Citrus Macarons
Fine citrus macarons med lime og citronsmag. De er så lækre og fine at servere til en kagebuffet, til afternoon tea, og som pynt på uimodståeligt lækre kager.
Brug dem fx som pynt på en af de populære talkager eller på påskebordet, hvor de også er super fint.
De franske macarons er så fine i deres form og så smager de virkelig dejligt og er sjove at lave selv.
Prøv også: min opskrift på afternoon tea >>
Arbejdstid 3 timer
Antal 80 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citrus Macarons
- Lemoncurd
- 1,50 dl citronsaft
- 3 æg
- 200 g sukker
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 90 g smør
- Limecurd
- 8 lime, saften herfra
- 3 æg
- 200 sukker
- 0,50 øko lime, fintrevet skal herfra
- 90 g smør
- Macarons
- 300 g mandelmel
- 300 g flormelis
- 220 g æggehvide
- 2 knivspids farvepasta, gul og grøn
- 70 g vand
- 300 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Lime og lemoncurd
Det er samme fremgangsmåde for begge varianter, blot med hver sin citrusfrugt.
Pisk lime/citronsaft, lime/citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader, under konstant omrøring.
Pisk smørternene i lidt efter lidt. Rør konstant med et piskeris til det tykner og hold øje med at temperaturen konstant holdes under 80 grader – brug et køkkentermometer.
Hæld den bløde tykke creme gennem en sigte, så lime/citronskal og eventuelle æggehviderester, sigtes fra og kom cremen på et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til det er helt koldt.
Macarons
Sigt mandelmelet og kom mandelmel, flormelis, og præcis halvdelen af æggehviderne i en minihakker og kør til det er helt ensartet og fast i konsistensen.
Kom vand og sukker i en gryde og kog op til sukkerkornene er opløst og temperaturen når 118 grader. Mål med et sukkertermometer.
Pisk den anden halvdel af æggehviderne stive og pisk sukkersiruppen i lidt ad gangen til en flot blank marengs og pisk pastafarve i.
Vend marengsen nænsomt i en skål med mandelmassen, til det er helt ensartet og har et flot blankt udseende.
Kom i en sprøjtepose og sprøjt ud i runde cirkler på 3 cm i diameter på bagepapir. Sørg for at der er god plads mellem dem, da de flyder ud.
Lad kagerne lufttørre på bagepapir i 45 minutter og hiv dem over på en bageplade. Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i cirka 10 minutter.
Lad dem køle af på bagepapiret på en rist, tag dem først af bagepapiret når de er kølet helt af.
Fyld dem, når de er kølet af.
Kom lime- og lemoncurd i hver sin sprøjtepose med lille, rund tylle, og sprøjt den ud på halvdelen af bundene. Læg de resterende bunde oven på.
Kan man bruge købt lemoncurd?
Ja, sagtens
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man fryse dem, hvis jeg nu vil beholde dem i en uge?
Hej Gro
Macarons kan fint fryses uden fyld. De holder sig glimrende i en månedstid på frost
Kh Ann-Christine
Skal Macarons dejen deles i to som farves hhv. gul og grøn – eller skal der laves en hel portion pr. farve?
Den skal deles i to, en portion til hver farve :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ang.citron: er det 1 1/2 del citronsaft eller 1 1/2 citron….
Hvor mange dl limesaft, det er meget forskelligt hvad der kommer ud af en lime…
Mvh Lisbeth
Hej Lisbeth
Det er 1,5 dl citronsaft og det samme med limesaft
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes at mandelmassen var meget fast og svær at vende sammen med marengsen. Jeg skulle røre meget og endte stadigvæk med lidt klumper. Hvad forskel gør det at lave sådan en mandelmasse fremfor at sigte mandelmel/flormelis direkte i marengsen? (som jeg ser i andre opskrifter)
Ps. Jeg er endt med nul sprækker og de fineste fødder :) men også lidt tunge og bløde skaller.
God påske.
Jeg synes det er nemmere at blande mandelmassen på denne måde, og giver et rigtig flot resultat. Jeg oplever heller ikke det bliver så fast og klumpet som du beskriver – men kan ikke lige gennemskue årsagen til det du skriver. Lavede du hele portionen på 80 macarons?
Kh Ann-Christine
Uhm! – Jeg synes det er helt tydeligt, at de både er sprøde og lækre. Og skønne farver, lige til at blive i godt humør over :-)
Det er de virkelig ♡ Rigtig påskelækre
Kh Ann-Christine