Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citrus-macarons/ Afternoon tea Efterår, Forår, Kager og søde sager, Nytårsdessert, Påskefrokost, Sommer, Vinter

Citrus Macarons

Fine citrus macarons med lime og citronsmag. De er så lækre og fine at servere til en kagebuffet, til afternoon tea, og som pynt på uimodståeligt lækre kager.

Brug dem fx som pynt på en af de populære talkager eller på påskebordet, hvor de også er super fint.

De franske macarons er så fine i deres form og så smager de virkelig dejligt og er sjove at lave selv.

Prøv også: min opskrift på afternoon tea  >>

Citrus Macarons
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT3H80
Ingredienser
  • Lemoncurd
  • 1,50 dl citronsaft
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 90 g smør
  • Limecurd
  • 8 lime, saften herfra
  • 3 æg
  • 200 sukker
  • 0,50 øko lime, fintrevet skal herfra
  • 90 g smør
  • Macarons
  • 300 g mandelmel
  • 300 g flormelis
  • 220 g æggehvide
  • 2 knivspids farvepasta, gul og grøn
  • 70 g vand
  • 300 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Lime og lemoncurd
Det er samme fremgangsmåde for begge varianter, blot med hver sin citrusfrugt.

Pisk lime/citronsaft, lime/citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.

Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.

Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så lime/citronskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.

Macarons
Sigt mandelmelet og kom mandelmel, flormelis, og præcis halvdelen af æggehviderne i en minihakker og kør til det er helt ensartet og fast i konsistensen.

Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkerkornene er opløst og temperaturen når 118 grader. Mål med et sukkertermometer.

Pisk den anden halvdel af æggehviderne stive og pisk sukkersiruppen i lidt ad gangen til en flot blank marengs og pisk pastafarve i.

Vend marengsen nænsomt i en skål med mandelmassen, til det er helt ensartet og har et flot blankt udseende.

Kom i en sprøjtepose og sprøjt ud i runde cirkler på 3 cm i diameter på bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem dem, da de flyder ud.

Lad kagerne lufttørre på bagepapir i 45 minutter og hiv dem over på en bageplade. Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10 minutter.

Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, tag dem først af bagepapiret når de er kølet helt af.

Fyld dem, når de er kølet af.

Kom lime- og lemoncurd i hver sin sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af bundene. Læg de resterende bunde oven på.