Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citrontaerte/ Afternoon tea Dessert, Efterår, Festmad, Forår, Franske retter, Kager, Kager og søde sager, Nytårsdessert, Sommer, Vegetar, Vinter

Citrontærte

Citrontærte er SÅ lækkert – at det er næsten skørt at jeg ikke tidligere har delt min opskrift på den lækre franske klassiker tarte au citron.

Kagen er den perfekte  afslutning på en skøn middag, dejlig til eftermiddagshyggestunder, til servering for gæster og de skønneste afternoon tea selskaber. Lav den enten som hel tærte eller del opskriften til 6 små portionstærter.

Prøv også: min bedste chokoladekage >>

Citrontærte
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT60M6
Ingredienser
  • Tærtebund
  • 240 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 120 g smør, koldt
  • 1 æg, sammenpisket
  • evt. en smule koldt vand
  • Citroncreme
  • 2 æg
  • 2 æggeblomme
  • 125 g sukker
  • 1,50 dl citronsaft
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal herfra
  • 15 g majsstivelse
  • 50 g smør, koldt og skåret i små tern
  • Marengs
  • 0,50 dl vand
  • 150 g sukker
  • 75 g æggehvide
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk citronsaft
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtebund
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand hvis nødvendigt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg dejen i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten til, så der er en pæn afslutning på kagen. Prik huller i tærtebunden og læg bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner og blindbag tærten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5-8 minutter, til bunden er fint gylden. Lad tærtebunden køle lidt af.

Citroncreme
Pisk æg og æggeblommer, sukker, citronsaft og -skal samt majsstivelse sammen i en gryde og lad det langsomt varme op ved middelvarme, til det tykner. Tag gryden af varmen og pisk smør i lidt ad gangen. Fordel cremen i den færdigbagte tærtebund og sæt på køl.

Marengs
Kom vand og sukker i en gryde og lad det koge op til præcis 118 grader – brug et sukkertermometer.

Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Pisk sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle og pisk til sidst salt og citronsaft i. Pisk fortsat i 10-12 minutter, til marengsen er blank og luftig. Fyld marengsen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og sprøjt mange tætte marengstoppe på tærten. Brænd marengstoppene med en gasbrænder til kager, til toppene har en smuk gylden farve.