Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/congee-rissuppe-kylling/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Grød, Mad på budget, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vinter

Congee Rissuppe med kylling

Congee Rissuppe med kylling er en virkelig lækker ret som er varmende, nærende og smager helt vidunderligt, når man tager sig tid til at lave den fra bunden.

Jeg laver den med hele kyllingestykker og jeg lover jer at det er det hele værd! Smagen er enestående, mild, cremet og fyldig. Det er så lækkert, godkendt af både børn og voksne her på matriklen – og jeg kan varmt anbefale jer at prøve den.

Prøv også: opskrift på den vietnamesiske nudelsuppe Pho Ga >>

Congee Rissuppe med kylling
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H15MPT30M4
Ingredienser
  • 200 g grødris, eller sushiris
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 300 g kyllingebryst, gerne med ben
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • Til servering
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk sesamolie
  • 2 stængler forårsløg, i tynde skiver
  • 30 g cashewnødder
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 spsk sesamfrø, ristede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl risene grundigt under rindende vand og kom dem derefter i en gryde med en lidt tyndt blandet grøntsagsboullion og den friskrevede ingefær.

Kog op under omrøring og skrue derefter ned for varmen.

Læg kyllingestykkerne med ben oven på risene i vandet og læg låg på. Lad det simre ved helt lav varme (2 eller 3 ud af 9). Det skal kun lige koge ganske svagt. Rør i gryden cirka hver 10 minut for at sikre at det ikke koger fast på bunden.

Når ris og kyllingen er perfekt mørt og kødet nærmest falder af benene, så er retten klar til næste step.

Tag kyllingen op af gryden og lad det køle lidt af. Læg låg på gryden med ris, så risene ikke bliver kolde. Pil kødet af kyllingen. Kasser ben og skind. Skær kødet i mindre stykker og rør det i rissuppen, tilsæt evt ekstra bouillon efter behov.

Anret i skåle med et dryp soya og sesamolie, samt et fint drys forårsløg, cashewnødder, koriander og sesamfrø.