Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cookiekage/ Cookies og Småkager Dessert, Kager og søde sager

Cookiekage med chokolade og skumfiduser

At samles om en cookiekage er da noget af det hyggeligste.

Helt som at være på restaurant, synes mine børn – for det er sådan vi oftest gør når vi spiser ude. Bestiller 1 eller to desserter og 4 skeer. Ganske enkelt fordi vi ikke kan spise en dessert hver efter et godt måltid og fordi det er smadderhyggeligt med delemad.

Det er en nem dessert at lave! Johan og jeg gik i køkkenet sammen og kagen, efter jeg havde skrevet opskriften. Vi blev helt enige om, at cookies bagt som kage er et stort hit!

Prøv også: min bedste opskrift på lækre pandekager >>

Cookiekage med chokolade og skumfiduser
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M6
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder, grofthakket
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 50 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 75 g mørk chokolade, grofthakket
  • 60 g skumfiduser, gerne små
  • Derudover
  • 200 g vaniljeis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør varm stor pande under konstant omrøring, de skal ikke tage farve, men skal ristes til hinderne sprækker og kan gnides af. Vend dem ud på et rent klæde og gnid hinderne af.

Pisk smør, sukker, farin og vaniljesukker sammen, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.

Vend mel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt derefter hasselnøddekerner og chokolade og vend det godt rundt i dejen.

Smør en støbejernspande (20 cm diameter) med smør og fordel dejen og skumfiduserne på panden. Dejen skal ikke lægges glat og tæt, men blot lægges på i klatter med en ske.

Bag cookiekagen i 25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til den er gylden, men stadig lidt blød i midten.

Lad kagen køle en anelse af og server den lun med en klat vaniljeis ovenpå. Giv skeer til dem, der spiser med.