Clam Chowder Muslingesuppe
Clam Chowder Muslingesuppe med kartofler og grønt i en cremet og lækker fyldig suppe er så lækker en ret.
Efteråret kalder på varmende supper. Godt groft brød til at dyppe i suppe og måltider med mere rustikke retter. Clam Chowder er oplagt lige nu.
Min datter er vild med blåmuslinger og vælger altid Moules Frites på menuen, hvis det er på menuen når vi er ude at spise. Hun er vild med denne suppe og hele familien nyder den med største velbehag!
Prøv også: opskrift på spaghetti vongole >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Clam Chowder - muslingesuppe
- 1 kg hjertemuslinger, eller venusmuslinger
- 100 g bacon
- 50 g smør
- 1 fennikel, finthakket
- 2 gulerødder, skrællede og skåret itern
- 700 g kartofler, skrællede og skåret i tern
- 3 løg, finthakkede
- 3 fed hvidløg, finthakkede
- 4 stængler frisk timian, finthakket
- 2 stængler frisk rosmarin, finthakket
- 1 frisk salvie, 5 blade herfra
- 2 laurbærblade
- 1 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 3 dl sødmælk
- 4 dl grøntsagsbouillon
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld bredbladet persille, til pynt
- 1 håndfuld purløg, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens muslingerne ved at gnubbe dem under let rindende vand, de må dog ikke stå i blød.
Kassér de muslinger der er knækkede, og de åbne muslinger, skal lige bankes let mod bordpladen eller have et let tryk og så skulle de gerne lukke sig selv – hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres!
Damp muslingerne i ca. 5-6 minutter i hvidvin i en gryde med låg.
Når muslingerne har åbnet sig, tages de af varmen og hældes i en sigte, hvor væsken drypper ned i en skål.
Gem både væsken og muslinger.
Steg bacon i en stor gryde i smør til det er lettere sprødt, tilsæt løg og sauter løgene til de er bløde.
Kom finthakket hvidløg, laurbærblade, kartofler, gulerødder, fennikel og de finthakkede krydderurter i gryden sammen med væsken fra muslingerne som tidligere er siet fra, samt mælk og fløde.
Lad det simre til kartoflerne er møre.
Man kan blende suppen nu for at få en mere cremet suppe eller man kan snuppe den, som den er.
Tilsæt muslingerne, varm lige op og smag suppen godt til med salt, peber og evt ekstra krydderier.
Anret suppen i store dybe tallerkener og drys med finthakket bredbladet persille.
Hej Ann-Christine,
Jeg skal lave suppen i morgen til seks personer. I din opskrift står der 6 grønsagsbouillon. Hvad menes der? 6 dl? Eller?
De bedste hilsner
Miki
Ja, det er dl – er rettet nu :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for dine skønne opskrifter. Jeg vælger næsten altid valdemarsro, når jeg leder efter opskrifter.
Denne – clam chowder – har jeg lige spist. Fantastisk islæt med bacon! Jeg bliver altid i tvivl, bor – og spiser – alene, så jeg ville gerne spise rester i morgen. Men ville du gøre det?
De bedste hilsener
Pia
Hej Pia,
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for at høre! og hvor er det skønt at den lækre clam chowder også lige faldt i din smag :)
Jeg ved at man fint kan spise muslinger dagen efter de er tilberedt, men jeg er ikke helt sikker på om det er en god ide at genopvarme dem, så det må jeg være dig svar skyldig på. Tjek evt sundhedsstyrelsen, om de har skrevet noget om dette.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal kaste mig ud i din lækker opskrift af clam chowder til forret til nytår i morgen og har så lige et spørgsmål.
Kan suppen laves om eftermiddagen og så på køl og så varmes op igen om aften, eller skal jeg vente med at komme muslingerne til om aften nå vi skal have den? Jeg bruger blåmuslinger.
Hej Charlotte
Det lyder lækkert :)
Jeg ville vente med muslingerne til den skal varmes inden servering.
Rigtig god fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Måske et dumt spørgsmål: skal muslingerne tilsættes suppen MED skal :-)? Mvh, Anders.
Ja, det plejer jeg :)
Kh Ann-Christine
Hej . Skal have en veninde og hendes mand til middag – vi er alle vilde med Fisk.
Kan man servere muslinge suppe / og fisk torsk , efter hinanden
Hey Ann-Christine,
Det ser så lækkert ud. Vi er dog flere vegetarer derhjemme og mit spørgsmål er derfor, om bacon kan udelades? evt. erstattes med noget andet? kh Maria
Hej Maria,
Det kan du sagtens og du kan evt erstatte bacon med lidt røget paprika. Det kan du slippe fint afsted med i mange opskrifter, hvor bacon fungere som en smagsgiver, der vil den røgede paprika gøre et glimrende alternativ.
God fornøjelse med retten
Kh AC
Hvor har du fået fat i hjertemuslingerne? :-)
Mener jeg købte dem hos fiskehandleren på havnen her i Aarhus – eller var det hos den i Salling …
Hej Ann-Christine
Vil allerførst sige at jeg synes du har en fantastisk blog, som jeg stort set hver dag er inde og kigge på. Jeg har lavet mange af dine opskrifter – de er super gode. Så TAK!
Ved du om man kan lave suppen klar på forhånd, rense muslinger og så evt. komme dem i til slut? Skal have venner på besøg, og tænker den vil gøre sig godt efter en dejlig skovtur. Så det vil være fedt med mad der bare skal varmes, når man kommer hjem i varmen.
Er usikker på om muslinger må genopvarmes.
Mange hilsner
Marianne
Hej Marianne,
Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Jeg ved faktisk ikke hvor længe muslingerne må stå inden de bliver genopvarmet. Men de bliver jo under alle omstændigheder sat til side efter de er dampet – prøv at høre en fiskehandler, de må vide det med sikkerhed :)
Kh AC
Mhmmm, det ser godt ud! Helt sikkert noget jeg vil kaste mig ud i på en af disse kolde efterårsdage. Der er bare noget virkeligt hyggeligt og rart ved at fylde maven med varme supper disse dage. Personligt har jeg aldrig smagt muslingesuppe før – så jeg er spændt på om det lykkes!
Kan varmt anbefales :)
Ser så lækkert ud!
En anden ting;
Må jeg spørge hvilken foodprocessor du bruger?
Jeg har en bamix stavblender og en Artisan assistent.
Sjovt som små børn kan lide anderledes ting. Mine døtre var vilde med snegle I hvidløgsmør til en grad, at andre menesker synes, vi var onde, når vi serverede det for dem:-)
Nok mest fordi de ikke selv kunne lide snegle….
He he, jeg elsker når børn ikke har en forudindtaget holdning til maden ;)
Mmm det ser virkelig lækkert ud! Hvis man nu ikke har mulighed for at få fingrene i de lækre hjertemuslinger, tror du så man kan benytte blåmuslinger i stedet :)?
Ja, sagtens :)
Jeg elsker blåmuslinger, dog tror jeg ikke at der oprindelig bruges blåmuslinger i clam chowder. Men jeg er nu ret så sikker på at det vil smage toplækkert!