Congee Rissuppe med kylling
Congee Rissuppe med kylling er en virkelig lækker ret som er varmende, nærende og smager helt vidunderligt, når man tager sig tid til at lave den fra bunden.
Jeg laver den med hele kyllingestykker og jeg lover jer at det er det hele værd! Smagen er enestående, mild, cremet og fyldig. Det er så lækkert, godkendt af både børn og voksne her på matriklen – og jeg kan varmt anbefale jer at prøve den.
Prøv også: opskrift på den vietnamesiske nudelsuppe Pho Ga >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Congee Rissuppe med kylling
- 200 g grødris, eller sushiris
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 300 g kyllingebryst, gerne med ben
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- Til servering
- 1 spsk soja
- 1 tsk sesamolie
- 2 stængler forårsløg, i tynde skiver
- 30 g cashewnødder
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 spsk sesamfrø, ristede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl risene grundigt under rindende vand og kom dem derefter i en gryde med en lidt tyndt blandet grøntsagsboullion og den friskrevede ingefær.
Kog op under omrøring og skrue derefter ned for varmen.
Læg kyllingestykkerne med ben oven på risene i vandet og læg låg på. Lad det simre ved helt lav varme (2 eller 3 ud af 9). Det skal kun lige koge ganske svagt. Rør i gryden cirka hver 10 minut for at sikre at det ikke koger fast på bunden.
Når ris og kyllingen er perfekt mørt og kødet nærmest falder af benene, så er retten klar til næste step.
Tag kyllingen op af gryden og lad det køle lidt af. Læg låg på gryden med ris, så risene ikke bliver kolde. Pil kødet af kyllingen. Kasser ben og skind. Skær kødet i mindre stykker og rør det i rissuppen, tilsæt evt ekstra bouillon efter behov.
Anret i skåle med et dryp soya og sesamolie, samt et fint drys forårsløg, cashewnødder, koriander og sesamfrø.
Den ser lækker ud.
Jeg har et spørgsmål der går på.
Hvis ris og kylling skal små simre til alt væden er absorberet, hvor er suppen så henne når når kyllingen puttes tilbage ?
Hej Heidi
Godt du skrev! Jeg har rettet nu, jeg havde formuleret mig lidt forkert og jeg håber det giver bedre mening nu. Al væden skal ikke være absorberet, men ris og kylling skal være perfekt mørt og man kan spæde til med lidt ekstra bouillon efter behov, så den bliver “suppet”
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
kan man bruge kyllingelår til opskriften fremfor bryst?
Ja, det kan du fint!
Dejlig dag til dig og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg plejer at koge ris og kylling med korianderrod. Og når retten skal spises så tynde strimler frisk ingefær, frisk chili og masser af friskkværnet hvid peber ovenpå.
Det lyder super lækkert! Har du en opskrift noget oplagt tilbehør til denne?
Jeg servere ikke tilbehør til den, men topper den med grønt. Hvis du gerne vil have tilbehør til, så prøv at se her: https://www.valdemarsro.dk/asiatisk/ om der er noget der frister :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor længe er risene om at absorbere væden? Taler vi 10, 20 eller 30 min.?
Risene bliver tilberedt samtidig med kyllingen og er færdige når kyllingen er mør og gennemstegt. Beregn omkring 35-45 minutter til du når til afsnit 4 i fremgangsmåden
Kan den nemt dobles op? :)
Ja, sagtens :)
Det ser mega lækkert ud og skal helt bestemt prøves af ? Vil man evt kunne bruge brune ris?
Hej Camilla
Brune ris koger ikke ud, som risottoris, sushiris og grødris, så det vil ikke give den lækre grødkonsistens, men du kan da fint give det et forsøg og se hvad du synes om det :)
Kh Ann-Christine