Confiterede andelår – Confit de Canard
Confiterede andelår er virkelig noget af det lækreste.
Smørmørt andekød fyldt med god smag og et knasende, sprødt skind. Det er så godt og meget anvendeligt til både at servere som det er i december, og til julemiddagen, julede salater, en sandwich med and og andet godt.
De lækre andelår kan det forberedes i god tid, hvilket også er et hit og dejligt nemt hvis man gerne vil have andekød og flæskesteg på julemenuen, men måske ikke vil stege en hel andesteg.
Prøv også: opskrift på langtidsstegt and >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Confiterede andelår - Confit de Canard
- 4 andelår
- 1 kg andefedt
- 1 spsk frisk salvie, finthakket
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakkede
- 1 spsk frisk timian
- 1 øko citron, fintrevet skal herfra
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk sukker
- 1 spsk flagesalt
- 1 spsk peberkorn, groft knust
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Krydring, dagen før
Kom salt, peber, salvie, rosmarin, citronskal, hvidløg, sukker og timian i en morter og knus det til en velduftende krydderblanding.
Gnid andelårene med krydderblandingen og stil dem på køl natten over i en skål med låg.
Dagen efter
Tør krydderierne af andelårene. Smelt andefedt i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre. På den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.
Tjek andelårene efter et par timer. Når kødet er helt mørt, er andelårene færdige. Ellers giv dem lidt længere tid.
Tag andelårene op af gryden, når kødet er perfekt mørt som smør.
Til opbevaring for senere servering
Kom andelår i en rengjort skål, der er skoldet med kogende vand og tørret godt af.
Si andefedtet for grums. Hæld det rene hvide andefedt over de færdige andelår i skålen, så de bliver helt dækket af fedt.
Ved servering
Steg de confiterede andelår sprøde på en pande i fedtet fra anden eller kom dem på en bradepande med bagepapir. Drys skindet med lidt flagesalt og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i cirka 10-15 minutter til skindet er sprødt.
Jeg har tidligere lavet både lår og bryst, de holdte sig i et år og var stadig som nylavede 😀
Hej Ann-Christine,
Jeg overvejer at lave confiterede andelår til jul i år, men jeg vil gerne servere dem med kartofler, så har du en opskrift på en god SOVS hertil :-)? Mvh, Anders.
Hej Anders
Jeg kan varmt anbefale denne julesauce, og hvis du ikke har fond fra and, så prøv at spørge hos slagteren, der kan man være heldig at kunne købe eller bestille det hjem.
Uanset om du selv laver confiterede andelår eller køber dem klar til tilberedning, så vil der som regel være lidt fond ved ænderne, det kan du også med fordel bruge i saucen.
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro
Jeg laver confitteret and efter jeres opskrift og i guder hvor bliver de lækre……. Men jeg har brug for hjælp til hvordan i får skinnet sprødt.
Jeg har prøvet at varme dem lidt op i foliebakken (lårene i andefedt) så kunne jeg hælde fedtet fra og lægge lårene i bradepanden. Og så 230 grader i 15-20 min. varmluft, men skinnet bliver ikke helt så sprødt som jeg ønsker det. Vi er ni der skal have lår i år, så hele bradepanden er fuld.
Hvordan får jeg skinnet sprødt :)
Håber at i kan hjælpe mig.
Hej Lone
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det skønt at høre! :)
Jeg oplever at hemmeligheden ligger i saltning af skindet. Jeg drysser flagesalt på (maldon) lidt gavmildt på skindet og derefter sætter dem i ovnen. Der må gerne være 1-2 mm fedt på skindsiden, det smelter hurtigt af, men godt med flagesalt og så omkring 15-20 minutter i ovnen. Hvis du skal lave mange, så bliver der mere damp i ovnen, hvilket kan drille lidt ift sprødt skind. Men så kan du give den 1-2 minutters grill efter 15 minutter, hold godt øje med dem imens, så de ikke brænder på.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke meget overskud til at stå ret længe i køkkenet. Skal kun have min voksne søn på besøg juleaften. Sygdom.
Jeg har derfor købt en dåse confiteret andelår på 1350 gram og regner med, det er rigeligt. Måske endda også til lidt afpluk af 5.lår til salat lillejuleaften?.
Jeg er som sagt tvunget til at gøre det så let som muligt, så er det rigtigt, at man blot steger lårene sprøde i panden før servering. Skal lårene evt først varmes i ovnen? Regner med tilbehør som er nævnt flere steder. Grønkåkssalat mv. Jeg tror nu ikke, jeg kommer igennem uden de sukkerbrunede kartofler :-). Og så køber jeg en god fond til sovs.
Tak for jeres altid super gode opskrifter. Det er daktisk mit ældste varjevrn, der har lært mig at finde linket, og da den yngste flytter sammen med sin kæreste efter jul, har jeg netop bestilt jeres bog med aftensmadsretter til de unge.
Hej Tove,
Mange tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og jeg håber aftensmadsbogen bliver et hit hos dit barn og svigerbarn.
Du kan godt tilberede confiteret andelår i ovnen, og undlade at stege på panden. Det gør det endnu nemmere for dig. Jeg har ikke prøvet med and på dåse, men vil tro det er det samme – ellers læs endelig på emballagen om det står der.
Når jeg tilbereder de færdig confiterede andelår i ovn, så sætter jeg varmen til 225 grader varmluft. Sætter dem på en bageplade med bagepapir og drysser skindet med groft salt. Så giver jeg dem omkring 15-25 minutter til skindet er sprødt. Hold øje med dem for bagetiden kan variere en del alt efter ovn og and.
Jeg håber i får en rigtig glædelig og hyggelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Jeg er ikke god til sovs,så jeg havde tænkt mig at servere røsti og rødkål til mine købte andelår,jeg er en gammel dame,så det skal ikke være for besværligt,hvad mener du om det?har du andre forslag?
Tak for dine fine opskrifter.
Mange hilsner Lene
Kære Lene
Mange tak for din søde hilsen.
Det synes jeg lyder som en rigtig dejlig menu. Hvis du synes om det, så kunne en grønkålssalat også være god til: https://www.valdemarsro.dk/groenkaalssalat/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak for denne – og mange andre gode opskrifter, jeg bruger tit dine opskrifter som inspiration. I denne opskrift vil jeg gerne lige komme med et fif. Du skriver, at den skål, man skal bruge til anden, skal skylles i kogende vand, og det er jo godt til at desinficere, men man må ikke tørre det af bagefter, medmindre man bruger en steril klud ;)
Venlig hilsen Vibeke
Hejsa
Jeg lavede for nylig denne opskrift, og lårene blev helt vildt lækre! 😃 👍
Jeg tænkte dog på, om man kan fryse fedtet ned og bruge det til en ny gang confitering – evt. efter at have siet det først?
Tak for mange gode opskrifter!
Det er jeg glad for at høre!
Du kan godt bruge fedtet igen og fryse det ned. Jeg plejer at sigte det og lade det sætte sig i køleskabet, så grumset falder til bunds. Bundfaldet fjernes, så fedtet er helt rent, og derefter kan du fryse det.
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Hej, Ann-Christine
Jeg ææælsker din blog.
Især har din video om ristede mandler som har bragt mig stor ros, der, naturligvis, straks blev videresendt til dig.
Her, er mit problem: Hvilket tilbehør passer bedst til konfiterede andelår?
Jeg har rigeligt med lår, og tilbehøret er mest tænkt som “mundrenser” komplimentærsmag.
Selvfølgelig kan vi alle spise en veltillavet kartoffel.
Men, jeg havde nu nok noget lidt mere sofistikeret i tankerne.
Med kærlig hilsen
John Johansen
Hej John
Tusind tak :)
Du kunne fx lave en salat ala denne: https://www.valdemarsro.dk/salat-med-and/ blot uden and i salaten. Den vil passe dejligt til
Kh Ann-Christine
Tak for de dejlige råd du giver. Jeg kunne godt lide at vide om man kan behandle kalkunlår på samme måde.
Glædelig jul fra
Mette fra Thy
Hej Mette,
Tak for din søde hilsen
Det har jeg ikke forsøgt mig med, så skal ikke kunne sig hvordan kalkun vil arte sig som confiteret. Skriv endelig herinde igen hvis du prøver det
Glædelig jul og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej 😊
Jeg har med stor fornøjelse confiteret andelår og er også kommet i tvivl om fond til saucen .
Jeg har fået en del sky i confiteringsprocessen. Så : Kan man sidestille sky og fond? Er det det samme?
Mange julehilsner
Lars
Hej Lars,
Jeg har også indimellem oplevet at få rigtig meget sky efter confiteringen og det er nemlig lige netop at sidestille med sky/fond til en god sauce. Det eneste er at deen har jo ikke smag af alt det gode grønne, som jeg selv plejer at komme i bradepanden når jeg laver juleand. Som porre, bladselleri, løg mv, så du kan evt tilsætte lidt grøntsagsboullion til saucen for at kompensere for det hvis du synes.
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Har du et forslag til hvordan man kan lave en god andesovs til denne ret, når nu man ikke har grundessensen længere?
Hej Ida,
Når jeg laver confiteret andelår selv, så kommer der som regel også en smule fond, ikke meget men omkring en god dl. Hvis du efter confitering hælder fedtet mv gennem en sigte i en stor skål, så vil fonden efter et døgnstid på køl være et fint lag i bunden af skålen.
Alternativt kan du bruge en købt andefond til saucen.
Kh AC
Hej. Hvis man laver andelårene i ovnen i stedet for på panden, hvor lang tid skal de så ca. have? Kan se du anbefaler 225 grader.
Bedste julehilsner
Berit
Confiterede andelår: Jeg har lavet confiteret and i flere år, men det er aldrig lykkedes mig at få sprødt skind. Hvordan får jeg det?
Hej Anette,
Du kan prøve at drysse de færdigt confiterede andelår godt med salt og sætte dem i ovnen på 225 grader, evt med lidt grill til sidste, så skulle skindet gerne blive sprødt. Det synes jeg lykkedes fint uanset om det er på panden eller i ovnen jeg tilbereder dem færdigt.
Kh AC
Hejsa
Jeg sidder og spekulere på om man kan lave confiteret andebryst efter denne opskrift? Har ikke prøvet og lave noget af det før, men hvad er din erfaring med det?
Hej Mie,
Jeg har svaret på det et par gange i kommentarfeltet her, se fx svar til Luna den 19/12 ´19 mv
Rigtig god fornøjelse med det
Kh Ann-Christine
4 timer er lang tid og længere end fx Meyer angiver. Tror et par timer i fedtet er nok, ellers falder det fra hinanden.
I øvrigt glad for dine gode opskrifter og tips. Flot indsats.
Hilsen
Anders
Mange tak for din hilsen.
Jeg har lavet dem sådan i mange år og oplever det passer perfekt, med den lange tid og lav temperatur lige akkurat under kogepunktet – og uden at de falder fra hinanden :) – Men naturligvis endelig altid hold øje og tjek undervejs.
Kh Ann-Christine
Hvilken rødvin ville du anvende til andelår?
Jeg tør ikke gå i gang med at lave det hele selv.
Har nogen smagt dem fra dåse?
Er det meget lækrere at lave det selv eller kan de gå an dem fra dåse?
Har nogen prøvet begge dele?
Hej og tak for din skønne blog
Jeg prøver for første de confiterede andelår. Vi er mange juleaften, så kan jeg stege dem i ovnen i stedet for på panden og hvad bruger jeg til at lave andesauce af her?
Venlig hilsen
Lena
Tak for din søde hilsen
Jeg vil også selv tilberede dem i ovnen i år, men har ikke testet det endnu, så det er lidt på prøve. Jeg tænker jeg vil sætte dem i varm ovn ved 225 grader varmluft – og jeg vil give dem et par minutter grill tilsidst, for sprødt skind (men det er som sagt ikke testet)
Jeg har kogt fond på skroget fra vores Mortens aften and, som er frosset ned nu. Men ellers ville jeg lave et par andelår i forvejen og koge fond på dem sammen med løg, gulerødder, krydderier mv.
Kh AC
Fik du testet om opvarmning i ovn + gril til at få skindet sprødt virkede?
Ja, det virker perfekt. Oplever ikke at have behov for at bruge grill, men sætter blot på varmluft 225 grader, så bliver skindet dejligt sprødt.
Hejsa:)
Tror du man kan gøre det på samme måde med andebryster? Og er tilberedningsdelene den samme?
Det kan man godt, men jeg har ikke forsøgt mig frem til en nøjagtigt opskrift på tid og temperaturer, så det må være lidt på gefühl – det der er lidt tricky er at andebrystet er mere magert kød og derfor nemmere kan risikere at blive tørt. Vær endelig OBS på at det ikke får for meget og bliver tilberedt ved lav temperatur
Kh AC
Jeg vil bruge din opskrift til juleaften. Vi bliver 12-14 mennesker, derfor vil jeg høre, om andelårene kan steges i ovnen? Tænker at de måske ikke får den lækre sprøde skorpe i ovn?
Mvh. Tine
Jeg har aldrig bagt dem i ovnen, men måske det kan fungere med grill – jeg vil anbefalt at teste en af før jul og se om det virker ;)
Kh AC
I år kan man købe 1 l andefedt til 50kr i Føtex
Har du erfaring med at varme andelårene i et fad i ovnen istedet for på panden. Jeg tænker v. Ca 225-250 grader?
Det har jeg ikke forsøgt mig med :)
Hej,
Jeg elsker din side, og bruger tit dine opskrifter. Jeg har dog lige et spørgsmål ang de confiterede andelår. Jeg skal lave en stor portion til juleaften omkring 16 lår, jeg tænker at jeg sætter dem over lige over middag, så er de klar til om aftenen, men skal lige stadig voteres for at få dem sprøde overflade, eller er det bedst at lave dem et par dage i forvejen også sprød stege dem som der står i opskriften?
Efter de er kogt, så er skindet ikke sprødt – det bliver det først, når andelårene steges på panden og de skal blot steges i den smule fedt der hænger ved, når de tages op af det fedt de ligger i.
Det kan derfor varmt anbefales at lave dem klar i god tid inden jul, for så er det kun selve stegningen på panden de mangler for at blive sprøde i skindet.
Jeg går igang med det samme :-) tak for det super hurtige svar! Hvor meget andefedt tænker du jeg skal bruge til 16 lår?
Det skal gerne kunne dække andelårene – omkring 1 kg tænker jeg måske kan gøre det … Mens ellers spørg gerne der hvor du køber det.
Hej igen,
Jeg står netop nu og har “confiteret”/kogt lårene. Jeg har siet fedtet, men det ser ud som om der er to forskellige masser som deler sig, den ene er lys den anden er mørk. Skal det hele hældes over eller kun det lyse?
Den lyse del er det rene fedt og den mørke er fyldt med grums fra krydderierne og jeg oplever at den nemt kommer til at smage knap så godt..
Så jeg bruger selv kun den lyse (rene) del af fedtet.
Kh AC
Hej, jeg ville lige høre nu når andefedtet er så dyrt – kan man genbruge det?
Ja, det kan man sagtens.
Hvor finder man et helt kg andefedt?
Kan bestilles hos mange slagtere eller måske hos en landmand, hvor man kan køber den god juleand og/eller andelår
Som mange andre synes jeg det lyder som en lækker måde at få juleanden på bordet på! Men hvis man laver dem i god tid, hvordan varmer man dem så bedst op igen?
De kan laves måneder i forvejen og skal så blot opbevares i fedtet.
Men når de skal steges på panden, så vil jeg anbefale at det sker lige inden servering, for så bliver de lækrest
Kh AC
Hej Ann-Christine
Det vil jeg prøve her til Mortens aften, lyder så lækkert. Jeg overvejer at lave en stor portion, måske 12 stk andelår, skal der så bruges 3 l fedt, eller kan man nøjes med mindre?
De bedste hilsner
Helle
Hej Helle,
Det skal blot være sådan at fedtet dækker, så jeg tror fint du kan nøjes med omkring 1 – 1/2 L andefedt
Kh AC
Hej :-)
Tak for de altid skønne tips :-) Til stor ærgrelse nåede jeg ikke at forsøge mig med disse smækre lår sidste år – og jeg havde glemt alt om dem til vi begyndte at snakke om menuen til juleaften!
Hvis jeg gerne vil servere confiterede andelår til Mortens Aften er jeg så for sent ude? Det kunne være skønt lige at afprøve opskriften inden jeg serverer dem juleaften :-)
MVH Linda
Det kan du fint – de kan i princippet laves blot et par dage før :) Men kan fint holde sig længe i fedtlagen.
Rigtig god fornøjelse med dem. Håber de smørmøre andelår bliver et hit :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tusind mange tak for det hurtige svar – jeg må straks ha kigget videoen igennem en gang eller to og så ha fundet andelår og masser af fedt :-)
Tusind tak fordi du/i altid giver jer tid til at svare! Herhjemme er Valdemarsro den helt store inspiration, men det betyder også at jeg af og til kaster mig ud i opskrifter jeg har absolut ingen erfaring med – og så er det skisme rart at kunne læse kommentarer og have muligheden for selv at spørge. Tusind tak for det :-)
Hvor er du sød! Det er jeg glad for at høre – for jeg synes også det er så hyggeligt med dialog og hyggelige kommentarer her på bloggen – så spørg endelig bare :)
Dejlig aften til dig
Kh AC
Hej. Tror du de uden problemer kunne komme i fryseren?
De kan sagtens fryses, hvis du fx ikke har mulighed for at dække dem helt med fedt. De kan netop stå meget længe på køl i deres eget fedt – som på den måde konservere kødet.
Kh AC
Jeg har uden problemer frosset mine konfiterede andelår. Jeg køber en stor portion andelår når de er på tilbud, tilbereder dem, vakuumpakker med 4 lår i hver pose, og så i fryseren.
Hej AC
Måske kan du hjælpe mig med lidt inspiration? I næste uge får jeg gæster og jeg har tænkt mig at lave andelår/andebryst til dem. Jeg vil gerne lave en lidt friskere/sundere slags julemad og tænker at lave rødkålssalat med appelsin, granatæble, tørredes tranebær og valnødder til, samt små hasselback kartofler med smør, honning og hakkede hasselnødder i ovenen. Men jeg synes ligesom jeg mangler noget “dyppelse”? Jeg er ikke helt solgt til brun sovs, da middagen som sagt skal være mere frisk og let. Har du nogle gode forslag? Dip, kompot eller lignende?
God aften
Kh. Louise
Hej Louise,
Hvor lyder det skønt og som en virkelig dejlig menu.
Jeg vil forslå at du laver grønkålspesto til som den ene del og så sidder jeg og overvejer lidt på en sødere blendet dip med fx saftige tørrede abrikoser, timian, dijonsennep, honning – blendet sammen og smagt til med salt og peber og rørt op i creme fraiche. Tror de to kan gøre et ret godt match til salater og and.
Desuden har jeg en skøn opskrift på løgkompot som kommer på bloggen på fredag – den vil også være dejlig til din menu.
Hvordan lyder det?
Kh AC
Åh, jeg vidste jeg kunne regne med dig! Havde slet ikke tænkt på pesto, men din grønkålspesto lyder jo perfekt! Den er sikker!
Ja, jeg tænker nemlig også at det ville være godt med noget sødt til – holder lige øje med opskriften på løgkompotten, og så ser jeg om det enten bliver den, eller dit andet forslag med abrikoser.
Mange tak fordi du gav dig tid til at hjælpe!
God aften
Kh. Louise
Fantastisk! Dejligt at du kunne bruge tippet :)
God søndag aften til dig
Kh AC
Hej
Jeg kunne vildt godt tænke mig at prøve at lave confiterede andelår efter at have læst indlægget her. Det ser SÅ lækkert ud, men hvor køber man andefedt henne? Og andelårene, de er vel ikke fra supermarkedets køledisk ?
Frosen i Bilka ved ænderne .
Det er dejligt at høre – for det er virkelig også en skøn ret! Jeg køber vores andelår og andefedt hos Gothenborg . De leverer med posten også, hvilket vi gerne benytter os af, selv om det kun ligger 30-40 min. fra hvor vi bor.
Ellers prøv at høre hos slagteren eller google efter gode ænder i nærheden af hvor du bor.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg køber andefedt hos Kalhave Antik, ligger ved Horsens, men køber over nettet.
Hej Ann-Christine. Skøn opskrift du her har delt. Din krydderisammensætning må lige afprøves :-)
Jeg har en opskrift (uvist hvorfra) hvor der bruges neutral olie til at koge andelårene i – og det bliver faktisk også ret godt. Og olien kan faktisk genbruges – sammen med det fedt, der smelter af andelårene under den lange stegetid.
Og så lige – en super flot blog du har :-)
De bedste hilsner Jette
Hej Jette,
Tusind tak, det er jeg glad for at du synes. Og tusind tak for dit super fine råd om smagsneutralolie, det har jeg fluks givet videre andet steds i kommentarfeltet her :)
Dejligt at du deler tippet og at vi kan hjælpe hinanden.
Rigtig god aften til dig
Kh AC
Hej.
Jeg vil lige bidrage med min erfaring :)
Jeg har 11 lækre confiterede andelår liggende i køleskabet, de er tilberedt sous vide. dvs. efter sprængningen er de vaccumeret og puttet i vandbad og tilberedt over laang tid ved lav temperatur. Det kræver ikke ekstra fedt, de tilberedes i egen fedt og holder sig lige så længe som de traditionelt tilberedte.
Så når der er tilbud på andelår, er det med at slå til.
Det ender med at blive fast food på den lækre måde :)
SUper tips, tak for at dele :)
Det er jo nemlig det lækreste fast food at have på køl, når man lige er gennem første step i tilberedningen :)
Jeg “kom til” at købe en (læs: to :-) ) dåser confitterede andelår. Jeg ved ikke om du erfaringer med dem, men kan dem, vi ikke lige bruger, på samme måde gemmes i fedtet et stykke tid, eller kan/bør jeg fryse dem ned?
Hej Michael,
Hvor skønt! Det er jo rart at have den slags på lager :)
Jeg har ikke selv prøvet dem, men hvis de ligger gemt i fedt, så tror jeg umiddelbart de vil holde fint.
Kh AC
tak for opskrift, det har jeg ville proeve laenge. Bor ikke i DK, maa jeg spoerge om der kunne vaere et alternativ til andefedt? Det tror jeg ikke jeg kan finde i USA
Hej Karoline,
Jeg har hørt om gode resultater med smagsneutralt fedt, men har ikke selv prøvet det
Det er da forsøget værd i hvertfald :) Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Kan man godt bruge både andelår og andebryst eller skal det kun være andelår? :)
Man kan i princippet godt bruge begge dele, men andebrystet er mere mageret og kan derfor godt blive tørt af denne tilberedningsmetode, hvis der ikke er fedt nok på det. Det må komme lidt an på en prøve … Umiddelbart ville jeg nok vælge at tilberede andebrystet på anden vis.
Jeg må da lige komme med en god opskrift på andebryst snart, sådan nogle gode stykker, har vi nemlig også et par af i fryseren :)
Kh AC
andebryster…. hmm,
tror de bliver bedst i sousvide eller blot på panden af hensyn til strukturen af kødet ;)
Jeg ELSKER confiterede andelår og overvejer faktisk at kopiere din idé om, at servere det istedet for den hele steg juleaften. Sidste år serverede vi faktisk andebryst og flæskesteg (fordi der er flere fugleforskrækkede i min familie…) og i år ville det da være max lækkert med de confiterede andelår, så tak for inspirationen søde AC. KH D
Hvor dejligt! Det er simpelthen også en virkelig fantastisk ret og jeg glæder mig så meget til at servere den (for os lidt anderledes) julemiddag i år
Rigtig dejlig dag til dig, Dorte ♡
Jeg har længe haft lyst til at prøve at afprøve confiterede andelår, så tak for opskriften :-)
Har du et tip til, hvor man kan købe andefedt i så stor mængde (i stedet for små glas) – og til en god pris?
Købte en bøtte med 1 kg frosset fedt i Føtex i dag, bemærkede desværre ikke prisen.
1 kg frosset andefedt i Føtex for 50 kr.
Hej Camilla,
Jeg køber det sammen med andelår hos Gothenborg, men billigt er det bestemt ikke … prøv evt at forhøre dig hos en slagter, jeg tror de kan bestille det hjem
Kh AC
Hej Ann-Christine
Jeg køber en dåse konfiterede andelår, til 100-120 kr.
Så får jeg 4 lækre andelår, lige til at stege – og så har jeg mere end et kilo andefedt til at bruge senere.
Hilsen Lennard
Skønt tip! Tak for at dele
Kh Ann-Christine
Netto har det på køl i glas fra Løgismose. Vh Else Frederiksen