God weekend…
Mange hilsner
Sine
Hvor hyggeligt, god fornøjelse med bageprojektet og stort tillykke med barnedåb på søndag.
Og tak for din søde hilsen, for dine altid hyggelige hilsner, input og kommentarer :)
Rigtig god weekend!
Kh Ann-Christine
Tillykke med bloggens fødselsdag og rigtig godt arbejde du har skabt :-) Tusind tak for en skøn blog med enormt mange lækre opskrifter. Du har reddet mig for mange aftensmadskrisen, hvor jeg har været tom for idéer. Godat at Valdemarsro altid er fyldt med gode idéer. Jeg håber, at du vil forsætte bloggen i rigtig mange år ud i fremtiden.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg da bare så glad for at høre <3 Og ja, du kan tro at jeg hellere end gerne vil fortsætte i mange år endnu.
dejlig weekend til dig
Kh Ann-Christine