Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/confit-de-canard/ Aftensmad Julefrokost, julemiddag, Juleopskrifter, Simremad, Vinter

Confiterede andelår – Confit de Canard

Confiterede andelår er virkelig noget af det lækreste.

Smørmørt andekød fyldt med god smag og et knasende, sprødt skind. Det er godt og meget anvendeligt til både at servere som det er i december, og til julemiddagen, julede salater, en sandwich med and og andet godt.

De lækre andelår kan det forberedes i god tid, hvilket også er et hit og dejligt nemt hvis man gerne vil have andekød og flæskesteg på julemenuen, men måske ikke vil stege en hel andesteg.

Prøv også: opskrift på langtidsstegt and >>

Confiterede andelår - Confit de Canard
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2dagePT30M4
Ingredienser
  • 4 andelår
  • 1 kg andefedt
  • 1 spsk frisk salvie, finthakket
  • 1 spsk frisk rosmarin, finthakkede
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk flagesalt
  • 1 spsk peberkorn, groft knust
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Krydring, dagen før
Kom salt, peber, salvie, rosmarin, citronskal, hvidløg, sukker og timian i en morter og knus det til en velduftende krydderblanding.

Gnid andelårene med krydderblandingen og stil dem på køl natten over i en skål med låg.

Dagen efter
Tør krydderierne af andelårene. Smelt andefedt i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre. På den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.

Tjek andelårene efter et par timer. Når kødet er helt mørt, er andelårene færdige. Ellers giv dem lidt længere tid.

Tag andelårene op af gryden, når kødet er perfekt mørt som smør.

Til opbevaring for senere servering
Kom andelår i en rengjort skål, der er skoldet med kogende vand og tørret godt af.

Si andefedtet for grums. Hæld det rene hvide andefedt over de færdige andelår i skålen, så de bliver helt dækket af fedt.

Ved servering
Steg de confiterede andelår sprøde på en pande i fedtet fra anden eller kom dem på en bradepande med bagepapir. Drys skindet med lidt flagesalt og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka 10-15 minutter til skindet er sprødt.