Coleslaw
Hjemmelavet coleslaw er virkelig lækkert og skøn som tilbehør til fx pulled pork, spareribs, burgere og alt andet dejligt grillmad.
En ægte sommerklassiker, som tilmed kan tilberedes i god tid inden servering, den kan nemlig sagtens stå i køleskab til dagen efter.
Smag endelig dressingen godt til inden den vendes med gulerødder og hvidkål.
Prøv også: min bedste opskrift på pulled pork burger >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 10 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Coleslaw
- 1 hvidkål, lille og fintsnittet
- 5 gulerødder, groftrevet
- Dressing
- 3 dl cremefraiche 18 %
- 1 dl mayonnaise
- 1 tsk honning
- 2 spsk dijon sennep, evt mere
- 0,50 dl æblecidereddike
- 3 tsk sukker
- 1 tsk stødt spidskommen
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Dressing
Kom cremefraiche og mayonnaise i en skål sammen med dijonsennep, honning, æblecidereddike, salt, sukker, spidskommen, friskkværnet peber og salt. Rør dressingen godt sammen og smag til.
Coleslaw
Bland kål og gulerødder i en stor skål og rør dressingen grundigt i.
Lad coleslawen trække i ca. 1 time på køl inden servering.
Jeg krammer finsnittet spidskål med lidt salt, hvorefter det det trækker min. 1/2 time. Vrides fri for væske. Så forbliver det sprødt, når det blandes med gulerødder og dressing
Dejligt at høre! Tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg kan ikke tåle mælkeprodukter, har du et forslag til et alternativ til creme fraiche?
Tak :)
Gry
Jeg er ikke 100% opdateret på gode mælkefri alternativer til cremefraiche mv – men prøv dig endelig frem med hvad du normalt plejer at erstatte cremefraiche med.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej AC
Du skriver at coleslaw kan holde sig i 3 dage men har godt af at trække 1 time før servering
Betyder det, at dressingen først skal vendes i 1 time før serveringen?
Tak for lækre opskrifter 😁
Lotte
Hej Lotte
Mange tak for din søde hilsen :)
Den kan snildt røres med det sammen og skal blot gerne trække minimum en time med dressingen – men også gerne længere end det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Et lille finthakket rødløg i synes jeg lige giver det en tand ekstra. I øvrigt Tak for opskriften. Hele familien holder af den.
Hej Ann-Christine!
Tak for en altid sikker vinder af opskriftsunivers, det er altid dig og din side vi tyer til først!
Dertil har vi også de fleste af dine kogebøger og da min kæreste skulle lave denne coleslaw (som jeg altid laver efter hjemmesiden) efter opskriften i “Aftensmad” blev den uspiseligt salt, så ærgerligt! De 3 tsk salt i opskriften er en fejl, ikke?
Mvh Tina
Hej Tina
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Salt kan variere rigtig meget i styrke og saltsmag. Jeg bruger altid konsekvent flagesalt i mine opskrifter, og hvis man bruger anden salt fx fint salt skal man bruge en del mindre. Derfor har jeg også slettet mængden her på sitet og i kommende oplag af bogen, så man kan smage til hvis man bruger en anden salt end jeg bruger til coleslaw.
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne sige tak for endnu fantastisk opskrift jeg føler tit og ofte med i dine opskrifter.
Jeg ledte efter en god opskrift til hjemmelavet Coleslaw. Jeg fik afprøvet min første gang med det. Note to self : ikke spsk sennep med top 😂
– udover den lille fejl jeg fik lavet mig. Så var en super god opskrift og glæder mig til at spise den senere med pulled chicken burgerboller og pommes frites. Tak for god inspiration 😇😁
Hej Jasmin
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og hvor er det skønt at høre det blev godt med coleslawen – på trods af lidt rigeligt sennep :)
Kh Ann-Christine
Følger* haha
Tak for alle dine gode gennemprøvede opskrifter, som vi følger og afprøver og bøgerne gives i gaver :)
Jeg undrer mig dog over, at du altid skriver “æbleeddike”? Er det en ting eller kan det ikke bare udskiftes med lagereddike i en opskrift som denne?
MH Nete
Hej Nete
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for :)
Det er blot en smagssag, jeg bruger mest æblecidereddike, det synes jeg smager dejligt og jeg synes bedre om det end lagereddike.
Brug endelig bare hvad du synes smager bedst
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine – tak for mange gode opskrifter!
Jeg tilføjer et lille finthakket løg til coleslaw det smager skønt
God weekend
Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding.
Det lyder også dejligt med lidt løg til.
God weekend til dig
Kh Ann-Christine
Hejsa
Jeg er kæmpe fan af alle dine opskrifter og oplever, at de altid lykkes…..denne gang har jeg dog et spørgsmål: er det ikke for meget salt med hele 3 tsk? Jeg prøvede opskriften i går, og det var faktisk så salt, at det ikke var spiseligt. Jeg måtte spæde op med over det dobbelte creme fraiche. Bh. Susanne
Mange tak for din søde hilsen.
Jeg ved ikke hvordan der er sneget sig mål ind på salt i denne opskrift, men det er blot salt og peber.
Kh AC
Jeg kommer lige en anelse lakridspulver i, det må endelig ikke smage af lakrids, men lakridsen får ligesom lidt dybde i dressingen.
Jeg bruger til gengæld ikke spidskommen, da jeg ikke bryder mig om smagen. Men måske begge dele går an🤔😉.
Bh.
Susanne
Det lyder spændende med et nip lakrids, det må jeg prøveteste næste gang :)
Kh Ann-Christine
Mums så dejlig opskrift jeg putter også et æble i fine tern i det er bare lækkert, når vi skal lave noget nyt mad, ender det som reelt men en af dine opskrifter, mange tak for dejlig mad kh Annelise
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg skal bruge denne lækre salat i morgen, men har den klar nu. Jeg kan ikke finde ud af om jeg skal blande det idag eller først en time før.
Tak for altid at være der som det sikre valg.
Bh Anja
Hej Anja,
Mange tak for din søde hilsen. Coleslaw kan fint laves i forvejen, og smager godt af at trække lidt
Kh Ann-Christine
Tusind tak, det er jeg glad for!
– og jeg synes mængden af salt passer perfekt til denne opskrift :)
Kh Ann-Christine
Super lækkert!! Kan den fryses?
Jeg har ikke testet det, men tror den kan blive lidt skilt og grynet af det. Men forsøg da endelig, hvis du har en rest i overskud
Kh Ann-Christine
Jeg bruger gerne spidskommen, men tænkte at det måske ikke liiige var hér jeg ville bruge det. Men … jeg lod mig “overtale” og startede med lidt .. men må indrømme at der kom mere i. Gi´r en super smag :)
Hvor dejligt du prøvede det af – og med succes :)
Spidskommen er jo virkelig et af mine yndlingskrydderier
Kh Ann-Christine
Hej.
Har prøvet at lave denne Coleslaw efter opskriften nu 2 gange og jeg synes det smager kraftigt af eddike. Har prøvet med noget mere sukker & honning men synes ikke den kvæler smagen af eddiken
Nogle forslag til hvad jeg kan gør næste gang ?
Bruger du æblecidereddike? Der skal jo kun 1/2 dl i, så det lyder lidt mærkeligt at du oplever den smager kraftigt af eddike.
Jeg oplever det som at eddiken blot giver et lille syrligt pift til den skønne coleslaw.
Kh AC
Velsmagende :-)
Jeg bruger altid græsk yoghurt 10 procent i stedet for cremefraiche, det fungerer meget fint – og det har jeg altid hjemme.
Hej.
Jeg kunne så godt tænke mig en opskrift på coleslaw a la den man får i Sverige på diverse pizzaria med olie/eddike. Har du nogle forslag?
Kh Henriette
Hej Henriette
jeg laver det som fermenteret kål og det smager så dejligt!
Ved godt det ikke er helt sådan de gør, men det er lækkert og et skønt alternativ.
Du kan fint komme lidt olie mv i efter det er fermenteret
Kh AC
Superb dressing, der virkelig får slaw’en til at leve!
Hej.
Kan man fryse coleslaw?
Vh Mette
Jeg tror umiddelbart det vil blive lidt mærkeligt af det efter optøning … men har ikke forsøgt det.
Kh AC
Hej AC
Tak for en hyggelig og dejlig overskuelig blog, som du har dig ☺️ Bruger den ofte.
Jeg har et spørgsmål ift din coleslaw. Jeg synes der plejer at være en forklaring på hvordan, man laver en marinade til kål og gulerødder? Kan ikke længere se den ?
Mvh Mette
Hov! Så lige de andre kommentarer ?
Mvh Mette
Hej, husker jeg helt galt når jeg siger opskriften engang var anderledes? Synes der plejer at være en marinade først… Det er den bedste coleslaw, som jeg vender tilbage til, gang på gang :-)
Hov – jeg har set dit svar til andre :-)
Super dejlig opskrift, noget jeg personligt kan anbefale er at man tager sig tiden til at ligge kålen i salt så man får alt vandet ud, hvis man ikke gør dette, så vil man nogengange opleve at dressingen falder til bunden i stedet for at klæbe til coleslaw’en.
kan man få den gamle opskrift repeteret i kommentarfeltet? (pretty please with sugar on top) – når man har tiden bliver det altså lige en tand bedre på den måde, imho
Yes – den får du her:
1 lille hvidkålshoved, fint snittet
5 gulerødder, groft revet
2 spsk. Dijonsennep
1 tsk honning
1 dl æblecidereddike
3 tsk salt
3 tsk. sukker
1 tsk. stødt spidskommen
friskkværnet peber
1 dl mayonaise
3 dl creme fraiche 18 %
salt og peber
2 tsk. sukker
Rør marinaden sammen af dijonsennep, honning, æblecidereddike, salt, 3 tsk sukker, spidskommen samt friskkværnet peber.
Bland kål og gulerødder i en stor skål og rør marinanden i. Sørg for at det er godt blandet.
Lad det trække en time eller to i køleskabet.
I en anden skål røres creme fraiche, mayonaise, 2 tsk sukker, salt og peber sammen.Når kål blandingen har trukket i , så hældes marinaden fra og mayonaise dressingen blandes i.
tak : -)
Kære Ann-Christine
Jeg har aldrig kastet mig ud i hjemmelavet coleslaw, men hold nu op hvor denne smagte godt. Det tør jeg godt igen ;-)
Kh.
Hejsa.
Er jeg helt galt på den, eller har opskriften ikke tidligere været med kål og gulerødder i marinade, og så først senere blandet med cremefraiche og mayo?
Ledte nemlig efter den opskrift, – mener at have brugt den fra din side flere gange før :-)
Ok, fik svaret i din nyeste kommentar :-) Så langt var jeg ikke lige nået…
Kan se folk kommenterer at det er lækkert med marinade først, synes ikke det står i opskriften eller læser jeg den ikke rigtigt? :)
Opskriften er tilrettet lidt til for noget tid siden og jeg bruger ikke længere det step med at marinere først – oplever nemlig at det bliver akkurat lige så lækkert således. :)
Vi skal holde studenterfest og bliver ca 60 mennesker, ville du bare gange opskriften op så den passer til 60 personer? :)
Måske lidt mindre, det kommer an på hvad der skal serveres sammen med. Som tilbehør fx pulled pork, med burgerboller, salater osv til, så vil jeg mene at opskriften fint rækker til 8 … så det kommer lidt an på hvad du servere ellers
Tror du man vil kunne bruge skyr i stedet for creme fraiche for et magrere resultat?
Ja, det smager naturligvis anderledes, men kan fint gå. Alternativt kan blot halvdelen af cremefraiche erstattes.
Hej Ann-Christine og alle dine læsere ?
Jeg har nu prøvet, at lave coleslaw efter din opskrift. Hold nu op hvor smager det lækkert…. det kan varmt anbefalet…. mums!
Jeg brugte din opskrift på “hjemmelavet mayonnaise på 1 min” (brugte rapsolie istedet for olivenolie) og spidskål istedet for hvidkål. Der ud over fulgte jeg opskriftene.
Det er en rigtig god ide, det med at marinere kål/gulerødder først. Det giver så meget mere smag og konsistens.
Jeg elsker coleslaw – har smagt mange varianter igennem årerne. MEN denne er absolut den aller bedste af slagsen ?
Tak for en god og inspirerende madblog ? Er glad for, jeg fandt frem til den ?
De bedste sommer hilsner ☀️
Tina ?
Hvor er det bare så skønt at høre! Tusind tak, det var en super dejlig hilsen at få ♡
Skøn sommer til dig
Kh AC
Kære Ann – Christine. Din opskrift på coleslaw er intet mindre end fantastisk, lavede den igår til pulled pork. Vi holdt USA aften inden ferien går dertil i næste måned. Rigtig dejlig weekend til dig og 1000 tak for al den dejlige inspiration, jeg får hver uge.
Kærlig hilsen
Lykke ?
Hvor er det bare skønt at høre! ♡
Tusind tak for din søde hilsen, og rigtig fantastisk tur til USA til jer
Kh Ann-Christine
Den skal jeg lave i weekenden – til pulled pork burgere;-)
Kan du anbefale gode boller til pp-burgere? Kan ikke rigtigt finde ud af, om det er besværet værd at bage selv, eller om købeboller er fine. Hvilken slags ville du ville til pp-burgere (ford et er vel ikke de almindelige, lide søde, burgerboller?)?
Jeg foretrækker altid at bage brød og boller selv og kan varmt anbefale enten sliders / briocheburgerboller eller disse burgerboller som begge er perfekte til formålet.
God fornøjelse
Kh AC
Den skal jeg have bikset sammen i aften!
Men jeg synes godt nok at det er svært med mængderne?
Hvor mange g. vil du skyde på at du bruger af hvidkål og gulerod?
Jeg har kun et ordentlig hvidkålshoved, så kan ikke lige se for mig hvor meget et lille vejer :-)
Kh. Louise
Jeg bruger øko hvidkål, og de er ofte lidt små i det og svarer nok cirka til 1/2 stort hvidkål.Næste gang jeg laver den skal jeg gerne lige måle opskriften af :)
Jeg er fuldstændig i vildrede! Skal lave denne fantastiske coleslaw i næste weekend, når fødselsdags-gæsterne skal ha Pulled pork burger… Men jeg kan simpelthen ikke se, at du har en opskrift til dette lækre stykke kød! Jeg vil jo gerne bruge en opskrift, jeg kan tegne med vil være god!
Ej, men det er da også helt tosset at jeg ikke har det ;) Må virkelig få gjort noget ved det, men når det nok ikke til weekenden …
Håber du kan finde en skøn opskrift et andet sted og så skal jeg nok komme tilbage på den en anden gang :)
Og så er jeg jo bare så glad for (og stolt over) at det er her du kommer efter opskrifter du kan regne med!
Rigtig god fødselsdagsfest i weekenden
Kh AC
Kan man bruge spidskål i stedet for hvidkål
Ja, det tror jeg vil være dejligt
Hvor er det dejligt, at man altid kan regne med dig, når man lige vil prøve at lave rigtig coleslaw og ikke min standart-model, der efterhånden er ved at blive for kedelig…
Ja, det er rart at du kan det :)
Sig endelig til hvis du indimellem tænker at der er også opskrifter du godt kunne tænke dig mit bud på :)
Hej. Kan man undlade spidskommen eller ville det være en katastrofe?
Det kan man sagtens, jeg elsker bare smagen :)
Har lige fundet din hjemmeside,super dejlig. coleslaw opskriften, hvor mange personer er den beregnet til? Venlig hilsen Lotte
Mange tak, Lotte :)
Det er lidt svært at sige, for det kommer lidt an på hvor mange retter der er til måltidet ellers. Men 4-8 personer vil jeg gætte på.
Kh Ann-Christine
Jeg elsker bare coleslaw! Kan huske at det altid var et meget frisk indslag i det ellers meget tunge køkken, den gang jeg boede i Amerika. Glæder mig til et indlæg med pulled pork ;-) Det har stået på min ‘to cook’-liste i sååå lang tid!
Ja, det må jeg virkelig snart lave et indlæg om – og så vil jeg spise denne coleslaw til :)
Jeg er selv begyndt at lave en del coleslaw på det seneste – dog en mere ‘plain’ variant uden marinade først. Men forandring fryder jo som bekendt, så måske jeg skulle prøve din version også :-)
Jeg har aldrig kunnet lide coleslaw og har egentlig aldrig spekuleret over hvorfor – sådan var det bare – men efter, jeg er begyndt at lave det selv, tror jeg, jeg har fundet ud af, at det er fordi restaurant- og købeversionerne er for fede. Jeg bruger kun et par teskefulde mayonnaise i min version og så creme fraiche 9 % for resten – og så er der ingen problemer med at spise det. Tværtimod. :-)
Pulled pork som tilbehør kunne være lækkert. Nu må jeg snart tage mig sammen og få det lavet!
Kan den laves dagen før?
Sagtens :)
Jeg har idag skiftet hvidkål /spidskålen ud med rødkål. Snittet fint på maskine.
Det går også, kan jeg fortælle! Flot farve.
Godt du lige skrev det med cremefraichen – opdagede lige at jeg havde glemt at skrive den på :)
Pulled pork i en hjemmebagt burgerbolle, smurt med sennep og fyldt med coleslaw – uhmmm!