Cookiekage med chokolade og skumfiduser
At samles om en cookiekage er da noget af det hyggeligste.
Helt som at være på restaurant, synes mine børn – for det er sådan vi oftest gør når vi spiser ude. Bestiller 1 eller to desserter og 4 skeer. Ganske enkelt fordi vi ikke kan spise en dessert hver efter et godt måltid og fordi det er smadderhyggeligt med delemad.
Det er en nem dessert at lave! Johan og jeg gik i køkkenet sammen og kagen, efter jeg havde skrevet opskriften. Vi blev helt enige om, at cookies bagt som kage er et stort hit!
Prøv også: min bedste opskrift på lækre pandekager >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Cookiekage med chokolade og skumfiduser
- 75 g hasselnødder, grofthakket
- 100 g smør, stuetempereret
- 50 g sukker
- 75 g brun farin
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 125 g hvedemel
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 75 g mørk chokolade, grofthakket
- 60 g skumfiduser, gerne små
- Derudover
- 200 g vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnødderne på en tør varm stor pande under konstant omrøring, de skal ikke tage farve, men skal ristes til hinderne sprækker og kan gnides af. Vend dem ud på et rent klæde og gnid hinderne af.
Pisk smør, sukker, farin og vaniljesukker sammen, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.
Vend mel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen. Tilsæt derefter hasselnøddekerner og chokolade og vend det godt rundt i dejen.
Smør en støbejernspande (20 cm diameter) med smør og fordel dejen og skumfiduserne på panden. Dejen skal ikke lægges glat og tæt, men blot lægges på i klatter med en ske.
Bag cookiekagen i 25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, til den er gylden, men stadig lidt blød i midten.
Lad kagen køle en anelse af og server den lun med en klat vaniljeis ovenpå. Giv skeer til dem, der spiser med.
Kan man udelade hasselnødderne? Evt erstatte med noget andet ikke nøddeagtigt 😉?
Ja, du kan godt undlade og evt komme mere chokolade i.
Kh Ann-Christine
Hej
Skal der justeres noget videre i opskriften, hvis man kun har et almindeligt ovnfast fad at bage den i
Mvh Aino
Hvis det er samme størrelse, så er det blot 1:1
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvis nu jeg kun har foliebakke at bage i, da det er til skolens kagesalg, hvor længe skal den så have?
På forhånd tak for svar, skal bage imorgen onsdag sidst på dagen :)
Hold endelig godt øje med den, for bagetiden kan variere fra ovn til ovn – og den form du bruger her.
jeg vil gætte på 20 minutter, men kig til den efter 18 minutter og vurder selv om den skal have ekstra
Kh Ann-Christine
Kan den bages i alm. muffins forme og ændre det på bagetiden?
Tja, jeg synes ikke den egner sig så godt til papirsforme, men hvis du gør forsøget, så vil jeg anbefale omkring 14-16 minutters bagetid, den skal ikke være gennembagt
Tak for dejlige opskrifter. Er der noget man skal tilpasse i opskriftens sammensætning, for at man kan lave denne portionsanrettet, i disse coronatider?
Nej, det er samme mængde på det hele og de kan sagtens bages som alm cookies
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-christine
jeg har lige fået din skønne kogebog i fødselsdagsgave.
Har du lavet en bog med alle dine gode desserter og kage.
Kh heidi?
Hej Heidi,
Tusind tak for din søde hilsen, jeg håber du bliver glad for bogen :)
Jeg vil gerne lave en kage og dessertbog på et tidspunkt! Det kunne være så skønt. Den næste bog jeg udgiver bliver en opfølger til aftensmadbogen, men endnu flere grønne retter, salater og andet skønt.
Kh AC
Ser lækker ud. Skal chokoladen hakkes ligesom nødderne ?
Ja, grofthakkes :)
God fornøjelse
Kh AC
Tak for altid lækre opskrifter ? Kan den bages i springform eller tærtefad? ?
Ja, det kan den fint :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC