Cookies med skumfiduser
Opskrift på uimodståelige cookies med skumfiduser
De er geniale. For det første smager de helt fortryllende, er super nemme at bage og så kan de rå dejkugler fryses ned, så dejen kan deles i to og der kan bages en plade ekstra nemme cookies en dag, man lige får lyst til lidt lækkert eller får uventede gæster på besøg.
Det giver en skøn sej konsistens med skumfiduser i disse cookies, men de små skumfiduser kan undværes og kagerne kan bages uden.
Prøv også: opskrift på cookies med chokolade og nødder >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 16 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookies med skumfiduser
- 100 g hasselnødder, grofthakkede
- 150 g smør, stuetemperet
- 130 g sukker
- 100 g brun farin
- 2 æg
- 220 g hvedemel
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- 75 g mælkechokolade, grofthakket
- 40 g skumfiduser, ministørrelse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, sæt hasselnødderne i ovnen mens den varmer op og tag dem ud, så snart hinderne bliver sprøde og sprækker lidt. Gnid dem i et rent klæde til hinderne falder af og hak dem groft. Sæt dem til side til senere.
Pisk smør, sukker og farin sammen. Tilsæt et æg ad gangen og pisk, til det har en ensartet konsistens.
Rør hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt chokolade, hasselnødder og skumfiduser og vend det hele godt rundt i dejen.
Form kugler og placer dem på to bageplader med bagepapir. Giv dem et lille tryk. Sørg for, at der er god afstand mellem dem, da de flyder ud under bagningen.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er gyldne, men stadig lidt bløde i midten.
Lad de friskbagte cookies med skumfiduser køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.
Jeg har lige prøvet at lave disse – eller noget af dejen resten er i fryseren.
Skumfiduserne forsvinder helt under sidste del af bagningen (fik 14 min) og der bliver et hul i cookis’ene hvor de var. Sker det også for dig?
Havde samme oplevelse i dag.. Pæne blev de ikke, men de smager heldigvis godt :-)
Prøvede at lege med ovntemperatur og bagetid, men det hjalp desværre ikke.
Hvilke skumfiduser brugte du? Jeg brugte HARIBO Chamallow Minis.
Hej Kath
Jeg oplever ikke der bliver hul i dejen, og nogle af stykkerne af skumfiduserne forsvinder – eller de kan ikke så godt ses, men kan smages i form af en lækker ‘sej’ krumme.
Kh Ann-Christine
Ser lækkert ud! Hvilken chokolade bruger du? Jeg synes chokoladen ofte smelter og bliver blandet ind i dejen. Smager lækkert nok, men savner choko klumper i mine cookies. Hvad er hemmeligheden? :)
Hej Julia
Jeg bruger to varianter fra valhrona, hvis de små stykker halveres, så oplever jeg der er fint med chokolade stykker i, men ja, de flyder stadig lidt ud under bagning.
Kh AC
Hej :-)
Først tak for en super skøn side, som jeg ofte bruger – skønne opskrifter :-)
Jeg har lige et spørgsmål til disse cookies, som lyder vanvittig lækre – kan man lave dem med mandler i stedet for hasselnødder, da vi ikke kan tåle hasselnødder herhjemme desværre? Og hvis man kan, ville mandlerne så skulle i ovnen på samme måde som nødderne?
På forhånd tak :-)
Sommerhilsner fra Anja
Hej Anja,
Det kan du sagtens og mandlerne skal ikke bages først eller gnides skallerne af – de skal blot grofthakkes.
God fornøjelse og skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa AC.
Har et ønske om at bare et af dibe smukke billeder der hører til pågældende opskrift, kommer med når man udskriver ? Elsker udskrift muligheden ?
Vh Sanne
Hej Sanne
Mange tak for din søde hilsen og forespørgsel.
Jeg har fravalgt det for nu, mener i stedet i gang med at lave en række skønne kogebøger over de næste mange år, så man får en smuk samlet offline oplevelse der :)
Rigtig god weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hej. Under tip skriver du man skal tø dem op i 30 min. så i ovn i 10-12 min. Men længere nede skriver du hvor nemt det er at tage dem ud af fryseren, på en bageplade og wupti 9 minutter senere er der cookies. Så jeg er lidt i tvivl om instruksen? Jeg vil lave dem til min gravide veninde så hunhar noget nemt når baby kommer. Hvor mange grader skal ovn være på?
Heh, det kan jeg da godt se ;)
Jeg har skrevet tippet til efterfølgende og overså det jeg oprindeligt havde skrevet længere nede … men uanset. Jeg synes det fungere bedst at tø dem i en halv times tid først og senere har jeg fået en ny ovn der nok bager mere normalt ;) – og her skal de have 10-12 minutter.
Rigtig god fornøjelse – og hvor er det sødt af dig at forkæle din veninde med kagerne
Kh AC
Billig – skulle det stå
Hvad har jeg gjort forkert?
Alt nøje afmålt, og bagt til gyldenbrune i kanten.
Blev ikke faste og slet ikke sprøde….
Kan de bages igen?
Opbevares i kagedåse når de er HELT kolde og sprøde?
Hilsen æv fra mig, jo ikke en bille kage at kassere…
Bente
Det lyer som om de godt kunne tåle et par minutter mere i ovnen, hvis de ikke bliver sprøde efter de er kølet af.
Uanset, så må du endelig ikke kassere dem! De er jo fantastiske at hakke groft og røre med en vanilje is – eller gemme til en omgang hjemmelavede romkugler
Kh AC
Tak gor dit svar m god ide ?. De røg ind igen dagen efter og fik 5 min mere. Det hjalp!
Ellers herlig opskrift.
Bh Bente
Hvilken funktion i ovnen bager du dem med? Synes det er svært altid lige at vide om man skal bruge varmluft, over/undervarme eller en kombi af de to.
Lader du dem tø lidt efter frost, eller sætter du dem i ovnen direkte fra fryseren?
Og hvor længe vil du sige de holder sig på frys?
Tak :-)
Hej Michelle,
Det er varmluft. Som udgangspunkt bager jeg altid på varmluft, med mindre der står andet. I min gamle ovn var det ganske simpelt den eneste måde ovnen fungerede ordentligt på – jeg har ikke været helt flink nok til at skrive det i hver opskrift dog, så det er så fint du spørger!
Jeg lader dem oftest tø lidt, men har også prøvet at tage dem direkte fra frost til ovn og det går også helt fint. Jeg vil anslå at de holder smag og konsistens glimrende op til 3 mdr på frys.
Kh AC
I indholdet står bagepulver men i opskriften står natron ????
Jeg har lige rettet det til, så det er ens – jeg bruger oftest bagepulver. Men har jeg det ikke, så fungerer natron også glimrende
Kh AC
Tak for en dejlig blog – er stor fan og har afprøvet mange opskrifter:-) i dag stod den så på disse cookies, men de flyder ikke ud?!?!?! Lavede dobbeltportion og tilføjede lidt ekstra mel, da dejen var al for blød til at forme til kugler, men de bliver bare små halvrunde småkager – det er der jo i og for sig heller ikke noget galt med, men det var ikke lige det jeg forventede. Kan du gennemskue hvad der går galt?
Hej Rikke,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :)
Jeg har ikke selv prøvet at cookies´ne (skriver man mon det sådan?) ikke flyder ud, men jeg tænker umiddelbart at de kan have fået for lidt for meget mel. De skal nemlig gerne være lidt bløde i det. Prøv næste gang blot at komme dem på bagepapiret med to skeer, som så lige bruges til at forme dem lidt med – og giv dem et lille tryk inden de sættes i ovnen.
Kh AC
Tak – det vil jeg prøve. Så har jeg også en undskyldning for at lave dem igen. Jeg kan afsløre at smagen er fantastisk uanset om de er helt flade eller ej:-)
Dejligt at høre :) – og rigtig god fornøjelse med dem næste gang også :)
Hold nu op en lækker smagsoplevelse at sætte tænderne i. :-)
Virkelig smart med at fryse dejen, det fik vi ikke lige gjort, men måske næste gang.
Hvor er det dejligt at høre!
Tusind tak for din hilsen :)
Kh AC
Jeg er i fuld gang med at fylde fryseren da jeg venter mit første barn om 3-4 uger. Derfor skal de være nemt hvis/når der kommer barselsgæster.
Behøver man at lave kagerne i kugler inden man fryser dem? Kan man ikke bare lave en pølse af dejen og så skære den i tynde skiver og så på en plade og i ovnen?
Det lyder som en dejlig plan. -og muligheden for at kunne forkæle sig selv med en lille lækker kage ovenpå en nat med manglende nattesøvn er heller ikke at kimse af ;)
Jeg har ikke prøvet det med skiverne. Men mon ikke sagtens det kan blive super godt – du må gerne lige lade mig høre hvordan det bliver.
Mener selvfølgelig SMÅKAGERNE med skumfiduser…
Min datter på 3 år og jeg har i dag bagt dine muffins med skumfiduser. Mums de er gode. Vi lavede dobbeltportion, så der ligger nogle klar i fryseren. Din side er bare så skøn. Super flotte billeder og skønne opskrifter og indlæg.
Tusind tak, Rikke. Det er bare så sødt af dig at skrive det :)
God ide at lave dobbeltportion når man nu er i gang!
Hvor finder du de små skunfiduser henne…??
Jeg har købt disse i Søstrene Grene
Der vil jeg kigge næste gang. Har en lille 2 årig fyr der er vild med skumfiduser, men de er for store for ham, og det der med at bide dem over, vil han ikke være med til : o)
he he, ej det duer da heller ikke ;) De er så søde med de små ideer de får nogle gange ♥
Tak for gode opskrifter. Jeg har også leget med skumfiduser i både cookies og Cupcakes, men oplever om og om igen at de eksploderer og derfor ikke giver følelsen af skumfidus men bare lidt klistret karamel-agtig. Har du oplevet det? What to do?
De smelter også her, og bliver til sådan en smeltet sej karamelkonsistens – den kan jeg meget godt lide, da det giver sådan en lidt chewy og sej konsistens. Jeg har dog ikke oplevet at de eksplodere
Godt jeg for en gang skyld tjekkede de danske blogs ud på bloglovin.. Det her er jo alt godt samlet i en cookie.. Mums!
Dét er jeg da godt nok glad for at høre :)
Mums.. det ser super godt ud og er da helt perfekt til vejret i dag!!!
Ja, ik´ Det kalder nærmest på kager og varm chokolade
Sådan en kunne jeg godt tænke mig at få tilsendt til Aarhus Uni – her mens jeg sidder og prøver at være flittig ;-) De ser hammer lækre ud!!
Jeg burde næsten lige sende et bud ;)
Super smart!! Det må afprøves :-)
De ser supergode ud….og super ide at kunne tage dem direkte fra fryseren og få nybagte småkager ;) MUMS
Sjovt med skumfiduserne, det skal jeg prøve…snart :)
Uh, de ser gode ud :)
Er lidt nysgerrig.. Bruger du kun natron? Det plejer i hvert fald at være en god idé at tilføre noget syre (surmælksprodukt/citron/eddike eller tilsvarende) eller bagepulver (som indeholder syre) når man bager med natron. Det er for at modvirke dannelse af soda som kan give en grim bismag.
Men hvis de smagte godt, så er der jo ikke noget i vejen :) nu er tippet i hvert fald givet videre! Go’ snevejrsdag :)
Ja, det har jeg gjort her – du har ret ellers, men der var slet ingen bismag af soda i disse kager. Man kan dog sagtens komme lidt bagepulver i også
Mmm, de ser gode ud og det der fryse trick, det er da smart :-)
Ja, det er nemlig mega smart :)
Kors, det er smart. Har ikke bagt i hundrede år (sådan føles det), men tror jeg skal i gang med noget snart.. og det skal helt sikkert være en frysbar version jeg skal lave.. Synes nemlig godt det kan være lidt overvældende (læs: farligt) med et monsterbjerg af kager :-)
Uh ja, en hel portion færdige lækre kager, det er alt for fristende. Og det er jo lidt ærgeligt, for så får man måske ikke bagt så ofte som man eller gerne vil.
Det trick at fryse kugler er da genialt!
Så er det slut med citronhalvmåner fra tanken til de uventede gæster ;)
Jeg er også selv ret begejstret over at det lykkedes :)
Dét er smart! Må have prøvet opskriften en af dagene… Lyder lidt sært med skumfiduser i cookies, men så sært at det skal prøves :)
Ja, det er da også lidt sært, men smager godt ;) Prøv evt at nøjes med skumfiduser i halvdelen og ekstra chokolade i den anden halvdel – det er win/win – 2 kager i en portion ;)